16. sierpnia: LZS Leśnica-Ruch Chorzów
- spyru
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
-
- Kontakt:
- jajo
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
-
- Kontakt:
Ciekawe co on tam tak długo robi i co przywiezie
:brynol:

Pierwszy raz przy Cichej: 10.06.1989 r. Ruch - Olimpia 2:1
Pierwszy wyjazd: 3.10.1992 r. Górnik - Ruch 1:1
Najwyższe zwycięstwo: 7:0 ze Stomilem Olsztyn. Najwyższa porażka: 0:6 z... Pogonią Siedlce.
Sukcesy, które świadomie przeżyłem: 1 mistrzostwo Polski, 1 wicemistrzostwo Polski, 3xbrązowy medal, Puchar Polski (1996), finał Pucharu Intertoto (1998).
Pierwszy wyjazd: 3.10.1992 r. Górnik - Ruch 1:1
Najwyższe zwycięstwo: 7:0 ze Stomilem Olsztyn. Najwyższa porażka: 0:6 z... Pogonią Siedlce.
Sukcesy, które świadomie przeżyłem: 1 mistrzostwo Polski, 1 wicemistrzostwo Polski, 3xbrązowy medal, Puchar Polski (1996), finał Pucharu Intertoto (1998).
-
- Kontakt:
no to zesmnie koles uspokojoł masz racje wygraliscie dwa razy w sparongu z 4 ligomworm pisze:Tylko bez paniki 8) Jestem z Leśnicy i to prawda, że gramy w A klasie, ale zawodników to my mamy dobrych. Przed sezonem graliśmy 2 sparingi z IV ligowymi zespołami i spokojnie z nimi wygrywaliśmy. A w składzie mamy zawodników, którzy grali w II, III czy IV lidze. A tutaj taki mój SUBIEKTYWNY opis:
I połowa
Od pierwszych minut Ruch stosował pressing i nasi( tzn. z Leśnicy) zawodnicy nieprzyzwyczajeni do takiej gry(wiadomo A klasa) parę razy się pomylili niecelnie podając. W bramce świetnie zagrał Adam Hołda( kiedyś Włókniarz Kietrz) i trzykrotnie wychodząc z bramki ratował nasz zespół. Po jakimś kwadransie gry zaczęliśmy wreszcie coś grać jednak trzeba przyznać, że wasz bramkarz nie miał w tej połowie za wiele do roboty, parę razy tylko wyskoczył do dośrodkowań. Ruch cały czas atakował, ale nasza obrona po słabym początku ochłonęła i spisywała się nawet dobrze. W tej połowie należy wymienić głowkę z ok. 7m napastnika Ruchu, instynktownie sparowaną na róg i strzał z ok 25m, który trafił w słupek.
II połowa
Po zmianie stron Fornalak wprowadził na boisko prawie całą(albo całą)nową jedenastkę i widać, że chłopaki chciały się pokazać trenerowi. Gra przenosiła się z bramki pod bramkę, ale z naszej strony tylko akcja Matyska ze strzałem z 5m, niestety niecelnym oraz strzał minimalnie obok słupka z 20m. Wasze ataki dały po zamieszaniu w polu karnym poprzeczkę. Było jeszcze parę groźnych strzałów ze strony Ruchu. Taka szarpana gra nie służyła naszym zawodnikom, którzy wyrażnie opadli z sił. Po stracie piłki przez naszego zawodnika na strzał zdecydował się Janoszka i niestety w 83 min 1:0 dla Ruchu. Nasi chłopcy się załamali i strzałem głową po dośrodkowaniu dobił ich Janoszka.
Dzięki za mecz i może się jeszcze spotkamy w Pucharze Polski

- 19r20
- Kontakt:
-
- Kontakt:
- wojt
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
Po jakiemu ty piszesz? Po śląsku, polsku czy słowacku?? Richtik ciezko sie to czyto.rumcajs_79 pisze:wsumie to moze brali tak dowiwatu ponoc na obiat ich zaprosili heheheh zawsze mozmey sie to tak wytłomaczyc zeby sie dobrze nastawic przed sobotnim meczem!ale i tak szkoda jak srotwa nieumie strzelic z bizom a klasnie gola to jak on chce szukac bramek!moze na scczexie :?
-
- Kontakt:
-
- Kontakt: