Nie wiem jaki cel ma ta ankieta,jaki ma sens, jak rowniez nie wiem co masz na celu wytykajac obecnemu trenerowi co zrobil zle. Zarzad wybral Fornalaka do budowy druzyny na nowy sezon i z tego trener powinien byc rozliczany. Postaram sie odpowiedziec na Twoje argumenty. WIec
1. Wczorajszy sparing to nie był perwszy mecz Fornalaka w roli trenera, a w żadnym nie było, żadnej KONCEPCJI, POMYSŁU na grę (powtórzę, taktykę "bij a leć" to i ja jestem w stanie wymyślić)
Heh z tego co wiem to gra wczoraj, szczegolnie 'pierwszym skladem' byla poukladana. Rozumiem ze byles i widziales? Co tym bardziej moze cieszyc, bo to gra sparingowa w calkiem nowym ustawieniu, pierwszy raz w zestawieniu zawodnikow ktorych dobieral sobie trener Fornalak.
2. Facet pokazał, ze nie ma żadnej wizji zespołu, dokonywane zmiany były wymuszane albo kontuzjami, albo bezsilnym miotaniem się w amoku
Czy ty nie widziales ze ci zawodnicy ktorzy byli w kadrze byli albo zle przygotowani, albo nie umieli grac, albo to pierdolili? I co - zmiana Sibika na Mosora, a jak nie Mosora to moze... Molka do srodka postawic :lol: poza tym np jesli chodzi o Mosora, to Fornalak potrafil uderzyc piescia w stol, stwierdzic ze Piotrek moze sie pakowac i juz u niego nie zagra.
3. Końcówka ostatnich rozgrywek + baraże to kompromitacja (bez)myśli trenerskiej
w zasadze podajesz jeden i ten sam argument ubierajac go w rozne slowa. wiec tu odpowiedz moze byc mniej wiecej taka sama jak do argumentu powyzej.
4. Żadnej najmniejszej refleksji nad własną niekompetencją, żadnej najmniejszej próby poddania własnej rezygnacji pod rozważenie zarządowi
Ale Fornalak byl trenerem tylko przez kilka kolejek i po co mial podawac sie do dymisji, skoro i tak jego losy na lawce trenerskiej po sezonie zalezaly od tego czy zarzad przedluzy umowe. bez sensu. jesli chodzi o refleksje to na wnioski z tej refleksji wlasnie przyszedl czas, i zobaczymy dopiero teraz na co stac trenera Fornalaka. Teraz ma zawodnikow ktorych sam pilnuje, sam uklada na boisku, sam decydowal sie na ich zatrudnienie, sam przygotuje do sezonu i sam bedzie odpowiadac za sytuacje w szatni. I dopiero po takich zadaniach mozna ocenic trenera, a nie mnowic ze nie ma honoru, bo nie radzil sobie z molkiem sibikiem i kazdym innym.
5. Uparte wystawianie wypalonych graczy (Bizak)
Cwielong, Foszmanczyk, Wawrzynczok - nastolatkowie ktorzy u Fornalaka tez mieli pewne miejsce w skladzie. Kuczma, Blazejewski, Nowak - ludzie ponizej 25 roku zycia, tez grali prawie w kazdym meczu. Do tego regularnie ogrywany Janoszka, a w takiej sytuacji jaka byla, czyli krok od spadku, naprawde ryzykiem jest postawienie na mlodziez. Co do reszty nazwisk do ktorych byl niby Fornalak przywiazany, to zauwaz ze z podstawowego skladu prawie nikt nie zostal. A Bizacki (i pewnie Srutwa)? zobaczymy jesienia czy beda wychodzic w podstawowym skladzie ze wzgledu na forme czy ze wzgledu na nazwisko... Do tego w kadrze pojawili sie Petasz, Markiewicz, sprawdzani sa kolejni mlodzi. kadra jest przewietrzona wiec z tym przywiazaniem do nazwisk bym nie przesadzal.
6. Przejscie do porządku dziennego nad kolejnymi porażkami.
co rozumiesz pod pojeciem 'przejscie do porzadku dziennego'. w przeciwienstwie do trenera Wyrobka nie chwalil swoich pilkarzy po kazdym meczu, a ze nie mial ich kim zastapic? nie za bardzo wiem o co chodzi w twoim zdaniu
7. Nie było ani jednego meczu (no może po za cufalem w Pruszkowie), który mółby świadczyć o tym, że Fornalak jakąs wizję zespołu ma. Uparte trzymanie się archaicznego 3-5-2
na siedem argumentow chyba czwarty ten sam wiec odpowiedz juz znasz... a co do ustawienia - rzecz trenera. jak ustawial zespol ofensywnie to go jebano ze nie ma kim atakowac i wszystko w du***, jak probowal kombinowac z czworka w obronie, to go jebano ze nie ma do tego wykonawcow i nie czas na to, jak gra trojka to tez jest zle. a wazny jest efekt gry a nie ustawienie na papierze i cyferki. i na ten efekt czekamy jesienia, kiedy zaslugi albo porazki beda szly tylko na konto Fornalaka.
To tyle - ja ani nie chce bronic obecnego trenera Ruchu ani atakowac. Po prostu poczekajmy, bo kiedy krystalizuje sie kadra, sklad, to nie ma co mowic ze w sparingu z KSZO nie bylo mysli szkoleniowej. to troche wyglada na jakas fobie zwiazana z trenerem Fornalakiem, wiec ciekawe co napiszesz jesli w pierwszych meczach zagramy niezle i uzbieramy spora liczbe punktow. Oby sie udalo, bo nie mam ochoty czytac za 2 miesiace postow w ktorych wyrazasz satysfakcje, ze wiedziales ze Fornalak jest 'do dupy'. pozdRawiam [/quote]