Kadrę już mamy. Ale kiedy będziemy mieli trenera ???

Forum sympatyków KS Ruch Chorzów

Po ilu meczach wyleci "trener" F.

zarząd zdąrzy się obudzić jeszcze przed pierwszą kolejką
4
2%
po trzech pierwszych wtopach
14
6%
po pięciu wtopach
20
9%
po przepieprzonej jesieni
83
35%
po spadku do III ligi
26
11%
nigdy
20
9%
jutro kupi go Barca
67
29%

Liczba głosów: 234

Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
wolfik
Kontakt:

#16 Post autor: wolfik » 8 lip 2005, o 10:56

gerhat pisze:odpowiedź masz powyżej
No i calkowicie ja popieram, tyle, ze z jakis przyczyn Lorens nie zostanie zatrudniony i chyba my kibice powinnismy dowiedziec sie czegos wiecej na ten temat :evil: Wiemy tylko, ze Lorensa nie bedzie, wiec kto?

A jesli patrzec na to przez pryzmat honoru to wszyscy powinni odejsc wszyscy pilkarze, trenerzy dzialacze, wszycy dali dupy

Awatar użytkownika
L.G
Kontakt:

#17 Post autor: L.G » 8 lip 2005, o 11:04

wolfik pisze:
A jesli patrzec na to przez pryzmat honoru to wszyscy powinni odejsc wszyscy pilkarze, trenerzy dzialacze, wszycy dali dupy
no bez przesady. !!!
Za zakład odpowiado dyrektor, za firma prezes, a za wyniki drużyny skopanej - trener. I tak jest od Kamczatki do Alaski. Trenerem zostaje sie dobrowolnie, a nie wyrokiem sądu najwyższego. I właśnie takie spychanie odpowiedzialności na innych to też oznaka braku honoru. :!: :!:
słowym - jesteśmy klubym zmarnowanych szans :-(

Awatar użytkownika
wolfik
Kontakt:

#18 Post autor: wolfik » 8 lip 2005, o 11:09

łowca goroli pisze:I jeszcze jedno w sprawie Honoru. Gdy Fornalak obejmował Ruch założenie było jedno: "uniknięcie baraży o utrzymanie".
Komentarz uważam za zbyteczny !
Jak Klimek zostal sponsorem Ruchu zalozenie bylo jedno "za rok 1 liga" Z tego tez takie wnioski wyciagniesz?
łowca goroli pisze:
wolfik pisze:
no bez przesady. !!!
Za zakład odpowiado dyrektor, za firma prezes, a za wyniki drużyny skopanej - trener. I tak jest od Kamczatki do Alaski. Trenerem zostaje sie dobrowolnie, a nie wyrokiem sądu najwyższego. I właśnie takie spychanie odpowiedzialności na innych to też oznaka braku honoru. :!: :!:
Kto spycha odpowiedzialnosc i na kogo?

Awatar użytkownika
L.G
Kontakt:

#19 Post autor: L.G » 8 lip 2005, o 11:21

wolfik pisze: Kto spycha odpowiedzialnosc i na kogo?
No przecież z postów Twojego czy Heli wynika, że winny jest JEDYNIE Wyrobek, ew. zarząd, zawodnicy (tylko kto zmuszał "trenera" F. ) do wystawiania Sibika ?? NO i winni są oczywiście tacy ludzie jak ja, których wk***ia, z jednej strony wydawanie kasy na transfery (poniekąd całkiem wg. mnie przemyślane) po czym marnowanie tej kasy powierzając tych zawodników ignorantowi.
wolfik pisze: Jak Klimek zostal sponsorem Ruchu zalozenie bylo jedno "za rok 1 liga" Z tego tez takie wnioski wyciagniesz?
Możesz podać źródło skąd pozyskałeś taką deklaracje ??? (wg. Tak naprawdę p. Klimek działa półroku ale cóż. No nic trenera powinny bronić jego wynika, widać w Ruchu wystarczają niepowodzenie innych :-) )

Awatar użytkownika
L.G
Kontakt:

#20 Post autor: L.G » 8 lip 2005, o 11:23

Acha. I jako właściciel p. Klimek na pewno poradził by sobie z prowadzniem Ruchu jak firmy-klubu również w I lidze już teraz. Natomiast p. trener raczej sobie nie poradzi z prowadzeniem drużyne w drugiej lidze.

rumcajs_79
Kontakt:

#21 Post autor: rumcajs_79 » 8 lip 2005, o 11:34

hu* wie jak to bedzie z tym trenerem ale napewno nikt go nie ruszy z ruchu do konca rundy jesiennej popiera go klimek wyrobek a to juz duzo!
dlamnie trener f. moze kariere rozwijac w rezerwach i tam sie wykazac a nie w pierwszej druzynie!
jedyne wyjscie zeby sie go pozbyc to chyba to z ankiety ze go barca kupi 8)

Awatar użytkownika
wolfik
Kontakt:

#22 Post autor: wolfik » 8 lip 2005, o 11:36

łowca goroli pisze:
wolfik pisze: Kto spycha odpowiedzialnosc i na kogo?
No przecież z postów Twojego czy Heli wynika, że winny jest JEDYNIE Wyrobek, ew. zarząd, zawodnicy (tylko kto zmuszał "trenera" F. ) do wystawiania Sibika ?? NO i winni są oczywiście tacy ludzie jak ja, których wk***ia, z jednej strony wydawanie kasy na transfery (poniekąd całkiem wg. mnie przemyślane) po czym marnowanie tej kasy powierzając tych zawodników ignorantowi.
I z tego wynika brak honoru??? Czyjego mój heliego czy Fornalaka?

Kasa na transfery w Ruchu :lol: :lol: :lol: Chyba sie troche romarzyles, kiedy Ruch wydal chocby zlotówke na jakiegos zawodnika, od conajmniej 2 lat bieremy ludzi tylko z karta na rece
łowca goroli pisze:
wolfik pisze: Jak Klimek zostal sponsorem Ruchu zalozenie bylo jedno "za rok 1 liga" Z tego tez takie wnioski wyciagniesz?
Możesz podać źródło skąd pozyskałeś taką deklaracje ??? (wg. Tak naprawdę p. Klimek działa półroku ale cóż. No nic trenera powinny bronić jego wynika, widać w Ruchu wystarczają niepowodzenie innych :-) )

za rok 1 liga a 1 liga w nowym sezonie to na jedno wychodzi, takie deklaracje padaly czesto, chocby na tych banerach przed pierwszymi meczami w rundzie tez bylo haslo walczymy o 1 lige. czyli co Klimek powinien odejsc? Nie po prostu w kazdej normalnie dzialacej organizacji czy przedsiebiorstwie stawia sie cele, do których oisagniecia sie dąży. Celem Klimka wg mnie slusznym byla walka o 1 lige, a celem fornalaka tez wg mnie slusznym utrzymanie bez barazy. To, ze jakis cel nie zostal osiagniety nie oznacza, ze ten któremu sie nie udalo ma odejsc. Kazda sytuacja jest inna i trzeba na spokojnie rozwazyc czy mozemy miec lepszego trenera od Fornalaka. Ta druzyna gra gówno od jakis 5 lat, trenerami byli Lenczyk Mandrysz Wyrobek i staczalismy sie coraz bardziej, jedynie z pietrzakiem cos grali. Generalnie nagonka na trenera jest najprostsza trenera zmienic najlatwiej, ale czy warto czy na pewno trener jest glownym problemem?

Awatar użytkownika
L.G
Kontakt:

#23 Post autor: L.G » 8 lip 2005, o 11:56

wolfik pisze:I z tego wynika brak honoru??? Czyjego mój heliego czy Fornalaka?
O braku honoru F. dla mnie świadczy fakt, iż po KOMPROMITACJI ze Zniczem, nawet nie zająknął się o swoim udziale w tym balmażu, że o jakiejś SYMBOLICZNEJ dymisji nawet nie wspomnę !. Wy zaś probujecie go usprawiedliwiać wytykając błędy innych. To, że inni zrobili błędy nie jest jeszcze dowodem na KOMPETENCJE tej konkretnej osoby.
Kasa na transfery w Ruchu :lol: :lol: :lol: Chyba sie troche romarzyles, kiedy Ruch wydal chocby zlotówke na jakiegos zawodnika, od conajmniej 2 lat bieremy ludzi tylko z karta na rece.
Tyle tylko, że teraz płacimy im bez zaległości i na bierząco. Więc sprowadzając 11 nowych grajków jakiś budżet trzeba na tą okoliczność zarezerwować. A budżet to nakby nie spojrzeć składa się z kasy.
Prostymi słowy: "nie zatrudnia się 10 fachowców by uczynić ich podwładnymi jednego nepteka", tak przynajmniej robią w firmie, która ma zdrowe podstawy, a nie jest przechowalnia dla wszystkich znajomych królika
za rok 1 liga a 1 liga w nowym sezonie to na jedno wychodzi, takie deklaracje padaly czesto, chocby na tych banerach przed pierwszymi meczami w rundzie tez bylo haslo walczymy o 1 lige. czyli co Klimek powinien odejsc?.........
Powtórzę. Możesz dać odnośnik do takiej oficjalnej wypowiedzi p. Klimka. Zresztą naciąganie i próby stawiania znaku równości pomiędzy celami długofalowimi i krótkofalowymi to nadużycie. Dla mnie nienormalne by było gdyby celem p. Klimka była walka np. w III lidze. Natomiast p. F podjął się zadania krótkofalowego, które nie tyle mu nie wyszło, co się skompromitował bo jedynie szczęsciu zawdzięczamy, że wciąż gramy w II lidze.

Ta druzyna gra gówno od jakis 5 lat, trenerami byli Lenczyk Mandrysz Wyrobek i staczalismy sie coraz bardziej, jedynie z pietrzakiem cos grali. Generalnie nagonka na trenera jest najprostsza trenera zmienic najlatwiej, ale czy warto czy na pewno trener jest glownym problemem?
.
Nie, takiego gówna jeszcze nie grała. Zresztą znów próbujesz stosować argument, że skoro za Lenczyka grali gówno, to za Fornalaka też mogą gówno grać. Pytanie ! To po co było zwalniać Lenczyka ?

ps. 5 lot temu to było 3 miejsce w ekstraklasie. Ale wtedy zaczął się ku*** trendy minimalizm mit nihilizm (czytaj: "Ruchu na więcej nie stać")

KK
Kontakt:

#24 Post autor: KK » 8 lip 2005, o 12:25

łowca goroli - uparty zes niesamowicie. ta ankieta to jedno wielkie nieporozumienie, bo tak jak zauwazyl Gerhat tam jest tylko jedno mozliwe rozwiazanie. a tak juz powaznie. wyloz 5.000 zl, zostan udzialowcem. Wtedy bedziesz mogl brac udzial w dyskusji na temat trenera itp spraw. Jak widac udzialowcy ktoryz uratowali ten klub i wpakowali w niego kupe wlasnej kasy postawili na Fornalaka i nam nie pozostalo nic innego, jak tylko zobaczyc co bedzie.

Druga sprawa to tak jak pisal 'Heli' ogolniki rzucane przez kibicow - typu "jak Ruch moze grac w II lidze", "co to za transfery, a gdzie Grzyb, Wos...", "co to za trener" itp. Nie wiem czy niektorzy nie zdaja sobie sprawy z tego ze pol roku temu u nas bylo tak jak teraz jest w Gieksie (brak ciepnej wody i przebieranie sie w szatni przy swieczce). Teraz sytuacja jest juz duzo zdrowsza, ale nadal mamy ograniczone mozliwosci finansowe. Mozliwosci finansowe mamy jedne z nizszych w II lidze. Odbudowa tego klubu musi potrwac. Nie stac nas zatem juz teraz na wykupienie Wosia i Grzyba z Odry, oplacenie ich, albo zatrudnienie jakiegos znamienitego szkoleniowca. Mamy to co mamy i przestanmy wreszcie w takich okresach ogorkowych marudzic. Bo jak nie bylo marudzenia ze nie ma transferow i wzmocnien, to teraz znowu sie co niektorzy doczepiaja do trenera i innych.

Fakt. Fornalak byl asystentem i mial jakis wplyw na zespol przez ostatnie kilka miesiecy. Tyle, ze razem z trenerem Wyrobkiem mieli jeszcze duzo mniejsze mozliwosci do dzialania niz aktualnie. Myslicie ze Kaczorowski z Adamskim byli na pierwszych miejscach na liscie potencjalnych wzmocnien? Nie, oni byli gdzies na szarym koncu, ale jak nasze warunki odrzucil chociazby Berensztajn i 20 innych zawodnikow, to siegnieto po grajkow pokroju Unierzyskiego. Co nie zmienia faktu, ze bledy na tym polu zostaly zima popelnione, ale chce otworzyc niektorym oczy na to ze w Ruchu bylo wrecz ubogo, tak jak jest teraz w Gieksie, a teraz jest moze i biednie, ale juz duzo normalniej... Wiec moze przestanmy najezdzac chociaz teraz, w okresie przedrozgrywkowych na ludzi ktorym zawdzieczamy istnienie tego klubu (mowa o Klimku, Wyrobku, Fornalaku)?

Elmer
Kontakt:

#25 Post autor: Elmer » 8 lip 2005, o 12:34

Mi się na razie marzy spokojne utrzymanie w II lidze i ambitna drużyna z ambitnym trenerem. A za rok, dwa próba walki o awans. Fornalaka nie dażę zbyt dużą sympatią jako trenera, ale uważam że skoro zarząd (Klimek) postanowił że to on ma prowadzic drużynę, to trzeba to docenić i wierzyć, że działacze wiedzą co czynią. czy mu się jednak powiedzie okaże się po kilku kolejkach. Jak dobrze wystartują topowinno być dobrze.

Awatar użytkownika
L.G
Kontakt:

#26 Post autor: L.G » 8 lip 2005, o 12:48

Człowieku. Co mo piernik do wiatraka. Rozmowa jest nie o sytuacji ogólnej klubu tylko o tym czy p. Fornalak się na trenera nadaje czy nie. A że czytanie ze ZROZUMIENIEM to widać trudna sztuka, wypunktuje Ci MOJE ARGUMENTY M_E_R_Y_T_O_R_Y_C_Z_N_E !!!, ktore przemawiają za tym, że Fornalak na trenera się nie nadaje.
(już je wymieniałem ale jak sie nie chce czegoś zauważyć to się nie zauważy)

1. Wczorajszy sparing to nie był perwszy mecz Fornalaka w roli trenera, a w żadnym nie było, żadnej KONCEPCJI, POMYSŁU na grę (powtórzę, taktykę "bij a leć" to i ja jestem w stanie wymyślić)
2. Facet pokazał, ze nie ma żadnej wizji zespołu, dokonywane zmiany były wymuszane albo kontuzjami, albo bezsilnym miotaniem się w amoku
3. Końcówka ostatnich rozgrywek + baraże to kompromitacja (bez)myśli trenerskiej
4. Żadnej najmniejszej refleksji nad własną niekompetencją, żadnej najmniejszej próby poddania własnej rezygnacji pod rozważenie zarządowi
5. Uparte wystawianie wypalonych graczy (Bizak)
6. Przejscie do porządku dziennego nad kolejnymi porażkami.
7. Nie było ani jednego meczu (no może po za cufalem w Pruszkowie), który mółby świadczyć o tym, że Fornalak jakąs wizję zespołu ma. Uparte trzymanie się archaicznego 3-5-2

To że jest normalnie od strony finasowo-prawnej to zasługa p. Klimka, żadna Fornalaka. I nie ma w tym nic nienormalnego. Że w firmie jest podział kompetencji i każdy ODPOWIADA za swoje. To, że p. Klimek potrafi, nie oznacza, że musza padać na twarz przed Fornalakiem. Niby czemu p. Klimek ma robić za parawan nieudolnym ludziom. Za zasługi (dla klubu) powinno sie dostawać medale, nie stanowiska na ktore się nie nadaje.

Jeśli chodzi zaś o moje udziały to od 1979 chodza na Ruch, roz części roz rzadzi ale zawsze z biletem albo z karnetem. Nigdy bokiem, nigdy przez płot za darmocha i to jest moje prawo do opiniowaniu spraw zwiazanych tym klubem !!!

ps. Istnieje cała rzesza biedniejszych i mniej stabilnych klubów, które zatrudniają o niebo lepszych trenerów niż p. Fornalak, który jak się okazuje... robi nam ku*** łaskę ???
(a propos trenerów, to nie można było pogadać z tym Chrobakiem z Pruszkowa ? W końcu nawet I ligowe doświadczenia ma, a Znicz był ułożony o trzy klasy lepiej niż biegające bez ładu i składu nasze "powkręcane" gwiazdy)

Awatar użytkownika
wolfik
Kontakt:

#27 Post autor: wolfik » 8 lip 2005, o 12:52

łowca goroli pisze: O braku honoru F. dla mnie świadczy fakt, iż po KOMPROMITACJI ze Zniczem, nawet nie zająknął się o swoim udziale w tym balmażu, że o jakiejś SYMBOLICZNEJ dymisji nawet nie wspomnę !. Wy zaś probujecie go usprawiedliwiać wytykając błędy innych. To, że inni zrobili błędy nie jest jeszcze dowodem na KOMPETENCJE tej konkretnej osoby.
Czyli co po slabym meczy symboliczna dymisja, oczywiscie nieprztyjeta i jest wszystko w porzadku?
Tyle tylko, że teraz płacimy im bez zaległości i na bierząco. Więc sprowadzając 11 nowych grajków jakiś budżet trzeba na tą okoliczność zarezerwować. A budżet to nakby nie spojrzeć składa się z kasy.
Prostymi słowy: "nie zatrudnia się 10 fachowców by uczynić ich podwładnymi jednego nepteka", tak przynajmniej robią w firmie, która ma zdrowe podstawy, a nie jest przechowalnia dla wszystkich znajomych królika
To, ze im placimy to pieprtzony obowiazek naszego klubu i o tym nawet nie ma co dyskutowac. My sciagamy tylko pilkarzy z karta na rece, czyli takich z ktorymi klub nie chce przedluzyc kontraktu i zaden inny nie chce ich kupic. Reasumujac trener Ruchu buduje druzyne nie z pilkarzy ktorych on chce tylko z pilkarzy ktorych nie chce nikt inny. ciezko wiec ich nazwac fachowcami, bo o fachowcow na normalnym rynku pracy to wszyscy sie bija.
Powtórzę. Możesz dać odnośnik do takiej oficjalnej wypowiedzi p. Klimka. Zresztą naciąganie i próby stawiania znaku równości pomiędzy celami długofalowimi i krótkofalowymi to nadużycie. Dla mnie nienormalne by było gdyby celem p. Klimka była walka np. w III lidze. Natomiast p. F podjął się zadania krótkofalowego, które nie tyle mu nie wyszło, co się skompromitował bo jedynie szczęsciu zawdzięczamy, że wciąż gramy w II lidze.
http://www.ruch.chorzow.pl/pelne2.php?id=1625
http://www.ruch.chorzow.pl/pelne2.php?id=1627
http://www.ruch.chorzow.pl/pelne2.php?id=1628
Przeczytaj pierwsze akapity

Trener w tym kraju moze podejmowac sie tylko zadania krotkofalowego.. Jakiemu trenerowi pozwolono budowac druzyne przez 3, 4 lata. Tak wiec kazdy trener podejmuje sie zadania krotkofalowego
Nie, takiego gówna jeszcze nie grała. Zresztą znów próbujesz stosować argument, że skoro za Lenczyka grali gówno, to za Fornalaka też mogą gówno grać. Pytanie ! To po co było zwalniać Lenczyka ?

ps. 5 lot temu to było 3 miejsce w ekstraklasie. Ale wtedy zaczął się ku*** trendy minimalizm mit nihilizm (czytaj: "Ruchu na więcej nie stać")
Grala mniejsze gówno? Prawda jest taka ze ten klub gra fatalnie od 5 lat, nie widze sensu prowadzenia dyskusji za kogo bylo gorzej. Faktem jest ze trenerow bylo sporo i praktycznie zadnemu z nich nie udalo sie stworzyc dobrze grajacej druzyny, na jakiej podstawie wiec zakladac ze uda sie kolejnemu? Moze zmain potrzeba gdzie indziej, jesli zmiany trenerow nic nie daja?

KK
Kontakt:

#28 Post autor: KK » 8 lip 2005, o 13:05

Powiedzialem co mialem powiedziec. Adwokatem nikogo nie jestem. Poczekam spokojnie do startu rozgrywek. Wtedy przyjdzie czas na oceny, a nie teraz. Mam wielka nadzieje ze zaczniemy wreszcie grac, moze nie wielka pilke, ale pilke solidna, z pelnym zaangazowaniem. Uciulamy troche punktow, a wtedy pewnie juz polemiki na tym forum prowadzic nie bedziesz. No chyba ze jak pewne osoby, zmienisz sobie nicka i zaczniesz najezdzac na kogos innego :]

Moze sie i tak stac (odpukac), ze nam pierwsze kolejki nie wyjda. Wtedy trenera nic nie obroni, bo imho tego lata po raz pierwszy mial komfortowe warunki do pracy i czas najwyzszy, aby wreszcie ta druzyna zaczela grac. Bez odbioru.

Awatar użytkownika
L.G
Kontakt:

#29 Post autor: L.G » 8 lip 2005, o 13:14

To, ze im placimy to pieprtzony obowiazek naszego klubu i o tym nawet nie ma co dyskutowac. My sciagamy tylko pilkarzy z karta na rece, czyli takich z ktorymi klub nie chce przedluzyc kontraktu i zaden inny nie chce ich kupic. Reasumujac trener Ruchu buduje druzyne nie z pilkarzy ktorych on chce tylko z pilkarzy ktorych nie chce nikt inny. ciezko wiec ich nazwac fachowcami, bo o fachowcow na normalnym rynku pracy to wszyscy sie bija.
czyli wg. Ciebie Bartnik. Pulkowski, Myszor, Rajman.. (podobnie jak Zubrzycki )))) to bezwartościowe grajki, których nikt inny niechciał ?? To zaś że zawodnikom się płaci wcale nie jest takie oczywiste, spytaj Bartnika czy Kompałę.

sorry, w żadnym nie ma "w przyszłym roku BEDZIEMY w pierwszej lidze". Fornalakowi wyznaczono cel jasny i jednoznaczny, a on rżnie głupa, że nic się nie stało !
Trener w tym kraju moze podejmowac sie tylko zadania krotkofalowego.. Jakiemu trenerowi pozwolono budowac druzyne przez 3, 4 lata. Tak wiec kazdy trener podejmuje sie zadania krotkofalowego.
Nie wiem czy każdy, nie rozmawiamy o każdym, rozmowa jest o konkretnym przypadku i konkretnej osobie, ktora dostała zadanie do wykonania i wykonała je w najgorszy możliwy sposób.

Awatar użytkownika
L_M
Kontakt:

#30 Post autor: L_M » 8 lip 2005, o 13:17

Nie wiem jaki cel ma ta ankieta,jaki ma sens, jak rowniez nie wiem co masz na celu wytykajac obecnemu trenerowi co zrobil zle. Zarzad wybral Fornalaka do budowy druzyny na nowy sezon i z tego trener powinien byc rozliczany. Postaram sie odpowiedziec na Twoje argumenty. WIec
1. Wczorajszy sparing to nie był perwszy mecz Fornalaka w roli trenera, a w żadnym nie było, żadnej KONCEPCJI, POMYSŁU na grę (powtórzę, taktykę "bij a leć" to i ja jestem w stanie wymyślić)
Heh z tego co wiem to gra wczoraj, szczegolnie 'pierwszym skladem' byla poukladana. Rozumiem ze byles i widziales? Co tym bardziej moze cieszyc, bo to gra sparingowa w calkiem nowym ustawieniu, pierwszy raz w zestawieniu zawodnikow ktorych dobieral sobie trener Fornalak.
2. Facet pokazał, ze nie ma żadnej wizji zespołu, dokonywane zmiany były wymuszane albo kontuzjami, albo bezsilnym miotaniem się w amoku
Czy ty nie widziales ze ci zawodnicy ktorzy byli w kadrze byli albo zle przygotowani, albo nie umieli grac, albo to pierdolili? I co - zmiana Sibika na Mosora, a jak nie Mosora to moze... Molka do srodka postawic :lol: poza tym np jesli chodzi o Mosora, to Fornalak potrafil uderzyc piescia w stol, stwierdzic ze Piotrek moze sie pakowac i juz u niego nie zagra.
3. Końcówka ostatnich rozgrywek + baraże to kompromitacja (bez)myśli trenerskiej
w zasadze podajesz jeden i ten sam argument ubierajac go w rozne slowa. wiec tu odpowiedz moze byc mniej wiecej taka sama jak do argumentu powyzej.
4. Żadnej najmniejszej refleksji nad własną niekompetencją, żadnej najmniejszej próby poddania własnej rezygnacji pod rozważenie zarządowi
Ale Fornalak byl trenerem tylko przez kilka kolejek i po co mial podawac sie do dymisji, skoro i tak jego losy na lawce trenerskiej po sezonie zalezaly od tego czy zarzad przedluzy umowe. bez sensu. jesli chodzi o refleksje to na wnioski z tej refleksji wlasnie przyszedl czas, i zobaczymy dopiero teraz na co stac trenera Fornalaka. Teraz ma zawodnikow ktorych sam pilnuje, sam uklada na boisku, sam decydowal sie na ich zatrudnienie, sam przygotuje do sezonu i sam bedzie odpowiadac za sytuacje w szatni. I dopiero po takich zadaniach mozna ocenic trenera, a nie mnowic ze nie ma honoru, bo nie radzil sobie z molkiem sibikiem i kazdym innym.
5. Uparte wystawianie wypalonych graczy (Bizak)
Cwielong, Foszmanczyk, Wawrzynczok - nastolatkowie ktorzy u Fornalaka tez mieli pewne miejsce w skladzie. Kuczma, Blazejewski, Nowak - ludzie ponizej 25 roku zycia, tez grali prawie w kazdym meczu. Do tego regularnie ogrywany Janoszka, a w takiej sytuacji jaka byla, czyli krok od spadku, naprawde ryzykiem jest postawienie na mlodziez. Co do reszty nazwisk do ktorych byl niby Fornalak przywiazany, to zauwaz ze z podstawowego skladu prawie nikt nie zostal. A Bizacki (i pewnie Srutwa)? zobaczymy jesienia czy beda wychodzic w podstawowym skladzie ze wzgledu na forme czy ze wzgledu na nazwisko... Do tego w kadrze pojawili sie Petasz, Markiewicz, sprawdzani sa kolejni mlodzi. kadra jest przewietrzona wiec z tym przywiazaniem do nazwisk bym nie przesadzal.
6. Przejscie do porządku dziennego nad kolejnymi porażkami.
co rozumiesz pod pojeciem 'przejscie do porzadku dziennego'. w przeciwienstwie do trenera Wyrobka nie chwalil swoich pilkarzy po kazdym meczu, a ze nie mial ich kim zastapic? nie za bardzo wiem o co chodzi w twoim zdaniu
7. Nie było ani jednego meczu (no może po za cufalem w Pruszkowie), który mółby świadczyć o tym, że Fornalak jakąs wizję zespołu ma. Uparte trzymanie się archaicznego 3-5-2
na siedem argumentow chyba czwarty ten sam wiec odpowiedz juz znasz... a co do ustawienia - rzecz trenera. jak ustawial zespol ofensywnie to go jebano ze nie ma kim atakowac i wszystko w du***, jak probowal kombinowac z czworka w obronie, to go jebano ze nie ma do tego wykonawcow i nie czas na to, jak gra trojka to tez jest zle. a wazny jest efekt gry a nie ustawienie na papierze i cyferki. i na ten efekt czekamy jesienia, kiedy zaslugi albo porazki beda szly tylko na konto Fornalaka.

To tyle - ja ani nie chce bronic obecnego trenera Ruchu ani atakowac. Po prostu poczekajmy, bo kiedy krystalizuje sie kadra, sklad, to nie ma co mowic ze w sparingu z KSZO nie bylo mysli szkoleniowej. to troche wyglada na jakas fobie zwiazana z trenerem Fornalakiem, wiec ciekawe co napiszesz jesli w pierwszych meczach zagramy niezle i uzbieramy spora liczbe punktow. Oby sie udalo, bo nie mam ochoty czytac za 2 miesiace postow w ktorych wyrazasz satysfakcje, ze wiedziales ze Fornalak jest 'do dupy'. pozdRawiam [/quote]

ODPOWIEDZ