PP: WDŚ Ruch Chorzów - Górnik Zabrze [czwartek, 01.09.2022, 20:30]
-
- Kontakt:
Re: PP: WDŚ Ruch Chorzów - Górnik Zabrze [czwartek, 01.09.2022, 20:30]
On to moim zdaniem jest klasyczynym przykładem jak nieładnie się zestarzeć ze swoją bądź co bądź świetną przeszłością z dużymi sukcesami. Taki Niemiecki Lato etc. Czy był świetnym piłkarzem z najlepszym CV w Polsce od wielu wielu lat ? Oczywiście z tym chyba nie ma co się kłócić. Czy pi***oli kocopoły, rozmienia się na drobne, jest gburem, wdaje się w niepotrzebne pyskówki z Warszawskim bydłem, do tego ma teorie od czapy ? Jak najbardziej
Myślę, że nie ma sensu w ogóle o nim dyskutować, tworzyć jakichś przyśpiewek na jego temat w trakcie meczu, bo po co karmić trolla.

-
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
Pamiętaj, ślubowałeś KS Ruch.
- Scypion
- Wspiera "Wielki Ruch"
Dlaczego? Bo to czerwony klub werbusow? Wulców i wszelkiego dziadostwa. Nie ma odpowiedzi w tym filmie.
-
- Kontakt:
...to taka śląska Legia. Ci z Warszawy brali tych co do woja, a Zabrze brało tych co na kopalni. Parszywy klub, komunistyczny twór Przodowników Pracy. Tfu!
Niebieskie serce od 1988 R.
NOWY STADION DLA RUCHU!!!
"PRECZ z polityczną poprawnością!"
NOWY STADION DLA RUCHU!!!
"PRECZ z polityczną poprawnością!"
-
- Kontakt:
przyjechał Bierut na Śląsk, spuścił się no i mamy to do dzisiaj.
"Jak Ruch będzie wygrywał, to więcej do szczęścia mi nie trzeba" - Gerard Cieślik w ostatnim wywiadzie.
-
Gdyby nie Zabrze to byłby Radlin czy inny Pszów. Nie lubimy się bo jesteśmy odwiecznymi derbowymi rywalami i utytułowanymi klubami. Równie dobrze można zadać pytanie dlaczego Polonia nie lubi się z Legią a Cracovia z Wisłą.
- jajo
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
z Gieksa tez sie nie lubimy a tytułu nie maja 
Radlin i Pszów to sa za fajne synki na cos takiego
a tak troche powazniej, to jednak Poludnie jest dosc oddalone od aglomeracji.

Radlin i Pszów to sa za fajne synki na cos takiego

wieRzę, że coś co trwało tyle lat, nie da się zdmuchnąć tak jak domek z kart...
-
- Kontakt:
Radlin wtedy powiedział zdecydowane NIE i się komuchy przenieśli z zabawkami do Zabrza

-
- Kontakt:
dokładnie! Komunistyczny twór, którego zadaniem było zapanowanie nad "wulcokami" w myśl zasady "chleba i igrzysk". Użyłem "", bo teraz się tak porobiło, że część autentycznych Ślązaków dało się nabrać na obśmierdły blichtr tego pomnika Bieruta w samym środku Górnego Śląska, natomiast masa przyjezdnych w kolejnych pokoleniach mających odrobinę oleju w głowie trzyma do nich rezerwę, żeby nie powiedzieć czuje obrzydzenie. Wspomnę chociażby sytuacje pomocy wzajemnej Ruchu i Polonii Bytom w chwilach poważnych problemów.
Nie kumam zupełnie, że taki IPN się takimi tematami nie interesuje. pi***olą o tej dekomunizacji i desowietyzacji 24/dobę, a tymczasem u nas każdy widzi jak się lansuje ten syfilis i nikt się nie zająknie.
Co więcej, Ruch został założony z inicjatywy Polskiego Komisariatu Plebiscytowego... itd. My jesteśmy po prostu z innej gliny niż oni.
ps. wiecie, że we Lwowie istnieje klub o nazwie Ruch.
"Jak Ruch będzie wygrywał, to więcej do szczęścia mi nie trzeba" - Gerard Cieślik w ostatnim wywiadzie.
- KOSTA
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
Te 400 biletów już poszło : " Dodatkowa pula biletów na deRby została wyczerpana. Sprzedaż zakończona
"

od bajtla po grob zawsze KS RUCH
Kattowitz Boerschachte
Kattowitz Boerschachte
-
- Kontakt:
Kilkanaście minut po ogłoszeniu o dystrybucji biletów z puli rezygnacji z zamówień na derbowe spotkanie (ostatnie 400 biletów) rozeszło się w 40 minut, ludzie ściągali się z każdej strony. Większość osób obeszła się smakiem i mecz z kompletem kibiców musi zobaczyć przed tv. Ruch vs Górnik jutro! ja sie nie załapałem, 1/4 kolejki zakupiła, w wiekszosci bilety za 70 na trybune, czesc osob bez biletów poszła po karnety ale infomacja taka, ze zakupiony dzisiaj karnet niestety już nie obejmuje jutrzejszego meczu. Ja nie mam pretensji, jestem dumny z takiej sytuacji. Oby do przodu i niech każdy tak mecz wygląda. Andrzej Raus!
za Tobą pójde w ogień, wode..
-
oddalone, nie oddalone gdyby powstał tam bogaty klub, który regularnie biłby się o mistrza to byłby naszym odwiecznym rywalem i pewnie podbierał kibiców z naszych rejonów. Właściwie to lepiej, że ten górniczy główny klub zrobiono w Zabrzu, bo jakby wpadli na to żeby powstał w Katowicach to sądzę, że potencjał na zbudowanie potężnej marki mieliby większy, szczególnie po 89 roku gdy górnictwo upadło i skończył się dopływ zakładowych pieniędzy.
Ruch był klubem zbyt śląskim żeby mógł władać w całości regionem, gdzie po 45 roku więcej było ludności napływowej niż lokalsów, tak czy tak z kimś ten tort trzeba byłoby dzielić albo zrezygnować ze swojej tożsamości jak Cracovia.
-
gieksa tak czy siak podebrała nam kibiców z naszych rejonów i to bardzo dużo!Zostali zlekceważeni i to się zemscilo.
-
Czy na PP tak samo kategoryzuje się mecze na te podwyższonego ryzyka i nie, czy tylko w lidze to obowiązuje? Nie pamietam dokładnie jak to było regulaminowo i kto to ustala.
- ZYGa91
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
Normalnie się kategoryzuje, szpil ze szczewami jest meczem podwyższonego ryzyka.
Rozgrywki nie mają nic do rzeczy.
jestem faszystą każdy to wie
przecież wyborcza wciąż tak pisze
mam swe poglądy, więc jestem cham
w tym widzą problem, że myślę sam
przecież wyborcza wciąż tak pisze
mam swe poglądy, więc jestem cham
w tym widzą problem, że myślę sam