Marcin Waszczuk odpowiada na pytania?

Forum sympatyków KS Ruch Chorzów
Wiadomość
Autor
tito
Kontakt:

Re: Marcin Waszczuk odpowiada na pytania?

#16 Post autor: tito » 21 sie 2019, o 20:03

jeszcze 4h :hyhy:

Wela

#17 Post autor: Wela » 21 sie 2019, o 21:50

Robbo2k i Inksi zainteresowani...

Przepraszam, ale na odpowiedzi musicie poczekać jeszcze do jutra.
Zadałeś mi Robbo2k pytania o bardzo wrażliwe i newralgiczne dane - a sam jesteś świadomy, że to są dane nie tylko spółki akcyjnej, ale i notowanej na giełdzie.
Ty mi nie ufasz, a ja nie wiem komu mogę zaufać. Być może i Ty pierwszy złożyłbyś doniesienie, że złamałem prawo, stąd jutro odpowiem Ci, po otrzymaniu analizy prawnej i finansowej.
Dane ogólnie dostępne masz w raporcie kwartalnym.
Ruch nie ma prawników i swoich finansistów. Korzystamy z outsourcing'u zewnętrznego, prawnego i finansowego.
Odpowiedź nie jest łatwa, bo oczekujesz informacji, które są chronione.
Postaram się odpowiedzieć na tyle, na ile będę mógł w granicach prawa, a jeśli Cię to nie zadowoli, to jako akcjonariusza, zapraszam Cię do siebie i po podpisaniu klauzuli poufności, zapoznam Cię nawet z danymi wrażliwymi. Masz do tego prawo.

Tyle na dziś i sorry za niedotrzymanie terminu na dziś, ale miałem bardzo ważny wyjazd służbowy i wracam jutro. Po zapoznaniu się z odpowiedzią prawników i finansistów, odpowiem jutro na Twoje pytania.

Nie jest to brak szacunku dla Ciebie, ale sprawa służbowa, bardzo ważna.

pyRsk.
Ostatnio zmieniony 21 sie 2019, o 21:54 przez Wela, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
E
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#18 Post autor: E » 21 sie 2019, o 21:53

idź Pan w ch** !
Tylko umarli widzieli koniec wojny

Awatar użytkownika
robbo2k
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#19 Post autor: robbo2k » 21 sie 2019, o 21:58

Wrażliwe dane... wiesz iż 80% tych danych byłoby w raporcie Delloite który jest publikowany co roku dla ekstraklasy. Wiesz że Lech Poznań opublikował publicznie wyniki audytu którego domagali się kibice kilka lat temu i tam odpowiedzi na te pytania były w 90%. Wiesz iż przychody i koszty z podziałem na segmenty publikuje np Widzew.

Ja poproszę tylko o takie dane jaki są w dokumencie ponizej i dotyczy trochę wazniejszego klubu. Tam są odpowiedzi na wszystkie pytania które zadałem Tobie a nawet dużo wiecej. Czego się boicie? Usługi obce 4mln? Zobowiązania a zwłaszcza te pożyczki na 10%? Lech klub prywatny nie giełdowy przebija polityka informacyjna was kilkukrotnie. A to niby Ruch miałby otwarty i grać czysto.

https://www.lechpoznan.pl/files/upload/ ... t-2019.pdf

Wela wez przejrzyj ten dokument i zobacz . Oni się nie boją bo oni wiedzą że największą siłą spółki jest PRZEJRZYSTOSC.... a akcjonariusze Ruchu do dziś nie wiedzą nic o Pepsi, kosztach Toyot czy zakresu pożyczek czy wreszcie ile Ruch wisi pracownikom a ile akcjonariuszom i czemu ci drudzy sa piersi w zaspokajaniu? Czemu najpierw przychody idą na spłacenie Kurczyka a nie Asceto. Takie dane rozsadzilyby te spółkę, tego się boicie, bo macie gówno w papierach. Niech te szambo wybije potem można się tym zająć a tak nikt wam nigdy nie zaufa. Bojkot.
Ostatnio zmieniony 21 sie 2019, o 22:29 przez robbo2k, łącznie zmieniany 3 razy.
Akcjonariusz Ruch Chorzów S.A
Współwłaściciel FC United of Manchester

Awatar użytkownika
Radvan138
Kontakt:

#20 Post autor: Radvan138 » 21 sie 2019, o 22:08

Czyli tak jak godolech. Klamca i kretacz

Awatar użytkownika
MLeko
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#21 Post autor: MLeko » 21 sie 2019, o 22:26

robbo2k pisze:
21 sie 2019, o 21:58
Wrażliwe dane... wiesz iż 80% tych danych byłoby w raporcie Delloite który jest publikowany co roku dla ekstraklasy. Wiesz że Lech Poznań opublikował publicznie wyniki audytu którego domagali się kibice kilka lat temu i tam odpowiedzi na te pytania były w 90%. Wiesz iż przychody i koszty z podziałem na segmenty publikuje np Widzew.

Ja poproszę tylko o takie dane jaki są w dokumencie ponizej i dotyczy trochę wazniejszego klubu. Tam są odpowiedzi na wszystkie pytania które zadałem Tobie a nawet dużo wiecej. Czego się boicie? Usługi obce 4mln? Zobowiązania a zwłaszcza te pożyczki na 10%? Lech klub prywatny nie giełdowy przebija polityka informacyjna was kilkukrotnie. A to niby Ruch miałby otwarty i grać czysto.

https://www.lechpoznan.pl/files/upload/ ... t-2019.pdf
:ok:
W Lechu Prezes nie miał szofera, jestem rozczarowany... a raport taki jaki powinien być, od transparentności takiego Lecha dzielą nas lata świetlne

Awatar użytkownika
Siwy82
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#22 Post autor: Siwy82 » 21 sie 2019, o 22:28

Ja bym już podziękował za karierę na tym forum po takiej wypowiedzi i zaslanianiem się prawnikiem. Ale dziękuję za odpowiedź, tylko umocniles moje przekonanie o celach jakie Ci postawiono i z jakiej szkoły brałeś nauki. To jak, chronisz interesy czy ratujmy Ruch Twój ukochany? No chyba że jutro nas zadziwisz i dostarczysz dane jak w tym raporcie Amiki? 🤣
O ile dobrze pamiętam wydzielony temat był Twoim pomysłem Wela...
"Bronić Śląskiej ziemi gotów każdy z nas"
[img]http://www.xif.pl/podpis/podpisy/grzyb.jpg[/img]

Awatar użytkownika
KevinMitnick
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#23 Post autor: KevinMitnick » 21 sie 2019, o 22:43

Gra na czas to Cię cechuje Wela gra na czas...
I puste słowa.

Awatar użytkownika
Darth Kabut
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#24 Post autor: Darth Kabut » 21 sie 2019, o 23:25

Wela pisze:
21 sie 2019, o 21:50
Robbo2k i Inksi zainteresowani...

Przepraszam, ale na odpowiedzi musicie poczekać jeszcze do jutra.
Zadałeś mi Robbo2k pytania o bardzo wrażliwe i newralgiczne dane - a sam jesteś świadomy, że to są dane nie tylko spółki akcyjnej, ale i notowanej na giełdzie.
Ty mi nie ufasz, a ja nie wiem komu mogę zaufać. Być może i Ty pierwszy złożyłbyś doniesienie, że złamałem prawo, stąd jutro odpowiem Ci, po otrzymaniu analizy prawnej i finansowej.
Dane ogólnie dostępne masz w raporcie kwartalnym.
Ruch nie ma prawników i swoich finansistów. Korzystamy z outsourcing'u zewnętrznego, prawnego i finansowego.
Odpowiedź nie jest łatwa, bo oczekujesz informacji, które są chronione.
Postaram się odpowiedzieć na tyle, na ile będę mógł w granicach prawa, a jeśli Cię to nie zadowoli, to jako akcjonariusza, zapraszam Cię do siebie i po podpisaniu klauzuli poufności, zapoznam Cię nawet z danymi wrażliwymi. Masz do tego prawo.

Tyle na dziś i sorry za niedotrzymanie terminu na dziś, ale miałem bardzo ważny wyjazd służbowy i wracam jutro. Po zapoznaniu się z odpowiedzią prawników i finansistów, odpowiem jutro na Twoje pytania.

Nie jest to brak szacunku dla Ciebie, ale sprawa służbowa, bardzo ważna.

pyRsk.
Gościu, wam się tam wszystkim na łeb coś sp***doliło.
Ruch to nie jest firma biznesowa czy kopalnia albo inny zakład.
To jest klub piłkarski który, przede wszystkim gra i jest DLA KIBICÓW.
W ch*** mamy klauzule poufności, ściemy-bajery, chowanie się za prawnikami czy innymi bzdetami.
Jak tak to ma wyglądać to krótko mówiąc pozbierajcie swoje zabawki, zastawy, kredyty i spierdalajcie!

Awatar użytkownika
robbo2k
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#25 Post autor: robbo2k » 22 sie 2019, o 05:13

14182888 pisze:
22 sie 2019, o 00:44
Ty robbo2k, ale pisanie o jakiejś je***ej amice - waznuejszy klub to se daruj.
Masz rację przepraszam za niezręczne sformułowanie. Chodziło o ważniejszy dla rynku finansowego w znaczeniu biznesowym l to to tylko na dzisiaj. Wiadomo iż INO RUCH W SERCU. Chyba nikt nie ma wątpliwości iż jest tylko jeden najważniejszy Klub dla Nas.

A wracając do tematu Wela czekamy...
Akcjonariusz Ruch Chorzów S.A
Współwłaściciel FC United of Manchester

gipcu
Kontakt:

#26 Post autor: gipcu » 22 sie 2019, o 08:21

Jako Spółka Akcyjna, klub powinien być przejrzysty jak łza.

gerhat
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#27 Post autor: gerhat » 22 sie 2019, o 08:48

Każde zasłanianie się tajemnicą handlową w sytuacji gdy akcje Ruchu są warte mniej niż pół funta hasia pokaże intencje Weli.

Awatar użytkownika
Radvan138
Kontakt:

#28 Post autor: Radvan138 » 22 sie 2019, o 08:56

gerhat pisze:
22 sie 2019, o 08:48
Każde zasłanianie się tajemnicą handlową w sytuacji gdy akcje Ruchu są warte mniej niż pół funta hasia pokaże intencje Weli.
50 pensow to ok 2.5 zl 😉

gringo21
Kontakt:

#29 Post autor: gringo21 » 22 sie 2019, o 10:19

Radvan138 pisze:
22 sie 2019, o 08:56
gerhat pisze:
50 pensow to ok 2.5 zl 😉
A mi się wydaje że gerhat miał na myśli pół funta hasia czyli jakieś 250 gram śmieci.
TYLKO RUCH !!!!

Awatar użytkownika
Radvan138
Kontakt:

#30 Post autor: Radvan138 » 22 sie 2019, o 10:56

gringo21 pisze:
22 sie 2019, o 10:19
Radvan138 pisze:
22 sie 2019, o 08:56
gerhat pisze:
50 pensow to ok 2.5 zl 😉
A mi się wydaje że gerhat miał na myśli pół funta hasia czyli jakieś 250 gram śmieci.
Wiem co miol na mysli 🙂 taki zart sceniczny na poziomie familiady 😉

Zablokowany