Jak pomóc RUCHOWI???
- wojt
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
Na dodatek, kiedy pare osób zaangazowało się bezinteresownie w zrobienie szalików z klubu dochodza głosy że trzeba sformułowac umowe z firma która je robi potem musi ja zaakceptować zarząd potem trzeba ją dostarczyc, podpisać itp. Nie dość że w klubie nikt nie myśli o kibicach to jeszcze próbuje się ich zniechecać do wszelkich spontanicznych inicjatyw.
- Schlesien
- Kontakt:
Tak, to nic nie dalo, ale wlasnie dlatego, muszymy o tym caly czas godac, bo moze w koncu ktos (kto za to odpowiada) zrozumie, jakie pieniadze uciekaja z klubu i zrobi cos z tym... z pozytkiem dla klubu i kibicow.radzion pisze:widzisz schlesien: to o czym piszesz pisano jzu pare lat temu!i co?wciaz to samo!
-
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
Byłem kiedyś w sklepie firmowym FC Nurnberg, nie będę wymieniał asortymentu bo długo musiałbym pisać.
Z koszulkami wygląda to tak, że było może z 6 modeli, w sklepie jest maszyna do wprasowywania. Można sobie wprasować numer, logo sponsora, nazwisko zawodnika, swoją ksywke itp.
Kasowali po 1 euro od litery, ale na to nikt nie zwraca uwagi, bo możesz mieć koszulkę wg. własnego projektu. Tak się robi kasę. Ta maszyna się spłaciła jez wielkorotnie.
Co jeszcze mi się podobało, to ze w sklepie było wydzielone miejsce z gadżetami Schalke, z którym Klub ma wielka sztamę.
Z koszulkami wygląda to tak, że było może z 6 modeli, w sklepie jest maszyna do wprasowywania. Można sobie wprasować numer, logo sponsora, nazwisko zawodnika, swoją ksywke itp.
Kasowali po 1 euro od litery, ale na to nikt nie zwraca uwagi, bo możesz mieć koszulkę wg. własnego projektu. Tak się robi kasę. Ta maszyna się spłaciła jez wielkorotnie.
Co jeszcze mi się podobało, to ze w sklepie było wydzielone miejsce z gadżetami Schalke, z którym Klub ma wielka sztamę.
- Konrad
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
Przykład przytoczony przez Gerharta świadczy, że powoli, małymi krokami można dojść do wiekszych, czy też mniejszych pieniędzy, których należy szukać wszędzie...
Czasem poprostu trzaba się wziąść do roboty, a nie pieprzyć przez 10 lat, że jest ciężko, bo o tym każdy wie....
Czasem poprostu trzaba się wziąść do roboty, a nie pieprzyć przez 10 lat, że jest ciężko, bo o tym każdy wie....
Polska MOIM KRAJEM, ZAMOŚĆ MOIM MIASTEM, RUCH MOIM ŻYCIEM !!!
- Konrad
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
Przykład przytoczony przez Gerharta świadczy, że powoli, małymi krokami można dojść do wiekszych, czy też mniejszych pieniędzy, których należy szukać wszędzie...
-
- Kontakt:
Kasa jest wazna,ha BARDZO wazna, ale najwiekszym problemem RUCHU jest od dluzszego czasu,( choc ostatnio ucichly bluzgi w ta strone) zarzad i prezes.
Mozecie mnie zj***c, ale panowie my gramy jak wiecie tylko w II lidze, i leje nam podbeskidzie, cracowia to na razie, punkty mamy prezes zadowolony. to jest poczatek sezonu a przynajmniej mnie ta druzyna nie zachwyca.
Pytanie: co ze zmianami w statucie? jak daleko ta sprawa jest posunieta?
Boje sie abysmy sie nie obudzili na wiosne z reka w nocniku.
Nie chce zle prorokowac.
Mozecie mnie zj***c, ale panowie my gramy jak wiecie tylko w II lidze, i leje nam podbeskidzie, cracowia to na razie, punkty mamy prezes zadowolony. to jest poczatek sezonu a przynajmniej mnie ta druzyna nie zachwyca.
Pytanie: co ze zmianami w statucie? jak daleko ta sprawa jest posunieta?
Boje sie abysmy sie nie obudzili na wiosne z reka w nocniku.
Nie chce zle prorokowac.
- Konrad
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
Powtórzę to co powiedział Marcyk, to co mówiłem wiele razy:
Jeśli nie bedzie całkowitej wymiany prezesa, zarządu, jeśli nie przyjda młode wilczki, głodni sukcesu menedżerowie, jeśli nie wymieni się ludzi którzy mogli by pracować ale tylko w gospodarce socjalistycznej - nie ma szans na nowoczesne prowadzenie Ruchu, na kasę, na sukcesy, na stadion...
Ci ludzie mieli ponad 10 lat na stworzenie czegoś pieknego....
Lata 90 to pierwsza dekada (oprócz lat 40) bez majstra. Dekada p.Rogali to 2 spadki, bez mistrzostwa, bez sponsorów, okropny stadion, rozgoryczeni kibice, obiecanki nt SSA, obiecanki płatności piłkarzom itd, itp......
Jeśli nie bedzie całkowitej wymiany prezesa, zarządu, jeśli nie przyjda młode wilczki, głodni sukcesu menedżerowie, jeśli nie wymieni się ludzi którzy mogli by pracować ale tylko w gospodarce socjalistycznej - nie ma szans na nowoczesne prowadzenie Ruchu, na kasę, na sukcesy, na stadion...
Lata 90 to pierwsza dekada (oprócz lat 40) bez majstra. Dekada p.Rogali to 2 spadki, bez mistrzostwa, bez sponsorów, okropny stadion, rozgoryczeni kibice, obiecanki nt SSA, obiecanki płatności piłkarzom itd, itp......
zapomniales napisac jeszcze o frekwencjiKonrad pisze:Powtórzę to co powiedział

- wojt
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
-
- Kontakt:
Wlasnie , Rogala jest o wiele lepszym politykiem jak " prezesem " klubu pilkarskiego . To byla pokerowa zagrywka najpierw z dymisja ( ktorej oczywiscie kolesie nie przyjeli ) , a potem z redukcja zarzadu , ktora bydzie trwala latami , a juz o S.S.A nie wspominam . Uciszyl w ten sposob niezadowolonych kibicow po spadku i z tym przygotowaniem druzyny do sezonu i transferami chce poznac 2 lige na dluzej niz sezon...
To jest 3 raz jak jestesmy w 2 lidze , ale jeszcze nigdy po 5 meczach nie mielismy - 2 porazek i nie zajmowalismy tak odleglego miejsca.
To jest 3 raz jak jestesmy w 2 lidze , ale jeszcze nigdy po 5 meczach nie mielismy - 2 porazek i nie zajmowalismy tak odleglego miejsca.
-
- Kontakt:
ciesz się że mamy tylko 2 porażki na koncie, bo może być gorzej.Marek Nowak pisze:Wlasnie , Rogala jest o wiele lepszym politykiem jak " prezesem " klubu pilkarskiego . To byla pokerowa zagrywka najpierw z dymisja ( ktorej oczywiscie kolesie nie przyjeli ) , a potem z redukcja zarzadu , ktora bydzie trwala latami , a juz o S.S.A nie wspominam . Uciszyl w ten sposob niezadowolonych kibicow po spadku i z tym przygotowaniem druzyny do sezonu i transferami chce poznac 2 lige na dluzej niz sezon...
po meczu naszych oldbojów. którzy kopią piłę na bocznym boisku, odbywało sie piwko z okazji urodzin jednego z nich - R.Grzybowskiego. pojawił sie tam tez Jurek Wyrobek i na pytanie czemu tak słabo idzie stwierdził mniej więcej cos takiego - "ciesze sie że chłopaki wogóle jeszcze wychodza na treningi. staram sie ich motywowac do gry, dopingowac do pracy itd.itp. ale od chwili spadku z ekstraklasy nikt jeszcze nie dostał ani grosza. byłem w Pogoni, tam nie było pieniędzy, myślałem że w Ruchu bedzie choć troche lepiej ale jest to samo. obawiam się że w pewnym momencie zabraknie mi argumentów"
tak wiec chwała na razie piłkarzom, ze graja. skład jest taki a nie inny, umiejetnosci takie a nie inne ale widac że większość chce walczyć.
(chyba że Bizak ostatnim wyczynem zaczął dawać jakieś znaki????)
wielu ludzi z forum,wielu kibiców robi kawał dobrej roboty na rzecz Ruchu i tylko tyle na razie można zrobic. róbmy swoje, każdy na tyle na ile moze i poczekajmy na zmiany które (w co wierze) nadejdą prędzej czy później, bo kazdy burdel musi paść wcześniej czy później, nie da sie w dalekiej perspektywie ciagnąc wszystkiego na zasadzie prowizorki, a wtedy może cos pozytywnego stanie sie w naszym klubie.
-
- Kontakt:
- Wilus
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
-
- Kontakt: