Ruch-KSZO

Forum sympatyków KS Ruch Chorzów
Wiadomość
Autor
Gość

#16 Post autor: Gość » 24 sie 2003, o 01:03

Mecz faktycznie średniawy. Sędzia odpierdalał totalną kaszanę. Karny z kapelusza, ale ważne,że wykorzystany. Co do sędziego to jescze jedno słowo. Dzisiaj wyjątkowo byłem na 5 bo rodzinka z niemiec przyjechala i chciala sie wybrać na mecz a raczej z bajtlem 7 letnim do młyna iść nie chciał jego ojciec - i dziwi mnie jedno , jak ja z perspeyktywy trybun, widziałem ,że bodajże Zajdel nie był na spalonym bo stał przed obrońcą kszoków (siedziałem dokładnie na lini tej akcji) a ten ciul będący tuż przy piłkarzach mógł odgwizdać spalony?? Szkoda gadać, poziom sędziowania poniżej krytyki.

Oprawa meczu spoko, a jeśli pytacie jak to wyglądało, to chyba za komentarz wystarczy to ,że sami kibice kszo robili fotki jak zaczął sie pokaz. Patt Ci wierni ( bez cudzyslowa) kibice byli chyba właśnie dzisiaj na meczu...bo właśnie takie mecze pokazują komu na prawde zależy na drużynie, a kto przychodzi się np tylko ponapierdalać albo jak przyjeżdża bardziej renomowana drużyna.

Awatar użytkownika
vahanara
Kontakt:

#17 Post autor: vahanara » 24 sie 2003, o 02:31

Bart. Jeśli myślimy o tej samej akcji to Zajdel był na spalonym. Świetny mecz Cecota i "Jary". Bardzo dobrze "Bajer". Bizak- brak słów - szczyt głupoty! Sędzia - katastrofa. Ale są trzy punkty!!!

Kriso
Kontakt:

#18 Post autor: Kriso » 24 sie 2003, o 08:14

Duze brawa naleza sie tez Matuszkowi. Wybronil on wiele pilek.

A co sadzicie z gry slowaka?
Ja widze ze chlopak sie bardzo stara chodz nie zawze mu wychodzi.

SLawa

#19 Post autor: SLawa » 24 sie 2003, o 09:26

Kriso pisze: A co sadzicie z gry slowaka?
Ja widze ze chlopak sie bardzo stara chodz nie zawze mu wychodzi.
też to zauważyłem stara sie bardzo i wychodzi mu to całkiem niezle ,jest bardzo widoczny ,nie tylko w środku dobrze se radził ale czasami próbował coś inicjować na skrzydle. Dupnie wyglądalo jak po meczu pod młynem z innymi graczami skokał po wołaniu "kto wygrał mecz..." i ta jego wela fajnie mu falowała :lol: .
Sędziowanie meczu tragiczne ,zresztą sami z tego skorzystalismy (drugi elwer) a poza tym jak Śrutwa bedzie nastepnym razem w sytuacji sam na sam to niech strzelo a nie próbuje głupie kiwki. No i na koniec duże brawa dla Matuszka - grał bezbłędnie.

KK
Kontakt:

#20 Post autor: KK » 24 sie 2003, o 10:27

Bajer i Śrutwa potrafili sobie w dwojke poradzisz z defensywa rywala. Wygrywali pojedynki biegowe i walke w powietrzu. Malina jak zawsze chlop od czarnej roboty. Kundra elegancko, znowu dobry mecz, byl i w obronie i w pomocy i strzelal z dystansu. Zajdel kolejny mecz na poziomie. Lines slabiej anizeli nas do tego przyzwyczail.
Jarczyk w Krakowie byl jednym z najslabszych, przeciwko KSZO zagral jednak dobra partie. Pierscionek pożyteczny, nie popelnil wiekszych bledow. Cecot dla mnie bohater meczu. Bez jego osoby nasza defensywa stracila by polowe swojej wartosci:) No i Matuszek znowu na swoim wysokim poziomie.

blumen

#21 Post autor: blumen » 24 sie 2003, o 11:23

są trzy punkty i tylko to cieszy !!!
gra była taka sobie - lepiej nasi czuli się w szybkim kontrataku niż w ataku pozycyjnym , a czasami trzeba było piłkę przytrzymać bo grali w 10
drugi Bajera potrzebny od zaraz oraz pomocnik z którym Kundra będzie mógł spokojnie rozgrywac piłkę bo wszedzie nie może być - zajedzie się .
Jeszcze o biletach - też chodziłem na 10 ale od wiosny na 4,5 albo 6
a że warto to pokazują takie mecze jak z piastem - może inni też to powinni zrozumieć !

volek
Kontakt:

#22 Post autor: volek » 24 sie 2003, o 12:14

Nie ma co narzekać,mamy 3 punkty tym bardziej ze przez prawie 70 minut chopcy grali w 10.
Mnie sie podoba gra Bajery-walczy o kazda piłke,no i wreszcie wykorzystujemy karne,bo pamietamy poprzedni sezon jak to bywało.
Ale dla mnie cichym bohaterem wczoraj był Edek Cecot,chłop nie do przejścia,a ten bal z lini to też chyba on wybił jak sie nie myle.
Sędziowanie do dupy,liniowy chyba nie zna przepisu o spalonym.Ale jak mówie nie ma co narzekać w sobote w Bielsku znow 3 punkty :szal:

NP07
Kontakt:

#23 Post autor: NP07 » 24 sie 2003, o 15:36

3 punkty , dora gra przede wszystkim Mario i Matuszka. Oprawa meczu super szkoda tylko że ludzie nie dopisali (pozdRo dla tych którzy o to zadbali) a co do 10 to kto kupuje bilety na KK idzie do młyna .

Pula

#24 Post autor: Pula » 24 sie 2003, o 15:37

Mecz nie na najwyzszym poziomie ale zato 3 pkt i to sie chyba liczy Mario pokazal jak sie strzela jedenastki a niestety Biza zas zaliczyl nieudany wystem tylko tyle ze zobaczyl czerwona karteczke bardzo dobre spotkanie rozegral bajera jest naprawde dobry :lol: :lol: :lol:

Marcin Niebieski

#25 Post autor: Marcin Niebieski » 24 sie 2003, o 16:46

No i za***iscie ze wygrali!
Wielkimi krokami --------> do ekstraklasy!

Tomasz_W

#26 Post autor: Tomasz_W » 24 sie 2003, o 23:22

Wrzucilem foty na strone juz wczoraj, ale nie dawalem linka - potrzebowalem dzis miec szybki inet - dlatego daje link dzis wieczor.
Zdjecia w czesci 49 - robione tykko do 20 minuty, pozniej musialem niestety leciec i nie zobaczylem k... szpilu i bramek...

fuhr
Kontakt:

#27 Post autor: fuhr » 25 sie 2003, o 10:15

dla mnie najlepszy byl Cecot
born and bred Blue!

KS RUCH CHORZOW

Górny Śląsk

marcyk
Kontakt:

#28 Post autor: marcyk » 25 sie 2003, o 10:33

Ciesza mnie nastepne zdobyte punkty, ale martwi styl gry i wykorzystywanie a raczej niewykorzystywanie sytuacji podbramkowych.
Ogladajac od dluzszego czasu mecze lig europejskich stosowanie systemu miliona podan w polu karnym nie jest tam stosowane tak nagminnie jak u nas.
Podanie i strzal ot recepta, nie szukanie lepiej ustawionego kolegi ten szuka jeszcze lepiej ustawioneg, ten nastepnego i po balu.
Strzalow za linii pola karnego tez jak na lekarstwo.
A wiec panowie .. z dystansu, z dystansu.

Gość

#29 Post autor: Gość » 25 sie 2003, o 12:30

Na meczu bylo za***iscie,szczegolnie moglo sie podobac sektorowka wraz z balonami oraz sektorowka z pasami materialu i z pirotechnika,szczegolnie cieszyc zwyciestwo.Po meczu Ruch doepia KSZO ci jednak odmawiaja walki.!!!!

gerhat
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#30 Post autor: gerhat » 25 sie 2003, o 14:07

Edek Cecot - najlepszy na boisku
Jarczyk zaraz po nim
Bardzo dobrze zagrali Kundra, Bajera, Matuszek i Zajdel
Mario - 5 za ambicję i charakter, 2 za nieskuteczność, powolność i wyskakiwanie do główek, jak widzę gdy on skacze 5 cm od ziemi (przy czy garbi się tak, że jego wyskok efektywnie wynosi 0 cm) to zastanawiam się czy założył ołowiane buty, czy też ma zanik mięśni w nogach. A były czasy że skakał najwyżej, nie wiem czy to sprawa wieku czy tez treningów.
Oprawa była super, raz tylko młyn się wygłupił wyzywając sędziego za czerwona dla Bizy, która byla jak najbardziej słuszna. Liniowy, ten przy trybunie pomylił się tylko raz, gdy nie zauważył kilku graczy KSZO na spalonym gdy piłka po wybiciu wracała ponownie w pole karne. Pozostałe decyzje były słuszne, ale problem w tym że facet bardzo powoli jarzył i z opóźnieniem to sygnalizował.
Drugi karny - z wyskości trybuny wzbudził salwy smiechu, co potwierdziły powtórki w C+.
Ogólnie jednak jest ok, zwycięstwo w 10 powinno scementować druzynę i zaprocentować w przyszłości. Charakter tej druzyny poznamy jednak dopiero wtedy gdy przyjdzie wyciągać wynik, gdy przeciwnik pierwszy strzeli bramkę, czy wówczas sobie poradzą? Jezeli tak, to będzie to Ruch, który zasługuje na I ligę.

ODPOWIEDZ