[17 kolejka] Piast Gliwice : Ruch Chorzów
-
- Kontakt:
-
- Kontakt:
-
- Kontakt:
-
- Kontakt:
- ObeRschlesien
- Kontakt:
Rafał Grodzicki nadal zmaga się z krwiakiem, którego nabawił się w meczu z Koroną Kielce. W czwartek decyzję, czy może zagrać, ma podjąć doktor Jerzy Wielkoszyński.
- Rafał rehabilituje się indywidualnie. Jutro będzie wiadomo, czy zagra. Reszta zawodników jest w naprawdę dobrej dyspozycji - powiedział w środę trener Ruchu, Waldemar Fornalik, który ewentualną dziurę w obronie "załata" najpewniej w taki sam sposób jak z Wisłą, czyli osobą Piotra Stawarczyka. Strata trzech goli w ostatnim spotkaniu nie wystawia najwyższej noty wszystkim zawodnikom z formacji defensywnej. - Nie jest łatwo wejść do gry i prezentować od razu najwyższą formę, jeśli się jest rezerwowym. Regularne granie służy, wypracowuje "mechanizmy" - tłumaczy Stawarczyk.
wiadomo cos wiecej czy zagro mo ktos jakies info ?
- Rafał rehabilituje się indywidualnie. Jutro będzie wiadomo, czy zagra. Reszta zawodników jest w naprawdę dobrej dyspozycji - powiedział w środę trener Ruchu, Waldemar Fornalik, który ewentualną dziurę w obronie "załata" najpewniej w taki sam sposób jak z Wisłą, czyli osobą Piotra Stawarczyka. Strata trzech goli w ostatnim spotkaniu nie wystawia najwyższej noty wszystkim zawodnikom z formacji defensywnej. - Nie jest łatwo wejść do gry i prezentować od razu najwyższą formę, jeśli się jest rezerwowym. Regularne granie służy, wypracowuje "mechanizmy" - tłumaczy Stawarczyk.
wiadomo cos wiecej czy zagro mo ktos jakies info ?

-
- Kontakt:
K**WA, CO Z WAMI JEST!!!!
to juz nie gramy o trzecie miejsce w tabeli???
o prestiż miejsca "na pudle" premiowanego udziałem w puchara???
o miejsce z wysoką premią od CANAL+???
o zachęte dla sponsorów w przerwie zimowej???
o to, aby zawodnicy chętnie podpisywali kontrakty z Ruchem???
ta porażka z Wisłą aż tak Was przymuliła??? kibice sukcesu!!!
Wszyscy za***rdalać do Wodzisławia i żadnego pierdolenia!!!
Dalej gramy o przyszłość tego klubu!!!
to juz nie gramy o trzecie miejsce w tabeli???
o prestiż miejsca "na pudle" premiowanego udziałem w puchara???
o miejsce z wysoką premią od CANAL+???
o zachęte dla sponsorów w przerwie zimowej???
o to, aby zawodnicy chętnie podpisywali kontrakty z Ruchem???
ta porażka z Wisłą aż tak Was przymuliła??? kibice sukcesu!!!
Wszyscy za***rdalać do Wodzisławia i żadnego pierdolenia!!!
Dalej gramy o przyszłość tego klubu!!!
"Jak Ruch będzie wygrywał, to więcej do szczęścia mi nie trzeba" - Gerard Cieślik w ostatnim wywiadzie.
-
- Kontakt:
-
- Kontakt:
Amensimonsays pisze:wyobrazmy sobie co by sie stalo, gdyby mecz z Wisla zakonczyl sie po golu Niedzielana... 1-0 dla Ruchu, nowe nadzieje na powolania do kadry, realna szansa na majstra. Hurraoptymizm i 5000 kibicow Ruchu w Wodzislawiu.
porazka i juz klapaa ja tam w du*** mam kibicow sukcesu, bo Ruch stoi w tabeli najwyzej od lat, jest widoczny progres, ale realnie zajecia 5 miejsca przy tym budzecie i innych przeciwnosciach (w tym agresji mediow) to bylby super wynik. wszystko co powyzej 5 to mega super wynik, a majster lub vice to zawstydzenie turbodymomena.
Wisla potraci punkty z Lubinem, Legia z Arka w Lech z Korona, my 3 punkty i znow jestesmy w czubie!
Wynik: Piast 0-3 Ruch
-
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
Mecz z Wisła to juz historia.Teraz najwazniejsze jest to,zeby zakonczyc rok w bardzo dobrych nastrojach zdobywajac 3 punkty z Piastem.
Piast runde jesienna mial bardzo przecietna,a to z tego powodu,ze juz ta obrona Piasta nie spisywala sie tak rewelacyjnie jak chociazby wiosna.A jutro jeszcze zagraja bez swojego najlepszego defensora-Glika.
Jesli ich nacisniemy to mam nadzieje,ze jakies bramki padna:).Martwie sie tylko tym,ze juz pojawily sie pewne problemy fizyczne w zespole,slaba lawka rezerwowych daje o sobie znac,niestety.
Ale wierze,ze pilkarze zmobilizuja sie na jutro i zostawia na boisku te resztke sil ktora jeszcze maja.
Zakonczymy ten rok zwyciestwem,Niebiescy!Zrobcie mi prezent:)
Piast runde jesienna mial bardzo przecietna,a to z tego powodu,ze juz ta obrona Piasta nie spisywala sie tak rewelacyjnie jak chociazby wiosna.A jutro jeszcze zagraja bez swojego najlepszego defensora-Glika.
Jesli ich nacisniemy to mam nadzieje,ze jakies bramki padna:).Martwie sie tylko tym,ze juz pojawily sie pewne problemy fizyczne w zespole,slaba lawka rezerwowych daje o sobie znac,niestety.
Ale wierze,ze pilkarze zmobilizuja sie na jutro i zostawia na boisku te resztke sil ktora jeszcze maja.
Zakonczymy ten rok zwyciestwem,Niebiescy!Zrobcie mi prezent:)
-
- Kontakt:
takie pisanie mje dobijo! ku*** przed kozdym meczym tak godocie a potym placzecie jak to zagralibuli19R20 pisze:jo mysla inaczej 3 mecze w 3 tygodnie i ludziom kasy brakuje bo wielu z nos szlo nie samemu ino z laską zoną bajtlem czy kims tam jeszce a za bilet cza zaplacic, swoją droga spokojnienapewno 1000 pojedzie obudzom sie w piatek przed wyjazdem wszyscy
mysla skromne 0-2 po bramie NIedzielana i mom nadzieja ujzec na placu Balaza kiery wdupcy nec na 2-0
koniec tego optymizmu dupnego! jak sie w grudniu nic nie zacznie dzioc w klubie to koniec z waszymi marzeniamy

-
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
-
- Kontakt:
jeszcze nie takie amen...malo poprawka co do tego co napisol simonsays...19_kRzysiek_20 pisze:Amensimonsays pisze:wyobrazmy sobie co by sie stalo, gdyby mecz z Wisla zakonczyl sie po golu Niedzielana... 1-0 dla Ruchu, nowe nadzieje na powolania do kadry, realna szansa na majstra. Hurraoptymizm i 5000 kibicow Ruchu w Wodzislawiu.
porazka i juz klapaa ja tam w du*** mam kibicow sukcesu, bo Ruch stoi w tabeli najwyzej od lat, jest widoczny progres, ale realnie zajecia 5 miejsca przy tym budzecie i innych przeciwnosciach (w tym agresji mediow) to bylby super wynik. wszystko co powyzej 5 to mega super wynik, a majster lub vice to zawstydzenie turbodymomena.
Wisla potraci punkty z Lubinem, Legia z Arka w Lech z Korona, my 3 punkty i znow jestesmy w czubie!
Wynik: Piast 0-3 Ruch
jo obstawiom 1-3 dlo Ruchu

tylko zwyciestwo !!!

KLIMZOWIEC!!!
-
- Kontakt:
trochę mnie wkurza wasz brak aktywności w tym temacie, za to wszyscy się wymądrzają w tematach "organizacyjno-finansowych", jak co tydzień wklejam typerów z interii:
Piast Gliwice - Ruch Chorzów (piątek, godz. 17.45)
GRZEGORZ MIELCARSKI (Ekspert Canal +, felietonista INTERIA.PL): W Derbach Śląska typuje remis. Ruch stracił trzy gole w 20 minut i to w momencie, gdy miał wygrany mecz z Wisłą. Piastowi powinno wystarczyć 90 minut, aby zdobyć przynajmniej jedną bramkę. TYP: X.
ROMAN KOŁTOŃ (Komentator Polsat Sport, felietonista INTERIA.PL): Mecz z Wodzisławiu, co pokazuje, że system licencyjny w Polsce dalej jest parodią. Wygra Ruch, nie tracąc kontaktu z czołówką. Ciekawe, że kiedyś powoływany do kadry przez Zbigniewa Bońka i Pawła Janasa bramkarz Maciej Nalepa dopiero tydzień temu debiutował w EkstraklasieTyp: 2.
DARIUSZ WOŁOWSKI (felietonista INTERIA.PL): Oba zespoły grają ostatnio słabiej, dlatego wydaje mi się, że w derbach podzielą się punktami. TYP: X.
MICHAŁ BIAŁOŃSKI (INTERIA.PL): Piast opromieniony remisem we Wronkach odniesionym w starciu z Lechem - Ruch wściekły po porażce z Wisłą. Teoretycznie łatwo powinni wygrać "Niebiescy". Jest jednak jedno "ale". Za wcześniej brakuje im prądu.TYP: X.
dodatkowo, co mówią o meczu naszego "sąsiada z tabeli":
Lech Poznań - Korona Kielce (sobota, godz. 16.10)
MIELCARSKI: Wygra Lech, ale po ciężkim meczu. Korona jest nieobliczalna. bardzo dobrze zagrała z Ruchem w Chorzowie, ale już znacznie słabiej z Polonią w Warszawie.TYP: 1.
KOŁTOŃ: Dziewięć bramek i cztery bezpośrednie asysty to bilans Roberta Lewandowskiego. Wyrasta ponad tę ligę, a gdyby zachowywał trochę zimnej krwi więcej, jego dorobek byłby jeszcze bardziej okazały. Coś czuję, że ten mecz rozstrzygnie sam TYP: 1.
WOŁOWSKI: Lech wychodzi na prostą, szczęśliwy remis z Polonią w Warszawie już się raczej Koronie nie powtórzy. TYP: 1.
BIAŁOŃSKI: Marek Motyka zapowiadał na początku sezonu, że poznańska lokomotywa roztrzaska się o przysłowiowy kielecki tramwaj, w efekcie był łomot - 0-5. Teraz kielczanie pałają chęcią rewanżu. Sęk w tym, że Lech nie jest w aż tak głębokim kryzysie, by dwukrotnie z kolei tracić punkty u siebie z przeciętniakami. TYP: 1X.
Piast Gliwice - Ruch Chorzów (piątek, godz. 17.45)
GRZEGORZ MIELCARSKI (Ekspert Canal +, felietonista INTERIA.PL): W Derbach Śląska typuje remis. Ruch stracił trzy gole w 20 minut i to w momencie, gdy miał wygrany mecz z Wisłą. Piastowi powinno wystarczyć 90 minut, aby zdobyć przynajmniej jedną bramkę. TYP: X.
ROMAN KOŁTOŃ (Komentator Polsat Sport, felietonista INTERIA.PL): Mecz z Wodzisławiu, co pokazuje, że system licencyjny w Polsce dalej jest parodią. Wygra Ruch, nie tracąc kontaktu z czołówką. Ciekawe, że kiedyś powoływany do kadry przez Zbigniewa Bońka i Pawła Janasa bramkarz Maciej Nalepa dopiero tydzień temu debiutował w EkstraklasieTyp: 2.
DARIUSZ WOŁOWSKI (felietonista INTERIA.PL): Oba zespoły grają ostatnio słabiej, dlatego wydaje mi się, że w derbach podzielą się punktami. TYP: X.
MICHAŁ BIAŁOŃSKI (INTERIA.PL): Piast opromieniony remisem we Wronkach odniesionym w starciu z Lechem - Ruch wściekły po porażce z Wisłą. Teoretycznie łatwo powinni wygrać "Niebiescy". Jest jednak jedno "ale". Za wcześniej brakuje im prądu.TYP: X.
dodatkowo, co mówią o meczu naszego "sąsiada z tabeli":
Lech Poznań - Korona Kielce (sobota, godz. 16.10)
MIELCARSKI: Wygra Lech, ale po ciężkim meczu. Korona jest nieobliczalna. bardzo dobrze zagrała z Ruchem w Chorzowie, ale już znacznie słabiej z Polonią w Warszawie.TYP: 1.
KOŁTOŃ: Dziewięć bramek i cztery bezpośrednie asysty to bilans Roberta Lewandowskiego. Wyrasta ponad tę ligę, a gdyby zachowywał trochę zimnej krwi więcej, jego dorobek byłby jeszcze bardziej okazały. Coś czuję, że ten mecz rozstrzygnie sam TYP: 1.
WOŁOWSKI: Lech wychodzi na prostą, szczęśliwy remis z Polonią w Warszawie już się raczej Koronie nie powtórzy. TYP: 1.
BIAŁOŃSKI: Marek Motyka zapowiadał na początku sezonu, że poznańska lokomotywa roztrzaska się o przysłowiowy kielecki tramwaj, w efekcie był łomot - 0-5. Teraz kielczanie pałają chęcią rewanżu. Sęk w tym, że Lech nie jest w aż tak głębokim kryzysie, by dwukrotnie z kolei tracić punkty u siebie z przeciętniakami. TYP: 1X.
"Jak Ruch będzie wygrywał, to więcej do szczęścia mi nie trzeba" - Gerard Cieślik w ostatnim wywiadzie.
-
- Kontakt:
- szogun
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
Jarzębaka znam osobiście. To moj były wychowawca W-F z Budowlanki gdzie się uczyłem. Tej w Bytomiu na powstanców śląskich.grzej pisze:I sędziuje nam sędzia Sebastian Jarzębak, a to dobre. Na pewno będzie ciekawie, ale żeby nie robić skandalu przed meczem nic więcej nie napiszę![]()
Na pewno będzie żółto i czerwono, a u nas zagrożeni pauzą są: Sadlok, Baran, Straka, Niedzielan