[14 kolejka] Lech Poznań - Ruch Chorzów

Forum sympatyków KS Ruch Chorzów

Jak zakończy się mecz Lech-Ruch?

Czas głosowania minął 21 lis 2009, o 14:33

Wygra Lech
15
6%
Remis
48
20%
Wygra Ruch
172
73%

Liczba głosów: 235

Wiadomość
Autor
scaneRboy
Kontakt:

#16 Post autor: scaneRboy » 10 lis 2009, o 08:52

Fanatyk z Rudy pisze:WOJNA na boisku wiec lepiej Wtorka nom niech nie wkurwiaja
Wtorek stwierdził, że agresywna gra Jagi podziałała na niego jak płachta na byka. Więc się nie martwię.

[ Dodano: Wto 10 Lis, 2009 ]
Rumcajs pisze: Nykiel ktory robi bardzo dobra robote a chyab niejest tak bardzo doceniany

Jak dla kogo: ja jestem do Nykiela przekonany od wyjazdowego meczu z Koroną Kielce w którym doznał kontuzji - w tamtym meczu nasza gra kompletnie siadła po jego zejściu.

Podobnie było z Gaborem w meczu z Arką w tym sezonie - identyczna sytuacja.

Uważam, że cała trójka, która nie grała z Legią to jest absolutnie kręgosłup drużyny, najbardziej kreatywni zawodnicy w swoich formacjach, szczególnie w tych momentach, kiedy Ruch po odbiorze piłki przechodzi do ofensywy. Inni też są BARDZO WAŻNI, ale tych trzech na chwilę obecną najtrudniej zastąpić.
"Jak Ruch będzie wygrywał, to więcej do szczęścia mi nie trzeba" - Gerard Cieślik w ostatnim wywiadzie.

gerhat
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#17 Post autor: gerhat » 10 lis 2009, o 09:31

scaneRboy pisze:Jak dla kogo: ja jestem do Nykiela przekonany od wyjazdowego meczu z Koroną Kielce w którym doznał kontuzji - w tamtym meczu nasza gra kompletnie siadła po jego zejściu.
:D

Nykiel doznał kontuzji w 8 minucie przy stanie 0-0
Wygralismy ten mecz po bramkach w 43 Pepe i 81 minucie Balasz
jak ty potrafisz ocenić nasza gra po 8 minutach to powinni Cie do sztabu Waldka Fornalika wciągnąć. Piszesz że kompletnie siadła ta nasza gra w tym meczu. A tory zleciały z nieba?

W tym meczu mielismy słabe 20 min w drugiej połowie gdy Korona przycisła ale ogólnie mecz na duzy +.

Co do Nykiela to się jednak nie mylisz ale lepiej by było gdybyś napisał że wiesz to od WDŚ2008, bo z tom Koronom Ci nie wyszło ;)

RudaSlaska7
Kontakt:

#18 Post autor: RudaSlaska7 » 10 lis 2009, o 09:40

hmmmm Nykiel a nie tak czasem Jakubowski ?
chyba ze byl i Jakubowski i Nykiel kontuzjowany to ok.

-----------
z Lechem zagrac co najmniej tak jak w ostatniej rundzie co bylo 1-1
remis bedzie tez dobry byle nie przegrac

scaneRboy
Kontakt:

#19 Post autor: scaneRboy » 10 lis 2009, o 09:58

gerhat pisze:Piszesz że kompletnie siadła ta nasza gra w tym meczu. A tory zleciały z nieba?
no faktycznie, z tym "kompletnie siadła" to trochę przesadziłem. Wygraliśmy, to fakt... ale... Korona tego dnia moim zdaniem sama oddała nam mecz... To są moje odczucia... a mecz pamiętam doskonale. Te czasy to były początki obecnego Ruchu w sensie sportowym, pierwsze zwiastuny potencjału tej drużyny. Później była kontuzja Gabora, później upadek Reportera, itd, itd...

Mecz z Arką też wygraliśmy, pomimo kontuzji Gabora. Możemy mówić o sukcesie, bo dowieźliśmy 1:0 do końca.

chonw90

#20 Post autor: chonw90 » 10 lis 2009, o 13:06

Ten szpil poleci i na TVP2 i na Canal+sport ale jo wom juz proponuja Canal+sport tam przynajmij jakos komentuja te szpile a nie jak flegmatyki z TVP bez doswiadczenia w tym zawodzie.,,

Awatar użytkownika
ch-R

#21 Post autor: ch-R » 10 lis 2009, o 13:24

scaneRboy pisze:Jak dla kogo: ja jestem do Nykiela przekonany od wyjazdowego meczu z Koroną Kielce w którym doznał kontuzji - w tamtym meczu nasza gra kompletnie siadła po jego zejściu.
Właśnie w tym meczu dobrą zmianę dał Jakubowski i ten mecz doskonale pamiętam bo aż oczy przecierałem ze zdumienia . A mecz był przyzwoity .
Nykiel zadziwia jedną rzeczą , mianowicie niesamowitą techniką , jak na obrońce to fenomen !
Mahatma Gandhi

Naj­pierw cię ig­no­rują. Po­tem śmieją się z ciebie. Później z tobą wal­czą. Później wyg­ry­wasz.

Awatar użytkownika
L.G
Kontakt:

#22 Post autor: L.G » 10 lis 2009, o 13:51

simonsays pisze:Stawarczyk jeszcze duzo wody w zakopanej Rawie uplynie
ciekawe skąd tyn wniosek. Zagroł raptym 4 razy bardzo poprawnie. Wg. mie przinajmi równożydny chop jak Grodzicki
słowym - jesteśmy klubym zmarnowanych szans :-(

chonw90

#23 Post autor: chonw90 » 10 lis 2009, o 15:02

Jak ogromy lech to ludu musi tyla przylesc na szpil z Korona i Wisla jak my grali z legia 3.5.2008 bylo 12 kola i wypelniony stadion na niebieskich sa foty.Jak to nom sie udo to bydzie fajnie w co watpia:D

1985michał
Kontakt:

#24 Post autor: 1985michał » 11 lis 2009, o 01:31

szkoda ze zas musza to napisac wielko szkoda ze nos tam niebedzie :(

heli
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#25 Post autor: heli » 11 lis 2009, o 05:14

No licza na trzy punkty, lekko nie bedzie, ale ważne coby wszyscy byli zdrowi i zagrali ofensywnie, bo w tym się czujemy lepiej tak jak Jafa u nas ino bez takich błędów i powinno być dobrze. Licza, że jak zagramy podstawowymi to nie z panikujemy. i nie codfnrmy się tak jak dotychcza w meczach niby z tymi "faworytami"
Wystarczy by dobrzy ludzie nic nie robili, a zło zatriumfuje. E. Burke

Elmer
Kontakt:

#26 Post autor: Elmer » 11 lis 2009, o 16:13

W Poznaniu będzie okazja do "kołyski" po zdobytej bramce :cwaniak:
Pierwszy raz przy Cichej: 10.06.1989 r. Ruch - Olimpia 2:1
Pierwszy wyjazd: 3.10.1992 r. Górnik - Ruch 1:1
Najwyższe zwycięstwo: 7:0 ze Stomilem Olsztyn. Najwyższa porażka: 0:6 z... Pogonią Siedlce.
Sukcesy, które świadomie przeżyłem: 1 mistrzostwo Polski, 1 wicemistrzostwo Polski, 3xbrązowy medal, Puchar Polski (1996), finał Pucharu Intertoto (1998).

Śledziu
Kontakt:

#27 Post autor: Śledziu » 11 lis 2009, o 17:02

Podług mje, tyn szpil jest równie ważny jak z Wisłom na zakończenie rundy u nos. Jak wygromy, to już żoden pismak z Warszawy w rodzaju Kołodziejczyka niy bydzie godoł, że Ruch jest przypadkiem na szczycie i zaroz z tego szczytu sleci. Wierza w zwyciynstwo, bo po wygranej z Jagom 5:2 chopcy powinni sie wreszcie ośmielić i zrozumieć, że jak już zaszli tak wysoko, to niy ma godania ło tym, że jeszcze ino pora punktów do pewnego utrzymania, bo trza walczyć o majstra - z kożdym i wszyndzie. To bydzie do nich nostympno szansa po szpilu na Legii co by pokozać, że umiejom sie z z takom presjom doć rada.

PS. Witom wszystkich, to mój piyrwszy post tukej na forum. Pyrsk!

jugador
Kontakt:

#28 Post autor: jugador » 11 lis 2009, o 17:04

Katowice Centrum , jak milo : )

Ja wiem jedno , graja bez Bosackiego i chyba Arboledy i trzeba ich zaatakowac.
To klucz do sukcesu uwazam.
" ... ten ciezki ranek i to ciezkie powietrze, ktore przeciez kochasz i ktorego nie chcesz , tu zimne slonce jest wymieszane z deszczem, to jest , to jest , to jest ... "

Czy zarzad Ruchu jest wstanie ubic aktualnie jakikolwiek interes ? Nie.Z nimi nie ubilbym nawet muchy w kiblu.

mag!k
Kontakt:

#29 Post autor: mag!k » 11 lis 2009, o 17:18

Od pierwszej minuty ruszyc do ataku strzelic amice 2 brameczki i trzymac wynik wiemy ze ma kto strzelac a w lechu nie ma alboledy np. ; ))

Śledziu
Kontakt:

#30 Post autor: Śledziu » 11 lis 2009, o 17:27

[quote="jugador"]Katowice Centrum , jak milo : )
[/quot00e]

Miyszkom tam ino pora lot, wychowołech sie w Chorzowie na Hajduckiej. Wiadomo, że jak sie od bajtla łaziło na Ruch, to ciynżko boło wiaRa zmiynić. Ale u mje w klatce jeszcze dwóch chopców idzie za Ruchem, z czego jeden czosym jeździ na szpile, więc może jednak ku lepszymu idzie.

ODPOWIEDZ