Ruch w barażach ???

Forum sympatyków KS Ruch Chorzów
Wiadomość
Autor
krempy1

#16 Post autor: krempy1 » 5 cze 2003, o 11:30

Trzeba tu oddzielić od siebie dwie kwestie.
Pierwsza to to że Ruch w tym sezonie zasłużył na spadek i nikt mi nie powie że po takiej grze powinien teraz grać w pierwszej lidze. Nasza postawa na boisku była katastrofalna i nic tego nie zmieni. Do tego dochadzi jeszcze kilka pomyłek sedziego na naszą niekorzysc i jest po sprawie. Bynajmniej nie twierdze ze spadlismy przez sedziow, bo to tylko i wylacznie nasza wina, ale gdyby bylo tylko o ta jedna pomylke mnie to mielibysmy teraz o jeden? punkt wiecej i......?
Drugą kwestia jest sama szmacianka grabarnia - to juz nie pierwszy raz sie zdarzaze jest o nich glosno i to nie ze wzgledow sportowych tylko.... kazdy chyba wie. Przy ewentualnym walkowerze dla legii wydajem mi sie ze niepowiinismy miec wyrzutow sumienia bo to tak naprawde nie nasza sprawa. wtym meczu okradziono legie a nie nas. Nie powinnismy sie czuc winni za czyjes przekrety a ewentualne baraze? to tylko pochodna pozaboiskowych dzialan dzialaczy szmacianki a nie naszych. Glebokow to wierze!
Pozyjemy zobaczymy.

Awatar użytkownika
wojt
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#17 Post autor: wojt » 5 cze 2003, o 11:30

To jest typowa kaczka dziennikarska i moim zdaniem nie ma sie o czym rozpisywać. Spadlismy do II ligi i to jest fakt. Pzpn nigdy nie odwazy sie na cos takiego jak weryfikacja meczu, bo stworzy to precedens który mógłby być wykorzystywany nagminnie w przyszłości.

Pepek
Kontakt:

#18 Post autor: Pepek » 5 cze 2003, o 11:36

Legia może zagrać w Pucharze UEFA, a Ruch utrzymać się w lidze - uważają dziennikarze "Przeglądu Sportowego".

W czwartek odbędzie się posiedzenie Wydziału Dyscypliny PZPN, który będzie zajmował się m.in. sprawą zbyt bliskich kontaktów sędziego Marczyka z działaczami Szczakowianki przed meczem z Legią.

Jak informują dziennikarze "PS" istnieje możliwość ukarania nie tylko sędziego Marczyka, ale również Garbarni, nawet poprzez przyznanie Legii walkoweru. To z kolei oznaczałoby degradację Szczakowianki, utrzymanie Ruchu i awans Legii kosztem Katowic do Pucharu UEFA.

Mimo wszystko trudno podejrzewać, by PZPN chciał zakończyć sezon takim skandalem...(INTERIA.PL/Przegląd Sportowy)

Nadejdzie wiosna i Lepsze CZasy Powróci RUCH Chorzów Do EKSTRAKLASY !!

niebieski78

#19 Post autor: niebieski78 » 5 cze 2003, o 11:37

SLawa pisze:ja mam mieszane uczucia ,ale cos´ w tym jest z˙e najwie˛ksze w ostatnich czasach przekre˛ty zwia˛zane sa˛ ze szczakowa˛... a oszustów trzeba karac´ nie waz˙ne jakim kosztem !
100 %racji wszystkie machloje sa zwiazane z Garbusami ale... jakim prawem odbierac Gks cos co wywalczyli na boisku? dawac cos Legii i nam?
wydupic Garbusow bez barazy jako trzecia druzyne i tyle! nic nie mieszac z tabela

niebieski78

#20 Post autor: niebieski78 » 5 cze 2003, o 11:39

SLawa pisze:ja mam mieszane uczucia ,ale cos´ w tym jest z˙e najwie˛ksze w ostatnich czasach przekre˛ty zwia˛zane sa˛ ze szczakowa˛... a oszustów trzeba karac´ nie waz˙ne jakim kosztem !
100 %racji wszystkie machloje sa zwiazane z Garbusami ale... jakim prawem odbierac Gks cos co wywalczyli na boisku? dawac cos Legii i nam?
wydupic Garbusow bez barazy jako trzecia druzyne i tyle! nic nie mieszac z tabela

niebieski78

#21 Post autor: niebieski78 » 5 cze 2003, o 11:40

gerhat
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#22 Post autor: gerhat » 5 cze 2003, o 12:13

kolejne deja vu, osiem lat temu były próby powrotu za pomoca fuzji z Olimpią, teraz jakieś walkowery.
Spadlismy do II ligi a gikesa jest w puchararch i wszelkie gry stolikowe nie mają sensu.
Garbaci przepadną w barażach i bedzie okazja do rewanzu w II lidze.

piechol
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#23 Post autor: piechol » 5 cze 2003, o 12:28

no i kolejne przekrety... :( Sam nie wiem, co mam o tym wszystkim myslec. Z jednej strony chcialbym by Ruch zostal w lidze. Z drugiej jednak jakby nie bylo to gra niebieskich w tym sezonie byla strasznie slaba i spadek jest tylko i wylacznie nasza wina...

Nie chce sie juz rozpisywac kto robi przekrety, a kto nie, bowiem nie ma to w tej chwili sensu. Zastanawia mnie tylko jedno. Dlaczego dopiero teraz beda sie zastanawiac nad losem meczu Jaworzno-Legia, gdy rozstrzygniecia sa jakie sa, a Legia w pucharach nie gra. Czyzby warszawka walczy o swoje?

No nic... Pozostaje czekac. Tak czy siak rozstrsygniecia beda dla kogos krzywdzace mniej lub bardziej...
od małego NIEBIESKI

Jr

#24 Post autor: Jr » 5 cze 2003, o 12:38

Przedewszystkim walkower to sprawa cwelki a nie nasza a jezeli sie uda to trzeba spróbować zawsze moga nas wyruchac w barażach ze Switem nie patrzmy sie na innych bo już nie raz nas wy***ali pamietny puchar Polski z GKS nie uznanie pkt.z Zagłebiem nawet wtym sezonie jakieś przekrety Garbusów z bramkarzem myślicie ze inne kluby coby zrobiły za wszelką cene utrzymały by sie w lidze

marcyk
Kontakt:

#25 Post autor: marcyk » 5 cze 2003, o 12:45

I tak jeden drugiego w hu** laduje. a moim skromnym zdaniem gdyby legia w ostatnim meczu zalapala sie na puchary to sprawy by niebylo.
Ja pi***ole taka pierwsza lige. Czyzby to byl ten "AS" rogali?

Gość

#26 Post autor: Gość » 5 cze 2003, o 12:52

To jest calkiem prawdopodobne ze Ruch sie utrzyma. Nie zasluguje na to bo ich gra byla na poziomie drugiej ligi.
Jednak pewnym osoba z gory zalezy na tym aby to legia grala w pucharze UEFA. Wszystko co sie dalo bylo robione pod legie. Jednak im sie nie udalo, bo za slabo grali. Jezeli na boisku sie nie dostali trzeba to zrobic poza boiskiem. Szkoda ze zdecydowanie za pozno sie tym zajeto.

Awatar użytkownika
Patton
Kontakt:

#27 Post autor: Patton » 5 cze 2003, o 12:56

Swiete slowa marcyk - dla mnie to juz nie jest liga, to jedno wielkie "gowno" w ktorym karty rozdaje warszawka.... Zrobmy Lige Slaska - beda same derby :wink: Pozdrawiam. Aha - Konrad, polakiem nie jestem i nigdy nie mam zamiaru jakos cierpiec lub czegos tam gloryfikowac. Poprostu ma swoj honor, ktory mi mowi, ze zasluzenie spadlismy. A przekrety nie maja na celu nam pomoc, tylko cewce...
Słowem, jesteśmy skazani na przeciętność...

volek
Kontakt:

#28 Post autor: volek » 5 cze 2003, o 13:08

Jeżeli rzeczywiście miałmiejsce jakiś przekręt to PZPN mial reagowac od razu,a nie dopiero teraz jak się nagle okazalo ,że Legia jest bez pucharów.Choc jestem niebieski to szkoda Gieksy,oni zasłużyli na puchary,nie Legia.A Szczakową zdegradować automatycznie z ligi jako czwarty zespól.

WOJTEKK

#29 Post autor: WOJTEKK » 5 cze 2003, o 13:09

dokładnie marcyk tez chciałem zadac to pytanie czy to jest ten as z rekawa rogali :?: ale czy to ma tak wygladac :?: :?:

Awatar użytkownika
19r20
Kontakt:

#30 Post autor: 19r20 » 5 cze 2003, o 13:10

własnym uszom i oczom nie wierze w to co widze

znowu jakieś machlojki ale myślę ze nic z tego nie wyjdzie chociaż:
Ruch 1liga
Legia puchary
Gks wydymany (szkoda?)
Szmacianka na swoim miejscu w 2 lidze

ale tak jak ktoś napisał to już było - próba fuzji z Olimpią poznań

miejsce Ruchu po tym sezonie jest w 2 lidze

NADEJDZIE WIOSNA I LEPSZE CZASY
POWRÓCI KS RUCH Chorzów W SZEREGI EKSTRAKLASY!!!

tak było w 95 tak będzie teraz!

ODPOWIEDZ