Dokad zmierzasz Ruchu??
-
- Kontakt:
Moim skromnym zdaniem,jesli cos nagle nie ruszy z miejsca to nasz ukochany klub niedociągnie do 90 rocznicy powstania niestety. Widać od pewnego czasu,że znowu dzieje się coś niedobrego-obym sie mylił. Jakoś nie wyobrażam sobie spadku, ale jesli faktycznie nastapi to obawiam się,iz będzie to koniec naszej ukochanej eRki-drugi Klimek chyba raczej się nie znajdzie ( wiadomo z czym spadek się wiąże-jesli chodzi o kwestie finansowe). Wiec jesli coś nie drgnie w kwestiach finansowych to zapanuje niestety na Cichej ciemność. Ale nadzieja umiera ostatnia..................
BRenna
-
- Kontakt:
moze sie wreszcie znajdzie jakas kompetentna osoba co ogarnie ten balagan bo klimek chyba pilnuje teraz swoich interesow a Ruch go wogole nie interesuje , a pani prezes jakie decyzje w tym sezonie no i czy jakiekolwiek ona kiedys podjela poza kreceniem sie wokol wlasnej osoby i udzielaniem wywiadow na lewo i prawo ?. gieldy ,wielka orkiestra ,nowy stadion tysiace planow a wykonania zero , lepiej sie do***rdalac do sklepu kibicow i dawac zabolom wiecej biletow wstyd idzcie wchuj a nie robcie bałaganu bo czas kazdego zbliza sie ku koncowi a wy za soba ciagniecie nas na dno ...I PRZESTANCIE WRESZCIE SZUKAC TYCH po***anych OSZCZEDNOSCI TYLKO ZACZNIJCIE WRESZCIE ZARABIAC PIENIADZE TO KLUB EKSTRAKLASY ! A NIE B KLASY GDZIE OSZCZEDZA SIE NA KASJERKACH I SPRZATACZKACH ZEBY BYLO ZA CO GRAC !!!
[ Dodano: Pon 13 Kwi, 2009 ]
PS:
[glow=red][/glow] JAK SPADNIEMY ZAJEBIEMY !!!
PS:
[glow=red][/glow] JAK SPADNIEMY ZAJEBIEMY !!!
-
- Kontakt:
-
- Kontakt:
Re: Dokad zmierzasz Ruchu??
Bez paniki - prawie wszyscy dostowomy wypłata w nastempnym miesioncu za przerobiony poprzedni. Firmy na koniec miesionca muszom to pokozać to jako zadłużenie wobec pracownikow. Dodatkowo ta tabulka co to pokozali klaruje tak naprowdy ino czamu w rozliczyniu podatkowym za 2008 rok bydom mieć trocha inksze koszty niż te co som tam nejprzod pokozane. To je Typowe w kożdyj firmie.ewald pisze:A w tym samym raporcie mamy jak byk napisane:Patton pisze:- Wynagrodzenia wynosza prawie 6 mln. zlotych, to chyba 70% budzetu??
"WYNAGRODZENIA NIEWYPŁACONE ZA 2008 R. 699.712,13"
Czyli ponad 10%...
Na stronie 10 jes tako pozycja "Zobowiązania i rezerwy na zobowiązania" - tukej pokazuje sie zadłużenie. Na koniec 2007 wartość 7,7 mln PLN na koniec 2008 wartość 7,2 mln PLN czyli myni.enemis89 pisze:Dla wszystkich "chwalebników" pana Klimka, spłacił dług w wysokości 5 mln. a wypracował no prawie podobny ... czyli wychodzi na to, że dużo nie zmienił. Ja osobiście nigdy nie byłem przekonany do naszego wybawiciela, gdy patrze na jego styl bycia, zarządzanie klubem i to gdzie spędza najwięcej czasu, ciśnie mi się na język słowo "mały mafiozo", lecz jeżeli jest inaczej, to chylę czoła i przepraszam za powyższe. A po komunikacie o spłacie długów miałem nadzieje na lepsze jutro, jak widać przysłowie: "nadzieje, matką głupich" pasuje idealnie do mnie. Nam to już chyba nawet Gates nie pomoże
- wolfik
- Kontakt:
Nie jest dobrze i w dodatku cały czas sie staczamy. Coraz częściej porównuje się obecną sytuacje do czasów Rogali. Trochę się to jednak różni, a najważniejszą różnicą są kibice. Wtedy my byliśmy w mega kryzysie.
Za rogali
średnia frekwencja 2000
nie wyszła akcja opóźnienia 15 minut naszego wejścia na trybuny w protescie przeciwko rogali
na protest w czasie wyborow pod stadion przyszło jakieś 60-100 osób
A teraz
frekwencja nie schodzi ponizej 6000, a potencjal jest duzo wiekszy
potrafimy w czasie meczu wyjsc z trybun zaprotestowac przeciwko dzialaniom klubu
to my kibice zalatwilismy licencje
Właśnie ta walka o licencje pokazała siłę kibiców Ruchu. Mamy ogromny potencjał, tylko trzeba kogoś kto nim umiejętnie pokieruje. Chyba wszyscy sie zgadzamy, że klub jest fatalnie zarządzany, a czas pani prezes się już skonczył. Więc pora zacząć walczyć o nasz klub. Może na początek faktycznie dobrym pomysłem byłoby odwiedzenie piłkarzy na jakimś treningu przed Jagą, żeby im wytłumaczyć, że nie takiej gry oczekujemy. No i jakaś taczka z hasłem "do Altrajchu" też by się przydala.
Za rogali
średnia frekwencja 2000
nie wyszła akcja opóźnienia 15 minut naszego wejścia na trybuny w protescie przeciwko rogali
na protest w czasie wyborow pod stadion przyszło jakieś 60-100 osób
A teraz
frekwencja nie schodzi ponizej 6000, a potencjal jest duzo wiekszy
potrafimy w czasie meczu wyjsc z trybun zaprotestowac przeciwko dzialaniom klubu
to my kibice zalatwilismy licencje
Właśnie ta walka o licencje pokazała siłę kibiców Ruchu. Mamy ogromny potencjał, tylko trzeba kogoś kto nim umiejętnie pokieruje. Chyba wszyscy sie zgadzamy, że klub jest fatalnie zarządzany, a czas pani prezes się już skonczył. Więc pora zacząć walczyć o nasz klub. Może na początek faktycznie dobrym pomysłem byłoby odwiedzenie piłkarzy na jakimś treningu przed Jagą, żeby im wytłumaczyć, że nie takiej gry oczekujemy. No i jakaś taczka z hasłem "do Altrajchu" też by się przydala.
Jest mi bardzo przykro, że o moim ukochanym klubie, po ostatnim meczu mówi się nie w kontekście wydarzeń na boisku, a chuligańskich wybryków – mówi ikona „Niebieskich” Gerard Cieślik. Ci ludzie nie są prawdziwymi sympatykami Ruchu i nie zależy im na sportowych sukcesach. Mam nadzieję, że poniosą konsekwencje swojego zachowania i zostaną objęci zakazem stadionowym. Chcę też dodać, że prawdziwi kibice Ruchu, to osoby, które wspierają swój klub, utożsamiają się z nim i nie narażają go na utratę dobrego imienia i niepotrzebne koszty.
-
- Kontakt:
Cos mi tutaj nie pasuje,chyba nie moze byc az tak zle.Klimek przeciez nie robilby z siebie takiego idioty jak np: w czasie ostatniego wywiadu gdybysmy stali na skraju bankructwa.
Akurat na tym sie nie znam ale nasz klub rozlicza sie z fiskusem w opcji tzw:pelna ksiegowosc
Chyba jakos robi sie tak , ze wykazuje sie dochody czy zyski jakos na koniec roku ze wzgledu na podatek,jego wielkosc.
Mam wrazenie , ze jest tu jakis kruczek i w az takim bagnie nie jestesmy.
Choc jest ciulato,to wiemy napewno.
Akurat na tym sie nie znam ale nasz klub rozlicza sie z fiskusem w opcji tzw:pelna ksiegowosc
Chyba jakos robi sie tak , ze wykazuje sie dochody czy zyski jakos na koniec roku ze wzgledu na podatek,jego wielkosc.
Mam wrazenie , ze jest tu jakis kruczek i w az takim bagnie nie jestesmy.
Choc jest ciulato,to wiemy napewno.
" ... ten ciezki ranek i to ciezkie powietrze, ktore przeciez kochasz i ktorego nie chcesz , tu zimne slonce jest wymieszane z deszczem, to jest , to jest , to jest ... "GŚ
Czy zarzad Ruchu jest wstanie ubic aktualnie jakikolwiek interes ? Nie.Z nimi nie ubilbym nawet muchy w kiblu.
Czy zarzad Ruchu jest wstanie ubic aktualnie jakikolwiek interes ? Nie.Z nimi nie ubilbym nawet muchy w kiblu.
-
- Kontakt:
Wolfik dobrze prawisz, ale bez Stowarzyszenia to my sie mogymy plakac na forum miyndzy soba. Kiedys lazilo po 1500 - 2000 na szpil, teraz jak godosz srednio to 6000. Przypuszczom, ze jakby niy id to lazilo by duzo ludzi wiyncy. ale niy id to glowny problym. Marketing w tym klubie kuleje. Wogole go niy ma. Przypuszczom, ze od nowego sezonu nasz super zarzond z gorolicom na czele niy zrezygnuje z idyntyfikatorow. Mosz idyntyfikator, pokazujesz go i mosz np. jakos znizka przy zakupie powiydzmy trykotu meczowego, tak jak majom szczewa. Podobnie przy karnecie. Jakos ludzi cza zachyncic zeby zaczyli lazic na szpile. A to co sie w sobota dziolo pod Slonskim to ino zwyklych ludzi odstraszo i niy zachynco zeby przylazic na szpile Ruchu.
-
- Kontakt:
Srednia mamy aktualnie cos kolo 9 tys.Rozumiem samokrytyke ale juz bez zanizania.
Marnowane sa szanse w tym klubie,bez id i z dobra organizacja co mecz byloby te 10 klockow a srednia duzo wyzsza.Ale po co ... nie ma kasy to po co po nia siegac.
Ja tutaj nic nie rozumiem.Przerasta mnie metoda formowania wnioskow i podejmowania decyzji przez nasz zarzad.
Marnowane sa szanse w tym klubie,bez id i z dobra organizacja co mecz byloby te 10 klockow a srednia duzo wyzsza.Ale po co ... nie ma kasy to po co po nia siegac.
Ja tutaj nic nie rozumiem.Przerasta mnie metoda formowania wnioskow i podejmowania decyzji przez nasz zarzad.
" ... ten ciezki ranek i to ciezkie powietrze, ktore przeciez kochasz i ktorego nie chcesz , tu zimne slonce jest wymieszane z deszczem, to jest , to jest , to jest ... "GŚ
- MBR-200
- Kontakt:
W kwestii giełdy.
Debiut - euforia, cena akcji szybuje mocno do góry. Na jakim poziomie jest teraz niewarto chyba przypominać. Wiadomo jednak, kto tych akcji posiadał najwięcej, można się domyślać ile mógł się ich pozbyć w dniu debiutu i ile mógł na tym zarobić.
To takie moje domysły, ale niech to wezmą se pod uwagę ci, którzy uważają pewną osobę za zbawcę tego klubu. Bo może być tak, że to co kiedyś tam w ten klub włożył, w jakiejś części sobie już "odbił".
Debiut - euforia, cena akcji szybuje mocno do góry. Na jakim poziomie jest teraz niewarto chyba przypominać. Wiadomo jednak, kto tych akcji posiadał najwięcej, można się domyślać ile mógł się ich pozbyć w dniu debiutu i ile mógł na tym zarobić.
To takie moje domysły, ale niech to wezmą se pod uwagę ci, którzy uważają pewną osobę za zbawcę tego klubu. Bo może być tak, że to co kiedyś tam w ten klub włożył, w jakiejś części sobie już "odbił".
O Boże Boże Bożenko, jak mogłaś to robić z cyGanem??
- radzion
- Kontakt:
- Scypion
- Wspiera "Wielki Ruch"
Dzisioj czytolch wywiad z jakims kolesiem przygotowujacym majaco wejsc w zycie od nowego sezonu ustawa stadionowa. W mysl tej ustawy kazdy kibic na stadionie ma miec maganetyczno karta identyfikujaco, byc przypisany do miejsca na stadionie itp. Mozecie sobie wyobrazic kto na Ruchu poniesie koszty tego systemu i kto to organizacyjnie przeprowadzi? O ile to faktycznie bedzie nasz problem, bo spadek fest nom smierdzi.
-
Niestety potwierdzaja się najgorsze obawy.
Pierwsze objawy to była niezbyt waleczna gra w niektórych meczach
Potem giełda na siła
Odejście Szerfena i Ćwielonga
Potem lizanie dupy żabolom dla kasy za bilety
Teraz jak najtańsza organizacja spootkań na Śląskim, łącznie z utrudnieniami dla kibiców, byle taniej
Teraz wnioski na szybko z raportu:
Wskaźnik rentowności: minus około 50% (zysk 5 mln przy przychodach 10 mln).
To jest jakaś katastrofa
Majątek obrotowy: 1,5 mln, w tym środki pieniężne ok.15 tys.
Zobowiązania krótkoterminowe: 7 mln
Co daje:
Wskaźnik płynności gotówkowej 0,2% (wartość bezpieczna min. 20%)
Wskaźnik płynności bieżącej: 20% (wartość bezpieczna od 100 do 200%)
Co generalnie oznacza, iż spółka nie ma pokrycia na swoje zobowiązania, jest w stanie spłacić tylko 20% z nich w obecnej sytuacji.
Cykl obrotu należnoiściami: ok 50 dni (to znaczy że nam płacą średnio po 50 dniach)
Cykl obrotu zobowiązaniami: ok 250 dni (to znaczy że my płacimy kontrahentom średnio po 250 dniach - wow!)
To jest obraz firmy BANKRUTUJĄCEJ, KTÓRA WOBEC BRAKU PERSPEKTYW I SZANS POWINNA W TRYBIE PILNYM OGŁOSIC UPADŁOŚĆ.
TO TAK W SRÓCIE I NA TEMAT.
[ Dodano: Wto 14 Kwi, 2009 ]
Cieszymy się z cudzego nieszczęścia (żaby), tylko że oni nawet jak spadną to za rok wrócą, a my możemy wylądować w 4 lidze albo zupełnie na aucie.
Jak nie radzą sobie z takim biznesem to niech go sprzedają w lepsze ręce.
To nasza jedyna szansa.
I jeszcze wyjaśnienie, zaległości za wynagrodzenie należy też szukać w innych rubrykach, prawdopodobnie część zawodników ma kontrakty i figuruje w rubryce usługi obce.
Źle to wygląda, bardzo źle, niestety.
Pierwsze objawy to była niezbyt waleczna gra w niektórych meczach
Potem giełda na siła
Odejście Szerfena i Ćwielonga
Potem lizanie dupy żabolom dla kasy za bilety
Teraz jak najtańsza organizacja spootkań na Śląskim, łącznie z utrudnieniami dla kibiców, byle taniej
Teraz wnioski na szybko z raportu:
Wskaźnik rentowności: minus około 50% (zysk 5 mln przy przychodach 10 mln).
To jest jakaś katastrofa
Majątek obrotowy: 1,5 mln, w tym środki pieniężne ok.15 tys.
Zobowiązania krótkoterminowe: 7 mln
Co daje:
Wskaźnik płynności gotówkowej 0,2% (wartość bezpieczna min. 20%)
Wskaźnik płynności bieżącej: 20% (wartość bezpieczna od 100 do 200%)
Co generalnie oznacza, iż spółka nie ma pokrycia na swoje zobowiązania, jest w stanie spłacić tylko 20% z nich w obecnej sytuacji.
Cykl obrotu należnoiściami: ok 50 dni (to znaczy że nam płacą średnio po 50 dniach)
Cykl obrotu zobowiązaniami: ok 250 dni (to znaczy że my płacimy kontrahentom średnio po 250 dniach - wow!)
To jest obraz firmy BANKRUTUJĄCEJ, KTÓRA WOBEC BRAKU PERSPEKTYW I SZANS POWINNA W TRYBIE PILNYM OGŁOSIC UPADŁOŚĆ.
TO TAK W SRÓCIE I NA TEMAT.
[ Dodano: Wto 14 Kwi, 2009 ]
Cieszymy się z cudzego nieszczęścia (żaby), tylko że oni nawet jak spadną to za rok wrócą, a my możemy wylądować w 4 lidze albo zupełnie na aucie.
Jak nie radzą sobie z takim biznesem to niech go sprzedają w lepsze ręce.
To nasza jedyna szansa.
I jeszcze wyjaśnienie, zaległości za wynagrodzenie należy też szukać w innych rubrykach, prawdopodobnie część zawodników ma kontrakty i figuruje w rubryce usługi obce.
Źle to wygląda, bardzo źle, niestety.
W tym miejscu chciałem podziękować idiotom kerzy przez 2 lata chętnie dawali mi ostrzeżenia bądź bany za jakiekolwiek złe słowo na temat Waszego boga. Cóż inteligentny człowiek widzi coś od razu, idiocie zajęło to trochę czasu... Specjalne podziękowania do kretyna kery nazywoł mnie od razu żabolem, albo sugerowoł ze Klimek pewnie wyciep mnie z roboty. To miedzy innnymi dzięki Waszej naiwności i ślepocie trzeba było się stoczyć żebyście to obejżeli. Niby powinienech mieć satysfakcja, ale z czego się tu ku*** cieszyć.
-
Co cekawe, przy takiej sytuacji w ogóle nie powinni wchodzić na parkiet, to ich w końcu zgubiło, bo FIRMY GIEŁGOWE MUSZĄ BYĆ PRZEJRZYSTE.
Dzięki temu sytuacja jest jasna, lub raczej w tym przypadku czarna.
Scenariusz na najbliższe czasy: jeśli nawet utrzymamy sie, to wówczas 3/4 drużyny odejdzie (co nie byłoby takie złe), ale nikt tu nie będzie chciał przyjść. W przyszłym sezonie, w OE czy nie, i tak czeka nas sportowa degradacja. O ile wcześniej nie zbankrutujemy.
Tu jedyna szansa to zmiana myślenia:
1. Postawienie na kibiców, lepsze relacje lepsza frekwencja to jednocześnie napływ firm (ćwiczyli to żabole)
2. Dramatyczne zmiany w organizacji
3. Sprzedaż udziałów kompetentnym biznesmenom związanym z Ruchem lub nie
Dzięki temu sytuacja jest jasna, lub raczej w tym przypadku czarna.
Scenariusz na najbliższe czasy: jeśli nawet utrzymamy sie, to wówczas 3/4 drużyny odejdzie (co nie byłoby takie złe), ale nikt tu nie będzie chciał przyjść. W przyszłym sezonie, w OE czy nie, i tak czeka nas sportowa degradacja. O ile wcześniej nie zbankrutujemy.
Tu jedyna szansa to zmiana myślenia:
1. Postawienie na kibiców, lepsze relacje lepsza frekwencja to jednocześnie napływ firm (ćwiczyli to żabole)
-
- Kontakt:
Tu wszystko tak jak godosz ale na poczontku cza wypierd...ta naszo dupno pani prezes bo bez tego to bydymy w okregowce grac a łona bydzie dali dupic ze jest fajniemaciek1973 pisze:Tu jedyna szansa to zmiana myślenia:

"Ta drużyna ma wartość, która nie jest liczona w milionach euro. " Jan Kocian