Na RUCH TAK lub nie
-
- Kontakt:
- Arkadio
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
- KOSTA
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
- wolfik
- Kontakt:
Mi też sie wydaje że na drugo liga bydzie więcej nas chodziło. A jako, że jestem szczęśliwym posiadaczem encyklopedii FUJI traktującej o naszym wspaniałym klubie policzyłem frekwencje z sezonu przed spadkiem i z sezonu w drugiej lidze. Oto wyniki:
sezon 1986/87 7,68 tys.
sezon 1987/88 10,4 tys. :twisted: :twisted: :twisted:
Jak widać na drugo ligo chodziło dużo więcej ludzi. Niestety nie mam danych po drugim spadku. Ciekawe jak wtedy to wyglądało

sezon 1986/87 7,68 tys.
sezon 1987/88 10,4 tys. :twisted: :twisted: :twisted:
Jak widać na drugo ligo chodziło dużo więcej ludzi. Niestety nie mam danych po drugim spadku. Ciekawe jak wtedy to wyglądało

-
- Kontakt:
- Patton
- Kontakt:
pamietam wpis Brola - jak mu chodzilo o wiernosc barwom, nie pilkarzom itd, ale samemu Klubowi. Teraz sie okaze na ile mial racje i dla ilu cokolwiek chociaz znaczy nazwa i historia klubu. Dla mnie wogole pytanie nie na miejscu, bo jezeli mialbym chodzic tylko na I lige na Ruch, to po co kochac ten klub? Kocha sie na zawsze
Moim Honorem Jest Wiernosc

Słowem, jesteśmy skazani na przeciętność...
-
- Kontakt:
Jak zawsze jestech na tyj naszyj czornyj ślonskiej ziemi - jada prawie 100 km do Chorzowa na mecz. Łostanio byłech ze Szczakowiankom.
Nie wiem czy wiecie ale byłem na inauguracyjnym meczu Ruch w II lidze w 1987. Stilon Gorzów - Ruch 0-1. Bramkę strzelił chyba Nowak a debiutował w bramce Pyjter Lech.
Byłem też raz na II-ligowym meczu Ruch - Odra Wodzisław 2-0. Jeszcze grał wtedy "Gitara".
Gdybych mieszkoł dali we Świonach, byłbych na prawie kożdzm szpilu !!!
Sercem i Duchem zawsze z RUCHEM
Nie wiem czy wiecie ale byłem na inauguracyjnym meczu Ruch w II lidze w 1987. Stilon Gorzów - Ruch 0-1. Bramkę strzelił chyba Nowak a debiutował w bramce Pyjter Lech.
Byłem też raz na II-ligowym meczu Ruch - Odra Wodzisław 2-0. Jeszcze grał wtedy "Gitara".
Gdybych mieszkoł dali we Świonach, byłbych na prawie kożdzm szpilu !!!
Sercem i Duchem zawsze z RUCHEM
- wolfik
- Kontakt:
pewnie zastanawiacie sie, kto zaglosowal na NIE - otóż tą osobą jestem ja. Dlaczego?? - sa 2 powody: 1) prawdopodobnie wkrotce przeniose sie do Krakowa i bedzie maly klopot z dojazdem (ale to jeszcze nie jest pewne); 2) jakis czas temu poprzysiagnalem sobie, ze wiecej w tym roku na Ruch nie pojde - uzasadnienia tego faktu szukajcie w poprzednich tematach.
ALE JESTEM ZAWSZE NIEBIESKI
ALE JESTEM ZAWSZE NIEBIESKI
-
- Kontakt:
Mysle że rywale są dosc atrakcyjni(Piast jesli wejdzie, Cracovia, Arka, ŁSK) i ludzie bedą dalej chodzic. Podoba mi sie sytuacja w Manchesterze, gdzie na City jest ciężko bilet dostać i ludzie stoją przed meczem ( ci bez biletu) z tabliczkami że odkupili by chętnie bilet, a zobaczcie jakiego lokalnego rywala mają. W przyszłym sezonie Man City przenosi sie na nowy stadion, stary Main Road misci 32 tys a nowy City Stadium of Mancheser pomiesci 48 tys.
- wojt
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
Bolo 23 jak sie przeniesiesz do Krakowa, transport na Ruch masz za darmo. Ja mieszkam od 95 roku pół na pół w Piekarach i Krakowie i każdy mecz Ruchu nawet ten u siebie jest dla mnie wyjazdem, ale jestem na wszystkich szpilach na Cichej i w II lidze bedzie tak samo. Jak chcesz możesz się zabierać ze mna autem.
-
- Kontakt:
frekwencja sezon 94/95 3,6 tyś -spadek
95/96 4,4 tyś -awans
Jak widac frekwencja wzrosła choć przeciwnicy nie byli zbyt atrakcyjni.
Mam jedno pytanie w którym roku były derby co Ruch przegroł z Gieksom 0:1,gola strzelił chyba kucz ,działała wtedy jeszcze tablica elektroniczna.To był mój pierwszy mecz.[/list][/list]
95/96 4,4 tyś -awans
Jak widac frekwencja wzrosła choć przeciwnicy nie byli zbyt atrakcyjni.
Mam jedno pytanie w którym roku były derby co Ruch przegroł z Gieksom 0:1,gola strzelił chyba kucz ,działała wtedy jeszcze tablica elektroniczna.To był mój pierwszy mecz.[/list][/list]