RUCH Chorzów : Polonia Warszawa 20.09.08 godz. 19:45 !!!

Forum sympatyków KS Ruch Chorzów
Wiadomość
Autor
heli
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#16 Post autor: heli » 15 wrz 2008, o 19:04

Meczu z Polonia w pucharze pewnie nie wielu pamięta, bo nie wielu było na stadionie, bo przed meczem była wielka ulewa, cały Batory był zalany, podobno inne miejscowości też, nawet na godizne przed meczem myślano o przełożeniu meczu, jo nawet wiem że nom z kumplami bus nie prztyjechoł i pechty my za***rdalali w sumie nie daleko momy, ale jak w niekerych miejscach sie szło przez woda kero sięgała 10 centów i sie miało buty zalane to sie pamięto takie szczegóły. Zresztą sam mecz w naszym wykonaniu bardzo dobry, a w Polonii to był własciwie najgorszy ores jak nie było wiadomo czy czy ten ich sponsor JSW czy jak to tam leciało nadal będzie kase wykładac. A nas chyba 1000 nie było na tym meczu. młynu nie było wcale (był na początku, ale potem przyszli na 10) ino na 10 trocha wiecej, na prostej stoli nad krzesełkami i na trybunie kilkudziesięciu. zresztą pozdrawiajac na koniec tych co byli jakoś mnie tao dygrasja naszła, ze drugi mecz co pamietom z tak z nikomą frekwencją to z Łksem w drugiej lidze kaj też wysoko wygraliśmy 6-1 cho na pucharze było jeszcze mniej kibiców.

Ale wracajac do tematu, to czmeu w tytule jest tak że to my somy gospodarzami.

A i najważniejszo sprawa to już nie ta Polonia z którą nam nie najgorzej szlo. Teraz włąściwie należy to traktowa jak drużyna Groclinu bo nie mal 80% kadry to włąsnie piłkarze tej drużyny a tylko paru najlepsych i najbardziej zdolnych dołączyło zzespołu Poloii. A że z Groclinem raczej w ostatnim czasie nam nie szł. Po za tym 4-1 w pierwszym meczu to i u siebie i w pucharach graliśmy słabo to teraz też na cuda się nie nastawiom, ale jakby zagra konsekwentniie to myśla, ze jesteśmy mimo, że faworytem nie bedziemy, nawet ten mecz wygrac. Świerzoś chyba pomału zaczyno wracac. Wiec mam nadzieje na dobry wynik.
Wystarczy by dobrzy ludzie nic nie robili, a zło zatriumfuje. E. Burke

staRvin
Kontakt:

#17 Post autor: staRvin » 15 wrz 2008, o 19:16

jo to pamietom :) ulewa jak ch...ale my sie z kumplem wybrali na szpil paczeli my zza bramy bo godomy po ch...placic momy jak moze za darmo potym wlezymy.No i zza bramy my paczeli na 1 polowa i bramy my widzieli a w 2 polowie my wlezli za friko :)

Awatar użytkownika
modzik
Kontakt:

#18 Post autor: modzik » 15 wrz 2008, o 20:00

staRvin pisze:[...] paczeli my zza bramy bo godomy po ch...placic momy jak moze za darmo potym wlezymy.No i zza bramy my paczeli na 1 polowa i bramy my widzieli a w 2 polowie my wlezli za friko :)
Sory za OT, ale ... za***iste podejscie kibica do swojego ukochanego Klubu ... :wstyd:

A co do samego szpilu ... licza na 3 ptk - ni ma co :)
[img]http://img72.imageshack.us/img72/8753/3b0jz.jpg[/img]
[img]http://img526.imageshack.us/img526/4373/oberschlesiendb8.jpg[/img]

czechowice
Kontakt:

#19 Post autor: czechowice » 15 wrz 2008, o 20:03

Jo myśle że bydzie 2-1 do Ruchu
Byliśmy, Jesteśmy, Będziemy - Czechowice (R) Dziedzice

Awatar użytkownika
vinc84
Kontakt:

#20 Post autor: vinc84 » 15 wrz 2008, o 20:14

do mnie to jest pierwszy sprawdzian czy Ruch tak doprowdy nadaje sie na czolowke.
wygrana podzialo fess mobilizujaca na szpilerow i kibicow :]
GŮRNY ŚLŮNSK

Awatar użytkownika
Kirek
Kontakt:

#21 Post autor: Kirek » 15 wrz 2008, o 20:19

W tym meczu z pp 6:0 pamiętom że Polonia grała mimo wszystko w mocno rezerwowym składzie. Fajne było wejscie Brzozowskiego który w ciagu 5 minut od wejscia miał 2 fantastyczne asysty.

Łatwo nie będzie, ale jak chcemy być w 6 to trzeba conajmniej zremisować.

staRvin
Kontakt:

#22 Post autor: staRvin » 15 wrz 2008, o 20:52

modzik pisze:
staRvin pisze:[...] paczeli my zza bramy bo godomy po ch...placic momy jak moze za darmo potym wlezymy.No i zza bramy my paczeli na 1 polowa i bramy my widzieli a w 2 polowie my wlezli za friko :)
Sory za OT, ale ... za***iste podejscie kibica do swojego ukochanego Klubu ... :wstyd:

Ty je za to dupny kibic jak zes pewnie w doma siedziol bo dyszcz loł. I jeszcze powiem tyla ze my byli kolo 20min na stadionie dopiero to godomy poczekomy moze w polowie nos za free wpuszczom. Wtedy zech nie robil bo zech jeszcze lazil do budy a z kasom roznie bylo.

PS i jo je ciekawy czys lazil na szpile jak nos po 1000-2000 lazilo na 2 liga? pewnie zes siedziol w doma a tera zech kozak i zaro musisz mi wbijac jaki jo to je kibic a mie ani nie znosz.

RudaSlaska7
Kontakt:

#23 Post autor: RudaSlaska7 » 15 wrz 2008, o 21:13

staRvin pisze:
modzik pisze:

Ty je za to dupny kibic jak zes pewnie w doma siedziol bo dyszcz loł. I jeszcze powiem tyla ze my byli kolo 20min na stadionie dopiero to godomy poczekomy moze w polowie nos za free wpuszczom. Wtedy zech nie robil bo zech jeszcze lazil do budy a z kasom roznie bylo.

PS i jo je ciekawy czys lazil na szpile jak nos po 1000-2000 lazilo na 2 liga? pewnie zes siedziol w doma a tera zech kozak i zaro musisz mi wbijac jaki jo to je kibic a mie ani nie znosz.
spokojnie to byłch jo z nim ulewa w ch** przyjechali my na stadion chyba w 15 min meczu jo kasy nie miolch ale godom jada i choby ch** na ch*** stol i bych miol byc pod stadionem to musza tam byc. z ciekawosci w przerwie poszli my obadac i wlezli my za free.
marzy mi sie powtorka z tego meczu ładne lanie było i polonia elwer nieszczelony :cwaniak:

a co do zblizajacego sie meczu to cieszyc sie byda jak wygromy skromnie a powiym wom z albo wygromy albo przegrano remisu niy bydzi ;-) (zwyciestwo albo smierc nie ma mowy o odwrocie)

pozdRo

Awatar użytkownika
modzik
Kontakt:

#24 Post autor: modzik » 15 wrz 2008, o 21:24

som mie kolego nie znosz a sie ciepiesz ... a na tym szpilu bylech i moknolzech jak jasny gwint, ale zech nawet na to nie patrzol,bo zech darl ryja. a bilet kupowolzech stoja po kostki w wodzie... tak wiec nieco zes sie przejechol tym stwierdzyniem :hyhy: a na szpile laza juz kupa czasu - 1 czy 2 liga slonce, leje jak pieron, sniyg ... na Ruchu zech jest zawsze. som widzisz - pudlo ;)

i zodyn ze mie kozak - wypowiedziolech sie ino na temat tego,co zes som napisol "po ch... placic jak mozna za friko" ... :wstyd:

ale dobra ... jo juz skonczyl.

--------------------------------------------

Ruch jak zagro dobro i odwazno pilka - czyli to co zech zoboczyl na Craxie,to wierza,ze bydzie bardzo dobrze. Polonia trefila az 4 ostatnio,ale to bezto,ze Bytom ciepnal sie do odrabianio straty - 0 chopa z zadku i to sie zemscilo ... Wierza w naszych chopcow :)
[img]http://img72.imageshack.us/img72/8753/3b0jz.jpg[/img]
[img]http://img526.imageshack.us/img526/4373/oberschlesiendb8.jpg[/img]

RudaSlaska7
Kontakt:

#25 Post autor: RudaSlaska7 » 15 wrz 2008, o 21:27

dobra pi***olic to ;-)
w sobota wszyscy do warszawy

Awatar użytkownika
spyru
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#26 Post autor: spyru » 15 wrz 2008, o 21:40

remis biore w ciemno

aju
Kontakt:

#27 Post autor: aju » 16 wrz 2008, o 14:18

spyru pisze:remis biore w ciemno
byłbym delikatnie mówiąć zadowolony :padam:
MŁODZI TRENUJCIE!!!

f@n
Kontakt:

#28 Post autor: f@n » 16 wrz 2008, o 23:03

Niebiescy muszą wyjść dobrze zmotywowani tak jak Lech w Krakowie a wtedy jak sędzia czegoś nie sp***doli to może jakieś Dysko 0:1 Ruch :]
pozdRo
Bo Ja za Ruchem fest a fest, moja krew niebieska jest!

scaneRboy
Kontakt:

#29 Post autor: scaneRboy » 17 wrz 2008, o 09:18

staRvin pisze:jo to pamietom :) ulewa jak ch...ale my sie z kumplem wybrali na szpil paczeli my zza bramy bo godomy po ch...placic momy jak moze za darmo potym wlezymy.No i zza bramy my paczeli na 1 polowa i bramy my widzieli a w 2 polowie my wlezli za friko :)

Pamiętam ten mecz. Lało tak niemiłosiernie, że ten jedyny raz zrezygnowałem z 10 i poszłem na kryto (na ten mecz już szedłem przeziębiony). Jak oglądałem ten mecz to myślałem, że Ruch znowu gra jak dawniej, czułem się jak w 1989 r - dodam, że to było piekne uczucie. Pamiętam też zblazowane mordy z loży dla gości, m.in. Marka Citki. Ówczesny szef Poloni (nie pamiętam już nazwiska) obejrzał się w moją stronę, wzrok miał taki, jakby ktoś go spoliczkował i prosił mnie wzrokiem, żebym go już nie bił.

Awatar użytkownika
bluelive
Kontakt:

#30 Post autor: bluelive » 17 wrz 2008, o 09:28

jest nowy trener inna taktyka gry i tym moze ich zaskoczymy licza na skromne 1-0 do nos.
NIEBIESKIE MYSŁOWICE LEPSZA STRONA MIASTA
Obrazek

ODPOWIEDZ