Zmiany kadrowe w Ruchu Chorzów
-
- Kontakt:
Re: Zmiany kadrowe w Ruchu Chorzów
Jeśli mogę jedno zdanie czystej spekulacji, to prawdopodobnie chodzi po prostu o ludzi będących na bieżąco z ekstraklasą, dosłownie pare ogniw w celu ustabilizowania jakości taktycznej młodszych i mniej doświadczonych kolegów. Żebyśmy się nie posypali w kilku pierwszych meczach, żeby zaskoczyło... Wierzę, że jeśli na początku kilka razy konkretnie zapunktujemy, to nasz ambitny i pracowity zespół nie będzie miał czegoś takiego jak sufit na głową.
"Jak Ruch będzie wygrywał, to więcej do szczęścia mi nie trzeba" - Gerard Cieślik w ostatnim wywiadzie.
-
- Kontakt:
https://weszlo.com/2023/06/12/najlepsi- ... nt-1312077
Tutaj podani na tacy wyróżniający się piłkarze 1 ligi. Ciekawe, czy ktoś z tego grona finalnie trafi do nas.
Tutaj podani na tacy wyróżniający się piłkarze 1 ligi. Ciekawe, czy ktoś z tego grona finalnie trafi do nas.
-
- Kontakt:
Szczerze mówiąc, szacunek dla wszystkich, którzy mieli wpływ na awans.scaneRboy pisze: ↑13 cze 2023, o 22:46Jeśli mogę jedno zdanie czystej spekulacji, to prawdopodobnie chodzi po prostu o ludzi będących na bieżąco z ekstraklasą, dosłownie pare ogniw w celu ustabilizowania jakości taktycznej młodszych i mniej doświadczonych kolegów. Żebyśmy się nie posypali w kilku pierwszych meczach, żeby zaskoczyło... Wierzę, że jeśli na początku kilka razy konkretnie zapunktujemy, to nasz ambitny i pracowity zespół nie będzie miał czegoś takiego jak sufit na głową.
Realia? Jestem pewien, że z pierwszego składu nie ma żadnych pewniaków a powiedzmy 5 zasługuje na kredyt zaufania. Wszystkie ogniwa, które nie podnosiły się z ławki lub sporadycznie wchodzili do gry muszą być zastąpieni graczami "na już do pierwszej 11". Jak ktoś myśli, że "aby do wiosny" to na starcie jest przegrany. Liczę, że wzmocnienie pierwszego składu będzie ogromne bo bez tego nie mamy co szukać w EX. Tym bardziej zrozumiem, że wzmocnienia nie będą perspektywiczne lecz takie, które dadzą siłę "tu i teraz".
- _BiADACZ_
- Kontakt:
Bez przesady? Trzy sytuacje, gdzie dwie były 100%. W ani jednej nie trafił nawet w bramkę.
"Jesteśmy zawsze tam, gdzie nasz Ruch Chorzów gra..."
-
- Kontakt:
nie ja będę podejmował decyzję, ale zazwyczaj taka "strategia" jest najkrótszą drogą do katastrofy jeśli nie jutro, to pojutrze. Ja nie jestem entuzjastą utrzymania za wszelką cenę.
Jeżeli mówimy że teraz, po awansie musimy kupić ilość zawodników X, do tego zaraz ktoś napisze trenera, bo przecież do tej pory nie grał w ekstraklasie, do tego stadion... do tego... do tego... coś tam jeszcze, to za chwilę się okaże, że w zasadzie musimy kupić nowy klub. Po pierwsza za co? Po drugie po co? Sokoła Pniewy czy Miliardera już nie ma chwała Bogu!
Najważniejsze, to trzymać się budżetu!!! Kolejna wtopa z przestrzelonymi kosztami będzie całkowitą katastrofą.
Zespół trzeba wzmocnić ale mądrze, rozsądnie. Żadnego jakoś to będzie, czy aby do wiosny. Ufajmy sztabowi, ufajmy zarządowi. Nie chcę wymieniać ich wszystkich po raz kolejny, ale nie brakuje ludzi, którzy zjedli zęby na polskiej piłce i nie dadzą zrobić krzywdy Ruchowi.
Napiszę to jeszcze raz. Dotyczy to drużyny pod kątem wzmocnień również, ale też nas kibiców - jest całkiem możliwe, że na początku sezonu dostaniemy dwie, trzy bomby. Wszyscy musimy być na to gotowi, brać to na klatę i nie pękać, bo to będzie tylko początek rywalizacji. Nasz klub przeczy schematom, dlatego wygrywa. Skoro udowodniliśmy, że mając niski budżet ograliśmy po raz kolejny wszystkich rywali to co to oznacza? Ano nic innego, tylko że ROBIMY WSZYSTKO LEPIEJ NIŻ INNI i niech to sobie każdy uzmysłowi. Jest to teza potwierdzona naukowo. Nazwaliśmy to Czasem Odbudowy i jest to projekt, który działa.
Zrobić coś raz to przypadek, dwa razy to zbieg okoliczności, ale trzy razy to już reguła.
Trener gejowni powiedział, że zawdzięczamy awanse szczęściu, uwierzcie mi - ten człowiek niczego w życiu nie osiągnie.
"Jak Ruch będzie wygrywał, to więcej do szczęścia mi nie trzeba" - Gerard Cieślik w ostatnim wywiadzie.
-
- Kontakt:
Kontrakty do 30 czerwca 2023:
Janoszka, Sadlok, Nawrocki, Szywacz, Kwietniewski, Sedlak, Piątek, Kobusiński(wypożyczenie), Feliks(wypoż.), Osobiński(wypoż.), Witek(wyp.), Maj(Wyp.)
Mi z tej ekipy najdalej do Piątka, Nawrockiego, Kwietniewski i Witka, ale to tylko mój pogląd. Z Janoszką z sentymentu na rok kontrakt i godne pożegnanie. Feliks vs. Kobusiński wyrównana walka, każdy może z nich się odnaleźć w ekstraklasie.
Jak dla mnie zarząd mo dość ciężkie zadanie, grunt że trzon ekipy jest pochytany do 2024. Będzie na pewno dużo smutnych pożegnań...Jakby nie było każdy z nich miał wkład w ten awans. Bartolewski czy Szywacz, Nawrocki, Sadlok? Sam nie wiem, nie śledziłem jego gry.
Dla mnie nawet Osobiński który grał raz, robi robotę z Bieleckim wspólnie. Ale i tak będzie podobne przewietrzenie szatni jak to miało miejsce przy poprzednim awansie.
A junior do wzięcia to chyba Marczuk ze Stali koniec kontraktu.
Janoszka, Sadlok, Nawrocki, Szywacz, Kwietniewski, Sedlak, Piątek, Kobusiński(wypożyczenie), Feliks(wypoż.), Osobiński(wypoż.), Witek(wyp.), Maj(Wyp.)
Mi z tej ekipy najdalej do Piątka, Nawrockiego, Kwietniewski i Witka, ale to tylko mój pogląd. Z Janoszką z sentymentu na rok kontrakt i godne pożegnanie. Feliks vs. Kobusiński wyrównana walka, każdy może z nich się odnaleźć w ekstraklasie.
Jak dla mnie zarząd mo dość ciężkie zadanie, grunt że trzon ekipy jest pochytany do 2024. Będzie na pewno dużo smutnych pożegnań...Jakby nie było każdy z nich miał wkład w ten awans. Bartolewski czy Szywacz, Nawrocki, Sadlok? Sam nie wiem, nie śledziłem jego gry.
Dla mnie nawet Osobiński który grał raz, robi robotę z Bieleckim wspólnie. Ale i tak będzie podobne przewietrzenie szatni jak to miało miejsce przy poprzednim awansie.
A junior do wzięcia to chyba Marczuk ze Stali koniec kontraktu.
[img]https://www.niebiescy.pl/images/flagi/ruch_chorzow_04.jpg[/img]
-
- Kontakt:
Re: Zmiaony kadrowe w Ruchu Chorzów
Prawda jest taka, że duża część naszej ekipy powinna dostać nowy kontrakt i tyle. Bo do nas nikt w miare wartościowy nie przyjdzie kiedy mu zaoferujemy pensje Sikory, Szczepana czy Wojtowicza. A jak jacyś nowi mają zarabiać 3 razy więcej niż chlopaki co zrobili ten sukces to kwestia czasu jest smród w szatni.
Druga sprawa jest taka, że jeśli Wojtowicz nie bedzie chcial podpisać nowego kontraktu w to lato to czy my sobie możemy pozwolić by on za rok poszedł za darmo?
Druga sprawa jest taka, że jeśli Wojtowicz nie bedzie chcial podpisać nowego kontraktu w to lato to czy my sobie możemy pozwolić by on za rok poszedł za darmo?
-
- Kontakt:
Myślę ze transfery ruszą jak zawodnicy wrócą po urlopach.Najpierw trener musi podjąć decyzję kto odejdzie i ich poinformować,a potem poinformować o transferach.Kilka pewnie dogadanych.Mnie z rankingu weszło wpadł K.Karasek lewy pomocnik ,który odchodzi z Termalicy
zbyszek
-
- Kontakt:
Oni mieli go wypożyczonego z Widzewa i raptem miesiąc temu go wykupili. W związku z tym ma kontrakt do min. 2024 wg transfermarkt. Nawet jak chce odejść to zapewne trzeba Termalice za niego zapłacić. Nie wierzę, że zgodzili się na wykupienie go z klauzulą, że bez awansu idzie dalej za darmo.zbyszekq pisze: ↑14 cze 2023, o 09:51Myślę ze transfery ruszą jak zawodnicy wrócą po urlopach.Najpierw trener musi podjąć decyzję kto odejdzie i ich poinformować,a potem poinformować o transferach.Kilka pewnie dogadanych.Mnie z rankingu weszło wpadł K.Karasek lewy pomocnik ,który odchodzi z Termalicy
- Rickenn10
- Kontakt:
Re: Zmiaony kadrowe w Ruchu Chorzów
Chciałem przypomnieć, że nikt w tej drużnie nie będzie biegał za stwakę 2 czy 1 ligową po awansie. Raczej zdecydowana większość otrzyma podwyżki.Dżem pisze: ↑14 cze 2023, o 08:49Prawda jest taka, że duża część naszej ekipy powinna dostać nowy kontrakt i tyle. Bo do nas nikt w miare wartościowy nie przyjdzie kiedy mu zaoferujemy pensje Sikory, Szczepana czy Wojtowicza. A jak jacyś nowi mają zarabiać 3 razy więcej niż chlopaki co zrobili ten sukces to kwestia czasu jest smród w szatni.
Pensje pójdą mniej bądź znacznie w górę. Rozbieżności są już teraz między chłopakami i jak widać smrodu nie ma.
Poza tym zarząd jestem pewny nie pozwoli sobie na to by zakontraktować kogoś za 50 czy 60k zł w momecie kiedy kapitan biega za 15 czy 20k .
Panowie trochę logicznego myślenia

- siwy
- Kontakt:
Teraz maksymalna pensją w Ruchu wynosiła 15 tys. Wydaje mi się, że obecnie max będzie ustawiony w okolicach 25 tys.
-
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
Myśla że Ci nojlepsi mogom nawet liczyć na 35 tyś, oczywiście z opcjom renegocjacji w razie ewentualnego spadku z EX.
Takie jest moje zdanie w kwestii wysokości kontaktow w Ruchu.
Nojwiynkszom RUCHu wartościom NIY jest to, że nigdy niy upado na kolana, ale to, że zawsze umiy sie z tych kolan dzwignońć."
- rafraf32
- Kontakt:
Mnie martwi brak info o przedłużeniu/rozmowach ze sztabem... cisza zapanowa, a z różnych stron słysza, że Jarek nie jest skory ... może chodzi o kasa, może o wzmocnienia, ale mnie to martwi.
"W życiu piękne są tylko szpile ! "
-
- Kontakt:
- rafraf32
- Kontakt:
NIc pewnego, nie zwróciłbym uwaga, ale ...
w tym ogókowym czasie brak informacji powoduje rożne warianty myślenia ...
"W życiu piękne są tylko szpile ! "