Transfery. Zima 2008/2009.

Forum sympatyków KS Ruch Chorzów
Wiadomość
Autor
Elmer
Kontakt:

#1411 Post autor: Elmer » 5 lut 2009, o 13:45

a jak Sport, PS czy inne prożabskie badziewie napisze, że pół składu w Ruchu zostanie zmienione to też będziecie w to wierzyć. To są spekulacje wyssane z palca. Nie mają o czym pisać to sobie wymyślają problem i będą na ten temat deliberować. Nikt nie powiedział, że Zając odejdzie/
Właściciel Ruchu Chorzów, Mariusz Klimek, twierdzi, że ekspoznaniacy są bardzo kosztowni dla klubu.
z tego co wiem to Klimek mówil tylko o Scherfchenie.

Te media... :kwasny:
Pierwszy raz przy Cichej: 10.06.1989 r. Ruch - Olimpia 2:1
Pierwszy wyjazd: 3.10.1992 r. Górnik - Ruch 1:1
Najwyższe zwycięstwo: 7:0 ze Stomilem Olsztyn. Najwyższa porażka: 0:6 z... Pogonią Siedlce.
Sukcesy, które świadomie przeżyłem: 1 mistrzostwo Polski, 1 wicemistrzostwo Polski, 3xbrązowy medal, Puchar Polski (1996), finał Pucharu Intertoto (1998).

19aRtuR20
Kontakt:

#1412 Post autor: 19aRtuR20 » 5 lut 2009, o 13:46

Lech napewno go nie odda bo zespol to nie tylko podstawowa jedenastka ;)

a co do Bandrowskiego, to cza by mu zaplacic a po grze w Lechu jego wymagania sa jeszcze wyzsze

wg mie dac szansa byc blizy zespolu Mizgajskiemu.... wszyscy o nos godaja ze wprowadzomy mlodziez a oprocz Sadloka i ogonow Sobiecha to nikt wiecej nie pogrol

jest problem ze srodkiem pomocy, przed runda byl klopot bogactwa, teraz jest dziura... wszystko z powodu kontuzji Gabora :(

a co do WDS na dzien dzisiejszy NA PAPIERZE dla mie sklad je taki:
----------------PILARZ------------------
NYKIEL---BARAN---SADLOK--BRZYSKI
-------------PULKOWSKI---------------
GRZYB----------------------------BALAZ
--------------NOWACKI---------------
----------ZAJAC-----JEZIERSKI--------

jedyna szansa w obronie to Sadlok z Baranem, fajnie byloby Kieruzel-Sadlok ale na papierze ze wzgledu na wiek... cza nom doswiadczenia tam...
co do Defensywnego pomocnika to nie ma nikogo innego... bo Gabor kontuzja :( ( CZY KTOS PAMIETO INFO O GABORZE - JAK DLUGO PRZERWA? szukolch tera w newsach ale nie znolozlech :wstyd:
wg mie muszymy ofensywnie, czyli z dobrymi bokami (czyli Brzyski z tylu) w koncu gromy u siebie :padam:

niebieskifanatyk
Kontakt:

#1413 Post autor: niebieskifanatyk » 5 lut 2009, o 13:48

Straka moze zaczac trenowac pod koniec marca :(

Awatar użytkownika
Scypion
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"

#1414 Post autor: Scypion » 5 lut 2009, o 13:59

19miRek20 pisze:Straka moze zaczac trenowac pod koniec marca :(
a potem kolejno kontuzja, choroba etc...

buli19R20
Kontakt:

#1415 Post autor: buli19R20 » 5 lut 2009, o 14:48

NYKIEL---BARAN---SADLOK--BRZYSKI
-------------PULKOWSKI---------------
GRZYB----------------------------BALAZ
--------------NOWACKI---------------
----------ZAJAC-----JEZIERSKI--------

to co kolega podol je prawie optimum. a moja opcja to Baran za Pulkowskiego a do obrony wciepniety Grodzicki ( moim zdaniem najlepszy chop w cołkij rundzie) w pomocy nic bardziej optymalnego sie niewymysli a w napadzie Jezier ( bo w spariongach narazie strzelo a po kontuzji to je wazne ) + Fabus albo Kicaj wszystko zalezy lod obrony rywali jak silne fizycznie ale wolne to Zając a jak wysokie i chudziutkie to Fabus

niebieskifanatyk
Kontakt:

#1416 Post autor: niebieskifanatyk » 5 lut 2009, o 15:02

Grodzicki pauzuje za kartki !

buli19R20
Kontakt:

#1417 Post autor: buli19R20 » 5 lut 2009, o 15:10

ja w derbach ale mi lazi o cołki runda :D

19aRtuR20
Kontakt:

#1418 Post autor: 19aRtuR20 » 5 lut 2009, o 15:58

jo tys oczywiscie preferuja ustawienie ze Pulo na lawka, a na def. pom. Baran, a Grodzicki do zatku ;)

ale na deRby widza ino tamten sklad...
pozdRo

http://www2.90minut.pl/news/84/news848077.html

heli
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#1419 Post autor: heli » 5 lut 2009, o 17:23

11 może nie wyglądo źle ale ławka to już bedą same modziki nie malże, no bo kto po za tymi 11 zostoł zakładając, że Grodzicki artki, Straka kontuzja właściwie jest Jakubowski, Fabusz i młodzi Janoszka Sobiech Mizgajski Babiarz. Jeżeli sprostają nie bedzie źle, natomiast jeżeli nie dxwigną ciężaru to bedzie bardzo ciężko jakos alternatywa mieć w razie kontuzji czy kartek Jo zawsze uważoł że powinno być minimum 15-16 graczy ogranych plus 5 modych. No niby jak wliczymy Sadloka Janoszke czy Sobiecha do tych ogranych to może sie z 15 na zbiera.
Brzozowskiego i Kieruzela nie wymieniemom bo nie mom pojecia czy oni są już warci grania w ekstraklasie.
Wystarczy by dobrzy ludzie nic nie robili, a zło zatriumfuje. E. Burke

Lukas89
Kontakt:

#1420 Post autor: Lukas89 » 5 lut 2009, o 18:03

Rych - 5 lutego 2009, 16:23:47
Nie lepiej mu we Wrocławiu było sie zaczepić a nie prokuratura go za nasze pieniadze z Gdyni bedzie musiala sciagac
kiki - 5 lutego 2009, 16:27:01
Witamy na pokladzie Arki . Coraz więcej będziemy teraz kupywać i zdobędziemy puchar Polski! Albo kupimy sobie kuchenki , albo lodówki . Albo wiekszość drużyny wróci do korzeni ...do Wronek.
Widać,że kibice Arki bardzo zadowoleni są.. :oczami:
Obrazek

Awatar użytkownika
spyru
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#1421 Post autor: spyru » 6 lut 2009, o 16:57

Grzegorz Domżalski i Radosław Mikołajek pojawili się na testach w II-ligowym KSZO Ostrowiec Świętokrzyski. Obaj piłkarze wystąpili dziś w sparingu z Górnikiem Łęczna. Spotkanie zakończyło się zwycięstwem KSZO 4:3.

Domżalski w poprzedniej rundzie był wypożyczony z Ruchu Chorzów do GKS-u Katowice, zaś Mikołajek do Hetmana Zamość
Ja zawsze będę, zawsze będę wspierał drużynę swą!!

jugador
Kontakt:

#1422 Post autor: jugador » 6 lut 2009, o 17:18

Lepiej modlmy sie zeby nie bylo plagi kontuzji w druzynie .
Juz w tej rundzie nie bylo za ciekawie bo dwoch podstawowych graczy bylo kontuzjowanych cala runde : Straka,Jezierski a Nowacki byl dostepny w kilku meczach i to raczej bez formy.

Na ta chwile wyglada to lepiej bo Nowacki i Jezierski sa juz zdrowi ale z drugiej strony wypadl nam srodkowy pomocnik , ktorego nie ma kim godnie zastapic .
Do tego dochadza kartki , ktorych w rundzie rewanzowej jest wiecej .

No nic trzeba grac , ja jednak bym przywrocil w obecnej sytuacji Adamsa na ta runde .
" ... ten ciezki ranek i to ciezkie powietrze, ktore przeciez kochasz i ktorego nie chcesz , tu zimne slonce jest wymieszane z deszczem, to jest , to jest , to jest ... "

Czy zarzad Ruchu jest wstanie ubic aktualnie jakikolwiek interes ? Nie.Z nimi nie ubilbym nawet muchy w kiblu.

Awatar użytkownika
Rejon
Kontakt:

#1423 Post autor: Rejon » 6 lut 2009, o 18:33

Jeszcze ze strony Arki fragment wywiadu z Scherfchenem:

AG: Trener Michniewicz wspominał po rozmowie z Tobą, że na takie zarobki jak twoje w Ruchu nie ma w Arce co liczyć. Co skłoniło ciebie do przyjazdu do Gdyni?
MS: Gdybyśmy nie doszli do porozumienia w sprawie mojego kontraktu, to nie byłoby mnie tutaj. Ja jestem zadowolony i myślę, że Arka też.
"Od piłkarzy wymagam wyłącznie respektu. Tak jak w szkole musisz mieć szacunek do nauczyciela, w domu do ojca i matki, tak w szatni do trenera. I ten respekt musi być zawsze, a nie tylko wtedy, kiedy trener zrobi awanturę." - J. Kocian

Awatar użytkownika
west72
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#1424 Post autor: west72 » 6 lut 2009, o 19:46

Rejon pisze:Jeszcze ze strony Arki fragment wywiadu z Scherfchenem:

AG: Trener Michniewicz wspominał po rozmowie z Tobą, że na takie zarobki jak twoje w Ruchu nie ma w Arce co liczyć. Co skłoniło ciebie do przyjazdu do Gdyni?
MS: Gdybyśmy nie doszli do porozumienia w sprawie mojego kontraktu, to nie byłoby mnie tutaj. Ja jestem zadowolony i myślę, że Arka też.
i to by było podsumowanie całego zamieszania z Szeryfem :zawstydzony: To wcale nie chodziło o jego zarobki ,ino o to ,że poskarżył sie w mediach na zarząd :wstyd:
Naszym Honorem Jest Nasz Klub! RUCH Chorzów LEGENDA BEZ KOŃCA

Awatar użytkownika
ObeRschlesien
Kontakt:

#1425 Post autor: ObeRschlesien » 6 lut 2009, o 20:40

http://www.90minut.pl/kariera.php?id=8502 ciekawe czy zagro jutro w tym sparingu i kaj go zagromy...
Obrazek

Zablokowany