Zmiany kadrowe w Ruchu Chorzów
-
- Kontakt:
Re: Zmiany kadrowe w Ruchu Chorzów
Z przeszlosci Markovicia mozna bylo jeszcze cos wyciagnac. Tu jest jakis zart. Zmiany klubow czesciej niz co po roku, rok przerwy i epizodul w Bangladeszu? Ciezko byloby wymyslic nawet ciekawszy rozwoj sytuacji
-
- Kontakt:
Kurde, bardzo fajny transfer. Nie wiem czy to jest poziom Mokrego, pewnie nie, ale i tak baaardzo solidny pomocnik, nie wiem czy nie jeden z najlepszych w lidze. Obieramy ta taktyke co rok temu, najlepsi z 3 ligi trafiali do nas, teraz najlepsi z 2 ligi trafiaja do nas. Napewno ktos nie wypali, ktos wypali bardzo, ale trzeba przyznać ze mega rozsadne okienko poki co. Tak czy tak napewno sporo transferow przed nami, chociazby uzupelnien
- Radvan138
- Kontakt:
jak narazie 2 transfery i 2 naprawde dobre. wyrozniajacy sie gracze z 2 ligi ktorzy na spokojnnie moga grac w 1 lidze. mysle ze potrzeba jeszcze kogos do pomocy i obrony. skrzydla nie wygladaja zle, ale ani zuk ani tym bardziej zagiel mnie nie przekonuja zbytnio.
- KevinMitnick
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
-
- Kontakt:
Ostatnie dwa dni tak zaskoczyły, że aż się nie umiem doczekać czy i co się dzisiaj wydarzy 

-
- Kontakt:
-
- Kontakt:
To co, czekamy dzisiaj na kolejną bombe
środkowy obronca? 

-
- Kontakt:
Mam bardzo podobnie. Od jakiegoś czasu zaufanie do ludzi którzy się tym zajmują jest na tyle duże, że po prostu człowiek wie, że będzie dobrze. Z jednej strony słyszy się Zubkov, Mokrzycki a z drugiej wiesz, że tam po cichu zapierdalają żeby personalnie było równie dobrze albo lepiej.chropaczow pisze: ↑2 cze 2022, o 14:08Dawno człowiek nie był tak podekscytowany i zarazem spokojny o transfery
Swoją drogą jak prześledzicie wywiady i jakiekolwiek rozmowy z klubami, w których był Skrobacz ,to wszyscy jak jeden mąż twierdzą, że ten trener genialnie dobierał kadrę i sukcesywnie klarował zespół w bardzo specyficzny i odpowiedni sposób. Mam wrażenie, że mało kto ogarnia I ligę pod względem wymagań jakie ona narzuca na zespół jak nasz kołcz

P.S
To co dzisiaj hat-trick w trzy dni i trzecie zdjęcie z koszulką ?

- PiterCidry
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
Całość: https://weszlo.com/2022/06/03/jaroslaw- ... ans-wywiadZubkow przyszedł do was pod koniec marca i praktycznie od razu wskoczył do składu. Jeśli tylko był do dyspozycji, grał zawsze.
Pamiętajmy, że przychodził do nas przygotowany. Do samego końca znajdował się w treningu ze swoim klubem z drugiej ligi ukraińskiej, przepracował okres przygotowawczy w Turcji, rozgrywał mecze sparingowe. Mogliśmy go w nich obejrzeć poprzez InStat. Wiedzieliśmy, kogo bierzemy, a swoją postawą na boisku wszystko potwierdził. Potrzebowaliśmy zawodnika silnego, pewnego przy stałych fragmentach i niezłego w wyprowadzeniu piłki. W tym ostatnim aspekcie przytrafiały mu się błędy, ale to się zdarza każdemu. Ten transfer bardzo nam pomógł.
Ukrainiec chyba jednak nie zostanie, o czym pisze dziennik „SPORT”. Dlaczego?
Jak mówiłem, Rusłan pomógł nam swoją postawą, ale nie zawsze wszystkie osoby decyzyjne w klubie muszą mieć tę samą opinię na dany temat. Źle by się działo, gdyby tak było. Komuś dany piłkarz podoba się bardziej, innemu mniej. Czasami dochodzą inne czynniki. Zubkow w większości meczów grał na zadowalającym poziomie, choć zdarzały mu się poważne błędy z rezerwami Śląska czy ostatnio z Motorem. Sądzę, że sprawa Rusłana nie jest definitywnie zamknięta. Nic więcej nie mogę powiedzieć.
Wiele innych kontraktów wygasa. Coś już wiadomo, poza nową umową Jakuba Bieleckiego?
Ja już wiem, ale jeszcze nie mogę mówić o tym publicznie. Musimy dograć pewne rzeczy w swoim gronie. Pamiętajmy, że tu zawsze musi być coś za coś. Nie chcemy dokonywać zmiany dla zasady. Każdy zawodnik, który do nas przyjdzie, musi być lepszy od tego, z którego rezygnujemy. Pod tym kątem analiza naszego zespołu nie jest zbyt trudna. Wystarczy przejrzeć, kto ile grał, by łatwo pewne rzeczy przewidzieć.
Zimowe okienko możecie uznać za udane, zwłaszcza jeśli chodzi obronę. Remigiusz Szywacz i Paweł Żuk też wskoczyli do podstawowego składu.
Udało nam się to skonsolidować i zrealizować założenia co do wzmocnień. I ja, i działacze wiedzieliśmy, że potrzebujemy więcej jakości, panowała tu jednomyślność, nikogo nie musiałem do tego przekonywać. Każdy widział, jak wyglądała sytuacja i ilu jesienią mieliśmy zawodników do gry w obronie.
Były też ofiary bogatszego wyboru w tyłach. Bartłomiej Kulejewski czy Filip Nawrocki wiosną grali dużo mniej. Wiadomo, że mieli problemy zdrowotne, ale po powrocie często siedzieli na ławce.
Na tym polega rywalizacja. Ktoś był słabiej dysponowany, więc grali inni. A gdy Kulejewski czy Nawrocki dostawali szansę, to też dawali radę i nie zawodzili. Tego jesienią nam brakowało. Wtedy po kontuzji Kasolika mieliśmy olbrzymi problem, żeby sama liczba obrońców się zgadzała.
Pozyskaliście Artura Pląskowskiego z Chojniczanki i Tomasza Swędrowskiego z Motoru Lublin. Obaj byli ważnymi ogniwami waszych rywali do awansu, co ma swoją wymowę.
Artur miał bardzo dobrą rundę wiosenną. U nas w ataku odpalił Daniel Szczepan, ale gdy wypadł na kilka meczów, siłę ofensywną mieliśmy znacznie mniejszą. Młodzi chłopcy, których wzięliśmy na wypożyczenie, czyli Kamil Chyliński i Piotr Stępień, są utalentowani, ale to melodia przyszłości, na tu i teraz to było trochę za mało. Artur spełnia te kryteria. Swędrowski to uznany drugoligowiec, z dobrego klubu. Ma też ogranie w I lidze. Częściowo zasypuje nam wyrwę w środku pola, tutaj luka chyba była największa.
-
- Kontakt:
Inny pomocnik GKS-u Jastrzębie, Farid Ali, znalazł się na celowniku beniaminka I ligi, Ruchu Chorzów. Jego walory (ale również mankamenty) zna doskonale trener „Niebieskich”, Jarosław Skrobacz. 30-letni Ukrainiec ma jednak ważny kontrakt w Jastrzębiu i wątpliwe, by klub z Harcerskiej pobył się go za pół darmo. To byłby nie tyle błąd taktyczny, lecz strategiczny.
Niebieska Dzielnica Halemba
-
- Kontakt:
W ostatniej drużynie ligi strzelił dwie bramki i dołożył 3 asysty w zeszłym sezonie. Sezon wcześniej 4+4 w 32 meczach. Jeszcze wcześniej 9+3. Ostatnie liczby raczej nie powalają.
Za to w wywiadzie z Prezesem można było usłyszeć wiele ciepłych słów co do Maćka Sadloka i być może coś jest na rzeczy.
Za to w wywiadzie z Prezesem można było usłyszeć wiele ciepłych słów co do Maćka Sadloka i być może coś jest na rzeczy.
-
- Kontakt:
Sadlok rozważa pójście do Wieczystej Kraków przez która jest mocno namawiany.
Niebieska Dzielnica Halemba
-
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
http://www.ruchchorzow.com.pl/aktualnos ... j-w-ruchu/„Szczepek” na dłużej w Ruchu
Data dodania: 2022-06-06 13:45:40
Daniel Szczepan, najlepszy strzelec „Niebieskich” minionego sezonu, związał się z Ruchem nowym, dwuletnim kontraktem z opcją przedłużenia.
– Ruch jest mi szczególnie bliski, dlatego cieszę się, że zostanę tutaj na kolejne lata. Miniony sezon był dla nas, jako drużyny, bardzo udany, dla mnie indywidualnie także. Mam nadzieję, że w następnym również będziemy dostarczać kibicom powodów do radości. Już nie mogę się doczekać startu I ligi – mówi „Szczepek”.
Daniel Szczepan trafił do Ruchu latem ubiegłego roku i od razu został podstawowym napastnikiem „Niebieskich”. W sezonie 2021/2022 wystąpił w 33. spotkaniach, strzelił 15 bramek i walnie przyczynił się do awansu Ruchu do Fortuna I ligi. Szczególnie istotne były jego 4 gole zdobyte w barażowych meczach z Radunią i Motorem.
Danielowi życzymy dużo zdrowia i wielu kolejnych bramek dla „Niebieskich” w sezonie 2022/2023!.
Wystarczy by dobrzy ludzie nic nie robili, a zło zatriumfuje. E. Burke
- Kiler1989
- Kontakt:
[color=#0000BF][b]"Ostatnim razem, gdy zabrzanie pokonali Ruch, strzelając jedynego gola po uderzeniu z rzutu wolnego, to na koniec sezonu pożegnali się z ekstraklasą. Historia lubi się powtarzać..."[/b][/color]
-
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
raczej to dziennikarz więcej mówił w temacie Sadloka niż sam Prezes
Prezes powiedział, że oczywiście rozmawiamy, ale pewnych progów nie przeskoczymy i zobaczymy rezultat.
Prezes powiedział, że oczywiście rozmawiamy, ale pewnych progów nie przeskoczymy i zobaczymy rezultat.
Wystarczy by dobrzy ludzie nic nie robili, a zło zatriumfuje. E. Burke