Transfery - lato 2013/2014
-
- Kontakt:
Re: Transfery - lato 2013/2014
Płaczecie wszyscy na tego Kuświka jak stare baby.
Chciałbym, żeby ten człowiek miał szanse spędzić z 70-80% tego czasu jaki byli na boisku Jankowski albo bohater z dzisiaj - Sultes. Jestem przekonany że nie zaprezentowałby się gorzej, a osobiście uważam, że byłoby tylko lepiej.
Obecne narzekanie na tego człowieka to bardziej sci-fi niż rzeczywistość.
Ciekawy jestem jak Kocian będzie widział w kadrze takich zawodników Smektała, Kuświk, Dziwnel, Włodyka czy Babiarz, którzy albo mieli problemy by załapać się w ogóle do zespołu albo kłócili się z poprzednim trenerem albo po prostu mało grali na swojej docelowej pozycji.
Chciałbym, żeby ten człowiek miał szanse spędzić z 70-80% tego czasu jaki byli na boisku Jankowski albo bohater z dzisiaj - Sultes. Jestem przekonany że nie zaprezentowałby się gorzej, a osobiście uważam, że byłoby tylko lepiej.
Obecne narzekanie na tego człowieka to bardziej sci-fi niż rzeczywistość.
Ciekawy jestem jak Kocian będzie widział w kadrze takich zawodników Smektała, Kuświk, Dziwnel, Włodyka czy Babiarz, którzy albo mieli problemy by załapać się w ogóle do zespołu albo kłócili się z poprzednim trenerem albo po prostu mało grali na swojej docelowej pozycji.

-
- Kontakt:
to wskaż mi jego dobre zagrania.tomicher pisze:Płaczecie wszyscy na tego Kuświka jak stare baby.
W meczu z Lubinem wszedł na boisku i zaczął spacerować. Po drugiej stronie wszedł Piech i grał... troszkę ambitniej. Zadaniem napastnika jest non stop niepokojenie defensywy rywala, a nie człapanie obok stopera
Mam nadzieję, że ktoś powie Kocianowi o Niedzielanie i Wtorek dostanie szansę w Ruchu. No bo teraz to już do ataku został tylko Kuśtyk.
Chyba że opcja z przebranżowieniem Stawarskiego przejdzie. W Białymstoku miał asystę 2 stopnia im. Remka Jezierskiego
Pierwszy raz przy Cichej: 10.06.1989 r. Ruch - Olimpia 2:1
Pierwszy wyjazd: 3.10.1992 r. Górnik - Ruch 1:1
Najwyższe zwycięstwo: 7:0 ze Stomilem Olsztyn. Najwyższa porażka: 0:6 z... Pogonią Siedlce.
Sukcesy, które świadomie przeżyłem: 1 mistrzostwo Polski, 1 wicemistrzostwo Polski, 3xbrązowy medal, Puchar Polski (1996), finał Pucharu Intertoto (1998).
Najwyższe zwycięstwo: 7:0 ze Stomilem Olsztyn. Najwyższa porażka: 0:6 z... Pogonią Siedlce.
Sukcesy, które świadomie przeżyłem: 1 mistrzostwo Polski, 1 wicemistrzostwo Polski, 3xbrązowy medal, Puchar Polski (1996), finał Pucharu Intertoto (1998).
- Ozor
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
zdecydowanie bardziej rzeczywistość , i to taka która przypomina mi Olszara z tym jednak wyjątkiem że ten drugi jeszcze czasami pobiegał ale skuteczność jest podobna.Obecne narzekanie na tego człowieka to bardziej sci-fi niż rzeczywistość.
-
- Kontakt:
ku*** teraz wszyscy maja czysta kartke jest nowy trener to jest jego zadanie zeby zobaczyc w jakiej dyspozycji sa zgwiazdy i one maja za zadanie przekobnac do siebie
[ Post napisany za posrednictwem urzadzenia mobilnego ]
- kibol-siem-ce
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
Teroz nowy trener postawi na Niedzielana a tyn błyśnie formą...
SIEMIANOWICE NAJLEPSI RUCHU KIBICE
-
- Kontakt:
jesli sie nie myle to Niedzielan nie jest zgloszony do rozgrywek ale przetestowac mozna
- MLeko
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
Po mojemu to walory sportowe nie miały tu nic do rzeczy.
Kasa, kasa i tylko kasa, walczymy o licencję na przyszły sezon, jak dobrze pamiętam, to dla "komisji" ważny jest stan na 31.12, czyli koniec roku kalendarzowego. Dług wobec JW chyba się w to nie wlicza, ale tu pewny nie jestem, a spłacić i tak trzeba, bo wejdzie komornik na konto i sam zabierze, jak będzie z czego ;-), i innym wtedy nie zapłacimy
Sultes był w dołku, tak jak cała drużyna, w dodatku nie omijały go kontuzje.
Przy okazji, to czekam na powrót Smekatały, bo wielu szans od Zielińskiego nie dostawał, a jak już "wszedł" to szarpał zawsze, przynajmniej wiatr na skrzydłach był, strzały z dystansu albo w bramkę albo przynajmniej w jej pobliże, coś się działo.
A potrzebujemy przede wszystkim ZDROWYCH piłkarzy, bo tylko tacy ustabilizują formę na poziomie adekwatnym do możliwości, jakie by one nie były.
dla przykładu: (niech mnie ktoś sprostuje jak bzdury piszę)
Janoszka - operacja biodra - cień zawodnika (konieczność operowania nie pojawiła się z dnia na dzień, grał z kontuzją całą rundę albo i lepiej)
Sultes - powracająca kontuzja stopy, potem problemy z mięśniami - cień zawodnika
Jankowski - ciągłe problemy z mięśniami - cień zawodnika
Niedzielan - z całym szacunkiem - nie dla powrotu do drużyny - będzie się długo wprowadzał, a jak już złapie formę, to... :-(
Djokic'a i Pank'ę już pożegnaliśmy, ale było chyba podobnie jak wyżej
dla porównania:
Skuter - ciągłe problemy z mięśniami - ale szybko wraca do gry i jest wyróżniającym się zawodnikiem (podobnie miał Straka, tylko zdrowia brakło, ostatnia kontuzja była zbyt poważna)
Sadlok - całą runda "grał" z dziurą i ropą w stopie - jak miał grac dobrze - czas i forma dojścia do sprawności jest niewiadomą, ale wierzę, że się odbuduje, teraz przydałby się ciężki trening na nadrobienie zaległości
nie wymieniam tych o których zbyt mało wiem, albo tych których oceniać nie chcę
wnioski niech każdy wyciągnie sam, jak dla mnie zmiany nie idą w najgorszym kierunku, pytanie tylko czy uda się uratować ekstraklasą i licencję, i czy zmiany są bardziej przemyślane, czy bardziej z konieczności, od przypadku do przypadku, z nieustannie zmienną koncepcją przy niezmiennych efektach;
ps
pomijam wszystkie aspekty poza sportowe, a nawet poza finansowe, które mogą mieć wpływ na to co się dzieje z drużyną
Kasa, kasa i tylko kasa, walczymy o licencję na przyszły sezon, jak dobrze pamiętam, to dla "komisji" ważny jest stan na 31.12, czyli koniec roku kalendarzowego. Dług wobec JW chyba się w to nie wlicza, ale tu pewny nie jestem, a spłacić i tak trzeba, bo wejdzie komornik na konto i sam zabierze, jak będzie z czego ;-), i innym wtedy nie zapłacimy
Sultes był w dołku, tak jak cała drużyna, w dodatku nie omijały go kontuzje.
Przy okazji, to czekam na powrót Smekatały, bo wielu szans od Zielińskiego nie dostawał, a jak już "wszedł" to szarpał zawsze, przynajmniej wiatr na skrzydłach był, strzały z dystansu albo w bramkę albo przynajmniej w jej pobliże, coś się działo.
A potrzebujemy przede wszystkim ZDROWYCH piłkarzy, bo tylko tacy ustabilizują formę na poziomie adekwatnym do możliwości, jakie by one nie były.
dla przykładu: (niech mnie ktoś sprostuje jak bzdury piszę)
Janoszka - operacja biodra - cień zawodnika (konieczność operowania nie pojawiła się z dnia na dzień, grał z kontuzją całą rundę albo i lepiej)
Sultes - powracająca kontuzja stopy, potem problemy z mięśniami - cień zawodnika
Jankowski - ciągłe problemy z mięśniami - cień zawodnika
Niedzielan - z całym szacunkiem - nie dla powrotu do drużyny - będzie się długo wprowadzał, a jak już złapie formę, to... :-(
Djokic'a i Pank'ę już pożegnaliśmy, ale było chyba podobnie jak wyżej
dla porównania:
Skuter - ciągłe problemy z mięśniami - ale szybko wraca do gry i jest wyróżniającym się zawodnikiem (podobnie miał Straka, tylko zdrowia brakło, ostatnia kontuzja była zbyt poważna)
Sadlok - całą runda "grał" z dziurą i ropą w stopie - jak miał grac dobrze - czas i forma dojścia do sprawności jest niewiadomą, ale wierzę, że się odbuduje, teraz przydałby się ciężki trening na nadrobienie zaległości
nie wymieniam tych o których zbyt mało wiem, albo tych których oceniać nie chcę
wnioski niech każdy wyciągnie sam, jak dla mnie zmiany nie idą w najgorszym kierunku, pytanie tylko czy uda się uratować ekstraklasą i licencję, i czy zmiany są bardziej przemyślane, czy bardziej z konieczności, od przypadku do przypadku, z nieustannie zmienną koncepcją przy niezmiennych efektach;
ps
pomijam wszystkie aspekty poza sportowe, a nawet poza finansowe, które mogą mieć wpływ na to co się dzieje z drużyną
-
- Kontakt:
Z tego co było pisane to Pan Klimek osobiście się zajął sprawą Niedzielana i Kikuta aby zeszli z listy płac, więc nie wiem po co są te nawoływania kibiców o powrót "Wtorka" do drużyny jak chopa osobiście zarząd doł do odstrzału.
Na dzień dzisiejszy momy 2,5 napastnika (bo Jankes dla mnie nim nie jest, tylko z braku laku gro na tej pozycji) czyli Kwiatek i Kuświk.
Może nowy trener potrafi sprowadzić do Ruchu jakiegoś napastnika z kartą na ręku, choć zarzekał się że nie będzie sprowadzał swoich rodaków do Polski. Ale w Ruchu wszystko jest możliwe.
Na dzień dzisiejszy momy 2,5 napastnika (bo Jankes dla mnie nim nie jest, tylko z braku laku gro na tej pozycji) czyli Kwiatek i Kuświk.
Może nowy trener potrafi sprowadzić do Ruchu jakiegoś napastnika z kartą na ręku, choć zarzekał się że nie będzie sprowadzał swoich rodaków do Polski. Ale w Ruchu wszystko jest możliwe.
-
- Kontakt:
nie bydzie ściągał to kim momy grać, niech ściąga jak mo takiego Demjana kaj to zaros
-
- Kontakt:
Niedzielan nawet nie jest zgloszony do rozgrywek , nie trenuje z druzyna od 3 mcy....
ogolnie to juz po jagodach , nie ma sie co ludzic .
ogolnie to juz po jagodach , nie ma sie co ludzic .
-
- Kontakt:
Po spadku z zeszłego sezonu moim zdaniem żaden z nich nie ma czystej karty..sorry ale nie zamierzam ich usprawiedliwiać..Kibic1983 pisze:ku*** teraz wszyscy maja czysta kartke jest nowy trener to jest jego zadanie zeby zobaczyc w jakiej dyspozycji sa zgwiazdy i one maja za zadanie przekobnac do siebie
-
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
Cieślewicz znów bramka. Odesłanie go do domu było jeden z większych błędów Zielińskiego. Może warto naprawić?
Miłość jest najwyższą siłą wszechświata, to ona wprawia w RUCH
-
- Kontakt:
przecież Ciesielski ostatnio gdzieś powiedział, że za niego trzeba było zapłacić Owcom, więc chyba to poszło. Kasa wcześniej (na razie wirtualna) poszła na Sultesa i Sadlokamulan pisze:Cieślewicz znów bramka. Odesłanie go do domu było jeden z większych błędów Zielińskiego. Może warto naprawić?
Pierwszy raz przy Cichej: 10.06.1989 r. Ruch - Olimpia 2:1
-
- Kontakt:
A mnie ciekawi czy w Ruchu jest możliwy numer jak w RTSie,gdzie prywatny inwestor zakupuje dla klubu zawodnika i go utrzymuje w zamian np za udziały w dalszym transferze.Jeżeli tak to chętnie widziałbym braci Mak u nas a może jakiś Słowak czy Czech by sie przydał
zbyszek
-
Nie warto. Amator, w tej lidze to i Kuświk by był gwiazdą pierwszej wielkości.mulan pisze:Cieślewicz znów bramka. Odesłanie go do domu było jeden z większych błędów Zielińskiego. Może warto naprawić?