Ruch Stasiak

Forum sympatyków KS Ruch Chorzów
ODPOWIEDZ
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
Lutz
Kontakt:

#136 Post autor: Lutz » 19 wrz 2004, o 00:17

Rafi88 pisze:Ludzie to do czego my dążymy DO PUSTEGO STADIONU bo bedzie bezpiecznie TO ZALEZY OD LUDZI A NIE OD CENY BILETU chociaż im wyższa tym ludzie bardziej wkurwieni
Tako jest niestety prowda !! I niy wieszejcie na mie psów !! To nie zależy od ceny biletów , jo sie po prostu odwarza stwierdzić że Ruch już niy mo kibiców !! Ostała ta garstka 1000, 1500 do 3000 wiyncy niy ma !!. Czy ku*** w Poznaniu niy ma bezrobocia ?? W Szczecinie tyż niy ?? Jak Pogoń grała jeszcze w II Lidze przyłaziło po 10 000 tys. Tam je moda na fussbal , na Pogoń , na Lech ,a nie to że ludzie majom wiyncy piyniyndzy od ślonzoków.Do mie to je po prostu , alibi co by na szpil nie iść.
Inno sprawa to tyn nasz zabytek, mom na myśli stadion.
Na takim dupnym ( powierzchniowo) obiekcie 3000 ludzi wyglondo jak 10000 na Old Traford, czyli pusto . Mały kameralny stadionik bez tego chujowego wybiegu za bramkami jaki my momy i już te 2000 robiło by tłok i larmo . a tak momy ta ruina który nie zapełnimy nawet jakby przyjechoł Real a wstymp byłby za friko. Smutne to co sam czytom , kożdy mo trocha racji ,ale jo sie byda upieroł przy tym że to nie kwestia szmalu i ceny biletów , że jest tak jak jest. Na koniec cobyście mieli powód coby sie po mie poślizgać powiym ino jedno .......niech sie kożdy noprzód na siebie wejrzy, wiela razy na szpilu niy bioł bo mu sie nie chciało, bo pogoda ciulato, bo lepi iść do kina z laskom. ku*** jo tego nie znoł !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Jak groł Ruch jo tam musioł być i szlus choby żabami z nieba ciulało !!!! Amen . Mógłbych tak wspominać , dować przykłady ale po ch** .................jak Wy nie mocie piyniyndzy na mecz :o .

tomas de toRquemada

#137 Post autor: tomas de toRquemada » 19 wrz 2004, o 00:42

Podsumowujac sprawe biletow, to zarzad nie ma chyba elementarnego pojecia o ekonomii, bo jesli im chodzi o zyski, to nie trzeba byc specjalnie inteligentnym, zeby wiedziec, ze wiecej zarobia, jesli przyjdzie wiecej osob za 10 zeta niz ta garstka po 15..

ADImiasteczko

#138 Post autor: ADImiasteczko » 19 wrz 2004, o 00:53

Obiecołem że coś napisz więcej ale tera wom nic nie napiszsa bo mom dość

TomSky
Kontakt:

#139 Post autor: TomSky » 19 wrz 2004, o 01:16

Jeśli chodzi o wątek sportowy to wg mnie był to mecz na 0:0 - wszystkie bramy w tym meczu to jakieś takie farfocle - i jedna i druga obrona sie nie popisałą. Wszystkie gole to po prostu efekt nędznej gry obrońców a nie jakichś mega super akcji ofensywnych....

Co do biletów to osobny temat, zbyt dużo już tu było powiedziane i każdy ma swoje zdanie, jednych stac innych nie i zawsze tak bedzie bez wzgledu na cene...

Ale faktem jest że powinno być coś zrobione z bajtlami:
myślałem też o tym co pisał Rejon - bilet zbiorowy dla osób w wieku np do 14 lat wraz z opiekunem czyli np nauczycielem ze szkoły lub np jeden ojciec bierze na szpil wszystkie bajtle z placu. Myśle że to jest temat dla stowarzyszenia - zagadac zarząd - przeznaczyć 1 sektor /niewiem czy 1 jest dopuszczona??./ wysłac informacje do szkół, że jeśli zbierze sie np 20 osób, znajda opiekuna i przedstawia imienna liste to maja wjazd na mecz za 1zł - myśle że gdyby to dobrze poprowadzić to uzbierało by sie co mecz kilkaset ludzi wiecej, do tego np domy dziecka itp..

To był pierwszy mecz nowego zarządu przy normalnym otwarciu trybun!!!

Dajmy im czas na przeanalizowanie błędów

PS Pozdrowienia dla tej panny co strzelała z 1/2 karnego 8)
Niedzielnym kierowcom stanowcze NIE

f@n

#140 Post autor: f@n » 19 wrz 2004, o 02:54

proste rozumowanie jest takie, że bez względu na to jaka jest czy będzie cena biletu,każdy kibic od 18 do 1000000 lat powinien obowiązkowo wprowadzić małolata na szpil bo przecież to jest II liga a nie liga mistrzów!
jeśli nie tak to małolaty powinny mieć osobny wjazd za symboliczne 2 lub 3 zyla na legite.przecież przyszło by ich w ch** a za pare lat mieli by swoje klimaty i prowadzili by dalej naszą tradycje.
MLECZKO ZASTANÓW SIE CO ROBISZ!!!
PRZECIEŻ I TAK SIE NIE WZBOGACISZ A MŁODZI NIE BĘDĄ CHODZIĆ NA MECZE bo to nie jest ameryka ku*** jego mać!!!
sorki ale sie uniosłem
pozdRo

DjMaciar
Kontakt:

#141 Post autor: DjMaciar » 19 wrz 2004, o 07:35

NASZ KOCHANY RUCH GRO JAK GRO
RUCH II Chorz. tez hu** gro jeszcze nawet tora nie sikli
przed kasami jak tu piszecie pusto w kasie pusto
wiec prezesik chce sobie frekwecje odbic cennami biletow
nie wiem co moze pomoc naszej druzynie moze ktos ma pomysl albo
jakis zloty srodek
bo jak tak dalej pojdzie to o RUCHu zostanie tylko HISTORIA a szkoda by bylo zeby ludzie zapomnieli o Niebieskich

my zyjemy tradycja historia ,a terazniejszosc mamy bardzo slaba
powoli tak jak na boisku i na trybuinach sie robi to jakas paranoja

sorki ale serce sie kraje jak tu czytam te nasze smutki i zale :cry:
[b]Fan Club Deutschland 🇩🇪 [/b]

DIDI
Kontakt:

#142 Post autor: DIDI » 19 wrz 2004, o 08:44

W zarzadzie mysleli`´stadion bol dlugo zamkniety to tera przydupiemy ceny a kibole i tak przidom´`!
Szczerze mowiac majac 13 lot toch zaczol na Ruchu przez plot skokac boch kasy nimiol i tak sie to trocha cionglo i jak widac czasy sie wracajom.
FREIES Oberschlesien!
Ernst Otto Pradella

Nanik
Kontakt:

#143 Post autor: Nanik » 19 wrz 2004, o 09:58

Lutz pisze:
Rafi88 pisze:Ludzie to do czego my dążymy DO PUSTEGO STADIONU bo bedzie bezpiecznie TO ZALEZY OD LUDZI A NIE OD CENY BILETU chociaż im wyższa tym ludzie bardziej wkurwieni
Tako jest niestety prowda !! I niy wieszejcie na mie psów !! To nie zależy od ceny biletów , jo sie po prostu odwarza stwierdzić że Ruch już niy mo kibiców !! Ostała ta garstka 1000, 1500 do 3000 wiyncy niy ma !!. Czy ku*** w Poznaniu niy ma bezrobocia ?? W Szczecinie tyż niy ?? Jak Pogoń grała jeszcze w II Lidze przyłaziło po 10 000 tys. Tam je moda na fussbal , na Pogoń , na Lech ,a nie to że ludzie majom wiyncy piyniyndzy od ślonzoków.Do mie to je po prostu , alibi co by na szpil nie iść.
Inno sprawa to tyn nasz zabytek, mom na myśli stadion.
Na takim dupnym ( powierzchniowo) obiekcie 3000 ludzi wyglondo jak 10000 na Old Traford, czyli pusto . Mały kameralny stadionik bez tego chujowego wybiegu za bramkami jaki my momy i już te 2000 robiło by tłok i larmo . a tak momy ta ruina który nie zapełnimy nawet jakby przyjechoł Real a wstymp byłby za friko. Smutne to co sam czytom , kożdy mo trocha racji ,ale jo sie byda upieroł przy tym że to nie kwestia szmalu i ceny biletów , że jest tak jak jest. Na koniec cobyście mieli powód coby sie po mie poślizgać powiym ino jedno .......niech sie kożdy noprzód na siebie wejrzy, wiela razy na szpilu niy bioł bo mu sie nie chciało, bo pogoda ciulato, bo lepi iść do kina z laskom. ku*** jo tego nie znoł !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Jak groł Ruch jo tam musioł być i szlus choby żabami z nieba ciulało !!!! Amen . Mógłbych tak wspominać , dować przykłady ale po ch** .................jak Wy nie mocie piyniyndzy na mecz :o .
jo ci odpowiem tak nie mozesz porownywac nos z szczecinym czy poznaniem a czymu? uns na ok 40km/2 wiela jest klubow z jakoms tam przeszloscia co ludzie bydom na nich chodzic a np. w szczecinie co mosz jedna pogon i potym jakies smieszne klubiki...wiec zecz jest jasna ze jagby na slasku byl yno Ruch to momy co mecz tyz te 15tys.ludzi.....
zgodza sie natomiast co do biletow 15zl to zas nie taki majatek aby 2 razy w miesiacu ich nie wydac,lecz jo na Ruch jezdrza juz ponad 20 lot
i kiedys nie bylo taki hujni jak jest teraz z godzinom rozgrywania meczy
sobota 15,30 a ludzie do 15 robia!!!!!!! to nie czasy komuny ze sobota byla wolno!!! i z tego powodu tyz jest trocha ludzi mniej....
tako jest moja opinia......

Awatar użytkownika
esiu1920
Kontakt:

#144 Post autor: esiu1920 » 19 wrz 2004, o 10:13

MOIM ZDANIEM, CHYBA JAK WIĘKSZIŚCI W PIŁCE NOŻNEJ WAŻNE JEST WIDOWISKO. NA RUCHU WIDOWISKA JUŻ DAWNO NIE BYŁO I OBAWIAM SIĘ ŻE DŁUGO NIE BĘDZIE. ŻEBY STWORZYĆ WIDOWISKO MUSI ZOSTAĆ SPEŁNIONYCH KILKA WARUNKÓW. RUCH NIE SPEŁNIA NAWET JEDNEGO. POZIOM SPORTOWY TRAGICZNY, FREKWENCJA (TU PODZIĘKOWANIA DLA ZARZĄDU ZA CENY BILETÓW. TYLKO TAK DALEJ TO LUDZIE BĘDĄ ZMUSZENI BRAĆ POŻYCZKI ŻYBY OBEJŻEĆ TE MECZE NA POZIOMIE 3-LIGI). BEZPIECZEŃSTWO.WIELE OSÓB PO MECZU Z ŁKS-EM POWIEDZIAŁO ŻE NA MECZ JUŻ NIE PRZYJDĄ, I TAK ZROBILI. WIELE SIĘ MÓWI O CENACH BILETÓW, ALE TO CO SIĘ STAŁO Z ŁKS-EM TEŻ MA OGROMNY WPŁYW NA FREKWENCJE. A CO DO WCZORAJSZEGO NUDY , A ZA FRAJERSTWO NIESTETY TRZEBA PŁACIĆ.
Halemba zawsze z RUCHEM !!!

Gość

#145 Post autor: Gość » 19 wrz 2004, o 10:16

esiu1920 pisze:. WIELE SIĘ MÓWI O CENACH BILETÓW, ALE TO CO SIĘ STAŁO Z ŁKS-EM TEŻ MA OGROMNY WPŁYW NA FREKWENCJE. A CO DO WCZORAJSZEGO NUDY , A ZA FRAJERSTWO NIESTETY TRZEBA PŁACIĆ.
co ma piernik do wiatraka ??
ceny biletow ustala zarzad a nie wydarzenia :!:
a z tym frajerstem to chyba masz na mysli te decyzje zarzadu

USH
Kontakt:

#146 Post autor: USH » 19 wrz 2004, o 10:24

z tymi cenami to juz przegiecie jest na maxa ,juz od nas kilka osób przez to nie pojechalo bo niby skąd 13-14 latek ma wziąść kase :twisted:

Siemce_Fan

#147 Post autor: Siemce_Fan » 19 wrz 2004, o 10:32

Tak samo sprawa wyglada na Siemcach , znom duz ludzi co niby idzie za Ruchem , ale jak sie zblizo termin meczu niemajom kasy zeby jchac . Niektorzy z moim kumpli wogole na ruchu niebyli , a cena 15 zl napewno niezacheca ich do tego zeby tam przyjsc.

Druga sprawa kiedys w któryms temacie byla gadka ze na Ruch przylazom ino te same geby , wczorej w ChoRzowskim paRku bylo wchuj Niebieskich , co chwila w innych miejscach sie slyszalo spiewy . Ale musza powiedziec ze 90 % ludzi ktore spiewalo tam niewidziol zech na szpilu !! I to jest dowod na to ze chopcy forsa majom bo co chwila po browary lazili , powiedzcie mi kaj tkwi problem ze oni wolom na browary wydac niz na Ruch

F@N1920

#148 Post autor: F@N1920 » 19 wrz 2004, o 10:48

hyhyh ja napisze tyle bogacze niech se chodza na Ruch ja odalem mu cale serce nawet zdrowie bo tez dostawalo sie wp***dol za to ze ejst sie kibicem a te pedaly kaza mi placic 15 zl ?? ?? za taka gre powinni mi ejscze dac 5zł ze ja przyjde na Ruch a najbardziej szkoda bajtli zreszta wszytko napsial patton :D ktory nei wiem kim jestem ale ja juz wiem kim on jest :D pozdro dla ekipy za plota :D

jeac wszytskich co sie trzymia stolka :D

ps : czemu nie dzial skrytp you ?? ?? :)

Awatar użytkownika
wolfik
Kontakt:

#149 Post autor: wolfik » 19 wrz 2004, o 11:01

Wielu tu pisze, że zawsze bedziemy narzekać na za drogie bilety, a tak naprawde to ludziom nie chce sie chodzic na szpile. Dzisiaj mielismy dosyć spora ekipke na płocie, na pewno chcieli wejść na mecz, a tych 15 zł nie mieli. Dla mojego ojca, który na mecze chodził głównie w latach 70-tych i 80-tych to ze dzieci i młodzież nie wchodzi za darmo jest nie do wyobrażenia. Kiedyś ponoć dzieciaki stały przed bramą i każdy brał jednego i z nim wchodził, jak ktos tego zrobił to został porządnie opierdolony, takze drugi raz nie zapomniał. Teraz dzieciaki musza wisieć na płocie, żeby "zobaczyć" mecz. Na pikniku ładnie mówiono o tym żeby na mecze chodzic rodzinami, ciekawe ile rodzin te ceny biletów zachęcą do przyjścia na Ruch. Jak tu ktos napisał kibiców to my mamy sporo, ale nie na meczach. Trzeba zrobić coś żeby jednak zjawiali sie na Cichej. Rozwiązań jest sporo kobiety i dzieci za darmo(albo chociażby za 5zl), zorganizowane grupy młodzieży za darmo, bilety rodzinne, spotkania w szkołach z piłkarzami gdzie sie rozda troche biletów. W środe zorganizowano naprawde fajny piknik, czy nie mozna było na nim sprzedawać biletów? czy nie mozna tych biletów sprzedawac gdzies na Wolce? np. w Reporterze. Przy zakupie ciuchów w Reporterze bilet gratis.

A co do samego meczu to MOSÓR WRÓĆ, nie mamy obrony. Franke bronił przeciętnie, ale przy bramach raczej nie zawinił. Po wolnym Bizaka pod koniec meczu chyba była ręka. Czemu Molka tak szybko zmieniono?

Awatar użytkownika
anyfor
Kontakt:

#150 Post autor: anyfor » 19 wrz 2004, o 12:10

[quote="Siemce_Fan"]Tak samo sprawa wyglada na Siemcach , znom duz ludzi co niby idzie za Ruchem , ale jak sie zblizo termin meczu niemajom kasy zeby jchac . Niektorzy z moim kumpli wogole na ruchu niebyli , a cena 15 zl napewno niezacheca ich do tego zeby tam przyjsc.

A jo do twojyj wypowiedzi dodom tyla że daleko szukać a już na takim Batorym jest to samo abo i gorzyj :!: :evil: Wielkie zapowiedzi że idom na szpil a potym skamlajom że niy mogli bo coś tam abo że kasy niy majom :evil: Do mie to som hu** :!: :!: :!: pi***olone niby kibice co im nigdy w życiu na Ruchu niy zależało :!: I zgodza sie tyż z wypowiedzią Lutza że to niy jest wina cen za bilety że chopcy niy łajżom na szpile yno faktycznie Ruch już tych prawdziwych kibiców mo zaledwie garstka :(

BATORY F@NS
Obrazek

ODPOWIEDZ