Wybory Samorządowe 7.04.2024

Forum sympatyków KS Ruch Chorzów
Zablokowany
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
atleticomadryt
Kontakt:

Re: Wybory Samorządowe 7.04.2024

#136 Post autor: atleticomadryt » 15 mar 2024, o 07:08

Glacok jakiej jest opcji, bo po jego czynach wychodzi, ze cy9an.
„Naszym HonoRem WieRnosc jeeeeeesst - Naszym Klubem (H)KS RUCH
"z wychowankami i lokalnym wsparciem, nie potrzeba obcokrajowców"

adam12

#137 Post autor: adam12 » 15 mar 2024, o 07:32

gerhat pisze:
15 mar 2024, o 00:04
kroy pisze:
14 mar 2024, o 20:48
gerhat pisze:
14 mar 2024, o 19:50
NBS pisze:
14 mar 2024, o 13:35
A ja w wyborach do sejmu głosuję i będę głosował na KO …. Zresztą uważam, że trzeba już być solidnie odklejonym, żeby jako ślązok chcieć mieć cokolwiek wspólnego z tą …..
Głosuj na kogo chcesz ale to nie za czasów PiS odmawiano rejestracji Narodowości Śląskiej. Zanim się odkleisz to sprawdź w czyich rękach była prokuratura w 2011r i kto zasiadał w SN w 2013
Stowarzyszenie Osób Narodowości Śląskiej zostało wpisane do Krajowego Rejestru Sądowego w 2011 r. Opolska prokuratura złożyła wówczas wniosek o jego rozwiązanie, ale sąd okręgowy utrzymał w mocy decyzję dotyczącą rejestracji. W związku z tym prokuratura złożyła skargę kasacyjną do Sądu Najwyższego.Sąd Najwyższy w 2013 r. uznał, że nazwa Stowarzyszenie Osób Narodowości Śląskiej wprowadza w błąd, ponieważ sugeruje istnienie odrębnej narodowości śląskiej. Ponadto podkreślił, że związana z tym działalność osłabia integralność państwa polskiego. W konsekwencji kolejne sądy nakazały likwidację stowarzyszenia, które nie zgodziło się na wykreślenie narodowości śląskiej z nazwy i statutu.
gerhat, z całym szacunkiem i bez intencji wywołania dyskusji.

Prezes PiS powiedział o mnie (i o Tobie, jeśli jesteś hamys) że jesteśmy ukrytą opcją niemiecka. Jak można czegoś takiego bronić?????????
Z całym szacunkiem co ma piernik do wiatraka. Piszę to w kontekście dzisiejszego wyroku Trybunału Praw Człowieka, który nie zajmował się słowami prezesa tylko bezprawnymi działaniami wobec Narodowości Śląskiej administracji państwowej za rządów PO.

A co do tego o kim mówił prezes, może Ty odnosisz te słowa do siebie ale na pewno nie mówił o mnie. Tam chodziło o Ślązaków którzy odrzucają polską przynależność a fan club GW i TVN do dzisiaj lansuje tezę że to dotyczyło wszystkich Ślązaków. Niestety jesteś owocem tej fałszywej tezy.
Ślązacy którzy nie kwestionują Polski na GŚ nie są żadną opcją niemiecką.
A jak prezes ci napluje w twarz to powiesz że deszcz leciał nie?

scaneRboy
Kontakt:

#138 Post autor: scaneRboy » 15 mar 2024, o 07:46

adam12 pisze:
15 mar 2024, o 07:32
ci napluje w twarz to powiesz że deszcz leciał nie?
Masz jakąś obrazową metaforę na działalność aktualnego Prezydenta Miasta w temacie stadionu na Cichej?
"Jak Ruch będzie wygrywał, to więcej do szczęścia mi nie trzeba" - Gerard Cieślik w ostatnim wywiadzie.

Awatar użytkownika
Adam1983
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#139 Post autor: Adam1983 » 15 mar 2024, o 07:49

Dejcie już Gerhatowi i temu drugiemu spokój. To typowy pisowski beton, który niezależnie od sytuacji będą twierdzili że Jarek to mąż stanu i najświetlejszy człowiek stąpający po ziemi, a każde jego stwierdzenie jest prawem. Grunt że emerytury za pis wzrosły, bo za Tuska tego nie było. Cyk i konie dyskusji.

adam12

#140 Post autor: adam12 » 15 mar 2024, o 07:54

scaneRboy pisze:
15 mar 2024, o 07:46
adam12 pisze:
15 mar 2024, o 07:32
ci napluje w twarz to powiesz że deszcz leciał nie?
Masz jakąś obrazową metaforę na działalność aktualnego Prezydenta Miasta w temacie stadionu na Cichej?
A co znowu cię zabolało, że nie wszyscy dążą sympatią Twoich idoli? Mam budowa stadionu przy Cichej jest na tym samym etapie co budowa Izery członkowie zarządu tylko wyciągają kasę

scaneRboy
Kontakt:

#141 Post autor: scaneRboy » 15 mar 2024, o 08:48

strasznie postrzegasz wszystko poprzez tą papkę polskiej wojny plemennej. Widzisz jakieś demagogiczne interpretacje wykombinowane przez spin doktorów a nie potrafisz zauważyć słonia, który stoi 70cm od Ciebie. Gdy ktoś Ci tego słonia pokaże palcem to ty nagle piszesz, że chcesz rozmawiać nie o słoniu, tylko o żyrafie (izera). Przypomnę wszystkim, celem jest doprowadzenie do wybudowania stadionu na Cichej.

Jeśli Szymon mówi o niewykorzystanym potencjale Chorzowa, to oprócz wielu istotnych czynników, które trzeba "uwolnić" kwestia śląskości jest jedną z nich. Tymczasem i Ty i inni wpychacie ten temat w ramy wojenki polsko-polskiej. No szkoda po prostu.

ps. skoro mamy forum, gdzie się nikogo nie banuje za poglądy, to doceńmy to bo takich przestrzeni jest coraz mniej, a już na pewno nie w naszym mieście.
"Jak Ruch będzie wygrywał, to więcej do szczęścia mi nie trzeba" - Gerard Cieślik w ostatnim wywiadzie.

Awatar użytkownika
Scypion
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"

#142 Post autor: Scypion » 15 mar 2024, o 09:00

Adam1983 pisze:
15 mar 2024, o 07:49
Dejcie już Gerhatowi i temu drugiemu spokój. To typowy pisowski beton, który niezależnie od sytuacji będą twierdzili że Jarek to mąż stanu i najświetlejszy człowiek stąpający po ziemi, a każde jego stwierdzenie jest prawem. Grunt że emerytury za pis wzrosły, bo za Tuska tego nie było. Cyk i konie dyskusji.
Sami sobie dajcie spokój. Na razie oszukano was na wszystkich obietnicach. Oczywiście jesteście tak zaślepieni, ze i tak za wszystko będziecie winić pis. Nawet jak odczujecie to na własnej kieszeni, to nadal będziecie reagować tylko większą agresją, gdyż na żadną refleksję was nie stać. Agresją tym większą im głębszy będzie wewnętrzny, podświadomy, dysonans, że rzeczywistość coraz dalej odbiega od bajek z kampanii. Jesteście tak zmanipulowani, ze jeżeli ktoś nie śpiewa peanów na rzecz Tuska i nie wylewa pomyj na Jarkacza to automatycznie musi być fanem tego drugiego. Przypisując drugiej stronie wszystkie swoje zachowania, nawet nie dostrzegacie jak śmieszni jesteście. A co do wyroku owego trybunału to o niczym innym nie świadczy jak tylko o tym, że każdy może się czuć kim chce. Nawet rycerzem Jedi. Polski sąd i tak nie zarejestruje Związku Ludności Narodowości Śląskiej bo zgodnie z prawem obowiązującym w Polsce takiej grupy nie ma. Więc aby ten wyrok miał realne dla Ślązaków znaczenie musiałoby być zmienione prawo. Ślązakom musiałby być nadany status odrębnego narodu. No ale dla Tuska to bułka z masłem, w końcu godka juz po 100 dniach zyskała status języka regionalnego to szafnie i to. Pra?

Dla rownowagi. Tekst Komorowskiego http://bronislawkomorowski.org/2023/04/ ... lu-slazag/
atleticomadryt pisze:
15 mar 2024, o 07:08
Glacok jakiej jest opcji, bo po jego czynach wychodzi, ze cy9an.
Jak to z jakiej? Pisowiec! W koncu żeby nie mieszać polityki z samorządem to nie przyjeżdżają do niego różne Buzki i Leszczyny, cała klakiernia nie podchwytuje narracji o groźbach wobec jego osoby, Gazeta Wyborcza nie wydaje artykułow o kibicach, a agora nie wypuszcza ksiażeczki o PF-ce akurat teraz.

Mowicie, ze Jarkacz napluł Wam w twarz? Macie prawo tak uwazac. A ta kampania zohydzania kibiców, ktora od kilku tygodni nasila swa intensywnosc, Wam nie wadzi?

Dżem
Kontakt:

#143 Post autor: Dżem » 15 mar 2024, o 11:00

A może by tak polskie Tutsi i Hutu już skończyły ro***erdalać kolejny temat bo rzygać się chcę jak się was czyta. Skupmy się na tu na kampanii wyborczej Simona. To jest kandydat wszystkich kibiców Ruchu niezależnie od poglądów politycznych i na tym się skupmy.

Z tego miejsca proszę kibiców z Chorzowa o nakręcaniu rodziny i znajomych, w samorządowych wyborach serio każdy głos się liczy.

ruch.wielkie.hajduki
Kontakt:

#144 Post autor: ruch.wielkie.hajduki » 15 mar 2024, o 20:52

Ciekawostka. Katowski przidowek do "Gazety Wyborczyj" popoledniu wciepol artikel o takim titule:
"Kampania wyborcza w Chorzowie. Konkurent urzędującego prezydenta znalazł ulotki z ukradzionym tekstem "Wyborczej" tuż obok materiałów KO."
Antragi kozdy bydzie miol na zicher swoje.

Jo yno dowom pozor, co to niyma welunek do polskigo syjmu. To som - jak to godajom po polsku - "wybory samorzadowe". We prezydynckich dowomy sztima barzij na czowiyka a niy na partyjo, i tu momy Szyma Michalka, a we syjmikowych zamiast PO-PiSow momy RAS, i tu momy we okryngu chorzowsko-rudzko-siymianowicko-piekorskim Gorzelika na 1. placu, abo inkszego oddanego fana Ruchu - Rafala Adamusa na ostatnim placu na liscie.
Rudi Michel, Stadion Schalke 04, 2006 r.: "Jeżeli nie widziałeś Wilimowskiego w akcji, to nie masz pojęcia o piłce nożnej."

orbiter
Kontakt:

#145 Post autor: orbiter » 15 mar 2024, o 20:55

Śląsk się zmienił i Chorzów też. Niepotrzebne sprzeczki. Ostatnio byłem w Biedronie na Klimzowcu i wszyscy dookoła mnie godali po... ukraińsku. I się zastanowiłem, gdzie ja jestem?

A wracając do tej naszej piaskownicy to Łysy wieprz, po trzech głosowaniach na niego, skutecznie Mnie zniechęcił do PO. PiS kradło na poziomie rządowym, PO na poziomie samorządowym. Więc czas i tych drugich odspawać od magistrackiego koryta.
Ruch Chorzów - Górny Śląsk - Polska

Arena C6

Awatar użytkownika
Adam1983
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#146 Post autor: Adam1983 » 15 mar 2024, o 21:20

W firmie w której pracuję, prezes z ramienia pis zajebał 52 miliony złotych...także ten tego

Awatar użytkownika
Scypion
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"

#147 Post autor: Scypion » 15 mar 2024, o 21:22

Adam1983 pisze:
15 mar 2024, o 21:20
W firmie w której pracuję, prezes z ramienia pis zajebał 52 miliony złotych...także ten tego
Rozumiem, ze został aresztowany?

Awatar użytkownika
Adam1983
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#148 Post autor: Adam1983 » 15 mar 2024, o 21:49

Nie został. Widziałeś kiedyś milionera w więzieniu ? W papierach się zgadza, a kase przytuliła jego siostra, żona, córka szwagier itd. A koleś taki uczciwy...pismo święte czytał na głos i zdjęcie z papieżem na biurku miał.
On nie poniósł kary, zarząd został wymieniony. W styczniu wygraliśmy konlurs na projekt z KPO na 220 milionów. Niestety smród się ciągnie i do podpisania umowy na realizację projektu nie doszło.

Edit: PIS nie udupi swoich. Był cbś czy tam abw. No ale wiadomo kto tam jeszcze rok temu siedział, dlatego szmaciorz jest na wolności.

staRvin
Kontakt:

#149 Post autor: staRvin » 15 mar 2024, o 22:49

Kumpla co jest z Chorzowa i nie jest kibicem Ruchu zech przekonal aby glosowol na Szymona :) jeszcze mi opowiedziol ciekawo sprawa jak Kotala kupił sobie, córce i żonie 7 mieszkan w kamienicy i po tym jak to ujawnila babka to zaroz ja zwolnił.

Awatar użytkownika
Adam1983
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#150 Post autor: Adam1983 » 16 mar 2024, o 06:52

Pytanie czy po prostu kupił czy "kupił".

Zablokowany