GKS Bełchatów - Ruch Chorzów, niedziela, 05.12.2021, 18:00

Forum sympatyków KS Ruch Chorzów
ODPOWIEDZ
Wiadomość
Autor
MarcinStoklosa
Kontakt:

Re: GKS Bełchatów - Ruch Chorzów, niedziela, 05.12.2021, 18:00

#136 Post autor: MarcinStoklosa » 5 gru 2021, o 23:25

WolnyLogin pisze:
5 gru 2021, o 23:13
@ MarcinStoklosa
kibice wspierają Klub jak mogą, więc nie dziw się, że nie ma akceptacji na ostatnie wyniki. Może nawet nie wyniki, a styl jaki prezentują nasi kopacze. Nie wierzę, że będąc nawet w kiepskiej formie w tej części sezonu nie jesteśmy w stanie ograć takie tuzy tej ligi jak Siedlce, Hutnik czy Bełchatów. Choćby samym zaangażowaniem, wolą walki, chęciami. Może gwiazdeczki już uwierzyły, że awans sam się zrobi? Mam nadzieję, że ogarniecie problemy podczas przerwy zimowej. Ale mam obawy, że już jest musztarda po obiedzie jeśli chodzi o wynik końcowy :(
Jestem takim samym kibicem i tak samo jestem wkurwiony. Na pewno to nie jest musztarda po obiedzie, jesteśmy w czubie tabeli, mamy przed sobą przerwę i możliwość zmian.
Pozdro

Awatar użytkownika
Jano99
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#137 Post autor: Jano99 » 5 gru 2021, o 23:30

Panowie ochłońcie.. Również po tej frajerskiej bramce na 2:1 miałem ochotę tutaj wszystkich zwyzywać, ale nie o to chodzi. Ostatnie wyniki są słabe, ale mówienie o tym, że spadniemy to jakiś szczyt absurdu a co do przygotowania fizycznego to każdy Trener wam powie, że to w styczniu buduje się baze tlenową na cały rok a nie w lato gdzie jest krótka przerwa i praktycznie od razu zaczyna się od grania sparingów. Obwinianie Trenerów którzy przejęli drużynę w lato jest nie do końca fer. Mam nadzieję, że Kawula, Kasol wrócą. Sikora z Nowakiem w końcu przepracują okres przygotowawczy na 100% i zakładając, że nikt z ważnych graczy nie odejdzie będziemy mocniejsi. W zimę jest cholernie ciężko kogoś ściągnąć bo każdy ma kontrakt do końca sezonu, ale może jakieś 1-2 wzmocnienia się uda przeprowadzić. Panowie więcej optymizmu 💪

Elmer
Kontakt:

#138 Post autor: Elmer » 5 gru 2021, o 23:31

Jeszcze tylko jutro przełknąć spadek na 3. miejsce i 2 miesiące przerwy.

Nie wiem jak Wy, ale ja już się na awans nie nastawiam. Szkoda zdrowia. Już kiedyś sobie obiecałem większy dystans, ale nie wiem kiedy się znowu we wszystko wkręciłem. My to przeżywamy, a niektórzy na boisku mają to serdecznie w d...
Pierwszy raz przy Cichej: 10.06.1989 r. Ruch - Olimpia 2:1
Pierwszy wyjazd: 3.10.1992 r. Górnik - Ruch 1:1
Najwyższe zwycięstwo: 7:0 ze Stomilem Olsztyn. Najwyższa porażka: 0:6 z... Pogonią Siedlce.
Sukcesy, które świadomie przeżyłem: 1 mistrzostwo Polski, 1 wicemistrzostwo Polski, 3xbrązowy medal, Puchar Polski (1996), finał Pucharu Intertoto (1998).

Awatar użytkownika
HullCityFC
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#139 Post autor: HullCityFC » 5 gru 2021, o 23:41

Ja juz sobie z 6 razy w zyciu obiecalem ze bede mial to w du*** czy klub bedzie istnial czy gral w Ekstraklasie, a jak przychodzi co do czego to caly moj nastroj zalezy TYLKO I WYLACZNIE od wynikow klubu. Przede mna 2 zjebane miesiace ze swiadomoscia roztrwonienia 8 pkt przewagi w 2 tygodnie

Dziekuje panowie pilkarze za zjebane swieta

niebieskifanatyk
Kontakt:

#140 Post autor: niebieskifanatyk » 5 gru 2021, o 23:53

Dzisiaj ten mecz jeszcze jestem w stanie wybaczyć, zabrakło im umiejętności i trochę szczęścia chociaż sam nie wierzę w to co mówię bo ten Bełchatów jest tak cienki że powinni dostać 3-0 na łeb i do domu. Ale mecz z Hutnikiem czy Siedlcami to była totalna padaka , po prostu wyglądało to tak jakby przeszli wtedy obok meczu. Dalej wierzę w awans, ale po tym co ostatnio zaprezentowali jakoś już mój optymizm wyraźnie opadł, obawiam się tego, że na wiosnę dalej to pójdzie tym torem.

Awatar użytkownika
niebieski98
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#141 Post autor: niebieski98 » 6 gru 2021, o 00:02

Dopadł nas spory kryzys na koniec rundy. Siedliśmy fizycznie. Po raz kolejny napisze, że dziwi mnie jak spora część kibiców nie przyjmuje do wiadomości tego, że takie kryzysy, czasem większe, a czasem mniejsze, dotykają niemal każdej drużyny w sezonie. Ja też jestem mega zawiedziony, bo sytuacja miesiąc temu wyglądała tak, że wystarczyło w końcówce ograć dół tabeli, nie przegrać z Motorem i mieć awans na wyciągnięcie ręki wiosną. Ale nie doszukiwałbym się świeżo po zakończonym dzisiaj niefortunnie meczu teorii o odpuszczaniu czy braku zaangażowania. To nie jest nic nadzwyczajnego że przy braku sił, narastającej presji wraz z kolejnymi niepowodzeniami, głowy zaczynają pracować nie tak jak trzeba i gra wygląda tak jak to co prezentujemy w ostatnich kolejkach. Nie takie zespoły jak nasz wpadały w podobne problemy, nie zawsze takie kryzysy przekreślają cały sezon i dokonania zawodników i sztabu. Kończymy jesień na 2 bądź 3 miejscu, a niektórzy piszą o zwolnieniu trenera... POKORA, przyda się nam w najbliższym czasie, bo zaczęliśmy już bujać w obłokach i myśleć o sobie w kategorii murowanego faworyta, któremu do końca świata nie przytrafią się żadne wpadki. Jeżeli chcemy grać wyżej niż 2 liga, przyzwyczajcie się do tego, że przyjdzie nam przegrywać i to niejednokrotnie, nawet z zespołami z dołu tabeli. Była trzecia liga gdzie cudem wygrywaliśmy w Gorzowie po tragicznym meczu w którym nie zasługiwaliśmy na 3 pkt, widać dzisiaj los odebrał co nam wtedy podarował. Dzisiejszy mecz mógł również skończyć się w drugą stronę, na co wskazywała mimo wszystko nasza przewaga przez niemal całe spotkanie.

Podejrzewam, że główną przyczyną tak słabej gry w końcówce roku jest nasza krótka kadra. Niby mamy ławkę wyrównaną i rezerwowi nie odstają na papierze zbytnio od tych z pierwszego składu, okazało się jednak, że nie są w stanie zastąpić jeden do jednego naszych liderów. Dopóki Fosie i Ecikowi starczało sił mieliśmy koncert w ataku. Z przodu wyglądało to naprawdę wyśmienicie. Jeszcze lepiej wyglądała obrona do momentu kontuzji Kasolika. Nie mamy aż tak bogatej kadry, by w miejsce ofensywnej dwójki której zabraknie sił, czy kontuzjowanego Kasolika wstawić kogoś, kto da drużynie taką samą jakość. Potrzebne będą wzmocnienia, jeżeli chcemy uniknąć powtórki w przyszłej rundzie.

Podzielam opinię, że obecny sezon może być ostatnim w którym mamy szansę na awans. Obecnie można zobaczyć ile warta jest nasza drużyna bez Foszmańczyka czy Janoszki, po których moim zdaniem najbardziej widać trudy sezonu, Fosy dzisiaj na boisku nie było, Ecik od kilku meczy cień samego siebie z pierwszych kolejek. Oni młodsi nie będą i podejrzewam że to jeden z ich ostatnich sezonów. W dodatku w lecie odejdzie raczej Mokrzycki, być może rozstaniemy się z Neugebauerem który dostanie ofertę nawet z Ekstraklasy. Przy awansie, sądzę że dwóch ostatnich mamy jeszcze szansę zatrzymać, perspektywa gry dalej w 2 lidze raczej nie pomoże w zatrzymaniu ich u nas. Postuluje zatem nie wpadać w panikę, tym bardziej że w tabeli jesteśmy nadal na świetnym miejscu startowym na wiosnę i wziąć się w garść. Chojnice i pozostali przeciwnicy oglądali nasze plecy niedawno z 8 pkt. stratą i mimo wszystko się nie załamali i nie wieszczyli porażki na koniec sezonu. My mamy to robić będąc na styku miejsc dających bezpośredni awans i baraży...

Na koniec, zastanówcie się następnym razem, zanim wam przyjdzie napisać w stronę zarządu, że ktoś cygani albo ma zerowe umiejętności do prowadzenia klubu. 2,5 roku temu klub przejmowany w agonii, gdzie wody na treningu dla piłkarzy nie było, wyprowadzony w tym okresie z 3 ligi na czub tabeli 2 ligi. Gdzie się szanuje każdy grosz kibica zostawiony w klubie, jego zdanie i opinie, przedstawiając mu wszystko w sposób transparentny co się dzieje w klubie. Skok organizacyjny który niektórym klubom zajmuje długie lata. I znajdują się ludzie, którzy po tym wszystkim na skutek serii 8 meczy w których przechodzimy kryzys (mniej niż ćwierć sezonu!!!) są w stanie dowalić ekipie u steru Ruchu. Też nie w tym rzecz, żeby zagłaskać ich na śmierć, ale chyba nikt poważny nie chce tu dowodzić, że się nie sprawdzają. Chyba jeszcze za mało nam przyszło przeżyć z Smagorowiczem, Patermanem czy Chrapkiem w fotelu prezesa, że znajdują się takie nieliczne, ale jednak wpisy.

gerhat
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#142 Post autor: gerhat » 6 gru 2021, o 00:44

Jakie są gwarancje że wiosną sytuacja z brakiem formy się nie powtórzy?
Przykro to mówić bo Wojtek Grzyb to nasz synek ale trzeba być uczciwym i jasno powiedzieć że zatrudniliśmy amatora i teraz widzimy efekty. Może lepiej miał zostać fotografem, ale to w końcu nie jego wina. Błąd popełnił ten który na to pozwolił.

Co do meczu - Anything that can go wrong will go wrong

Awatar użytkownika
Slawko
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#143 Post autor: Slawko » 6 gru 2021, o 07:33

Spokojnie, bez nerwów.
Był kryzys, teraz pauza i zaczynamy na wiosnę od nowa.
A trenera od przyg. fiz. proponuję oceniać kiedy będzie miał możliwość przepracowania pełnego okresu przygotowan, po zimie.
"Popularność Ruchu na Śląsku nie zna granic" - Przegląd Sportowy, 1934r.

heli
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#144 Post autor: heli » 6 gru 2021, o 08:13

Tak naprawdę jedyne co niepokoi to fakt, że jeżeli w przyszłej rundzie końcówkę sezonu będziemy mieli tak samo słabą to o ewentualnym awansie po barażach możemy zapomnieć. Nie jest przypadkiem, że w ostatnich barażach też najczęściej wcale nie awansowały drużyny z najwyższych rozstawionych w nich miejsc, a właśnie ekipy co może gorzej się prezentowały przez cały sezon, ale to w końcówce grali solidnie.
Wystarczy by dobrzy ludzie nic nie robili, a zło zatriumfuje. E. Burke

chropaczow
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#145 Post autor: chropaczow » 6 gru 2021, o 08:23

To, że gdzieś został popełnione błędy, wie każdy. To, czy sztab szkoleniowy wie jakie to błędy, i czy się nie powtórzą, nie wie nikt chyba, a jak wie, to dlaczego nie powie ? Kibice się martwią, nie widząc reakcji i poprawy.
Stąd niepokój i nerwowe komentarze. Szkoda takiej przewagi, mogła być spokojniejsza zima. Mimo wszystko Wesołych Świąt !

1920tauzen

#146 Post autor: 1920tauzen » 6 gru 2021, o 08:39

Ciągle widzę podstawowy błąd w myśleniu kibiców w stylu "pod koniec dopadł nas kryzys", "w ostatnich meczach wyglądaliśmy źle". No to jest nieprawda, mniej więcej od połowy rundy gramy fatalnie, Jak rozłożymy te 20 kolejek na czynniki pierwsze to jak tutaj niektórzy zauważyli od 12 kolejki czyli meczu z Radunią zaczął się zjazd, czyli ten kryzys trwa od 9 meczów z 20 łącznie. Po prostu w pierwszej części punktowaliśmy tak dobrze, że to zakłamuje ten obraz i nie pokazuje faktycznej skali upadku.
My w pierwszej części sezonu byliśmy najlepiej obok Stali punktującą drużyną w Polsce i na koniec września jedyną niepokonaną na szczeblu centralnym, ale to była anomalia, wszystko zagrało dobra gra, trochę szczęścia, słabość rywali, decyzje sędziowskie (Chojnice np.) nie ma co się łudzić, że jesteśmy taki początek w stanie powtórzyć.

mrokol08
Kontakt:

#147 Post autor: mrokol08 » 6 gru 2021, o 08:44

Gdy ogląda się same bramki to obie zadupił Janoszka przy pierwszej nie pokrył Flaszki przy drugiej wykonoł róg jak bajtel na WFie nie wiem mimo wielkiego doświadczenia i tego ile daje dla Ruchu to ten chop cało kariera jest chimeryczny. Plus dla Szczepana że w końcu nie kombinował nie złaził w róg albo aut ino dupnał w polu karnym i od razu gol oby więcej takich sytuacji zakończonych golem.
Batory Fans

heli
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#148 Post autor: heli » 6 gru 2021, o 09:02

I to jest główna różnica, którą dzieli póki co w tej lidze Stal od reszty. Oglądałem cztery mecze Stali w tym sezonie i w żadnym z nich nie powiedziałbym, że oni biją w tej lidze innych na głowe, a taką przewagę mają w tabeli bez względu na fakt jak zakończy się ich mecz. Za każdym razem mecze były wyrównane, ale ich największą siłą jest solidność i że nie tracą właśnie takich głupich bramek oraz, że u nich naprawdę jest balans między ofensywą, a defensywą.
My multum kluczowych bramek ciągle tracimy po stałych fragmentach i w sumie to wiemy od zawsze, a jak chcemy się bardziej skupić na defensywie to sytuacja wygląda jak z Siedlcami, że przez 70 minut ciężko nam utrzymać piłkę gdzieś w przodzie.
Wystarczy by dobrzy ludzie nic nie robili, a zło zatriumfuje. E. Burke

adamo1289
Kontakt:

#149 Post autor: adamo1289 » 6 gru 2021, o 09:40

Co do meczu - wygrała drużyna słabsza - niestety. Myśmy mieli swoje sytuacje, gdyby połowa z nich skończyła się bramką, dziś każdy by był zadowolony, bo skończyłoby się 3 albo 4 z przodu dla nas i każdy by mówił, że źle grali przez kilka kolejek ale teraz to pokazali. Cóż, trzeba żyć dalej, myślę, że bardzo dobrze, że w tym momencie mamy przerwę zimową, czas na regenerację i czas na przygotowanie. To zespół zawodowy i oby zawodowo podeszli do tych dwóch kwestii. Sztab ma materiał z całej rundy do przerobienia, wie jak wyszło motorycznie, wie, jak dół tabeli przygotowuje się na Ruch, wie gdzie są niedomagania. Bądźmy poważni, pół roku gry i przygotowań a niektórzy chcą zwalniać wszystkich i wszystko. Nawet w robocie w ciągu pół roku człowiek nie pokaże tak naprawdę, na co go stać, a tutaj mamy do czynienia z wieloma innymi zmiennymi niż w zwykłej pracy.

nrsl-halemba
Kontakt:

#150 Post autor: nrsl-halemba » 6 gru 2021, o 13:04

Ciężko się ogląda ten zespół ewidentnie widać że Grzyb nie poradził się z swoja funkcja i powinnien zostać zwolniony.
U Skrobacza natomiast widać brak pomysłu na zespół i z każdym meczem wygląda to coraz gorzej.
Pan Marek i Asceto zniszczyli zespół mentalnie wstawiając do kulis słowa które nigdy nie powinny publicznie paść w trakcie sezonu..
Od tego momentu zapał zespołu zdecydowanie osłabł i w sumie się nie dziwie.. pytanie na czyje zlecenie ? gdyż przez przepadek na pewno się tam nie znalazły.

Co do nowej rundy - Przede wszystkim potrzebny napastnik oraz obrońca. Jakimś skrzydłowym również bym nie pogardził...
Niebieska Dzielnica Halemba

ODPOWIEDZ