Marcin Waszczuk odpowiada na pytania?

Forum sympatyków KS Ruch Chorzów
Zablokowany
Wiadomość
Autor
Wela

Re: Marcin Waszczuk odpowiada na pytania?

#136 Post autor: Wela » 23 sie 2019, o 20:57

Roch1920 pisze:
23 sie 2019, o 19:35
No to jeśli nie chcesz odpowiadać wprost o "danych wrażliwych" to odpowiedz na proste pytania.
1. Jaki procent wszystkich zaległości to dług wobec akcjonariuszy (Bik i Kurczyka)? 30%, 50%, 80%? Tutaj nie mówimy o kwotach tylko o tym komu zalegamy najwięcej.
2. Czy rozmawiałeś z akcjonariuszami o konwersji wszystkich długów na akcje? Spowoduje to spadek zadłużenia.
3. Czy istnieje wśród akcjonariuszy wola do w/w konwersji?
Czy jesteś w stanie odpowiedzieć, albo będziesz dalej się zasłaniał prawnikami.
Roch1920,

ad.1. Na tę odpowiedź w szczegółach musiałbyś poczekać do poniedziałku, aż będą prawnicy i finansiści, ale postaram się to przeanalizować, mniej więcej.
Z 27 milionów długu, 12 mln jest do Centrum Przedsiębiorczości /to Miasto i do spłaty za 20 lat/. 8 mln w racie układowej, sądowej i z tego spłacone już ok. 6,5 mln. Ponadto 2 mln do Miasta i 2 dla p. Bika /ma przejść na akcje + ostatnie 230 000 zł/ Zadłużenie bieżące - czyli reszta ok. 3 mln zł /część już spłacona/.
Dzisiaj nie odpowiem, bo muszę sprawdzić, ile z tych 6,5 z Układu Sądowego jest dla poszczególnych wierzycieli. Wiem, że w tej kwocie także są akcjonariusze. Tyle mogę na dzisiaj. I to nie są dane wrażliwe ;)

ad.2. Tak, rozmawiałem i p. Bik zapewnia, że przekonwertuje swoje wierzytelności wobec Ruchu /2 mln + 230 000 zł/ na akcje. Na pytanie KIEDY, nie jestem w stanie dzisiaj odpowiedzieć, ale domyślam się, że do końca tego roku. Tylko to są moje domysły! Zapytam o to przy okazji.

ad.3. Pan Bik - TAK! Sam to zaproponował. Sam to wymyślił! Z pozostałymi wierzycielami nie ustalałem tego ... jeszcze...

PS. Tam gdzie nie mam dostatecznej wiedzy wokół prawa, tam zawsze będę się zasłaniał - jak to ująłeś, a ja nazywam - wspierał czy posiłkował - wiedzą prawników!

pyRsk!

Wela

#137 Post autor: Wela » 23 sie 2019, o 21:03

KevinMitnick pisze:
23 sie 2019, o 20:53
Wela pisze:
23 sie 2019, o 18:49
....
Podzielę się z Wami jednym z problemów na dzisiaj...

Wczoraj na Radzie Nadzorczej była ciężka batalia na temat cięć kosztów i szukania przychodów. Panowie z RN dosyć krytycznie podeszli do moich pomysłów i koncepcji szukania przychodów, bo w moim odczuciu ciąć już nie bardzo jest gdzie, a dalsze cięcia kosztem pierwszej drużyny, czy Akademii, to jest już uderzanie w sam RUCH!
....
Widzisz Wela to ino potwierdza za akcjonariusze mają Ruch w du***... A że Ty tego nie widzisz i nie czujesz no cóż każdy ma swój rozum.
Zrozum człowieku jakby skonwertowali swoje pozyczki na akcje to Tobie by bylo prosciej znaleźć sponsora.
A tak co za idiota wylozy kase dla tak chorego ukladu ktory jeszcze chce 12mln za podstawowe dane finansowe :rotfl:
No przecież to na kilometr dupi trupem...
Skończcie ten kabaret bo.mi serce staje od 87roku laza na Ruch i takiego ciulstwa to nawet za Rogali nie było... A bylo biednie jak ch**....
Żadnej dotacji z miasta nie powinniście dostać. Amen.
KevinMitnick, a Ciebie się wydaje, że ja tego nie widzę, że tego nie wiem? Yno...

Po pierwsze, akcjonariuszy nieprzekonanych, po prostu trzeba przekonać i pokazać, że ta droga jest DOBRA!
Po drugie - TO WIELKI MÓJ SZACUNEK DLA KIBICÓW, bo robicie dla mnie i za mnie świetną robotę!
Wymienię kilka rzeczy, Waszych postulatów, które sam musiałbym ogłaszać, gdyby nie Wasza WALKA:

1. Spłata zadłużeń wobec pracowników, trenerów i zawodników!
2. Kasa na obozy dla Niebieskiej Młodzieży!
3. Środki na bieżącą działalność!
4. Nowy Stadion!

Już tylko te 4 punkty o które Wy walczycie, to jest ogromne wyręczanie mnie z moich obowiązków!
Jeśli uważasz, że akcjonariusze mają Ruch czy mnie samego w d..., to pomyśl, gdzie mieliby mnie, gdyby nie Wasza walka i Wasza postawa? JA to wszystko widzę i doceniam i dziękuję Wam ZA WASZĄ WALKĘ!

Tylko w jednym się z Wami nie zgadzam! Tylko w sprawie bojkotu, bo uważam, że razem będziemy stanowić taką siłę i takie możliwości, że znacznie więcej zrobimy dla Ruchu niż przez ten bojkot!

pyRsk!

Awatar użytkownika
Slawko
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#138 Post autor: Slawko » 23 sie 2019, o 21:04

Kurcze.. to moze zakonczmy bojkot. Panowie bo my RAZEM, WSPOLNIE damy rade!
Pod NASZA KONTROLA uratujemy Ruch!. I bedzie UCZCIWIE!
Byl kiedys taki generał Petelicki... a my mamy teraz WELE! Zrobmy to, uwierzmy mu. ON chce umierać za NASZ RUCH!
ZAUFAJMY naszemu Niebieskiemu Wariatowi, on sie tak poswięca!
Nawet teraz, wieczorem w piatek, zamiast isc PO DRUGA FLASZKE to pisze z nami na forum!
"Popularność Ruchu na Śląsku nie zna granic" - Przegląd Sportowy, 1934r.

fcb1920
Kontakt:

#139 Post autor: fcb1920 » 23 sie 2019, o 21:05

Piwo nie dzieki mam sie z kim napic. Spotkac sie idzie pogadac ale gdzie sens takiego spotkania ? Bajki to czytam bajtlom na dobranoc. Za duzo pytan jest tu bez odpowiedzi Panie Wela. Znam swoje miejsce w szeregu.. sa decyzyjni WR Ekipa UN PF z nimi gadaj jak beda chetnii. Ze zwyklym kibicem i nieregularnym wyjazdowiczem nic nie zalatwisz. Zreszta nie ufam Ci i Twoim pracodawca ani troche. Ja bym juz nawet na miejscu decyzyjnych z Wami nie gadal . Pora zaczac od nowa historie Ruchu przykre ale prawdziwe. Ale jesli chcesz zebym sie uwiarygodnil to nie bede chowal glowy w piasek nie mam 10 lat. Spotkac sie i powiedziec to co mysle prosto w oczy tez potrafie. To bedzie tylko moje prywtane zdanie w temacie co sadze o obecnej sytuacji Ruchu i tego co odpierda..ja Panowie na samej gorze.

Awatar użytkownika
KevinMitnick
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#140 Post autor: KevinMitnick » 23 sie 2019, o 21:10

Wela pisze:
23 sie 2019, o 21:03
...
ad.3. Pan Bik - TAK! Sam to zaproponował. Sam to wymyślił! Z pozostałymi wierzycielami nie ustalałem tego ... jeszcze...

...
To do dzieła nakłaniej ich do konwersji...
A tak poza tym i tak Ci nie ufam to co powie WR albo UN tak będę robić.
Za dużo osób nos już ciulało w sprawie Ruchu.

Awatar użytkownika
czoRny
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#141 Post autor: czoRny » 23 sie 2019, o 21:12

Chyba mi sie forum zapetlilo...Durs wyswielo mi sie to samo...
19.11.1947-24.10.2012 R.I.P
http://www.youtube.com/watch?v=DHz_RYOoWo4

Wela

#142 Post autor: Wela » 23 sie 2019, o 21:14

Kujav,

trafiony, zatopiony ;) ale weź pod uwagę swoje własne słowa: "przyznał się"... wcześniej przeprosił Simona na spotkaniu z Kibicami... Czy przyznanie się do błędu, nie stanowi pozytywnej postawy, a chęć naprawy nie jest tym, czego oczekujecie?

Martwi mnie to, że p. Bik nie tylko o Pacie mówi, że to Jego największa pomyłka, ale i do mnie tak mówi, że go denerwuję i że jestem Jego pomyłką... A wiycie, rozumicie... Prezes Bik zrobi fik i Wela znikł...
A p. Kurczyk - w mojej ocenie właśnie ten duet BIK and KURCZYK razem będą konstruktywnym wsparciem dla działań Kibiców i Ci Panowie mają zbyt wiele do stracenia, żeby nie chcieć uratowania Ruchu...
Poza tym /za to pewnie będę miał zje...y/ weźcie pod uwagę, że p. Bik wszystkie, absolutnie WSZYSTKIE firmy prowadzi na bardzo wysokim standardzie i nieważne, czy tworzył je od zera, czy przejął w stanie upadłości - ONE WSZYSTKIE EKSTRA PROSPERUJĄ i śmiem twierdzić, że gdyby sam zarządzał Ruchem, to i tutaj wyprowadziłby Klub na prostą, a jak się sam przyznał - do tej pory popełniał błędne decyzje kadrowe... Tylko, że On to wszystko widzi, wyciąga wnioski i tworzy plan na przyszłość. Nie znam go do końca, ale wiem, że to jest bardzo ambitny człowiek i nie pozwoli sobie na porażkę...
Teraz postawił mnie na tym stołku, ale chciał, naprawdę chciał postawić na duet: MICHAŁEK and WASZCZUK. Zacytuję słowa p. Bika: "Taki zespół Michałek i Waszczuk - może by to i nie było głupie..." Tylko, że Simon odpuścił prezesa i został p. Bikowi yno tyn borok Waszczuk...

pyRsk!

Awatar użytkownika
robbo2k
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#143 Post autor: robbo2k » 23 sie 2019, o 21:15

Wela pisze:
23 sie 2019, o 20:57
Roch1920 pisze:
23 sie 2019, o 19:35
No to jeśli nie chcesz odpowiadać wprost o "danych wrażliwych" to odpowiedz na proste pytania.
1. Jaki procent wszystkich zaległości to dług wobec akcjonariuszy (Bik i Kurczyka)? 30%, 50%, 80%? Tutaj nie mówimy o kwotach tylko o tym komu zalegamy najwięcej.
2. Czy rozmawiałeś z akcjonariuszami o konwersji wszystkich długów na akcje? Spowoduje to spadek zadłużenia.
3. Czy istnieje wśród akcjonariuszy wola do w/w konwersji?
Czy jesteś w stanie odpowiedzieć, albo będziesz dalej się zasłaniał prawnikami.
Roch1920,

ad.1. Na tę odpowiedź w szczegółach musiałbyś poczekać do poniedziałku, aż będą prawnicy i finansiści, ale postaram się to przeanalizować, mniej więcej.
Z 27 milionów długu, .......

Wela wejdź na stronę ruchchorzow.com.pl do działu raporty okresowe i PRZECZYTAJ uważnie..... masz 29,5mln (27 było minęło... pędzisz w dół).

Bik popełnił juz trzeci raz błąd....(pat, oplucie Szymona no i ten z nowym viceprezesem). Szansa ze następnym razem wybierze mądrze jest zerowa.
Ostatnio zmieniony 23 sie 2019, o 21:19 przez robbo2k, łącznie zmieniany 1 raz.
Akcjonariusz Ruch Chorzów S.A
Współwłaściciel FC United of Manchester

Wela

#144 Post autor: Wela » 23 sie 2019, o 21:16

KevinMitnick pisze:
23 sie 2019, o 21:10
Wela pisze:
23 sie 2019, o 21:03
...

...
To do dzieła nakłaniej ich do konwersji...
A tak poza tym i tak Ci nie ufam to co powie WR albo UN tak będę robić.
Za dużo osób nos już ciulało w sprawie Ruchu.
Ja to DOSKONALE wiem, rozumiem i na Twoim miejscu dokładnie tak samo odbierałbym takiego Waszczuka, bez zaufania, po tylu wcześniejszych oszustwach poprzedników.

Wela

#145 Post autor: Wela » 23 sie 2019, o 21:21

fcb1920 pisze:
23 sie 2019, o 21:05
Piwo nie dzieki mam sie z kim napic. Spotkac sie idzie pogadac ale gdzie sens takiego spotkania ? Bajki to czytam bajtlom na dobranoc. Za duzo pytan jest tu bez odpowiedzi Panie Wela. Znam swoje miejsce w szeregu.. sa decyzyjni WR Ekipa UN PF z nimi gadaj jak beda chetnii. Ze zwyklym kibicem i nieregularnym wyjazdowiczem nic nie zalatwisz. Zreszta nie ufam Ci i Twoim pracodawca ani troche. Ja bym juz nawet na miejscu decyzyjnych z Wami nie gadal . Pora zaczac od nowa historie Ruchu przykre ale prawdziwe. Ale jesli chcesz zebym sie uwiarygodnil to nie bede chowal glowy w piasek nie mam 10 lat. Spotkac sie i powiedziec to co mysle prosto w oczy tez potrafie. To bedzie tylko moje prywtane zdanie w temacie co sadze o obecnej sytuacji Ruchu i tego co odpierda..ja Panowie na samej gorze.
Fcb1920,

zapewniam Cię, że w pełni uznaję, szanuję i stosuję się do hierarchi w grupach Kibiców.
Ciebie zapraszam na spotkanie. Każdego z Was.

Zastanawiam się, czy nie ogłosić oficjalnie terminu i miejsca na spotkanie z Wami na trybunie... Przyjdziecie, to ok. Pogadamy. Nie przyjdziecie, to pogratuluję i Wam zawziętości ;)

Tak czy owak moje drzwi są i w przenośni i dosłownie non stop otwarte!

Zapraszam...

pyRsk!

Elmer
Kontakt:

#146 Post autor: Elmer » 23 sie 2019, o 21:21

Poprzedników? Kto jest akcjonariuszem? Kto wziął kasę za Stępla, łącznie z kasą dla Niemców?
Pierwszy raz przy Cichej: 10.06.1989 r. Ruch - Olimpia 2:1
Pierwszy wyjazd: 3.10.1992 r. Górnik - Ruch 1:1
Najwyższe zwycięstwo: 7:0 ze Stomilem Olsztyn. Najwyższa porażka: 0:6 z... Pogonią Siedlce.
Sukcesy, które świadomie przeżyłem: 1 mistrzostwo Polski, 1 wicemistrzostwo Polski, 3xbrązowy medal, Puchar Polski (1996), finał Pucharu Intertoto (1998).

Wela

#147 Post autor: Wela » 23 sie 2019, o 21:27

Slawko pisze:
23 sie 2019, o 21:04
Kurcze.. to moze zakonczmy bojkot. Panowie bo my RAZEM, WSPOLNIE damy rade!
Pod NASZA KONTROLA uratujemy Ruch!. I bedzie UCZCIWIE!
Byl kiedys taki generał Petelicki... a my mamy teraz WELE! Zrobmy to, uwierzmy mu. ON chce umierać za NASZ RUCH!
ZAUFAJMY naszemu Niebieskiemu Wariatowi, on sie tak poswięca!
Nawet teraz, wieczorem w piatek, zamiast isc PO DRUGA FLASZKE to pisze z nami na forum!
Slawko, dobra szydera nie jest zła ;)

Może wystarczy przyjść i pogadać... Tak po ludzku... Może Wam WOJOWNIKOM NIEBIESKIM /nie będę złośliwy i nie napiszę - obrażone Księżniczki :przestraszony: / nie spadnie korona z głowy... A jak będą dobre bajki, to lepiej się Wam będzie spało, albo następnym razem przyprowadzicie bajtli na spektakl z Welą... pt. "BERY I BOJKI WELI GAWYNDZIORZA" :rotfl:

A jak za pół roku, albo rok łobsmarujecie mi dźwiyrza Niybieskom farbom, to prziynajmij nie byda mieć dookoła samych zielunych mazideł Gieksy ;) Niy takie rzecy sie robioło w życiu :zdegustowany:

Pozdrawiam Cię Sławko!

pyRsk!

fcb1920
Kontakt:

#148 Post autor: fcb1920 » 23 sie 2019, o 21:28

Odpowiedz jest jedna grupy zdecyduja ze jest spotkanie to przyjde jesli bedzie potrzeba to sie ujawnie pod jakim nickiem na forum jestem. I tyle ! Ruch to My kibice ! Nie wazne z jakiej grupy fc itp itd wazne ze zjednoczeni i mowimy jednym glosem. A swoja energie kieruj w tych co moga kase wylozyc a jeszcze lepiej zeby odeszli... Bo tylko ich odejscie wg mnie moze doprowadzic do tego ze mozna ratowac obecny Ruch. Nikt im juz nie ufa i Tobie tez nie . Jestescie wszyscy ze soba powiazanii.

Kujav
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#149 Post autor: Kujav » 23 sie 2019, o 21:31

Wela pisze:
23 sie 2019, o 21:14
Kujav,

trafiony, zatopiony ;) ale weź pod uwagę swoje własne słowa: "przyznał się"... wcześniej przeprosił Simona na spotkaniu z Kibicami... Czy przyznanie się do błędu, nie stanowi pozytywnej postawy, a chęć naprawy nie jest tym, czego oczekujecie?

Martwi mnie to, że p. Bik nie tylko o Pacie mówi, że to Jego największa pomyłka, ale i do mnie tak mówi, że go denerwuję i że jestem Jego pomyłką... A wiycie, rozumicie... Prezes Bik zrobi fik i Wela znikł...
A p. Kurczyk - w mojej ocenie właśnie ten duet BIK and KURCZYK razem będą konstruktywnym wsparciem dla działań Kibiców i Ci Panowie mają zbyt wiele do stracenia, żeby nie chcieć uratowania Ruchu...
Poza tym /za to pewnie będę miał zje...y/ weźcie pod uwagę, że p. Bik wszystkie, absolutnie WSZYSTKIE firmy prowadzi na bardzo wysokim standardzie i nieważne, czy tworzył je od zera, czy przejął w stanie upadłości - ONE WSZYSTKIE EKSTRA PROSPERUJĄ i śmiem twierdzić, że gdyby sam zarządzał Ruchem, to i tutaj wyprowadziłby Klub na prostą, a jak się sam przyznał - do tej pory popełniał błędne decyzje kadrowe... Tylko, że On to wszystko widzi, wyciąga wnioski i tworzy plan na przyszłość. Nie znam go do końca, ale wiem, że to jest bardzo ambitny człowiek i nie pozwoli sobie na porażkę...
Teraz postawił mnie na tym stołku, ale chciał, naprawdę chciał postawić na duet: MICHAŁEK and WASZCZUK. Zacytuję słowa p. Bika: "Taki zespół Michałek i Waszczuk - może by to i nie było głupie..." Tylko, że Simon odpuścił prezesa i został p. Bikowi yno tyn borok Waszczuk...

pyRsk!
Jakie są główne założenia tego planu?
Mój głos rozsądku, wszyscy spuszczali wzrok:

https://ibb.co/0tL0xPD

https://www.youtube.com/watch?v=eix_F8y4S5U

Wela

#150 Post autor: Wela » 23 sie 2019, o 21:31

Elmer pisze:
23 sie 2019, o 21:21
Poprzedników? Kto jest akcjonariuszem? Kto wziął kasę za Stępla, łącznie z kasą dla Niemców?
Zocny Elmer, a ponoć to ja z uporem maniaka powtarzam w kółko to samo... ;)

... ale tak całkiem serio... Elmer, a Ty nie popełniałeś błędów w życiu? Nie widzisz, że wszyscy pospieprzali, a tylko dwóch zostało na polu bitwy i założyli ogromne majątki za pożyczki dla Ruchu?

Czy Wy nie umiecie popatrzeć a w zasadzie odróżnić tych, którzy widzą swoje błędy i chcą je naprawić, od cwaniaków, którzy mieli i mają Ruch głęboko w d... ?

Elmer, dyć ta różnica widać gołymi ślypiami!

Pomyśl yno sam o tym...

pyRsk!

Zablokowany