Roch1920,Roch1920 pisze: ↑23 sie 2019, o 19:35No to jeśli nie chcesz odpowiadać wprost o "danych wrażliwych" to odpowiedz na proste pytania.
1. Jaki procent wszystkich zaległości to dług wobec akcjonariuszy (Bik i Kurczyka)? 30%, 50%, 80%? Tutaj nie mówimy o kwotach tylko o tym komu zalegamy najwięcej.
2. Czy rozmawiałeś z akcjonariuszami o konwersji wszystkich długów na akcje? Spowoduje to spadek zadłużenia.
3. Czy istnieje wśród akcjonariuszy wola do w/w konwersji?
Czy jesteś w stanie odpowiedzieć, albo będziesz dalej się zasłaniał prawnikami.
ad.1. Na tę odpowiedź w szczegółach musiałbyś poczekać do poniedziałku, aż będą prawnicy i finansiści, ale postaram się to przeanalizować, mniej więcej.
Z 27 milionów długu, 12 mln jest do Centrum Przedsiębiorczości /to Miasto i do spłaty za 20 lat/. 8 mln w racie układowej, sądowej i z tego spłacone już ok. 6,5 mln. Ponadto 2 mln do Miasta i 2 dla p. Bika /ma przejść na akcje + ostatnie 230 000 zł/ Zadłużenie bieżące - czyli reszta ok. 3 mln zł /część już spłacona/.
Dzisiaj nie odpowiem, bo muszę sprawdzić, ile z tych 6,5 z Układu Sądowego jest dla poszczególnych wierzycieli. Wiem, że w tej kwocie także są akcjonariusze. Tyle mogę na dzisiaj. I to nie są dane wrażliwe

ad.2. Tak, rozmawiałem i p. Bik zapewnia, że przekonwertuje swoje wierzytelności wobec Ruchu /2 mln + 230 000 zł/ na akcje. Na pytanie KIEDY, nie jestem w stanie dzisiaj odpowiedzieć, ale domyślam się, że do końca tego roku. Tylko to są moje domysły! Zapytam o to przy okazji.
ad.3. Pan Bik - TAK! Sam to zaproponował. Sam to wymyślił! Z pozostałymi wierzycielami nie ustalałem tego ... jeszcze...
PS. Tam gdzie nie mam dostatecznej wiedzy wokół prawa, tam zawsze będę się zasłaniał - jak to ująłeś, a ja nazywam - wspierał czy posiłkował - wiedzą prawników!
pyRsk!