Ruch Chorzów - Rozwój Katowice --> 24 marca 2019, 13:05

Forum sympatyków KS Ruch Chorzów
Zablokowany
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
Ozor
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

Re: Ruch Chorzów - Rozwój Katowice --> 24 marca 2019, 13:05

#136 Post autor: Ozor » 25 mar 2019, o 10:37

pamiętam Manfreda Gorywode zasiadającego na trybunach cieszącego się oficjalnym poparciem władz klubu i ani jednego transu czy okrzyku go potępiającego - nie dajmy się zwariować :kwasny:

Mirek
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#137 Post autor: Mirek » 25 mar 2019, o 10:40

We wrześniu 1985 klub sportowy Ruch Chorzów nadał mu tytuł honorowego prezesa. :P

19Ruch20R
Kontakt:

#138 Post autor: 19Ruch20R » 25 mar 2019, o 10:43

"Po spotkaniu podyskutowaliśmy z kibicami. Porozmawialiśmy w spokojnym tonie, wymieniliśmy się argumentami i tyle. Trzeba robić swoje. Rozmawiamy wszyscy jednym głosem, jedziemy na jednym wózku i każdemu zależy na dobru tego klubu." Zadam pytanie jakie argumenty mieli nasi zawodnicy po spotkaniu z Rozwojem?? Bo moim zdaniem jedynym ich argumentem powinno być to że beda za***rdalać na boisku w każdym meczu i będzie walka do samego końcowego gwizdka!! Bo się już czytać nie da ich ich obietnic bez żadnego pokrycia że zrobią wszystko co w ich mocy żeby utrzymać nas w drugiej lidze 😂😂 Panowie OBUDŹMY się my jesteśmy coraz bliżej 3 spadku z rzędu!!!!

Awatar użytkownika
Sniper1920
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#139 Post autor: Sniper1920 » 25 mar 2019, o 10:44

jakimamnick? pisze:
25 mar 2019, o 10:31
Ruch Chorzów nigdy nie był, nie jest i nigdy nie będzie apolityczny, o czym mówią transparenty które wywieszamy - o uchodzcach, pedalach, mordercach z pod kopalni Wujek, komunie, Górnym Śląsku.

Natomiast nigdy na stadionie nie zawisł żaden transparent z poparciem dla któregos polityka z danej partii. I nigdy nie zawiśnie. Wskazujemy tylko JEDYNY i PRAWIDŁOWY światopogląd, którym powinien podążać każdy kibic Ruchu :) Nie ma u Nas miejsca na lewactwo.
Jednak poparcie dla RAŚ można by mocno ograniczyć lub całkowicie wycofać z naszych trybun. Bardzo dobrze, że my jako kibice pokazujemy w każdym zakątku Polski swą tożsamość okrzykami jak również flagami jednak sam przewodniczący partii RAŚ publicznie utożsamia się z naszym klubem co niestety przypisuje nam łatkę lewaków kiedy wykazywana jest wobec tego ugrupowania aprobata, a partia RAŚ jak również przewodniczący Jerzy G. to mocno lewa strona. Piszę to dlatego, że wielu ludzi na naszym stadionie popiera RAŚ jak również kłamliwe postulaty przewodniczącego, zaś sami uważają się za mocno prawicowych.
Ostatnio zmieniony 25 mar 2019, o 10:45 przez Sniper1920, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
jajo
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#140 Post autor: jajo » 25 mar 2019, o 10:44

jak juz ktos pisal to transparenty PDW sa wszedzie w Polsce. Z tym, ze my wczoraj mielismy 5 transow o tematyce grypserskiej. Oprocz jednego w centralnej czesci sektora, to jeszcze kilka pomniejszych. Więcej niz flag zwiazanych z klubem. Poza tym, ci co ogladali mecz w wiezieniu, zrozumieja tekst "pdw", a nie kluje on w oczy tych co sie tymi klimatami brzydza. Wszyscy by chcieli potezny klub z bogatym wlascicielem. Czy myslicie, ze jakikolwiek milioner w tym kraju marzy o tym, zeby zaprosic swoich partnerow biznesowych i mu pokazywac plot pelny "pdw"? nie, jednego transu, ale gdzie wiekszość dlugosci boiska zajmuja teksty, wsrod ktorych potencjalny milioner nie chce przebywac. I nic tutaj nie zmieni nowy stadion. Nam nie bedzie kapalo na leb, ale ludzie, ktorych bysmy tutaj chcieli przyciagnac, zeby wpompowali kase w ten klub beda odczuwali dokladnie ten sam dyskomfort co teraz. Mozna dalej narzekac na poziom polskiej pilki klubowej. Mozna sie tez zastanowic, czemu poziom polskiego sportu wcale nie jest taki tragiczny w innych dyscyplinach. Czemu Polski biznes czesto wchodzi w inne dyscypliny i rywalizuja z innymi krajami na poziomie konkurencyjnych w innych dyscyplinach? A czemu nie chce wejsc w najpopularniejsza dyscypline w kraju? Czy posiadanie klubu pilkarskiego to nobilitacja? Rarytas, ktorym mozna sie pochwalic kolegom-milionerom? Czy moze jednak problem?

ps. jakbym wygral w EuroJacpot, to bym kupil Ruch, bo go kocham. Rozumiem wszystkich innych fanow sportu, ktorzy wybraliby klub siatkarski, druzyne kolarska etc. Tam byliby faktycznymi wlascicielami.
wieRzę, że coś co trwało tyle lat, nie da się zdmuchnąć tak jak domek z kart...

Awatar użytkownika
jakimamnick?
Kontakt:

#141 Post autor: jakimamnick? » 25 mar 2019, o 11:00

Nie trzeba wygrywać Jacpotow, wystarczy namówić tatusia żeby następnym razem głosował za NOWYM STADIONEM DLA RUCHU, a nie gadał o grze na Śląskim.

Co do postów wyżej o Manfredzie - kibice Ruchu* nigdy nie byli apolityczni odkąd zaczęły się budować struktury kibicowskie które trwają do dzisiaj.
ObrazekObrazek

Awatar użytkownika
jajo
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#142 Post autor: jajo » 25 mar 2019, o 11:03

wlasnie napisalem: "Nam nie bedzie kapalo na leb, ale ludzie, ktorych bysmy tutaj chcieli przyciagnac, zeby wpompowali kase w ten klub beda odczuwali dokladnie ten sam dyskomfort co teraz."
wieRzę, że coś co trwało tyle lat, nie da się zdmuchnąć tak jak domek z kart...

Awatar użytkownika
markomaniak
Kontakt:

#143 Post autor: markomaniak » 25 mar 2019, o 11:10

Jedyny prawidlowy swiatopoglad na Ruchu to RUCH CHORZOW- nic innego sie nie liczy.

19kęty20
Kontakt:

#144 Post autor: 19kęty20 » 25 mar 2019, o 12:27

Jakimamnick i Łysy. Brawo! Stadion to nie miejsce dla lewusów

Awatar użytkownika
Konrad
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#145 Post autor: Konrad » 25 mar 2019, o 12:37

Odnośnie "apolityczności": "kibicujesz Ruchowi - oddaj głoś Manfredowi - naszemu prezesowi" Taka to była apolityczność heheh
Apolityczne bilbordy z Kwachem w latach 90 na Cichej też chyba wielu pamieta....
Polska MOIM KRAJEM, ZAMOŚĆ MOIM MIASTEM, RUCH MOIM ŻYCIEM !!!

scaneRboy
Kontakt:

#146 Post autor: scaneRboy » 25 mar 2019, o 12:57

zacznijmy od tego, że dawniej jak Ruch dominował, a Chorzów był lokomotywą gospodarki kraju, każdy chciał się ogrzać w sukcesach klubu. Przyjeżdżali komuchy, styropianowce, prawi, lewi, biznesmeny, biskupi i inni celebryci tamtych czasów. To było odwrócenie ról. Teraz taki Kotala czy Buzek robią za dobrodzieja, a nam nie wolno nawet wydobyć węgla, na którym śpimy.

Jeśli teraz tłumaczy się ludziom, że wejscie do UE to byłe deal w postaci oddania przemysłu w zamian za fundusze strukturalne, to dla takiego miasta jak Chorzów to była katastrofa. Zlikwidowane miejsca pracy, wpływy do ratusza i w zamian ochłapy z ochłapów. Nawet nie dostaliśmy kasy na odbudowę rynku i obwodnicę.

To kto się teraz do tego przyzna? Zniszczyć to co pozostało i zakopać w głębokim dole, żeby nie wylazło.

Jeśli chodzi o politykę, to nie ma partii, która ideowo odpowiadałaby mentalności Ślązaka.
"Jak Ruch będzie wygrywał, to więcej do szczęścia mi nie trzeba" - Gerard Cieślik w ostatnim wywiadzie.

Awatar użytkownika
Konrad
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#147 Post autor: Konrad » 25 mar 2019, o 13:02

ScaneRboy, żeby się nie wgłębiać to nie tylko Chorzów stracił na UE. O swoim mieście na wschodzie, w którym zostały praktycznie same urzędy, już nie będę wspominał. Ale skąd o tym mają wiedzieć ludzie którzy czerpią wiedzę tylko z gw czy tvn...
Polska MOIM KRAJEM, ZAMOŚĆ MOIM MIASTEM, RUCH MOIM ŻYCIEM !!!

Awatar użytkownika
OSH
Kontakt:

#148 Post autor: OSH » 25 mar 2019, o 13:23

Jakby nie propaganda sukcesu i chec bycia w wspolnocie, to raczej wiekszosc spolecznstw tak jak to widac po brytolach, by miala duze aluzje do tego co sie aktualnie wyrobio w ty UE. Jo osobiscie mom wrazenie ze jest wiecej strat niz kozysci. Mom nadzieja ze po wyborach zacznom sie porzadki z tymi "elytami".

chropaczow
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#149 Post autor: chropaczow » 25 mar 2019, o 14:20

'PYJTER' pisze:
25 mar 2019, o 10:27
Widać, że nienawiść przysłania Ci realnie postrzeganie świata. Nigdy na tym forum nikogo nie zwyzywałem a najmocniejszym słowem jakie użyłem w stosunku do kibica tego klubu to dzban i to w stosunku do Ciebie.
Jakbyś zerknął w prośbach do admina to byś zobaczył że moja prośba wisi tam cały czas by mnie skasowano z tego forum i wszystkie moje posty.
Także jak tak bardzo chcesz napisz do admina by mój wniosek uwzględnił i mnie usunął. Chyba że moderatorzy mają taką możliwość to proszę o usunięcie mojego konta całkowicie z postami w końcu mamy RODO :hyhy: (Dla Lysy RODO - nie ma związku z kościołem, Bogiem, partią polityczną, orientacją seksualną)
Lewakiem nie jestem ani prawakiem jestem Liberałem i tak nie zrozumiesz.

Mam prawo jak każdy inny wyrażać swoje zdanie. Nie godzę się na mieszanie mojego klubu w utarczki polityczne a za takie uważam LGBT i uchodźców. Robiliście to za poprzedniej władzy jak i za tej. I to samo będzie robić nawet jak ONR będzie rządził.
Ruch Chorzów był apolityczny nawet komuchom się nie dawał. Dlatego cenie swoją apolityczność i jadę po każdej władzy. A szanuje tylko tych którzy cokolwiek pomogli realnie Ruchowi.

EDIT:
Politykę mam w du*** bo żaden polityk nigdy nic mi nie dał, wszyscy kłamią...
:ok:

Awatar użytkownika
19Wariat20
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#150 Post autor: 19Wariat20 » 25 mar 2019, o 15:34

Tak czytom tyn tymat,niykiere sam szkryflajom niy dla lewaków na Cichej.A żodyn sam jeszcze niy naszkryfloł nic o kolorowych.Jest dlo nich plac na Cichej czy nima? Chcecie w młynie kolorowych?
Pytanie to kieruja do ultrasów i jest jak nojbardzi poważne.
Bo jak żech wczoraj w młynie łobejrzoł małego kopciucha to żech niy wiedzioł czy sie śmioć czy beczeć.

Zablokowany