[14 kolejka] Korona Kielce - Ruch Chorzów 30.10.2013; 18:00

Forum sympatyków KS Ruch Chorzów
Wiadomość
Autor
sebaro
Kontakt:

Re: [14 kolejka] Korona Kielce - Ruch Chorzów 30.10.2013; 1

#136 Post autor: sebaro » 30 paź 2013, o 23:36

Raul22 pisze:haha niektorym nie przejdzie przez gardlo pochwalenie Ecika :]
Kolego drogi tu nie chodzi o chwalenie za jeden mecz Janoszki. Tu chodzi o zaangażowanie i walkę, zdobywanie bramek i asysty przez cały sezon. A z tym u Ecika ostatnimi czasy było bardzo słabo. Abstrahując od dzisiejszego hat-tricka to w ostatnich meczach raczej nie był chwalony (bo i nie było za co).
Od razu też uprzedzę fanów Kuświckiego, że jego bramka też nie czyni zeń napastnika.

Dzisiaj dobrze zagrali kluczowi zawodnicy (Starzyński, Surma, Malinowski), gdy do tego dodamy kolejny bardzo dobry występ Dziwniela czy dobra grę Kwiatkowskiego i Babiarza to mamy przekonywujące zwycięstwo, przy którym nawet "ogrzać się" mogą pseudo-grajki takie jak Stawarski ("genialne" krycie przy bramce dla Korony), Smektała (zagrał chociaż jedną dobrą piłkę przez cały mecz? a przecież to jest skrzydłowy i takich piłek śmierdzących bramkami powinien dogrywać kilka/kilkanaście w meczu) czy też Kuświcki (któremu piłka przez przypadek odbiła się od nogi i wpadła do bramki).

Fajnie się dzisiaj oglądało profesorski Ruch, który odebrał Koronie ochotę do gry już tak gdzieś tak po godzinie. Chcę wierzyć, ze to zasługa taktyki Kociana.

PS. odnośnie gry Ecika to moja wypowiedź nie jest krytyką całej drużyny a jedynie zwróceniem uwagi m.in. Raul22, że w ogólnym rozrachunku liczą się bramki/ punkty w całym sezonie a nie tylko jednym meczu z Koroną.
gerhat pisze:Brawo Niebiescy !
sebaro nie chca być złośliwy ale tyś chyba powinien wolka po nagu przelecieć albo przynajmnij zaszczekać pod stołem ;)
Z takimi zdolnościami to jo bych Cie widzioł skutym, zgodnij kaj? :)
O proszę, euforia się udzieliła i gerhatowi? A ja Ci przypomnę taki cytat
To wszystko dowodzi jednego, nasza polsko liga jest tak słabo że od zera do bohatera i spowrotem bardzo krótka droga czego i my doświadczyliśmy.
kojarzysz kto to napisał? ;)

Nagi po wolce? Skuty? Co Ty masz za marzenia? Ty aby na pewno nie jesteś jakiś tęczowy...? Ostatnio tez coś o modzie pisałeś...

Po wolce nago to się przelece jak Janoszka powtórzy tego hat-tricka albo strzeli go Kuświcki w tym sezonie...
Od rynku do złotego rogu i nazot ;)
[quote="buli19R20"]...7.To mnie najbardziej wzruszyło jada w banie a tu wlazi chop z dzieckiem (5/6 lat) bajtel koszuleczka Ruch-u na czole R lica wymalowane na bioło-niebiesko. POPROSTU COS PIEKNEGO. ...
[/quote]

Awatar użytkownika
Raul22
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#137 Post autor: Raul22 » 31 paź 2013, o 00:03

@simonsays, ale to chyba dobrze ze zawodnik po nie do konca udanym meczu jest wkurzony i reaguje nerwowo, jest bardziej czuly na rozne teksty, bo pewnie wiecej ich slyszal. Gorzej by bylo jakby spuscil glowe i poszedl dalej, bo wtedy pokazalby ze mu wszystko jedno i go to wali wszystko. Ale jak masz tak wplywac na zawodnikow to mow co mecz kazdemu ze slabo graja :D :D

@sebaro, jak pisałem w innym temacie, to nie temat od oceny calego sezonu w wykonaniu Ecika, Kuswika, Maliny, Starzyńskiego, Stawarczyka etc. a jedynie o meczu z Korona, wiec jak ktos gra dobrze to wypada go pochwalic za ten mecz, a nie sie czepiac, jeszcze bedziesz ocenial w innych tematach caly sezon i powbijasz im od slabiakow, galerianek itd., teraz pozwol sie pocieszyc ludziom.

sebaro
Kontakt:

#138 Post autor: sebaro » 31 paź 2013, o 00:12

Raul22 pisze:@sebaro, jak pisałem w innym temacie, to nie temat od oceny calego sezonu w wykonaniu Ecika, Kuswika, Maliny, Starzyńskiego, Stawarczyka etc. a jedynie o meczu z Korona, wiec jak ktos gra dobrze to wypada go pochwalic za ten mecz, a nie sie czepiac, jeszcze bedziesz ocenial w innych tematach caly sezon i powbijasz im od slabiakow, galerianek itd., teraz pozwol sie pocieszyc ludziom.
To jeszcze raz: w dzisiejszym meczu Ecik był najlepszym graczem! To fakt, co ma jeszcze napisać? Tylko mi nie wyjeżdżaj jak jeden taki....
Gdzie ja zabraniam ludziom się cieszyć z dzisiejszego zwycięstwa? :niepewny:
Sam się cieszę.
Teraz to Ty sie czepiasz ;)
[quote="buli19R20"]...7.To mnie najbardziej wzruszyło jada w banie a tu wlazi chop z dzieckiem (5/6 lat) bajtel koszuleczka Ruch-u na czole R lica wymalowane na bioło-niebiesko. POPROSTU COS PIEKNEGO. ...
[/quote]

Harpo
Kontakt:

#139 Post autor: Harpo » 31 paź 2013, o 00:26

gerhat pisze:Tym o to sposobem momy mniej porażek niż lider. Dziwna jest ta liga
Nie umniejszając trenerowi Kocianowi - wolę 1 porażkę i 2 zwycięstwa niż 3 remisy.
Ale faktycznie: Zawisza po tych kilku wygranych (12 pkt ostatnio) odbił się od dna. Nic tylko WYGRYWAĆ :)
---
W C+ pokazywali statystykę ilości celnych strzałów. Jesteśmy.... drudzy od końca, choć to efekt pracy Zielińskiego jeszcze.
Niebieskie serce od 1988 R.
NOWY STADION DLA RUCHU!!!

"PRECZ z polityczną poprawnością!"

scaneRboy
Kontakt:

#140 Post autor: scaneRboy » 31 paź 2013, o 06:45

simonsays pisze:(...) To powiedzialem jej ze Szyndrowski tez zaczal grac po transparencie.

Mysle, ze pilkarzon przydaje sie czasem sol trzezwiaca. Mam nadzieje ze nawet ze zlym kontraktem teraz bedzie walczyl o dostanie lepszego w przyszlym sezonie.
Właśnie... po tym transparencie zaproponowałem spotkanie ludzi, którzy prowadzą doping z Fornalikiem. Bardzo byłem i jestem ciekawy, jak widzi to człowiek odpowiedzialny za taktykę i motywowanie piłkarzy. Nie ma wątpliwości, że doping i postawa kibiców może ponieść piłkarzy do zwycięstwa, ale... uważam, że czasem jako kibice popełniamy błędy, albo w momentach gdzie należało by pojechać z mocnym dopingiem śpimy, albo zajmujemy się czymś innym, albo nieumiejętnie (destrukcyjnie, bezproduktywnie) jedziemy po naszych piłkarzach, co zamiast ich motywować dodatkowo wiąże im nogi. Bywa też tak, że piłkarze przycinają w pręta, a po meczu słyszą, że jest ok i nic się nie stało.
Gdybym ja był młynowym, to chciałbym posiąść taką wiedzę i robić lepiej to co robię - tak trochę "współpracując" z trenerem.
To nie jest tylko kwestia młynowego - choć on jest w tym najważniejszy, każdy kibic powinien mniej więcej wiedzieć, jak to w danym momencie działa.

ps. denerwuje mnie zwyczaj tego forum rozliczania poszczególnych piłkarzy po każdym meczu, na zwycięstwo lub porażkę składa się postawa całego zespołu. Skąd wiecie, co trener kazał robić poszczególnym piłkarzom? Jakość gry zależy też od przeciwnika, tego nikt nie bierze pod uwagę przy tych "ocenach". Szyndrowski niby słabszy mecz? Być może. Ale cała sztuka polega na tym, żeby asekurować własne słabe punkty i tłuc przeciwnika tam, gdzie go najbardziej zaboli i jednocześnie nie dać pograć ich najgroźniejszym graczom. Niby większość z nas od wielu lat chodzi na mecze, a niektórzy potrafią je obserwować tak powierzchownie i bezrefleksyjnie.
"Jak Ruch będzie wygrywał, to więcej do szczęścia mi nie trzeba" - Gerard Cieślik w ostatnim wywiadzie.

gerhat
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#141 Post autor: gerhat » 31 paź 2013, o 08:00

Z tym dopingiem to raczej nie kwestia zorganizowanych grup lecz solówek "nawiedzonych trenerów", "amatorskich menagerów", "domorosłych taktyków" i zwykłych debili rzucających mięsem w stronę naszych zawodników, którzy występują we wszystkich sektorach i najmniej chyba w młynie bo tam są skutecznie zagłuszani przez zorganizowany doping.
Co ciekawe ci osobnicy jskoś nie mają odwagi do solowych występów i zagrzewania do dopingu pozytywnego dla drużyny ale zawsze są widoczni gdy lżą i wyzywają. Na trybunie rekordziści to już w 5 minucie potrafią ocenić i podsumować zawodnika.
W Anglii solówki na sektorach są bardzo częste ale zdecydowanie pozytywne dla swoich i często kibice wokół sie przyłączają. Pod względem kultury kibicowania u nas jednostki psują obraz całości.

[ Post napisany za posrednictwem urzadzenia mobilnego ]

Awatar użytkownika
SODA

#142 Post autor: SODA » 31 paź 2013, o 08:26

dla takich chwil warto ŻYĆ ,świetny mecz w naszym wykonaniu RUCH!!RUCH!!!
WiaRa czyni cuda
WiaRa jest mądrością

Awatar użytkownika
radzion
Kontakt:

#143 Post autor: radzion » 31 paź 2013, o 08:28

HKSADIK pisze:Obrazek

:D
komentatorzy widzac usmiech na twarzy Mrowca tez zauwazyli ze facet jeszcze bali nie dotknal a juz mu leb chcieli urwac

NAPISZA TO CO JUZ KILKU TUKEJ NAPISALO:
NOWY, DŁUGI KONTRAKT Z ODPOWIEDNIA KWOTA ODSTEPNEGO DLA DZIWNIELA
mam wrazenie ze to w tej chwili bedzie nasz najwiekszy skarb i tak jak wczoraj napisalem - B. Zajac (asystent Nawalki) kogos przyjechal ogladac pod katem reprezentacji . Jesli wiec nie Daniela to kogo?

Elmer
Kontakt:

#144 Post autor: Elmer » 31 paź 2013, o 08:57

Co do Szyndrowskiego to widać na prawą obronę obecnie nie mamy lepszego. Helik za bardzo... pałąkowaty i musi się jeszcze dużo uczyć, Konczkowski widać jeszcze nie jest w formie po kontuzji.

Skuter to obecnie taka "zapchajdziura", do tego po kontuzji i zastanawiam się czy dalej mu coś nie dolega. Przy bramce ewidentnie odpuścił, większość akcji szła jego stroną (Korona szukała najsłabszego punktu), ale z każdą kolejną minutą było już ok. Nie tylko Szyndrowski musi bronić, ale także Smektała musi go asekurować.

A co do Dziwniela to chyba od 3 czy 4 meczów :szok: Na początku zastanawiałem się po co się pcha do przodu jak nic z tego nie wynika, w obronie też były błędy. Natomiast teraz jestem bardzo pozytywnie zaskoczony i czekam na dalszy progres. Widać, że Dziwniel się w Polsce nie uczył grać
Pierwszy raz przy Cichej: 10.06.1989 r. Ruch - Olimpia 2:1
Pierwszy wyjazd: 3.10.1992 r. Górnik - Ruch 1:1
Najwyższe zwycięstwo: 7:0 ze Stomilem Olsztyn. Najwyższa porażka: 0:6 z... Pogonią Siedlce.
Sukcesy, które świadomie przeżyłem: 1 mistrzostwo Polski, 1 wicemistrzostwo Polski, 3xbrązowy medal, Puchar Polski (1996), finał Pucharu Intertoto (1998).

_pnwk_
Kontakt:

#145 Post autor: _pnwk_ » 31 paź 2013, o 09:18

Brawo!!! Brawo!!! Brawo!!!

Pamiyntocie kedy Ecik ostatnio ustrzelił hat-tricka? Jak sie niy myla to w sezonie 2009/2010 z Odrą Wodzisław i co ciekawe,tam tyz my przegrywali 1-2,zeby wygrać 3-2 :D
Obrazek
NIEBIESKIE PANEWNIKI !!!

Awatar użytkownika
ch-R

#146 Post autor: ch-R » 31 paź 2013, o 09:26

HAT-TRICK Janoszki ze szczewami i sebaro loto po nagu na Wolności :)
Mahatma Gandhi

Naj­pierw cię ig­no­rują. Po­tem śmieją się z ciebie. Później z tobą wal­czą. Później wyg­ry­wasz.

RudaSlaska7
Kontakt:

#147 Post autor: RudaSlaska7 » 31 paź 2013, o 09:29

ostatni roz tyle pochwał od komentatorów to było po wygranym 3-0 meczu z krupniokami

roting
Kontakt:

#148 Post autor: roting » 31 paź 2013, o 10:10

Dżem pisze:Dla mnie super mecz Smektały (szczególnie w pierwszej połowie) i Dziwniela.(Dla mnie man of the match)
Zaskoczeniem również jest gra w obronie Starzyńskiego.Od razu więcej daje drużynie.
Zwróciłbym również uwagę na zachowanie się drużyny po stracie gola-usiedli na Koronie wysokim presingiem, czasem POTRAJAJĄĆ krycie! Wdupili dwie bramki, a potem spokojnie grali swoję, wymieniali podania.Naprawdę widać rękę trenera i zalążki stylu.

Na DUPNY MINUS Szyndrowski, jakiekolwiek zagrożenie bramki szło z jego strony!W ogóle nie blokował dośrodkowań, a w akcjach ofensywnych go nie było ani razu widać!Tragedia w porównaniu z grą Dziwnela.Jak już ma tak grać, to niech lepiej grają młodzi Konczkowski albo Helik.Dobrze, że wraca Mrowiec, będzie alternatywa dla Stawara.

Fajny mecz, tylko się boję znowu podchodzenia do meczu z Zawiszą w roli faworyta...
Dokladnie ... wszyscy maja pretensje do Stawarczyka o krycie przy bramie ale to w jaki sposób skuter pozwolil na wciepa przy tej bramce to sa jakies kpiny ,z reszta przy każdej akcji z jego strony to samo... Mody Dziwnel po raz kolejny WIELKI plus

Fanatyk z Rudy
Kontakt:

#149 Post autor: Fanatyk z Rudy » 31 paź 2013, o 10:16

RudaSlaska7 pisze:ostatni roz tyle pochwał od komentatorów to było po wygranym 3-0 meczu z krupniokami
wtedy chyba też Węgrzyn był w studiu jak się nie myla ? Mom wrażenie chop jest mocno pozytywnie nastawiony do Ruchu
, bynajmi lubia słuchać jak komentuje nasze mecze

Litość to zbrodnia NISZCZ KSG

AndRe
Kontakt:

#150 Post autor: AndRe » 31 paź 2013, o 11:03

Fanatyk z Rudy pisze:
RudaSlaska7 pisze:ostatni roz tyle pochwał od komentatorów to było po wygranym 3-0 meczu z krupniokami
wtedy chyba też Węgrzyn był w studiu jak się nie myla ? Mom wrażenie chop jest mocno pozytywnie nastawiony do Ruchu
, bynajmi lubia słuchać jak komentuje nasze mecze

no nie wiem

przed meczem pochwaly szly tylko w strone Scyzorow, a o grze Ruche wspomniano tylko ze... finansowo biedny jest

po prostu po wczorajszej grze nawet Jacek Wisiniewski by chwalil Niebieskich
My name is prince and i'm funky

17.11.11 - kolejny fan Niebieskich przychodzi na swiat :-)

Zablokowany