[9 kolejka] Widzew Łodź - Ruch Chorzów 25.09.2013; 18:00

Forum sympatyków KS Ruch Chorzów
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
jajo
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

Re: [9 kolejka] Widzew Łodź - Ruch Chorzów 25.09.2013; 18:0

#136 Post autor: jajo » 25 wrz 2013, o 23:43

Malina od razu po tym wolnym jak Buchalik obronił, poklepał go po plecach.
wieRzę, że coś co trwało tyle lat, nie da się zdmuchnąć tak jak domek z kart...

marek79
Kontakt:

#137 Post autor: marek79 » 25 wrz 2013, o 23:49

Nie rozumia jedny rzeczy.
Czego co niykiere oczekuja od polskich pilkarzy? Bajecznych zagran, podan, strzalow? To je polsko liga kiero niy poradzi od prawie 20 lot wlyz do LM, kaj poziom z roku na rok je taki som, kaj pilkarze niy poradzom bali prosto kopnac. Calo Europa sie juz na ty lidze poznala i dlatego 90% druzyn gro sparingi z Kazachami, Azerami, Macedonia a i to za 2-3lata sie zmiyni i cza bydzie szukac sparingow w Azji albo w Afryce.

Co niykiere potym pisza nudno, antyreklama i inne ciulstwa tak jakby dzis ogladali Real-Barca i widzieli niycylne podania i szczaly i narzekaja non stop.
Rozumia ze to forum i tu sie pisze ale w ostatnich 2-3 latach to tu sie ino narzeko nawet jak my vicemajstra zdobywali tobyla jazda ze je ch***ia.

[ Post napisany za posrednictwem urzadzenia mobilnego ]

sebaro
Kontakt:

#138 Post autor: sebaro » 25 wrz 2013, o 23:57

gerhat pisze:Sebaro, Malina dobry ale zawalił z tym podaniem i jeszcze ryja darł. W takich sytuacjach się nie kozaczy tylko wy***rdala na aut.
Buchalik- wole jego styl niż eleganckiego Kamińskiego który śpi w bramie. A za sytuacja z początku dostoł pochwała od Grzybka, jakby nie wyszedł to ten widzewiak wszedłby w pole karne i mogło byç różnie. W Anglii powiadają że u bramkarza nieważny jest styi ale zero w sieci

To podanie faktycznie Malina zawalił ale jak to napisałeś? Najważniejsze, że nie wpadło do neca, pra? ;) Natomiast pozostałe w pi.zdu zagrań akcji dobrze i bardzo dobrze, praktycznie bez błędu cały mecz
Co do Buchalika zwróciłem uwagę tylko, że też ma masę niepewnych interwencji... A jeśli chodzi o Anglię to tam takie piłki bramkarz wybija nogami na aut a nie modli się przed przeciwnikiem. God bless że to nie wpadło jak jedziemy już po wyspiarsku...
Co do wariantu Kamiński czy Buchalik to uważam, że obaj prezentują podobny poziom a stwierdzenie że jeden jest gra och i ach a drugi be jest sporym nadużyciem i tylko o to mi chodzi. Natomiast co poniektórzy nie potrafią czytać ze zrozumieniem, choć ciężko ich za to winić ... przecież tego w szkole nie mieli na lekcjach.... Daleko nie trzeba szukać :dobani:

Kotlet pisze:No ja, 3/4 forum w tym ja som my ślepi, nawet komentatorzy go chwalili ale przyszedł wyznawca talentu Kamińskiego i cos musiał napisać :rotfl:
Kolego mam wrażenie, że piszesz tylko po to aby się do***ać... to raz a dwa uwielbiam argument w stylu: zacznijmy jeść gówna - przecież miliony much nie mogą się mylić.

Chciałem też dzisiaj ocenić Kuświckiego ale za bardzo nie ma co...
[quote="buli19R20"]...7.To mnie najbardziej wzruszyło jada w banie a tu wlazi chop z dzieckiem (5/6 lat) bajtel koszuleczka Ruch-u na czole R lica wymalowane na bioło-niebiesko. POPROSTU COS PIEKNEGO. ...
[/quote]

Mirek
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#139 Post autor: Mirek » 25 wrz 2013, o 23:58

wojt pisze:A ja, w odróżnieniu od etatowych płaczków, widzę same plusy w dzisiejszym meczu! Jak można narzekać na poziom meczu, jeśli spotykają się dwie drużyny w których gra zlepek dosyć przypadkowych osób których grę znamy nie od dziś, w dodatku nasza drużyna z 6 kontuzjowanymi, z nowym trenerem, po niedawnym wpierdolu 0-6, bez pieniędzy od 5 miesięcy, w klubie zorganizowanym inaczej :). Skończcie po każdym meczu pisać o poziomie bo to nudne jak flaki w oleju, do końca sezonu tak to będzie wyglądało, z małymi wyjątkami i każdy wie że czeka nas ciężki bój przy którym piękno i płynność występują jak śnieg w Kamerunie. Ciułać punkty, wymęczać 1-0, byle do celu, byle się utrzymać. Jak powiedział Kocian lepiej przegrać jeden mecz 0-6, niż 6 razy 0-1. Acha i te plusy:
1. Zwycięstwo, 3 punkty
2. Zero z tyłu
3. Zero kartek
4. Odblokowanie, mam nadzieję, Figo
5. Odbudowanie psychiczne i pierwsze zwycięstwo na wyjeździe od 13 kwietnia
6. Złośliwi, do których nie chcę należeć, powiedzą jeszcze wyelminowanie Kuświka:)
7. Kocian w owerolu :)
punkt 7 to dedykacja do Gerhata :P
a tak poza tym na żywo w Łodzi to szło zawału dostać :P

Awatar użytkownika
Kotlet
Kontakt:

#140 Post autor: Kotlet » 26 wrz 2013, o 00:00

sebaro pisze: Kolego mam wrażenie, że piszesz tylko po to aby się do***ać...
Idziesz pod wiatr to spodziewaj się oporów...
sebaro pisze:Chciałem też dzisiaj ocenić Kuświckiego ale za bardzo nie ma co...
Spokojnie, wyleczy pachwine i będzie królem strzelców :hyhy:

Harpo
Kontakt:

#141 Post autor: Harpo » 26 wrz 2013, o 00:11

...patrząc na pusty stadion WIdzewa, aż nie chce sie wierzyć, że tam było 4500 ludzi :o
Malina - "profesor" itakei zagranie...powinien przeprosicza stworzenei zagrozenia i przybic piątkąz tormanem, anei ryja drzeć przy wszystkich... No ale mode muszą frycowe zapłacić.
Niebieskie serce od 1988 R.
NOWY STADION DLA RUCHU!!!

"PRECZ z polityczną poprawnością!"

Marceli ~Sk~
Kontakt:

#142 Post autor: Marceli ~Sk~ » 26 wrz 2013, o 00:29

Wielu z Was narzeka , ale ja mam wrazenie , ze cos drgnelo, lub zapalijo sie swiatelko w tunelu. Wiele pracy jeszcze maja pilkarze pod okiem nawego trenera. Nie wiem jak teraz wygladaja treningi? Czy po meczu sa przeprowadzane analizy z dyskusjami, czyli ukazywane bledy lub te 100 niewykorzystane. Dla mnie jest cos co morze byc dobra moneta. INO TAK DALEJ .
Zycze zawodnikom wiele jeszcze radosci i nam kibicom rowniez wiele radosci z zdobywaniem goli i pkt.

Johnny Walker
Kontakt:

#143 Post autor: Johnny Walker » 26 wrz 2013, o 00:39

Z tym Buchalikiem "na +" to dobre żarty się Was trzymają ;)

Sytuacja, kiedy na 16 metrze czekał aż piłka wpadnie mu w ręce hitowa. Podanie Maliny wiadomo, że ciulate, ale żeby je od razu do rąk próbować łapać? :rotfl:

Ja wiem, że w tym ogólnym marazmie trzeba pozytywy wymyślać na poczekaniu, ale stan osobowy w bramce mamy taki sam jak w napadzie. Kamiński jak Jankowski- wiadomo, że coś tam potrafi, ale jest zupełnie bez formy, Buchalik jak Kuświk- potrafi niewiele, ale raz do roku to i kogut jajco zniesie.
14

heli
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#144 Post autor: heli » 26 wrz 2013, o 02:38

Ludzie dajcie już spokój z tym na + na -.
Buchalik kolejny mecz pokazuje, że póki co jest lepszym bramkarzem niż Kamiński, a jak ten drugi się nie przemoże mentalnie to tak pozostanie. Buchalik nie jest super tormanem, ale w naszej lidze nie grają super piłkarze, ważne, że jest solidny i póki co ustrzega się ewidentnych błędów zakończonych bramką, choć wiadomo, że prędzej, ale lepiej później jakiś błąd mu się przydarzy i wtedy już widzę te głosy kilku w stylu ...a nie mówiłem... . Zagroł po prostu solidnie, a nam głównie tego brakowało,

Ja też co zaznaczyłem jeszcze w trakcie meczu jestem wkurzony postawą Figo i Skutera, głównie ich podaniami, ale na pewno nie będa pisoł, że mają wypadać ze składu podobnie jak Janoszka, bo w naszej sytuacji kadrowej po prostu nie widać obecnie lepszych graczy na ich pozycje, którzy ich zastąpią. Wróci zdrowy i w formie Zieńczuk, Gieraga czy nawet Sadlok i Helik będziemy mogli rozmawiać póki co nie ma specjalnie o czym.

Podobnie jak Kwiatek, też pisałem po Śląsku, że jeszcze nie jego czas i dalej tak uważam, ale znów na chwila obecno lepszego zdrowego nie widać, więc niech gro niech daje z siebie wszystko, oby ino jego młody organizm wytrzymoł trudy gry co 3 dni i nie zakończyło się to tfu.. kolejnym urazem.

No chyba, że ktoś liczy na cud w stylu, że mamy wracać do Niedzielana i go próbować, zrozumcie, że pewnie nawet przy tylu kontuzjach to tu prędzej wszystkich juniorów zgłosimy i zagrają, ba prędzej Śrutwie zrobią ten pożegnalny występ ;D niż z tego co się czyto wróci Niedzielan. A nie którzy dalej swoje.

Oczywiście te punkty świadczą o poziomie naszej ligi, naszej drużyny, że gracz w takiej dyspozycji łapie się do 11, ale tak po prostu jest i nie od dziś jak ktoś przytomnie zauważył.
Wystarczy by dobrzy ludzie nic nie robili, a zło zatriumfuje. E. Burke

robotrix
Kontakt:

#145 Post autor: robotrix » 26 wrz 2013, o 06:22

Johnny Walker pisze:Z tym Buchalikiem "na +" to dobre żarty się Was trzymają ;)

Sytuacja, kiedy na 16 metrze czekał aż piłka wpadnie mu w ręce hitowa. Podanie Maliny wiadomo, że ciulate, ale żeby je od razu do rąk próbować łapać? :rotfl:
.
Sytuacja blizniaczo podobno do tyj Kamyka w gdyni... miol cufal jak h*j ale Kamykowi wtedy wychodzynie niy pyklo. Lubia Kaminskigo ale w tyj chwili poza wybijaniym bala Buchalik w lepszyj formie.

gerhat
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#146 Post autor: gerhat » 26 wrz 2013, o 07:27

Jestem daleki od ślepego zachwycania się Buchalikiem bo pamiętam co tu się działo po dwóch meczach Kamińskiego. Miał być tutejszym Ikerem :D
Po dwóch meczach trudno ocenić umiejętności i koncentrację tormana. Tak z wyglądu to dobry wzrost ale trochę za mało mięśni co może być problemem na przedpolu w ciźbie. Tak z gry to w dwóch meczach parę setek wybronił, puścił jeden rykoszet za który nie ponosi żadnej winy, wczorajsze wyjście na początku było w tempie akcji niepewne ale jak pokazały powtórki bardzo przemyślane, nie pchał się przed pole karne bo mógł skończyć jak Gikiewicz co w jego przypadku wiązałoby sie ze stratą miejsca No1 a dla Ruchu prawdopodobną porażkę. Dla mnie jedyny mankament póki co to zbyt wolne wybijanie piłki po podaniach obrońców, robi to na dwa tak wolno że jest bardzo blisko stykówki ( prawie jak Skuter ;))musi to poprawić bo kiedyś nie zdąży.
Kamyk ma podobne walory ale seria błędów czy meczy w których nie wybronił żadnej setki zrobiła swoje. To są młodzi bramkarze i nie oczekujmy że będą cały czas w super formie bo takich jest niewielu na świecie. Wiadomo, bramkarz jak wino, więc rotacja jest ok

Ostatnio zmieniony 26 wrz 2013, o 07:31 przez gerhat, łącznie zmieniany 1 raz.

miechowiner12
Kontakt:

#147 Post autor: miechowiner12 » 26 wrz 2013, o 07:28

ale fart, cufal, szczęście to jeden z podstawowych atrybutów bramkarza, kto go mo więcej jest często lepszy, szczęście sprzyja lepszym, nie wyszedłby to by była seta, bo obrona przez zostanie w głębi Skutera była z późniona bardzo, nie wiemy jakby się skończyło, ale wiemy, że wyszedł z bramy i gola nie było, faulu nie było, kartki nie było, ba nawet rogu czy autu nie było więc więcej z tej sytuacji na naszo korzyść się stać nie mogło zmusił do strzału od razu z niewygodnej pozycji bramy nie ma więc o czym ta godka. Zresztą statystyki i postawa na boisku jest nie ubłagana, z Zagłębiem, Jagiellonią wpadało wszystko co powinno i przynajmniej 4 tory co nie powinny, a już na pewno nie musiały. Obecnie Buchalik raczej jest kilka długości przed Kamińskim oczywiście to się może zmienić, ale to raczej teraz Kamiński musi czekać aż Buchalik by się zatracił w innym wypadku zmiana na tej pozycji była by głupotą, nawet jakby na treningach Kamiński groł rewelacyjnie.

I to nie chodzi, ze jest lepszym tormanem, mo lepsze umiejętności, na tę chwilę po prostu lepiej się sprawuje tylko tyle, ale czynnik decydujący.

Gabla
Kontakt:

#148 Post autor: Gabla » 26 wrz 2013, o 08:18

Póki co może cieszmy się, że wpadły 3 pkt, a że styl jaki był taki był to inna sprawa. Tak jak ktoś wcześniej napisał, za dwa tygodnie nikt nie będzie pamiętał, że ten mecz do pięknych nie należał, ale że 3 punkty pojechały do Chorzowa.

Zobaczymy jak zaprezentują się z Wisłą, to będzie do nich większe wyzwanie ;)

Awatar użytkownika
SODA

#149 Post autor: SODA » 26 wrz 2013, o 08:36

najwazniejsze ze sa punkty ,na styl przyjdzie czas Ruch Ruch HKS

WiaRa czyni cuda
WiaRa jest mądrością

Johnny Walker
Kontakt:

#150 Post autor: Johnny Walker » 26 wrz 2013, o 08:47

Po dwóch meczach trudno ocenić umiejętności i koncentrację tormana. Tak z wyglądu to dobry wzrost ale trochę za mało mięśni co może być problemem na przedpolu w ciźbie.
To raczej nie będzie problem, bo on nie gra na przedpolu. Piła mu lata po piątym metrze.
14

Zablokowany