[11 kolejka] Ruch Chorzów - Lechia Gdańsk; 9.11.12, 18:00

Forum sympatyków KS Ruch Chorzów
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
Zip
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

Re: [11 kolejka] Ruch Chorzów - Lechia Gdańsk; 9.11.12, 18:0

#136 Post autor: Zip » 10 lis 2012, o 12:23

sebaro pisze:
Zip pisze:Żenada. Chciałbym jeszcze "wyróżnić" kilku graczy - Panka, Stawarczyk i Djokić! Na szczególne uznanie zasługuje zachowanie tego ostatniego przy bramie ;)
Pozwolę sobie pociągnąć temat Djokica. Możesz mi kolego wytłumaczyć jakiż to duży błąd popełnił przy golu? Djokić przy dośrodkowaniu poszedł kryć do środka murzyna i zostawił chłopa za sobą bo się dupna luka zrobiła - miał się rozdwoić czy co? Po za tym akcja szła lewą stroną... Czasami mam wrażenie, że niektórzy co się tu wypowiadają to nigdy w fusbal na placu nie grali a swoje doświadczenia piłkarskie czerpią jedynie z FIFA 12 a jedyne kontuzje jakie odnieśli to odciski na palcach przy napierdalaniu na tym gównie...
(chociaż Zip nie wiem czy Ciebie może się to dotyczyć bo Ty najwyraźniej po prostu nie lubisz Djokica - zgadza się ;))

Co do meczu to dziwie się Zielińskiemu, że:
- Przykre jest, że przegraliśmy mecz, ale przegraliśmy jak najbardziej zasłużenie. Byliśmy zespołem słabszym. W przeciwieństwie do Lechii mało próbowaliśmy grać w piłkę. Nasze dzikie próby gry długą piłką od tyłu były skazane na niepowodzenie. W ogóle nie wiem, skąd one się brały. Trzeba przeżyć gorycz porażki, która jest jak najbardziej zasłużona. Trzeba pogratulować Lechii, a my musimy wyciągnąć wnioski z tego meczu.
Jak się wystawia w środku pola Pankę i Lisowskiego (2 największe drewna po Stawarczyku) to jak on chce grać? Kim?
Jeden i drugi bez ani jednego kreatywnego podania do przodu, bez ani jednego produktywnego minięcia 1 na 1 ...
Dlaczego nie gra od początku Starzyński?!
Idźmy dalej: dlaczego za Piecha schodzi Jankowski? Tego już nie rozumiem, jedyna rozumiejąca się para na boisku, która mogłaby coś zrobić... Piech później sam wracał się do pomocy, sam sobie musiał piłkę rozgrywać i sam sobie podawać....
Mam rozumieć też, że mocno przypadkowe strzelenie 2 bramek słabemu Piastowi czyni z Kuświka bohatera i pewniaka do pierwszej "11"? Przypomnę, że mieliśmy 2 celne strzały (cała drużyna) na bramkę a co robił nasz najlepszy napastnik Kuświk przez cały mecz?
Nad umiejętnościami Stawarczyka i Smektały to tylko siąść i płakać, dawać młodych będą popełniali może jeszcze więcej błędów ale będą biegać i walczyć!
Sebaro, zwracam honor ;) po obejrzeniu kolejnych powtórek zauważyłem, że jak akcja przechodziła w nasze pole karne to Smektała chodził (!) przy linii środkowej boiska, a powinien ubezpieczać ;) Co nie zmienia faktu, że nie przepadam za Djokiciem, dla mnie to jest czysty drwal i nie nadaje się na prawego obrońcę - jest za wolny i za mało zwrotny, natomiast na środek obrony jak najbardziej. Ale nie ma tak, że nie umiem go docenić jak zagra dobrze, tylko większość kibiców po prostu tak ma, że jak się kogoś lubi to się nie chce zauważyć złych zagrań (vide Arek, Djokić).
In Siemian We Trust

sebaro
Kontakt:

#137 Post autor: sebaro » 10 lis 2012, o 13:11

Zip pisze:Sebaro, zwracam honor ;) po obejrzeniu kolejnych powtórek zauważyłem, że jak akcja przechodziła w nasze pole karne to Smektała chodził (!) przy linii środkowej boiska, a powinien ubezpieczać ;) Co nie zmienia faktu, że nie przepadam za Djokiciem, dla mnie to jest czysty drwal i nie nadaje się na prawego obrońcę - jest za wolny i za mało zwrotny, natomiast na środek obrony jak najbardziej. Ale nie ma tak, że nie umiem go docenić jak zagra dobrze, tylko większość kibiców po prostu tak ma, że jak się kogoś lubi to się nie chce zauważyć złych zagrań (vide Arek, Djokić).
Zgadzam się z Tobą , że na niezbyt udane zagrania "swoich-ulubionych" grajków patrzymy przez przymrużone oczy ...
Natomiast będziemy też ich oceniali za tzw. całokształt (to jak grali w poprzednich sezonach czy meczach, to czy chodzą czy też biegają po boisku, czy włączają się do akcji ofensywnych/ destrukcyjnych czy tylko ograniczają się do swoich obowiązków na boisku..itd) Nie ukrywam też, że cenie Djokica za grę a właściwie waleczność (oczywiście na poziomie polskiej ligi ). A co do "drwala"-to oczywiście muszę się z Tobą zgodzić, niestety.
Problemem jest brak odpowiedniej ławki i brak odważniejszego wprowadzania młodych.
Bo okazuje się, że jeżeli ze składu wypada z powodu kontuzji Arek, to automatycznie też Jankowski nie ma z kim grać, do tego dochodzą nie chce mi się grać bo mi nie płacą Pan Sultes, Pan Zieńczuk (z całym szacunkiem do tego co robił w poprzednim sezonie) czy Pan Malinowski to okazuje się że to jest połowa(!) podstawowego składu. I wtedy zostaje pytanie kogo wystawić: możemy się spierać czy na prawej obronie Djokić (mój typ) czy Kikut (Twój typ) ale to i tak nie zmieni obrazu gry. Bo praktycznie Lisowski, Panka, Stawarczyk i Smektała to mieliby się kłopot załapać do składu każdej jednej drużyny szkolnej na poziomie podstawówki. Kim grać i komu się jeszcze chce? O to jest pytanie.
Dla porządku tylko jeszcze z niewymienionych: solidnie jak na swój poziom Peskovic, Sadlok, Lewczuk, Starzyński.
[quote="buli19R20"]...7.To mnie najbardziej wzruszyło jada w banie a tu wlazi chop z dzieckiem (5/6 lat) bajtel koszuleczka Ruch-u na czole R lica wymalowane na bioło-niebiesko. POPROSTU COS PIEKNEGO. ...
[/quote]

ciudu

#138 Post autor: ciudu » 10 lis 2012, o 13:47

Powiym ino tela , tako samo padlina jak w Gliwicach , ino tam Piast grol w 10 i my mieli troch szczyscia .
Niystety z takimi graczami jak Stawarczyk,Panka,Sultes , Jankowski to my sie ino przed spadkym mogymy bronic , pokozcie mi jedna druzyna w lidze (oprucz Belchatowa) kero niy jest w stanie wymiynic 5 celnych podan . Smetkala -Jezdziec bez gowy -k...a chopie podnies gowa i patrz kaj chopy stojom jak dosrodkowujesz , Jankowski - DDupno gwiazda , jak do minie najgorszy chop od wielu meczy , Stawarczyk - do wyjebania ,Panka - do wyjebania ,Malina - do wyjebania , Djokic - do wyjebania . Nojwiynkszy pozytyw ostatnich meczy do do mie Peskowic , Lewczuk i niystety powiym tak , niy momy wcale pomocy i slabo obrona , to znaczy ze bydymy sie moim zdaniym bronic przed spadkym (obych sie mylol)
jojo

Awatar użytkownika
L-o
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#139 Post autor: L-o » 10 lis 2012, o 13:53

Obrazek

wiesiek1
Kontakt:

#140 Post autor: wiesiek1 » 10 lis 2012, o 13:59

Akurat jakosc zawodnikow jest jak na ta lige jest wporzadku.Nikt mi nie powie, ze jakies Przybylskie, Maczynskie, Machaje czy inne Lazaje to lepsi zawodnicy od Panki, Straki, Malinowskiego czy nawet takiego Starzynskiego, ktory widac w pilke grac potrafi.Pojawia sie pytanie dlaczego oni nagle zapomniel grac w pilke, nie tworza druzyny, nie walcza i wygladaja jakby byli w skrajnie beznadziejnej formie.Kto za to odpowiada ? Nie chodze na Ruch od wczoraj i dla mnie wyglada to ewidentnie na to jakby im nie placili.Juz to widzialem kiedys ...
Tylko niech sie lepiej zastanowia nad tym co robia bo sa kluby, w ktorych zaleglosci sa duzo wieksze i pilkarzom chce sie grac ...
Piękne w życiu są tylko szpile ...

Con cantera y afición, no hace falta importación

Awatar użytkownika
Zip
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#141 Post autor: Zip » 10 lis 2012, o 14:06

Sebaro, dlatego ja jestem za tym, żeby zacząć stawiać na młodych, może to jest już ten czas że trzeba zaryzykować i zacząć odsuwać od składu "starych wyjadaczy" i spróbować zagrozić innym drużynom młodzieńczą fantazją - tak jak to robi Widzew. Tak czy siak, raczej jestem spokojny o wszelkie decyzje, bo widać że Zieliński ma głowę na karku i potrafi to ogarnąć. A co do postawy Sultesa, możesz coś przybliżyć? Ja byłem przekonany, że z kasą jest wszystko ok, co najwyżej mogą mieć kilkutygodniowe poślizgi, ale bez przesady...
In Siemian We Trust

kattowitz
Kontakt:

#142 Post autor: kattowitz » 10 lis 2012, o 14:12

ciudu pisze:Powiym ino tela , tako samo padlina jak w Gliwicach , ino tam Piast grol w 10 i my mieli troch szczyscia .
Niystety z takimi graczami jak Stawarczyk,Panka,Sultes , Jankowski to my sie ino przed spadkym mogymy bronic , pokozcie mi jedna druzyna w lidze (oprucz Belchatowa) kero niy jest w stanie wymiynic 5 celnych podan . Smetkala -Jezdziec bez gowy -k...a chopie podnies gowa i patrz kaj chopy stojom jak dosrodkowujesz , Jankowski - DDupno gwiazda , jak do minie najgorszy chop od wielu meczy , Stawarczyk - do wyjebania ,Panka - do wyjebania ,Malina - do wyjebania , Djokic - do wyjebania . Nojwiynkszy pozytyw ostatnich meczy do do mie Peskowic , Lewczuk i niystety powiym tak , niy momy wcale pomocy i slabo obrona , to znaczy ze bydymy sie moim zdaniym bronic przed spadkym (obych sie mylol)
:przestraszony: Nawet nie wiem jak opisać ten komentarz dotyczący osoby Jankowskiego. Ten chop od wielu meczy jest jednym z najbardziej jasnych punktów naszej drużyny a tu tako ocena. Ręce opadają. :wstyd:

MNCH
Kontakt:

#143 Post autor: MNCH » 10 lis 2012, o 14:18

Zilinski mioł zostawic JANKESA a Kuswika na ława .Jankes z Arkiem by poszpilali lepiej.
Kiedys to piesci decydowaly kto jest najlepszy a nie kto ulozy lepiej karteczki albo pojedzie w wiekszej liczbie na wyjazd

maciek1973

#144 Post autor: maciek1973 » 10 lis 2012, o 14:23

Powiem tyla i nie dodom nic więcej

Po takim szpilu, w kerym grała jedna drużyna w składzie niemal juniorskim z drugom, w kerej nikomu sie grać nie chciało, zawodnicy na rozgrzewce zgłaszali kontuzje i kożdy pitoł od bala MOM OCHOTA ODDAĆ KARNET. :zalamany:

Jak mi Bóg miły, jak jeszcze roz uraczom mie takim POZOROWANYM WIDOWISKIEM zrobia to i długo już karnetu nie kupia.

Łaża już gubo ponad 20 lot na szpile, wytrzymołżech janokowo, Czermno i szpil z ŁKSem przy 700 widzach, ale po leku mom dość.
Nie dość że OGÓLY POZIOM LIGI JEST TRZECIOLIGOWY, to jeszcze widać brak szacunku dla kibiców. Jo nie chca dużo, ale przy tej mizerii jak przynajmniej zobocza walka to mi styknie. :mad:

Możecie po mnie jechać, ale richtich mom serdecznie dość. Kibicem Ruchu beda zawsze, ale dla zdrowia chyba niekere szpile sie odpuszcza. :niepewny:

RudaSlaska7
Kontakt:

#145 Post autor: RudaSlaska7 » 10 lis 2012, o 14:27

jak jo sie ciesza,ze z Pilznem my grali w wakacje a nie teraz... by było 12:0 w jednym meczu

mulan
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#146 Post autor: mulan » 10 lis 2012, o 14:45

Raz na runde zawsze jest taki mecz z przeciętniakiem, najczęściej głupio przegrany albo w ostatnich minutach.
W tym meczu Zieliński dał się ponieść zwycięstwu w Gliwicach i zaryzykował stawiając na Kuświka, Włodyke, ściągając Jankowskiego i Sultesa.
Ale on dopiero poznaje na co stać tych ludzi i w jakim układzie. Myślę że na wiosne będziemy dobrą drużyną.

Na -
Smektała
Panka

Na +
Sadlok
Peskovic
Miłość jest naj­wyższą siłą wszechświata, to ona wpra­wia w RUCH

Awatar użytkownika
ObeRschlesien
Kontakt:

#147 Post autor: ObeRschlesien » 10 lis 2012, o 14:56

Jo bych chciol już koniec tyn rundy , bo nasza gra napewno sie juz nie poprawi a wrecz usypio :spi:
moze po snie zimowym coś drgnie.
Momy jeszcze 4 szpile , Pogon , Wisla , Legia i Jaga jak my zdobydymy w nich jakieś pkt to bydzie sukces !!!!!!! ....
Obrazek

ciudu

#148 Post autor: ciudu » 10 lis 2012, o 14:59

kattowitz pisze:
ciudu pisze:Powiym ino tela , tako samo padlina jak w Gliwicach , ino tam Piast grol w 10 i my mieli troch szczyscia .
:przestraszony: Nawet nie wiem jak opisać ten komentarz dotyczący osoby Jankowskiego. Ten chop od wielu meczy jest jednym z najbardziej jasnych punktów naszej drużyny a tu tako ocena. Ręce opadają. :wstyd:
:cisza:
Jak do ciebie Jankowski jest jasnym punktym naszego manszaftu to jo ciebie niy rozumia ,do mie chop bez woli walki i zodnego zaangazowania z jednym abo dwoma doprymi zagraniami na mecz (jak zes w ostatnich meczach widziol wiyncyj to prosza cie opisz mi je boch chyba cos przegapiol ) a uwazom bardzo uwaznie juz od ponat 30-tu lot i naprowdy wiym co to je dzewo.
Jo wiym ze som u nos jeszcze gorsze grajki jak on , ale naprowdy juz od 2 lot jest z niego robiono wielko gwiazda (przez media i dzialaczy )a moim zdaniym w niczym sie na to niy zasluzol , calkym normalny przeciyntniak .
jojo

Krzymp
Kontakt:

#149 Post autor: Krzymp » 10 lis 2012, o 15:17

O co w tym sezonie gromy jest już wiadomo.
Najwyższy czas budować drużyna na przyszłość..

Awatar użytkownika
Lutz
Kontakt:

#150 Post autor: Lutz » 10 lis 2012, o 15:25

Jak do ciebie Jankowski jest jasnym punktym naszego manszaftu to jo ciebie niy rozumia
W tym manszafcie niy ma jasnego punktu . Od czasu do czasu odbije sie ta kula jakimś zufalym od jednego, doturlo do drugiego , tyn ciulnie jakoś yntka ( Smaktała w Gliwicach na przykład) i abo sie tyn bal wkulo do tora abo nojczynściyj niy.
Tako je prowda.

Zablokowany