Zip pisze:Sebaro, zwracam honor

po obejrzeniu kolejnych powtórek zauważyłem, że jak akcja przechodziła w nasze pole karne to Smektała chodził (!) przy linii środkowej boiska, a powinien ubezpieczać

Co nie zmienia faktu, że nie przepadam za Djokiciem, dla mnie to jest czysty drwal i nie nadaje się na prawego obrońcę - jest za wolny i za mało zwrotny, natomiast na środek obrony jak najbardziej. Ale nie ma tak, że nie umiem go docenić jak zagra dobrze, tylko
większość kibiców po prostu tak ma, że jak się kogoś lubi to się nie chce zauważyć złych zagrań (vide Arek, Djokić).
Zgadzam się z Tobą , że na niezbyt udane zagrania "swoich-ulubionych" grajków patrzymy przez przymrużone oczy ...
Natomiast będziemy też ich oceniali za tzw. całokształt (to jak grali w poprzednich sezonach czy meczach, to czy chodzą czy też biegają po boisku, czy włączają się do akcji ofensywnych/ destrukcyjnych czy tylko ograniczają się do swoich obowiązków na boisku..itd) Nie ukrywam też, że cenie Djokica za grę a właściwie waleczność (oczywiście na poziomie polskiej ligi ). A co do "drwala"-to oczywiście muszę się z Tobą zgodzić, niestety.
Problemem jest brak odpowiedniej ławki i brak odważniejszego wprowadzania młodych.
Bo okazuje się, że jeżeli ze składu wypada z powodu kontuzji Arek, to automatycznie też Jankowski nie ma z kim grać, do tego dochodzą
nie chce mi się grać bo mi nie płacą Pan Sultes, Pan Zieńczuk (z całym szacunkiem do tego co robił w poprzednim sezonie) czy Pan Malinowski to okazuje się że to jest połowa(!) podstawowego składu. I wtedy zostaje pytanie kogo wystawić: możemy się spierać czy na prawej obronie Djokić (mój typ) czy Kikut (Twój typ) ale to i tak nie zmieni obrazu gry. Bo praktycznie Lisowski, Panka, Stawarczyk i Smektała to mieliby się kłopot załapać do składu każdej jednej drużyny szkolnej na poziomie podstawówki.
Kim grać i komu się jeszcze chce? O to jest pytanie.
Dla porządku tylko jeszcze z niewymienionych: solidnie jak na swój poziom Peskovic, Sadlok, Lewczuk, Starzyński.
[quote="buli19R20"]...7.To mnie najbardziej wzruszyło jada w banie a tu wlazi chop z dzieckiem (5/6 lat) bajtel koszuleczka Ruch-u na czole R lica wymalowane na bioło-niebiesko. POPROSTU COS PIEKNEGO. ...
[/quote]