Puchar Polski - sezon 2011/2012

Forum sympatyków KS Ruch Chorzów
Zablokowany
Wiadomość
Autor
Mirek
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

Re: Puchar Polski - sezon 2011/2012

#136 Post autor: Mirek » 16 wrz 2011, o 09:11

Roni jak podali pierwsze ceny, to byłem wkurzony. Jak je obniżyli, to przyklasnąłem temu rozwiązaniu. Jak jeszcze mogłem doładować karnet przez neta, to już jest dobrze.
Nie szukajmy dziury w całym, tylko mobilizujmy się, żeby było nas jak najwięcej. Jeśli trzeba to krytykuję, ale nie teraz. Zresztą samo marudzenie nic nie da.

miechowiner12
Kontakt:

#137 Post autor: miechowiner12 » 16 wrz 2011, o 12:26

przecież normalne na całym świecie, że walczy się głównie o nie zdecydowanych, o potencjalnych klientów, o przyszłych nie o tych co co by się nie działo będą z daną marką.

Naszym problemem jest właśnie to, ze nie potrafimy przyciągnąć tych sympatyków, niezdecydowanych bo ino z nimi może być u nos dobro frekwencja i tak jest wszędzie na całym świecie, a kto tego nie rozumie najwyraźniej skończył tyla klas co Małecki z Wisły.

Jo też ostatnio żech się związoł z kablówką, a za dosłownie miesiąc była promocja i co mom płakać, jo się zgodził na dane warunki, które mi odpowiadały, bo jak nie to bych się nie związoł i wali mnie co się dzieje dalej dopóki obie strony się wywiązują z umowy. Jo płaca oni oferują towar na który się umówili my i za ta cena.

Ale goroli, a może inaczej gorolskiego zachowania u nos coroz więcej.

Roni2580

#138 Post autor: Roni2580 » 16 wrz 2011, o 19:01

Nie chodzi o ceny biletów panowie. Chodzi o to, że co roku kibice, zarząd marudzą jak to się mało u nas karnetów sprzedaje, a karnety to przeciez podstawa budżetu klubu. Tylko jak ma się ich sprzedawać więcej skoro kupno karnetu nie niesie za sobą żadnych udogodnien i traktuje sie ich tak samo jak normalnych kibiców co pójdą na mecz raz lub dwa. Powiedziałem chwała zarządowi, że obniżył cene biletów do piątki. Teraz niech coś jeszcze zrobią dla karnetowiczów ;)

gerhat
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#139 Post autor: gerhat » 16 wrz 2011, o 19:04

simonsays to jak bydzie pow 3.010 kibiców to stawiosz kista piwska, ja? Przi tamtych cynach, randze PP i meczu w środa byłoby max 3 koble frekwencja

pRimo1920

#140 Post autor: pRimo1920 » 16 wrz 2011, o 19:47

Roni2580 pisze:Nie chodzi o ceny biletów panowie. Chodzi o to, że co roku kibice, zarząd marudzą jak to się mało u nas karnetów sprzedaje, a karnety to przeciez podstawa budżetu klubu. Tylko jak ma się ich sprzedawać więcej skoro kupno karnetu nie niesie za sobą żadnych udogodnien i traktuje sie ich tak samo jak normalnych kibiców co pójdą na mecz raz lub dwa. Powiedziałem chwała zarządowi, że obniżył cene biletów do piątki. Teraz niech coś jeszcze zrobią dla karnetowiczów ;)
Te karnetowicz to moze za free bys chciol wlyz na stadion 5zloty to drogo bo juz 2 piwa sie ida sr** widza. skoncz biadolic i w sroda w mlynie drzesz morda jak dziki Chorzowski pies.

Awatar użytkownika
Kotlet
Kontakt:

#141 Post autor: Kotlet » 16 wrz 2011, o 23:59

Ceny karnetów w tym roku są rewelacyjne a jesli ktoś myśli inaczej jest zrobwo walnięty w głowe.
Inna sprawa to traktowanie tych karnetowiczów.
Ruch z 5zł dobry - tylko czemu dopiero po negocjacjach ?
Ja na meczu i tak będę, ale mysle ze wiecej niz 3 tys nas nie bedzie - nie wazne ze cena 5zł - to potencjalnego niezdecydowanego nie skusi a mam nadzieje ze zamknie to usta co poniektórym dla których niska cena biletu to wybawienie dla frekwencji - nie tedy droga. Wybawieniem jest dobra gra i znani zawodnicy którzy przyciagaja publike.

gerhat
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#142 Post autor: gerhat » 17 wrz 2011, o 09:43

a mie sie wydaje że dobra gra i znani zawodnicy też nie są wybawieniem, zwłaszcza że aktualnie w Ruchu część sprtowa stoi dużo lepiej niż pozostałe aspekty funkcjonowania klubu
Ns Wiśle, Legii czy Amice komplety są tylko na hitowych meczach i też mają swoje problemy z frekwencją - przykład z wczoaraj Lech-Jaga widzów 10.389. U nich 10 tys To tak jak w Chorzowie 3 tys.

Byda to powtarzoł w kółko aż wszyscy to zrozumiom, do stałej wysokiej frekwencji potrzebne som pozytywne emocje
ktore wywołuje sie wieloma sprawami któe podzileiłbym na trzy głowne dziedziny:

1. Sportowe
- znani zawodnicy i gra
- atrakcyjne transfery
- zwycięstwa
- miejsce w tabeli
- klasa przeciwnika lub przciwnik bez klasy (szczewa) ;)

2. Infrastrukturalne i organizacyjne
- przyjazny i nowoczesny stadion
- dystrybucja biletów i karnetów
- gastronomia stadionowa
- termin i pora meczu

3. Marketingowe
- przystępne ceny blietów w zlaezności od kalsy przeciwnika, miejsca na stadionie, promocje skierowane na pozyskanie nowego kibica, wyrobienie kart, poprawienia frekwecji w meczu mniejszej rangi
- polityka lojalnościowa dla stałych i wiernych kibiców
- gadżety (asortyment, dostępność)
- rekalama (przedmoeczowa, wzmacnianie marki),
- kreowanie medialnych gwiazd wśród zawodników - wybrana grupa max 3-4 osoby które mają ciekawą osobowość i nie palą się w mediach, którym nie grozi sodówka (wywiady prasa, radio, tv - nie tylko po meczu ale również w mediach niesportowych, bilbordy, akcje charytatywne itp itd tak aby przeciętny Jorg z Górnego Śląska potrafił skojarzyć jakieś aktulane nazwisko z Ruchem, bo niestety większość potencjalnych kibiców na dziś jest w stanie wymienić nazwiska Cieślik, Warzycha, Śrutwa ...... potem długo długo nic). Zarząd twerdzi że Ruch ma świetny barnd, ale na brand chodzą tylko wierni kibice których w Chorzowie jest 3-5 tys, kilkanaście tysięcy potencjalnych kibiców nie przyjdą tylko na brand eRki tylko na Piecha, Grzyba, Abbotta, Jankesa ... - jeżeli dowiedzą sie że takie postacie grają w Ruchu i że sa to ciekawe postacie (sport, temperament, postawa życiowa, zainteresowania itp)

Żaden z trzech punktów sam w sobie nie załatwi nam dużej frekwecji w dłuższej perspektywie i żaden z nich nie jest ważniejszy od drugiego, tylko połącznie wszystkich trzech może wywołać pozytywne emocje w szerszej grupie a potem będą żniwa na długie lata.
Jeżeli Miłoszciwie nam panujący zapewnią klubowi finanse, które pójdą na rozwój tych trzech punktów a nie zostana bezmyślnie wydane tylko na jedną z tych dzidzin to coś z tego będzie. Przykładowo niejaki szalony Józio buduje klub tylko opierajac się o pkt 1 - widzimy z jakim skutkiem. Nawet jak ta jego Polonia Warszawa zrobi majstra ino co potem?

W Ruchu nasłabiej jest z realizacją pkt 2-3 z wielu przyczyn i każda inicjatywa w tych obszarach jest mile widziana.

RudaSlaska7
Kontakt:

#143 Post autor: RudaSlaska7 » 17 wrz 2011, o 09:57

a na głównej stronie klubu info o jakims konkursie zamiast ze mecz w sroda i bilety za 5zl!!
tak samo dopiero na samym dole widac jakies info o proomocji :
"15-09-2011
Super promocyjne ceny biletów na 1/16 finału Pucharu Polski!"

Mirek
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#144 Post autor: Mirek » 17 wrz 2011, o 10:10

gerhat pisze:- klasa przeciwnika lub przciwnik bez klasy (szczewa) ;)
Toś mie powalił na kolana :padam: :padam:

domin11hks
Kontakt:

#145 Post autor: domin11hks » 17 wrz 2011, o 11:32

pierwotnie mecz miał być w Bełchatowie czyli nasz klub nie miał zarobić ani złotówki teraz jest u nas robią bilety za 5 zł plus przyjezdni nie wiem po wiela mają i założę się że klub nie będzie na tym stratny bo nie wieża że koszty utrzymania ochrony, prąd i tam te inne koszty związane z meczem przerosną przychody z biletów tak wiec nie wiem co parę osob pisz że dobry ruch ale finansowo będziemy stratni, jak stratyni jak ten mecz nie był wogóle przewidziany w kosztach na ten sezon dostaliśmy gratis od życia i tyla.

grazyna
Kontakt:

#146 Post autor: grazyna » 17 wrz 2011, o 11:37

Chopy nie marudzić i nie wku*wiać mnie że będzie 3 tysiące , tylko namawiać ludzi !
http://www.webproxy.pl" onclick="window.open(this.href);return false;

Siiwy1920
Kontakt:

#147 Post autor: Siiwy1920 » 17 wrz 2011, o 11:37

o ile sie nie myle pejsy tez maja po 5 + przejazd oczywiscie.
Pamiętaj Ślubowałes K.S. Ruch

Mirek
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#148 Post autor: Mirek » 17 wrz 2011, o 11:55

domin11hks pisze:pierwotnie mecz miał być w Bełchatowie czyli nasz klub nie miał zarobić ani złotówki
jeśli chodziłoby o konkretny mecz w Bełchatowie, to tak, bo tam nie wpuszczają kibiców, ale jeśli chodzi ogólnie o rundy PP, gdie jest jeden mecz, to o ile się nie mylę, zysk dzieli się na oba grające kluby.

domin11hks
Kontakt:

#149 Post autor: domin11hks » 17 wrz 2011, o 12:22

Mirek pisze:
domin11hks pisze:pierwotnie mecz miał być w Bełchatowie czyli nasz klub nie miał zarobić ani złotówki
jeśli chodziłoby o konkretny mecz w Bełchatowie, to tak, bo tam nie wpuszczają kibiców, ale jeśli chodzi ogólnie o rundy PP, gdie jest jeden mecz, to o ile się nie mylę, zysk dzieli się na oba grające kluby.
jeśli tak jest to zwracam honor człowiek się uczy całe życie pozdro

Golyrubychop
Kontakt:

#150 Post autor: Golyrubychop » 17 wrz 2011, o 16:44

Mirek pisze:Roni jak podali pierwsze ceny, to byłem wkurzony. Jak je obniżyli, to przyklasnąłem temu rozwiązaniu. Jak jeszcze mogłem doładować karnet przez neta, to już jest dobrze.
Nie szukajmy dziury w całym, tylko mobilizujmy się, żeby było nas jak najwięcej. Jeśli trzeba to krytykuję, ale nie teraz. Zresztą samo marudzenie nic nie da.
A jak to idzie zrobić bo jo jest słaby w komputerach.

Zablokowany