Akademia Piłkarska Ruch
-
- Kontakt:
Re: Akademia Piłkarska Ruch
jak zrobiom gimnazium sportowe tak jak jest to w niemczech to oni dziennie bedom mieli jakies zajecja zwiazane z pilkom wiec dziennie jakies treningi. to tylko teraz do wakacji dwa razy w tygodniu mi sie wydaje zeby pozbierac i wyselektowac mlodziesz
-
- Kontakt:
a gdzie bedzie te gimnazjum ? wybudują szkołe czy jak ? chyba ze przenosiny na SŚ i wcielenie w Ruch tamtej szkółki a edukacja w salach na SŚ ? skoro nie chcą współpracować z UKS-em
pytam bo jestem bardzo ciekaw jak mają to w planach zrobic. I jeszcze jedno taki chlopaczek co se trenuje np w Śląsku Świętochłowice bedzie roz na treniol łaził na Sląsk a roz do szkołki na Ruch-u ?? ( godom o chwili obecnej )
pytam bo jestem bardzo ciekaw jak mają to w planach zrobic. I jeszcze jedno taki chlopaczek co se trenuje np w Śląsku Świętochłowice bedzie roz na treniol łaził na Sląsk a roz do szkołki na Ruch-u ?? ( godom o chwili obecnej )
- Chudy81
- Kontakt:
W każdej jednej szkole za porozumieniem z dyrektorem mogą utworzyć klasę o profilu sportowym gdzie będą się uczyć młodzi piłkarze.buli19R20 pisze:a gdzie bedzie te gimnazjum ? wybudują szkołe czy jak ? chyba ze przenosiny na SŚ i wcielenie w Ruch tamtej szkółki a edukacja w salach na SŚ ? skoro nie chcą współpracować z UKS-em

Nie ważne w jakim świata miejscu, ważne że Ruch mam w mym Niebieskim SeRcu.
-
- Kontakt:
ok pasuje a jak ma sie sprawa z obecnymi treningami ??? raz trening w tym klubie a raz zajęcia na Ruch-u ??
- Chudy81
- Kontakt:
Tego Ci już nie powiem ale w takim przypadku tak było u nas w szkole nauczycielem w-f był jeden z trenerów, w sumie dzięki niemu powstała ta klasa, podpiął ją pod Unię i tak z najlepsi chłopcy z okolic Raciborza grali w Unii, z tym że to było 10 lat temu nie mam pojęcia jak to wygląda teraz.

-
- Kontakt:
prawdopodobnie bedzie wygladalo to tak ze chlopaczki nie beda mieli czasu trenowas np w Slasku, poniewazpo prostu nie beda mieli czasu. Tak sie dzieje np z chlopaczkami ze Stadionu, ktorzy chodza do klasy sportowej i oni maja trening rano w ramach zajec szkolnych a potem musza po poludniu jeszcze leciec.
-
- Kontakt:
chudy jo wiem ze jak bedzie klasa to zamiast wf-u bydom miec treniol ale teraz mają zacząć sie zajęcia na Ruch-u dwa razy w tydniu dla wszystkich bajtli i zastanawiom sie jak pogodzom te mode chopcy treningi w swoim klubie i te zajęcia na Cichej.
- Chudy81
- Kontakt:
Kurde powiem Ci buli że no nie mam pojęcia, myślę że po to jest zawiązana ta współpraca z Wolfsburgiem żeby pogodzić szkołę poranne treningi i popołudniowe, kiedyś ktoś pisał jak to wygląda chyba w Barcelonie, młodzi spotykają się w szkole rano, trening szkoła później razem jedzą posiłek mają kilka godzin na naukę ( razem na obiektach klubowych) trening popołudniowy, po treningu do domów spać i tak przez cały tydzień. Wiem że u nas będzie problem żeby to wprowadzić ale miejmy nadzieję że coś podobnego wprowadzą.

-
- Kontakt:
no mi sie wydaje ze tutaj bedzie cos podobnego i ewentualnie jakis internat dla mlodziezy spoza okolic slaska powiedzmy.
a nie bedzie tak ze ta mlodziesz bedzie jeszcze kaj indzej grac, oni bedom tylko grali w Ruchu a nie ze w dwoch klubach na raz.
a na takie cos idealny obiekt byly stadion przy ulicy Cichej bo tak to niewiem czy najom gdzie trenowac mlodziki oczywiscie po przeprowadzce Ruchu na Stadion Slaski
a nie bedzie tak ze ta mlodziesz bedzie jeszcze kaj indzej grac, oni bedom tylko grali w Ruchu a nie ze w dwoch klubach na raz.
a na takie cos idealny obiekt byly stadion przy ulicy Cichej bo tak to niewiem czy najom gdzie trenowac mlodziki oczywiscie po przeprowadzce Ruchu na Stadion Slaski
- Chudy81
- Kontakt:
Z tego co się dowiedziałem to klasa o profilu sportowym musi w ciągu tygodnia wykorzystać na w-fie 12h lekcyjnych czyli na poranny trening mają spokojnie dość czasu. Ponadto jest to klasa na którą dyrektor szkoły dostaje od oświaty dodatkowe pieniądze. Zapomniałem dodać prędzej na stworzenie takiej klasy przede wszystkim musi się zgodzić Kuratorium Oświaty i Dyrektor szkoły.

-
teraz te treningi co sa dwa razy w tygodniu sa za darmotaki wabik moze przyjsc kto chce i kiedy chce tako szkolka.Ma to na celu przeglad bardzo wielu chlopcow bo maja nadzieje ze w danym roczniku przewinie sie np 200 chlopakow i trenerzy beda mogi sie mim przyjrzec czy co umia grac.Nastepnie bedzie selekcja bo cos trzeba bedzie powiedziec tym co sie nie nadaja wlasciwe treningi zaczna sie od nowego sezonu czyli od sierpnia wtedy poznamy skladki klubowe powstana klasy sportowe.oj zobaczymy co ztego wyjdzie z Gesior to pochyto
-
niech sie od czechów uczą
http://czado.blox.pl/html" onclick="window.open(this.href);return false;
http://czado.blox.pl/html" onclick="window.open(this.href);return false;
-
- Kontakt:
Niy, mylisz sie. Znam jego ojca, kery pedzioł mi takie coś - ,, Mały chciał grać w legii, ale jak zaczął chodzić na mecze Ruchu to od razu mu się spodobało, no i chciałby zostać w Ruchu. Mateusz to gorol, ale serducho już ma NIEBIESKIE "szmatin pisze:14 tyz Sosnowiec jego wizja to legia
Sorry za off top
A co do Akademii ... niy wiym czy to wszistko wypali, niy ma żodnych konkretów ani nic..
Dla mnie sytuacja jest prosta. Jesli UKS nie bedzie oddawal dobrowolnie pilkarzy do SSA, to trzeba im zabrac eRke z nazwy. Niech sie nazywaja SMS albo inne ciulstwo ale nie Ruch.
W ostatnich dzisiecioleciach strasznie siadlo szkolenie na Slasku. Kiedys w lidzie bylo 5 ekip z graczami ino ze Slonska plus nastepne 10 z polowa hanysow s skladzie...
Dzis to nie wiem czy hanysow jest co najmniej 20 w Ekstraklasie. Przykre to.
W ostatnich dzisiecioleciach strasznie siadlo szkolenie na Slasku. Kiedys w lidzie bylo 5 ekip z graczami ino ze Slonska plus nastepne 10 z polowa hanysow s skladzie...
Dzis to nie wiem czy hanysow jest co najmniej 20 w Ekstraklasie. Przykre to.
- laciek20
- Kontakt:
ruchchorzow.com.plW związku z otwarciem Akademii Piłkarskiej Ruch Chorzów SA podpisał dziś umowę z Parafialnym Klubem Sportowym PKS Józefka Chorzów. To właśnie z tego klubu trafiać będą do Ruchu najzdolniejsi młodzi piłkarze.
PKS Józefa funkcjonuje od 10 lat. Sekcja liczy kilka grup młodzieżowych, które występują w rozgrywkach ligowych Śląskiego Związku. Z tego klubu wywodzą się tacy piłkarzy jak Robert Chwastek, który obecnie gra w Wiśle Płock czy Michał Kuzia, który występuje w naszym zespole Młodej Ekstraklasy.
- Dzięki podpisanej współpracy Ruch będzie miał pierwszeństwo w pozyskiwaniu naszych zawodników - mówi prezes PKS, Jarosław Skraga. – Najlepsi piłkarze z naszego klubu trafią do Ruchu Chorzów. Warto więc trenować w PKS Józefka, bo w każdej chwili można zostać piłkarzem Akademii Piłkarskiej.
nie wiem czy nie lepszym zespołem byłby AKS Wyzwolenie ?

kibole, bandyci ... stadionowi CELEBRYCI !