Ruch - Odra

Forum sympatyków KS Ruch Chorzów
ODPOWIEDZ
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
19r20
Kontakt:

#136 Post autor: 19r20 » 13 kwie 2008, o 21:00

dobrze że w końcu wygrali

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Odra:
Obrazek

cała galeria na stronie www.goRny.slask.prv.pl Zapraszamy !
Ostatnio zmieniony 13 kwie 2008, o 21:07 przez 19r20, łącznie zmieniany 1 raz.
GKS Katowice to klub, który był jednym z najaktywniejszych w procederze korupcyjnym - http://pilkarskamafia.blogspot.com

buli1920
Kontakt:

#137 Post autor: buli1920 » 13 kwie 2008, o 21:01

co do postu Kempes 69 bez urazy ale murawa w chorzowie nalezala do najlepszych naturalnych muraw w europie !!! wiem ze to sa wypowiedzi pilkarzy nie Twoje ale coz tak bywa. sam bym chcial cos lepszego na Cichej !!! ale Tylko Na Cichej Bo To Moja Swiatynia pomimo tego ze jestem zagranica !!!
Wyspy 19R20 Niebieskie

Awatar użytkownika
LuxtyR
Kontakt:

#138 Post autor: LuxtyR » 13 kwie 2008, o 21:05

buli1920 pisze:co do postu Kempes 69 bez urazy ale murawa w chorzowie nalezala do najlepszych naturalnych muraw w europie !!! wiem ze to sa wypowiedzi pilkarzy nie Twoje ale coz tak bywa. sam bym chcial cos lepszego na Cichej !!! ale Tylko Na Cichej Bo To Moja Swiatynia pomimo tego ze jestem zagranica !!!
kiedy nalezala do najlypszych w europie ? w latach 50-70-80 ?;// teroz jest lipa i nawet widac ze sektorow. Kopel zamiast dac cos kasy na nasz stadion woli wykupywac tereny pod hipermarkety... kiedy bydom wybory na prezydenta chorzowa ? bo byda gadol kazdymu z rodziny, zeby nie glosowali na tego sknere... :wstyd:

ale liczy sie nasz doping i to, ze niebiescy wygRali !! juz czuja, jakie bydzie na (7)eglej pierdolniecie z dopingiem ;>

Harpo
Kontakt:

najważniejsze są 3 punkty !

#139 Post autor: Harpo » 13 kwie 2008, o 21:13

Ufff... 3 pkt. zostają w Chorzowie :D

moim zdaniem:
1. piłkarsko - pierwsze pół godziny DNO kompletne. Szybko stracona bramka (chop przez 50 m. leciał sam a nasi 3 nie potrafili mu przeszkodzić :oczami: ) i bez sensu podania...
Od momentu wyrównania (wcześniej mogło by "po ptokach" -kapitalna interwencja Miodka) gra lepsza. Przy stanie 3:1 trza było "dobić" Odrę ,ale to co wyprawiali nasi w ataku to masakra...TYLE okazji i fajnych akcji, a zero bramek (nietrafienie z 7 m do PUSTEJ bramy to mistrzostwo świata... :zdegustowany: )
Odra strzeliła kontaktowego gola i wyrównanie śmierdziało do końca meczu. Dobrze, że nie wpadła jakaś przypadkowa bramka.
Brawa dla Grzyba, Balaza i...Adamskiego (2 świetne interwencje, gdyby nie on- brama pewna). Miodek też kilka b.dobrych interwencji.
Co z tego, że Ćwielong latał, jak synek nie potrafi przymierzyć ???
Ogólnie Niebiescy na +
2. kibicowsko - Odra się ładnie zaprezentowała, my też, choć uważam, że po 15 tys z Widzewem, 18 z Lechem każda liczba poniżej 10 tys jest porażką. Te 8 tys dzisiaj były dobre na II ligę. Ale jak się prezentuje taki koszmarny styl jak w poprzednich meczach, to nie dziwota, że ludziska się wk....urzyli.
Ludzi było max 7500 - przecież mamy stadion na 10 tys, więc skąd u Was szacowanie, że 9-10 tys było??? Pól trybuny wolne, 3/4 "jedynki" tez, sektory buforowe...
Acha, jeszcze jedno: śpiewanie prze 10 min "naszym Klubem HKS..." jest nudne. Serio.
Bembengości 3xgłośniejszy od naszych werbli :rotfl:
3. Organizacyjnie - nagłośnienie szajs, i "gratuluję" pomysłu zamknięcia sektora 5. Wszyscy chcieli wejść na 6, efektem czego była chaja, bo ci co się nie zmieścili stali na schodach i ch... było widać :zly:

Mamy 10 miejsce i parę punktów na strefą spadkową - I TO JEST DOBRE! :D

PS. NIE BĘDZIE nowego stadionu przy Cichej: monitoring i te nowe płoty u góry sektorów są robione na kilka (naście????) najbliższych lat.
Niebieskie serce od 1988 R.
NOWY STADION DLA RUCHU!!!

"PRECZ z polityczną poprawnością!"

baxsio
Kontakt:

Re: najważniejsze są 3 punkty !

#140 Post autor: baxsio » 13 kwie 2008, o 21:31

Harpo pisze:Ufff... 3 pkt. zostają w Chorzowie :D

moim zdaniem:
1. piłkarsko - pierwsze pół godziny DNO kompletne. Szybko stracona bramka (chop przez 50 m. leciał sam a nasi 3 nie potrafili mu przeszkodzić :oczami: ) i bez sensu podania...
Od momentu wyrównania (wcześniej mogło by "po ptokach" -kapitalna interwencja Miodka) gra lepsza. Przy stanie 3:1 trza było "dobić" Odrę ,ale to co wyprawiali nasi w ataku to masakra...TYLE okazji i fajnych akcji, a zero bramek (nietrafienie z 7 m do PUSTEJ bramy to mistrzostwo świata... :zdegustowany: )
Odra strzeliła kontaktowego gola i wyrównanie śmierdziało do końca meczu. Dobrze, że nie wpadła jakaś przypadkowa bramka.
Brawa dla Grzyba, Balaza i...Adamskiego (2 świetne interwencje, gdyby nie on- brama pewna). Miodek też kilka b.dobrych interwencji.
Co z tego, że Ćwielong latał, jak synek nie potrafi przymierzyć ???
Ogólnie Niebiescy na +
2. kibicowsko - Odra się ładnie zaprezentowała, my też, choć uważam, że po 15 tys z Widzewem, 18 z Lechem każda liczba poniżej 10 tys jest porażką. Te 8 tys dzisiaj były dobre na II ligę. Ale jak się prezentuje taki koszmarny styl jak w poprzednich meczach, to nie dziwota, że ludziska się wk....urzyli.
Ludzi było max 7500 - przecież mamy stadion na 10 tys, więc skąd u Was szacowanie, że 9-10 tys było??? Pól trybuny wolne, 3/4 "jedynki" tez, sektory buforowe...
Acha, jeszcze jedno: śpiewanie prze 10 min "naszym Klubem HKS..." jest nudne. Serio.
Bembengości 3xgłośniejszy od naszych werbli :rotfl:
3. Organizacyjnie - nagłośnienie szajs, i "gratuluję" pomysłu zamknięcia sektora 5. Wszyscy chcieli wejść na 6, efektem czego była chaja, bo ci co się nie zmieścili stali na schodach i ch... było widać :zly:

Mamy 10 miejsce i parę punktów na strefą spadkową - I TO JEST DOBRE! :D

PS. NIE BĘDZIE nowego stadionu przy Cichej: monitoring i te nowe płoty u góry sektorów są robione na kilka (naście????) najbliższych lat.
Pleciesz bzdury jak malo ktory w tekscie co do frekwencji!
Pierwszy raz jestes na Cichej ze nie zauwazasz ze duza czesc widzow jest na koronie stadionu??????
Duzo osob tam bylo i te puste miejsca ktore Ty wskazales sa wypadkowa tego ze gro ludzi bylo wlasnie tam na koronie stadionu!!
Na moje oko 9-9,5 tys razem z kibicami Odry.
Polska,Polska ,Polska bez Ślonska
[img]http://www.xif.pl/podpis/podpisy/grzyb.jpg[/img]

Awatar użytkownika
LuxtyR
Kontakt:

#141 Post autor: LuxtyR » 13 kwie 2008, o 21:43

naszym klubem daje efekt jak jest spiewane okolo 10 razy, tak bylo, jest i tak bydzie, a jak sie komus nie chce spiewac, to won z mlyna...

@UP : jo nie jezdza na wyjazdy, a umia.. winc ? :luka:

baxsio
Kontakt:

#142 Post autor: baxsio » 13 kwie 2008, o 21:52

LuxtyR pisze:naszym klubem daje efekt jak jest spiewane okolo 10 razy, tak bylo, jest i tak bydzie, a jak sie komus nie chce spiewac, to won z mlyna...

@UP : jo nie jezdza na wyjazdy, a umia.. winc ? :luka:
To wielki :padam: ze umisz !!
A moim zdaniym "Naszym klubem....." powinno sie spiywac jak noj duzyj bo to dowo dupny efekt ino u nos na Cichej jes problym z akustykom i to nie je tak jak to my by chcieli coby to wyglondalo!!!
Pozdro ze NIYBIESKIM pozdrowiyniem
Polska,Polska ,Polska bez Ślonska
[img]http://www.xif.pl/podpis/podpisy/grzyb.jpg[/img]

stan01
Kontakt:

#143 Post autor: stan01 » 13 kwie 2008, o 21:55

A ja mam pytanie, jak długo jeszcze Fabusz będzie wystepował w pierwszym składzie. Wg mnie Facet jest po prostu dno. Każde przyjęcie przez Niego piłki kończy się upadkiem, facet nie wie po podaniu do Niego bala, co z tym balem zrobić, wali w murawa i czeko niy wiym na co. Ktoś kiedyś porównywoł Go i uzasadnioł, że jest sto % lepszy od wiadomo kogo. Chodzi o to, że Fabusz podobno pozwala grać innym, pozwala innym strzelac bramki, nie tak jak ten poprzedni, który wszystkie akcje brał na siebie i innym bramek strzelać nie pozwalał.

kijop666

#144 Post autor: kijop666 » 13 kwie 2008, o 22:00

radzion pisze:Miodek-bez winy przy torach 7; Adams-przy 2 straconej bramie poszol do ataku i wlasnie jego braklo w obronie.PULKOWSKI-dla taki maly Man of the match-nie wierze ze to pisze.mimo zawalenia bramy potem zapier...od linii do linii.w defensywie byl wszedzie.do tego brama.kiedys mowilismy na niego taki gattuso Ruchu.i dzis tak bylo.super cwielong.bardzo szybki.gdyby tylko skuteczniejszy.
wyjon ześ mi to z ryja!! 2 nojlepsze dzisioj fussbalery Adams(profesore) i Pulkowski
RUCH Chorzów....BRAMA DO INNEGO WYMIARU
CHELSEA FC...
ATLETICO MADRID...

czechu
Kontakt:

#145 Post autor: czechu » 13 kwie 2008, o 22:02

stan01 pisze:A ja mam pytanie, jak długo jeszcze Fabusz będzie wystepował w pierwszym składzie. Wg mnie Facet jest po prostu dno. Każde przyjęcie przez Niego piłki kończy się upadkiem, facet nie wie po podaniu do Niego bala, co z tym balem zrobić, wali w murawa i czeko niy wiym na co. Ktoś kiedyś porównywoł Go i uzasadnioł, że jest sto % lepszy od wiadomo kogo. Chodzi o to, że Fabusz podobno pozwala grać innym, pozwala innym strzelac bramki, nie tak jak ten poprzedni, który wszystkie akcje brał na siebie i innym bramek strzelać nie pozwalał.
A kto mo za niego grac Ecik moze?Wedlug mnie Fabusz robi bradzo duzo roboty w ataku,jakby byl mlodszy to by niejedna Polska druzyna go chciala:)

Awatar użytkownika
LuxtyR
Kontakt:

#146 Post autor: LuxtyR » 13 kwie 2008, o 22:06

czechu, sam zech chiol napisac, ze kto ma wlezc za niego(ecik...) w sumie dobrze, ze lon nie grol, bo by bylo cinzko o wygrana ;>

Elmer
Kontakt:

#147 Post autor: Elmer » 13 kwie 2008, o 22:08

Sorry Stan01, ale skoro uważasz, że fabusz to dno :szok: to nie znasz się na piłce. Dzisiaj nasz najlepszy piłkarz, dużo lepszy od Ćwielonga. Gdzie wy widzicie szybkośc Ćwielonga? Policz sobie ile stratm ile pojedynków główkowych przegrał dzisiaj Fabusz, a ile Ćwielong.
Pierwszy raz przy Cichej: 10.06.1989 r. Ruch - Olimpia 2:1
Pierwszy wyjazd: 3.10.1992 r. Górnik - Ruch 1:1
Najwyższe zwycięstwo: 7:0 ze Stomilem Olsztyn. Najwyższa porażka: 0:6 z... Pogonią Siedlce.
Sukcesy, które świadomie przeżyłem: 1 mistrzostwo Polski, 1 wicemistrzostwo Polski, 3xbrązowy medal, Puchar Polski (1996), finał Pucharu Intertoto (1998).

NBS
Kontakt:

#148 Post autor: NBS » 13 kwie 2008, o 22:12

Ćwielong dzisiaj mimo nieskuteczności zagrał świetnie. Bardzo szybki w II połowie prawie wszystkie podania do przodu na niego i dobre dośrodkowania. Brawa dla Pulkowskiego za walkę i przecinanie podań, zrehabilitował się za tą straconą bramkę, dzisiaj był wszędzie.
Grzyb powraca do formy, większość akcji jego stroną. Balaz słabiej ale strzelił bramkę.
Głupio stracone bramki, obydwie przez zaspanie obrony, która grała nawet nieźle szczególnie przy 3:1. Razi tylko nieskuteczność, bo chyba tylko dzięki niej nie jesteśmy wyżej w tabeli. W tym meczu powinno być co najmniej 6:2. Te zmarnowane sytuacje Fabusza i Ćwielonga to tragedia. Mieliśmy tyle 100% sytuacji a bramki padły po dosyć przypadkowych zdarzeniach, pierwsza po szczęśliwym pojawieniu się Pulkowskiego a trzecia po rykoszecie.

kacza
Kontakt:

#149 Post autor: kacza » 13 kwie 2008, o 22:13

Elmer pisze: Policz sobie ile stratm ile pojedynków główkowych przegrał dzisiaj Fabusz, a ile Ćwielong.
zes dojebol na calyj lini :hyhy:

Pepe 171 cm wzrostu
Fabusz 187 cm wzrostu

a ze stratami to byli mniej wiecej na rowno ino ta skutecznosc Pepka a raczej jej brak :kwasny:

valderama
Kontakt:

#150 Post autor: valderama » 13 kwie 2008, o 22:15

Nareszcie wygrali ... wielkie szczęście, wielki dzień. Można mówić o jakiś niedociągnięciach organizacyjnych, kibicowskich, sportowych, ale NAJWAŻNIEJSZE są trzy pkt. naprawdę wierze w to że w przyszłym sezonie Ruch znów będzie wielki, bo to że się utrzyma to dla mnie pewniak :).

Bo to jest dzień ... :)

ODPOWIEDZ