Zmiany kadrowe w Ruchu Chorzów
- HullCityFC
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
Re: Zmiany kadrowe w Ruchu Chorzów
Nie wiem czy Neugebauer podpisze czy nie ale sytuacje jak z Donnaruma w Milanie czy Buksa w Wisle powoduja ze odechciewa sie szkolic pilkarzy...
-
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
-
- Kontakt:
Mistrz !
To jak klub obecnie stara się działać, dyskutować i przede wszystkim współpracować z piłkarzami to jest poezja. Pewnie dostaniemy jeszcze wiele takich "gongów" bo któryś z nich nie będzie chciał czasem zostać w klubie, ale w każdej z tych sytuacji klub zrobi wszystko co może żeby zatrzymać zawodnika na Cichej.
Jeśli trener będzie na niego stawiał, to wspominany Neugebauer, Siwek czy Wójtowicz za te 2 lata to będą wielcy zawodnicy.
P.S
Apropo tego dialogu z zawodnikami... Pamiętacie jak to wyglądało za czasów słynnego meczu we Wrocławiu jak spadaliśmy ?
Niewiarygodne jaką drogę trzeba było przejść, żeby klubem zarządzali fachowcy a nie przebierańcy
Jak tak o tym myślę, to wydaje mi się że ten sezon wtedy był do uratowania jeśli kto inny by tym zarządzał. Z drugiej strony... co by to zmieniło ?
Odroczenie wyroku chyba jedynie.
To jak klub obecnie stara się działać, dyskutować i przede wszystkim współpracować z piłkarzami to jest poezja. Pewnie dostaniemy jeszcze wiele takich "gongów" bo któryś z nich nie będzie chciał czasem zostać w klubie, ale w każdej z tych sytuacji klub zrobi wszystko co może żeby zatrzymać zawodnika na Cichej.
Jeśli trener będzie na niego stawiał, to wspominany Neugebauer, Siwek czy Wójtowicz za te 2 lata to będą wielcy zawodnicy.
P.S
Apropo tego dialogu z zawodnikami... Pamiętacie jak to wyglądało za czasów słynnego meczu we Wrocławiu jak spadaliśmy ?

Niewiarygodne jaką drogę trzeba było przejść, żeby klubem zarządzali fachowcy a nie przebierańcy

Jak tak o tym myślę, to wydaje mi się że ten sezon wtedy był do uratowania jeśli kto inny by tym zarządzał. Z drugiej strony... co by to zmieniło ?
Odroczenie wyroku chyba jedynie.

-
- Kontakt:
Budująca jest nie tylko postawa Prezesa i Klubu, ale też tych młodych zawodników. Zarówno Siwek jak i Neugebauer pokazali się rewelacyjnie w zeszłym sezonie, a przez najbliższe dwa wciąż będą młodzieżowcami, więc podejrzewam że na brak ofert by nie narzekali, a jednak się dogadali 

-
- Kontakt:
Czekamy na srodkowego obronce i kadra zamknieta. Brawo dla zarzadu ze po 1 treningu trener ma gotowe 95 % skladu gotowego do gry w 2 lidze
-
- Kontakt:
Jak Mokry zostanie i przyjdzie jakiś solidny środkowy obrońca na poziomie to wierze w baraże 

-
- Kontakt:
Fajnie jakby Mokry został, do tego obrońca i..... Monet

- jajo
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
Super, że Neugebauer podpisał!
Niemniej szkolić opłaca się na pewno.
Nawet jakby odszedł za darmo, to zarabialiśmy na ekwiwalencie i następnych transferach.
Docelowo ogarnie się dłuższe kontrakty i będzie sprzedawać.
Jedyna droga dla klubu w środkowej Europie.
W tym przypadku też możliwe, że poszła jakaś klauzula lub dzentelemenska umowa, ze np. na oferty z ekstraklasy klub nosem nie bedzie krecil.
Jakby tak zostal Morky, jakis solidny srodkowy obronca, to naprawde bedzie to fajnie wygladalo. balem sie, ze bedziemy slabsi niz w 3 lidze, a jest szansa ze duzo mocniejsi.
Niemniej szkolić opłaca się na pewno.
Nawet jakby odszedł za darmo, to zarabialiśmy na ekwiwalencie i następnych transferach.
Docelowo ogarnie się dłuższe kontrakty i będzie sprzedawać.
Jedyna droga dla klubu w środkowej Europie.
W tym przypadku też możliwe, że poszła jakaś klauzula lub dzentelemenska umowa, ze np. na oferty z ekstraklasy klub nosem nie bedzie krecil.
Jakby tak zostal Morky, jakis solidny srodkowy obronca, to naprawde bedzie to fajnie wygladalo. balem sie, ze bedziemy slabsi niz w 3 lidze, a jest szansa ze duzo mocniejsi.
wieRzę, że coś co trwało tyle lat, nie da się zdmuchnąć tak jak domek z kart...
- ryszardczaban
- Kontakt:
co do godki o awansie Odry i Ruchu na konferencji to albo jo cos myla albo trener, ale my z Odra awansowali w 96 a w 97 byl szpil 3-2 do nos z torem gitary w 90 min.
a trener godo o czasach 80tych
Trener też wspominał mecz 1/16 Pucharu Polski
1977-08-21 Odra Wodzisław Śląski - Ruch Chorzów 2-1
Odra Wodzisław Śląski - Ruch Chorzów 2-1 (1-1)
1-0 Jerzy Wolny (39)
1-1 Jan Benigier (40)
2-1 Jan Adamczyk (70)
21/08/1977 (17:00) Wiesław Bartosik (8 000)
Gerard Neumann - Jerzy Wodecki, Jan Krzyżok, Bolesław Zaczyk, Piotr Krafczyk, Jan Adamczyk, Bolesław Buchalik, Herbert Gawlik, Edward Socha, Jerzy Wolny, Andrzej Różycki
Piotr Czaja - Malcher, Zając, Wyciśik, Wyrobek, Wira, Bedryj (57 Foreiter), Kajrys, Bula, Jan Benigier, Walot
a trener godo o czasach 80tych
Trener też wspominał mecz 1/16 Pucharu Polski
1977-08-21 Odra Wodzisław Śląski - Ruch Chorzów 2-1
Odra Wodzisław Śląski - Ruch Chorzów 2-1 (1-1)
1-0 Jerzy Wolny (39)
1-1 Jan Benigier (40)
2-1 Jan Adamczyk (70)
21/08/1977 (17:00) Wiesław Bartosik (8 000)
Gerard Neumann - Jerzy Wodecki, Jan Krzyżok, Bolesław Zaczyk, Piotr Krafczyk, Jan Adamczyk, Bolesław Buchalik, Herbert Gawlik, Edward Socha, Jerzy Wolny, Andrzej Różycki
Piotr Czaja - Malcher, Zając, Wyciśik, Wyrobek, Wira, Bedryj (57 Foreiter), Kajrys, Bula, Jan Benigier, Walot
Mój pierwszy mecz Ruchu 25 września 1977 roku Ruch Chorzów-Górnik Zabrze 1-1 (0-1) na Stadionie Śląskim.
Mój pierwszy mecz na Cichej 6 2 września 1979 roku Ruch Chorzów-Legia Warszawa 3-2(0-1)
I jak tu nie kochać takiej drużyny,która po 50 minutach przegrywa 0-2,a wygrywa mecz 3-2
Wygrywanie wpisane jest w DNA Ruchu Chorzów i moje.
Pierwszy wyjazd 3 maja 1980 Górnik Zabrze-Ruch Chorzów 1-1 (1-0).
Pierwszy mecz europejskich pucharów oglądany na Cichej 6 1 października 1979 roku Ruch Chorzów-BFC Dynamo Berlin 0-0 I runda Pucharu Europy Mistrzów Krajowych edycji 1979/80.
Mój pierwszy mecz na Cichej 6 2 września 1979 roku Ruch Chorzów-Legia Warszawa 3-2(0-1)
I jak tu nie kochać takiej drużyny,która po 50 minutach przegrywa 0-2,a wygrywa mecz 3-2
Wygrywanie wpisane jest w DNA Ruchu Chorzów i moje.
Pierwszy wyjazd 3 maja 1980 Górnik Zabrze-Ruch Chorzów 1-1 (1-0).
Pierwszy mecz europejskich pucharów oglądany na Cichej 6 1 października 1979 roku Ruch Chorzów-BFC Dynamo Berlin 0-0 I runda Pucharu Europy Mistrzów Krajowych edycji 1979/80.
-
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
Trener mówił o dwóch meczach z Odrą. Tym z 77 i tym gdzie Wawrzyczek strzelił na 3:2 w ostatnich minutach meczu. Przynajmniej tak to zrozumiałem. Zresztą przyjemnie się trenera słucha na konferencji.
Mokry ma ważny kontrakt jeszcze przez rok. Dostał propozycję nowego już teraz. Jeśli miałby odejść w tym okienku, to potencjalni zainteresowani muszą za niego zapłacić.
Mokry ma ważny kontrakt jeszcze przez rok. Dostał propozycję nowego już teraz. Jeśli miałby odejść w tym okienku, to potencjalni zainteresowani muszą za niego zapłacić.
historiaruchu.pl
-
- Kontakt:
-
- Kontakt:
Dziś Kamil Grabara zmienił klub za 3,5 mln euro czy Ruch miał zagwarantowany % od transferu ? odchodził za poprzedniej ekipy więc nie wiadomo czy tamte zakalce dbały o takie sprawy
-
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
-
- Kontakt:
Jakieś przecieki kim są testowani zawodnicy?
Coś było, że 18/19letni bramkarz z PB zdaje się. Po składzie patrząc ktoś na lewe skrzydło i jeszcze dwóch. Nie oglądałem transmisji, więc może mnie te informacje ominęły.
Coś było, że 18/19letni bramkarz z PB zdaje się. Po składzie patrząc ktoś na lewe skrzydło i jeszcze dwóch. Nie oglądałem transmisji, więc może mnie te informacje ominęły.
-
- Kontakt:
Testowani zbytnio się nie wyróżnili na tle okręgówki.Znaczne lepsze wrażenie zrobił nasz junior Krystian Mucha