Komfort pracy ma się podpisując 2 letni kontrakt, te osoby które teraz wielce się rozpisują o 3 miesięcznym wypowiedzeniu po 3 porażkach pewnie pierwsze wołałyby o zmianę trenera. Łukasz Bereta to bardzo dobry trener, sprawdził się, zrealizował założony cel.
Był kandydatem kibiców, sam dawałem jego cv akcjonariuszom, miałem nadzieję , że będzie z nami do ekstraklasy.
Natomiast co do 3 miesięcznego okresu wypowiedzenia, to w pełni zgadzam się z klubem, każdy trener , który tu przyjdzie dostanie taki warunek i na tą chwilę nie podlega on żadnym negocjacją. Dlaczego? bo klub jest w czasie odbudowy, ogląda każdą złotówkę przed jej wydaniem, nie żyje ponad stan. Nie stać nas na powrót utrzymywania trenerów ''zwolnionych'' przez kolejny rok jak to miało miejsce w przypadku Warzychy, Wleciałowskiego czy Fornalaka - min. takie gospodarowanie doprowadziło ten klub na dno.
Kibice nigdy nie odwrócili się od trenera Berety i cały czas miał pełne wsparcie w każdej kwestii, zarówno wczoraj jak i dziś.
Natomiast takie są koleje rzeczy zawodu trenera. Mi osobiście jest przykro, że trener Bereta nie podpisał nowego kontraktu, 3mam za niego kciuki i może kiedyś do nas wróci, natomiast polityka klubu jest jasna i klarowna, także pełne wsparcie i zaufanie do Prezesa Siemianowskiego i ludzi w klubie, bo chyba gołym okiem widać, że przez ostanie 2 lata w klubie organizacyjnie, marketingowo i PRowo zrobiono naprawdę milowy krok. Po to mamy przedstawiciela w klubie, aby być na bieżąco i w sprawach ważnych doradzić bądź wypowiedzieć swoje zdanie.
ROHAN2 pisze: ↑18 cze 2021, o 07:52
west72 pisze: ↑18 cze 2021, o 07:24
ROHAN2 pisze: ↑18 cze 2021, o 06:31
Pytanie czemu zarząd nie był tak pryncypialny podpisując 4 letnią umowę z Kamilem Lechem?
Myślę, że właśnie dlatego teraz postawili sprawę jasno. Dasz radę pracujemy, nie ma wyników 3 miesiące i się żegnamy. Teraz Kamila nie ma, może na zesłaniu nabierze pokory, popracuje nad głową i po powrocie jeszcze nam się przyda.. Mamy Kubę, i Tomka,Grzywaczewski nie podjoł rękawicy, nie wykorzystał szans więc pewnie go pożegnamy . Z perspektywy wysokości kontraktu pewnie Kamil ma trzecioligowy, więc korzyść dla nas gdyby odpalił
To nie problem długości wypowiedzenia tylko problem z brakiem wiary w trenera Beretę jest rzeczywistym powodem zwolnienia. Myślisz że nowy trener jest w stanie zbudować zespół w 3 miesiące? Trener powinien mieć czas i spokój do pracy, w systemie 3 miesięcznego wypowiedzenia nikt nie będzie miał komfortu pracy.