Czekam na info o podpisaniu umowy o współpracy ze Stadionem Śląskim.DamianEiRe pisze: ↑30 kwie 2021, o 15:55Taka wspolpraca to warsztaty z naszym sztabem dla trenerow z klubow partnerskich. Mysle ze od strony finansowej, bardziej chodzi o dochod ze sprzedazy zawodnikow do innych klubow tak jak mialo to miejsce z Wincierszem.MaRo171 pisze: ↑30 kwie 2021, o 14:00Wytłumaczcie mi proszę jak to jest z tymi Oficjalnymi Partnerami Ruchu? Mega mnie cieszy fakt podpisywania umów z klubami z regionu. Nawet przestałem liczyć ile już tego jest. Wspomnę tylko kluby ze Świętochłowic, Imielina, teraz doszły z Rudy Śląskiej. To jest cholernie budujące, że te kluby Nam ufają.
Ale każdy z przedstawicieli klubów mówi to samo : rozwój i podnoszenie poziomu szkolenia. Tylko co się pod tym kryje? Że nasi trenerzy będą pokazywać tamtym jak mają szkolić? Albo, że najzdolniejsi będą przechodzić do nas (pewnie nie za darmo, bo te kluby z czegoś muszą żyć).
Zmiany kadrowe w Ruchu Chorzów
- Adrian.G
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
Re: Zmiany kadrowe w Ruchu Chorzów
Kupię (wymienię) proporczyki Ruchu Chorzów do mojej kolekcji.
Zapraszam na mój fan page z proporczykami Ruchu Chorzów.
FB ---> https://www.facebook.com/ProporczykiRuchuChorzow/
TT ---> @RuchProporczyki
Zapraszam na mój fan page z proporczykami Ruchu Chorzów.
FB ---> https://www.facebook.com/ProporczykiRuchuChorzow/
TT ---> @RuchProporczyki
-
- Kontakt:
- HullCityFC
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
-
Kibice bardzo dużo hajsu lądują w klub malowanie trybuny,przejazdy drużyny, projekt nowego herbu ,pralki, tasie,obozy,czy choćby ręczniki dla pilkarzy.
Może warto pomyśleć o zrzutce na jakieś nowe nabytki albo budowa stadionu taki pomysł już ponoć jest!
Może warto pomyśleć o zrzutce na jakieś nowe nabytki albo budowa stadionu taki pomysł już ponoć jest!
-
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
na przegląd jeszcze przyjdzie czas, ale też nie wydaje mi się, żeby nasi piłkarze byli jakoś rozchwytywani.
Oczywiście Biskupem, Idzikiem i Mokrzyckim pewnie ktoś może być zainteresowany, ale resztą, a przynajmniej ktoś taki,, że da dużo większą kasę to raczej ciężko myśleć.
Mimo dobrej rundy jako drużyna młodzi grali w kratkę nikt nam przecież nie wykupi Fosy czy Janoszki.
To raczej my będziemy musieli szukać znów wzmocnień i liczyć na bardziej równą formę młodych i przede wszystkim mam nadzieję na pełnie zdrowia Sikory czy Nowaka o ile to jeszcze możliwe, bo byli to gracze dający całkiem niezłą jakość już na takim poziomie
Oczywiście Biskupem, Idzikiem i Mokrzyckim pewnie ktoś może być zainteresowany, ale resztą, a przynajmniej ktoś taki,, że da dużo większą kasę to raczej ciężko myśleć.
Mimo dobrej rundy jako drużyna młodzi grali w kratkę nikt nam przecież nie wykupi Fosy czy Janoszki.
To raczej my będziemy musieli szukać znów wzmocnień i liczyć na bardziej równą formę młodych i przede wszystkim mam nadzieję na pełnie zdrowia Sikory czy Nowaka o ile to jeszcze możliwe, bo byli to gracze dający całkiem niezłą jakość już na takim poziomie
Wystarczy by dobrzy ludzie nic nie robili, a zło zatriumfuje. E. Burke
-
- Kontakt:
Mnie sie zdowo co my som dla Waldka szkółką piłkarską dla Piata Gliwice. Smutne.
-
Czy ja wiem, Winciersz też nie wydawał się piłkarzem niezbędnym u nas (co potwierdza ta wiosna), a jednak wziął go klub z ekstraklasy, i to całkiem solidnie grający. Trzeba powiedzieć sobie wprost - jak ktoś z ekstraklasy będzie zainteresowany lub pójdzie jakaś realna plotka to w tej lidze piłkarz w ogóle nie będzie się zastanawiał, tylko pakował walizki.
To trochę tak jakby ulicznemu grajkowi zaproponować nagranie płyty i trasę koncertową, - nie będzie się zastanawiać ani chwili. Dlatego z tej ligi trzeba jak najszybciej sp***dalać!
To trochę tak jakby ulicznemu grajkowi zaproponować nagranie płyty i trasę koncertową, - nie będzie się zastanawiać ani chwili. Dlatego z tej ligi trzeba jak najszybciej sp***dalać!
-
- Kontakt:
W tym systemie bez kasy to My nigdy nie zatrzymamy nikogo w tym klubie. Możemy liczyć że jak znudzi się granie Sadlokowi czy Konczkowskiemu w swoich klubach wrócą do Ruchu a młodzi perspektywiczni będą odpływać w siną dal.
- HullCityFC
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
Nie bedzie tak zle. Do II ligi juz latwiej bedzie wypozyczyc kogos z lig wyzszych. Dopoki nie awansujemy do I ligi trzeba bedzie tak kombinowac. Kto lepszy to bedzie odchodzil po polowie sezonu i nie na co sie obrazac. Myslicie ze Biskup z Mokrzyckim beda czekac latami az uda sie awansowac do Eklasy?
Madra strategia i bedzie dobrze. To rozkupywanie dotyczy kazdego z nizszych lig
Madra strategia i bedzie dobrze. To rozkupywanie dotyczy kazdego z nizszych lig
-
- Kontakt:
Tu nie chodzi o $ tylko o rozwoj
Musimy to zrozumiec ze jestesmy na 4 poziomie rozgrywkowym z wielka szansa przebicia sie na 3ci poziom. Perspektywa ogrywania mlodych graczy i puszczania ich do ekstraklasy jest bardzo dobrym rozwiazaniem dla nas i dla pilkarzy ktorzy tu przyjda. Jak dla mnie do momentu wejscia do ekstraklasy mozemy ogrywac tu nawet pol Legii albo Lecha. My dostajemy pilkarzy gwarantujacych jakosc a pilkarze naucza sie grac pod presja i uciekna. Przy okazji poprawimy tylko opinie o nas
I prosze o jedna rzecz nie krytykujmy Trenera Fornalika za to ze chce wyciagac wyrozniajacych sie zawodnikow na tle amatorow. Przez caly nasz pobyt w ekstraklasie robilismy to samo i na forum byly zachwyty nad naszym skautingiem
Przyklady
Piech/Jankowski/Kuswik/Dziwniel/Janik/Kowalski/ + pamietajamy o tych co nie udalo sie kupic jak Niezgoda/Sekulski/Szczepaniak
- jajo
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
Panowie, pilkarze do Ruchu w tej chwili przychodza po to, zeby sie wypromowac i odejsc wyzej.* Kazdy z nich o tym marzy. jak tu zostaja, to nie dlatego, ze tak im sie podoba, ale dlatego ze w Ekstraklasie ich nie chca. jeden poziom rozgrywkowy mozemy jeszcze przeskoczyc renomna, marka czy wyplata.
to, ze od nas sa wyciagani do Ekstraklasy to tak naprawde robi nam reklame, a nie szkode.
ostatnio wlodarze Rakowa powiedzieli, ze jakby sciagali pilkarza, ktory chce u nich grac najblizsze 10 lat, to by znaczylo, ze cos z nim jest nie tak, wiec oni takich ludzi nie chca. biora pilkarzy glodnych, awansow i sukcesow.
trzeba robic kolejne awanse i sprzedawac co raz drozej, do co raz lepszych klubow, jednoczesnie caly czas drenowac rynek pod soba i wylapywac perelki niezauwazone wyzej.
a jak juz wrocimy do Ekstraklasy, to dalej bedzie trzeba sciagac takich glodnych pilkarzy, tylko tym razem ich celem ma byc odejscie do Bundesligi, a nie Piasta.
tyle, ze rzeczywiscie odejscie calej trojki: Idzik, Biskup, Mokrzycki mogloby byc trudne do zastapienia, zwlaszcza ze Biskup byl tu sprowadzony po to, zeby zastapic Mariusza na jesien.
*pomijając tych, ktorzy wracaja na koniec kariery jak Ecik
ps. Janik to akurat byl przetragiczny, tzn praktycznie nie dostal zadnych szans, wiec zakladam ze taki byl na trenignach
to, ze od nas sa wyciagani do Ekstraklasy to tak naprawde robi nam reklame, a nie szkode.
ostatnio wlodarze Rakowa powiedzieli, ze jakby sciagali pilkarza, ktory chce u nich grac najblizsze 10 lat, to by znaczylo, ze cos z nim jest nie tak, wiec oni takich ludzi nie chca. biora pilkarzy glodnych, awansow i sukcesow.
trzeba robic kolejne awanse i sprzedawac co raz drozej, do co raz lepszych klubow, jednoczesnie caly czas drenowac rynek pod soba i wylapywac perelki niezauwazone wyzej.
a jak juz wrocimy do Ekstraklasy, to dalej bedzie trzeba sciagac takich glodnych pilkarzy, tylko tym razem ich celem ma byc odejscie do Bundesligi, a nie Piasta.
tyle, ze rzeczywiscie odejscie calej trojki: Idzik, Biskup, Mokrzycki mogloby byc trudne do zastapienia, zwlaszcza ze Biskup byl tu sprowadzony po to, zeby zastapic Mariusza na jesien.
*pomijając tych, ktorzy wracaja na koniec kariery jak Ecik
ps. Janik to akurat byl przetragiczny, tzn praktycznie nie dostal zadnych szans, wiec zakladam ze taki byl na trenignach
wieRzę, że coś co trwało tyle lat, nie da się zdmuchnąć tak jak domek z kart...
-
- Kontakt:
Szkoda tylko , że za Idzika i Biskupa nie dostaniemy nawet złotówki
-
- Kontakt:
Czemu ?
Biskup podpisal do 2022 z opcja przedluzenia to raz. Po drugie facet chyba 3 lata nie gral w pilke i zaden klub z ekstraklasy nie kupi go po 5 bramkach w 3 lidze grupy trzeciej.
Mariusz idzik jest po kontuzji a w meczu z Polonia tez nie wygladal na zdrowego i moze sie okazac ze ponad polowa rundy przepadla przez kontuzje wtedy zaden klub z ekstraklasy na niego nie spojrzy.
Co do wzmocnien podczas przerwy wakacyjnej to trzeba pamietac ze 99 na 100 pilkarzy majac do wyboru nas w drugiej lidze a jakies 10-12 z pierwszej wybierze nas.
- Scypion
- Wspiera "Wielki Ruch"
Oczywiscie trafiaja do mnie wszystkie rozsądne argumenty znakomitych przedmówców, ale i tak uważam co następuje "Panie Waldku, Pan sie od***rdoli. Cała niebieska rodzina niech sie od***rdoli". Zobaczycie jak sie harpie zleca jak Ruch zacznie sie podnosic. Dziekuje za glos. Pozdrawiam.
-
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
tez tak uważam jak Scypion...
Waldek jest naszym koniem trojańskim...
Zdjecia , dyplomy , kwiatki a w zamian zabieranie najlepszych grajków... Gdyby jeszcze dostalismy w zamian kogos z Piasta bylo by to rozsadne.
Ja sobie nie wyobrazam odejscia jednoczesnie Biskupa i Idzika... to po comy wchodzimy do tej 2 ligi? Zeby zaraz spasc?
Waldek jest naszym koniem trojańskim...
Zdjecia , dyplomy , kwiatki a w zamian zabieranie najlepszych grajków... Gdyby jeszcze dostalismy w zamian kogos z Piasta bylo by to rozsadne.
Ja sobie nie wyobrazam odejscia jednoczesnie Biskupa i Idzika... to po comy wchodzimy do tej 2 ligi? Zeby zaraz spasc?
SeRce w Bieli kRew w Błękicie KS RUCH Chorzów to moje życie