Zimowe Transfery

Forum sympatyków KS Ruch Chorzów
ODPOWIEDZ
Wiadomość
Autor
Pavlique
Kontakt:

#1216 Post autor: Pavlique » 15 sty 2007, o 20:54

Działacze Górnika uzgodnili warunki kontraktowe nowego pomocnika‚ 26-letniego Jarosława Białka‚ który rozwiązał wcześniej umowę z Widzewem. Teraz ostateczna decyzja należy do trenera. – W środę gramy sparing‚ w trakcie którego testom poddana zostanie szeroka grupa piłkarzy. Chciałbym również przyjrzeć się umiejętnościom Białka‚ który ma już pewne doświadczenie ligowe – przyznaje Zdzisław Podedworny.
tela ło tym grajku Jakubowski mo iść do ŁKS-u.....
I'm a man who walks alone

Awatar użytkownika
Simone
Kontakt:

#1217 Post autor: Simone » 15 sty 2007, o 21:56

Bialek zawodnikiem Gornika na uwaga ... 6 miesiecy :lol:

Poprawcie mnie jak zle rozumuje , oznacza to ze zgodnie z prawem Bosmana moze juz w tym momencie podpisac drugi kontrakt z innym klubem i zaczac w nim grac od lipca ...

O czyms takim jeszcze nie slyszalem , w Zabrzu to potrafia interesy robic , niezly cyrk tam maja

Awatar użytkownika
Kirek
Kontakt:

#1218 Post autor: Kirek » 15 sty 2007, o 22:00

W obawie przed nieudanym transferem dają szanse na darmowe odejscie zawodnika, który może okazac sie w marcu hitem transferowym :D

Tego nawet w Erze nie ma :)

Awatar użytkownika
Simone
Kontakt:

#1219 Post autor: Simone » 15 sty 2007, o 22:04

Mi sie wydaje ze poprostu on nie chcial podpisac dluzszego bo chyba nie sa az tak glupi ... choc moze :wink:

Jednak z zawodnikiem ktory tak stawia sprawe sie poprostu kontraktu nie podpisuje ... w normalnym klubie

Smiesznie by bylo jakby w trakcie trwania sezonu podpisal kontrakt z Ruchem , ale bym mial ubaw

Juz nie moga sobie poradzic z tym ze Cwielong nie chcial u nich grac

To taki element humorystyczny i wracamy do tematu

Harpo

#1220 Post autor: Harpo » 16 sty 2007, o 00:26

Gesior, Jikija....to jakis zart? Leo postawil na mlodosc, europejskie kluby odmladzaja kluby, a my bierzemy "dziadkow" ( z calym szacunkiem do Pana Gesioa i Jikiji...).

Elmer
Kontakt:

#1221 Post autor: Elmer » 16 sty 2007, o 08:45

Bo my gramy o awans i do tego potzreba zarówno młodych jak i doświadczonych
Pierwszy raz przy Cichej: 10.06.1989 r. Ruch - Olimpia 2:1
Pierwszy wyjazd: 3.10.1992 r. Górnik - Ruch 1:1
Najwyższe zwycięstwo: 7:0 ze Stomilem Olsztyn. Najwyższa porażka: 0:6 z... Pogonią Siedlce.
Sukcesy, które świadomie przeżyłem: 1 mistrzostwo Polski, 1 wicemistrzostwo Polski, 3xbrązowy medal, Puchar Polski (1996), finał Pucharu Intertoto (1998).

KacoR
Kontakt:

#1222 Post autor: KacoR » 16 sty 2007, o 09:49

Elmer pisze:Bo my gramy o awans i do tego potzreba zarówno młodych jak i doświadczonych
Jikia to to jeszcze obleci ale nie Gesior !!! pogra te pol roku w Rcuhu i pojdzie na emeryture to jest bez sensu...

Awatar użytkownika
vinc84
Kontakt:

#1223 Post autor: vinc84 » 16 sty 2007, o 10:10

To ma sens i to spory, na dobra sprawe Gesiora w tym momencie nie potrzebujemy, ale przyjdzie szpil co sie bydzie nie ukladac...na te pol roku w som roz
GŮRNY ŚLŮNSK

gregor
Kontakt:

#1224 Post autor: gregor » 16 sty 2007, o 10:54

vinc84 pisze:To ma sens i to spory, na dobra sprawe Gesiora w tym momencie nie potrzebujemy, ale przyjdzie szpil co sie bydzie nie ukladac...na te pol roku w som roz
Dokładnie bydom mecze co nie bydzie szło i wejcie takiego gracza który umi przystrzeliś abo z gowy ci..... bydzie poczebne i tego nikt nie podwarzy
[img]http://republika.pl/zamkowa/Ruch/69.gif[/img]

Awatar użytkownika
radzion
Kontakt:

#1225 Post autor: radzion » 16 sty 2007, o 12:22

Harpo pisze:Gesior, Jikija....to jakis zart? Leo postawil na mlodosc, europejskie kluby odmladzaja kluby, a my bierzemy "dziadkow" ( z calym szacunkiem do Pana Gesioa i Jikiji...).
nie chca nic godac ale dziadek Sokolowski byl naszym najlepszym zawodnikiem w rundzie jesiennej, do tego dochodzi dziadek Mikulenas, nasz najlepszy stzrelec w ubieglym roku, dziadek Klaczka ktory z Baranem tzrymali calo defensywa, mom dalij wymieniac czy bydziesz sie upierac przy swoim,
nie ma nic lepszego w zespole jak mieszanka doswiadczenia z mlodziencza fantazja, poza tym zdrowy Gesior bydzie bardzo dobrym wzmocnieniem, bo nikt inny jak on nie potrafi tak umiejetnie przytrzymac pilki, uspokoic gra w waznym momencie, Mamia rowniez swoim doswiadczeniem i boiskowym cwaniactwem nam sie przyda, dorki ale twoje porownanie jest trocha nie na miejscu, bo przeciez i Leon mo w kadrze bardzo wiekowych zawodnikow: przykady? Bak, Zewlakow, Krzynowek czy Zurawski tez juz nie sa pierwszej mlodosci,

a ze europejskie kluby odmladzaja zespoly?ktore??????bo ja jakos nie widze zespolu ktory drastycznie odmlodzil zespol, no a jesli jzu takowy sie znajdzie to nie ma wynikow zadowalajacych, przynajmniej narazie, mlodzi zawodncy to melodia przyszlosci, nigdy nie mozna odmlodzic zespolu narzo bo skonczy sie to katastrofa, dlatego my pozyskalismy zarowno zawodnikow wiekowych z ogromnym doswiadczeniem jak i mlodych typu Nykiel

apropo Gesior jeszcze nie jest pilkarzem Ruchu

Awatar użytkownika
Simone
Kontakt:

#1226 Post autor: Simone » 16 sty 2007, o 12:30

Najbardziej mnie dziwia watpliwosci niektorych do Darka Gesiora ...

Przeciez ten zawodnik jak jest zdrowy to wciaz jeden z najlepszych pomocnikow i to w ekstraklasie

Cala kariere ten sam bardzo rowny i wysoki poziom

Ludzie mowia ze Wisla Plock sie posypala bo odszedl Irek Jelen , jest w tym duzo prawdy ale jakos nikt nie pamieta ile znaczyl w drugiej lini Gegol

A co do wieku , przeciez nas interesuje najblizsze pol roku najbardziej i od niego najwiecej zalezy Dobrze by bylo zeby sobie coniektorzy to uswiadomili

pedro1920
Kontakt:

#1227 Post autor: pedro1920 » 16 sty 2007, o 13:20

moim zdaniem trzeba wymieszac mlodosc z doswiadczeniem i wiekiem

z mlodych mamy przeciez Janoszke Brzozowskiego Haftkowskiego Sobiecha i Babiarza i jescze by sie duzo chlopakow znalazlo...i oni musze sie od kogosc uczyc i wlasnie od takich pilkarzy jak Jikija Grzyb Sokolowski(lider naszego zespolu) i Gesiora jak bedzie zdrowy musza brac przyklad...

moim zdaniem jak Gesior bedzie zdrowy to bedzie duzym wzmocnieniem:)

arcio
Kontakt:

#1228 Post autor: arcio » 16 sty 2007, o 13:36

wleciał jakiś czas temu powiedział że nie potrzebuje bizaka i supermaria
wiekszość się pukała w czoło że praktycznie zamiast niego przyszedł sokół
efekt pracy szkoleniowca - 1 miejsce na półmetku

jeżeli teraz trener gada że jak tylko gęsior bedzie ok to go bierze tzn że widzi taką potrzebę i tzreba mu zaufać

niektórzy cały czas nie rozumieja że my MUSIMY awansować do OE!
inaczej ten dług bedzie sie ciągnął latami albo doprowadzi do upadku
skarbiec klimka nie jest bez dna

a co do transferów to nic na siłe - wybieramy tych którzy maja największą szansę na zrealizowanie celu >> OE

poza tym trzeba pamiętac o jednym - po wejściu do OE musimy miec już wiekszosć składu na gre bo nie bedziemy mieli czasi środków na zakup 11 zawodników!
takie osoby jak sobiech, janoszka, brzoza, haftkowski to przyszłość która musi pokazać swoją wartość na mam nadzieję boiskach ekstraklasy!
ale oni muszą miec kogoś kto im krzyknie, pomoże, ustawi a od tego są starsi i oni też muszą być
oczywiście nie w większości ale muszą byc
nigdy nie jest za późno

Awatar użytkownika
19HKS20
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#1229 Post autor: 19HKS20 » 16 sty 2007, o 13:39

Godanie Godanie i Godanie a ja i tak godom ze Wleciał wie co Robi i walą mnie jakies spekulacje transferowe
JEDNO MIASTO JEDEN KLUB KATOWICE INO RUCH

Elmer
Kontakt:

#1230 Post autor: Elmer » 16 sty 2007, o 14:42

arcio pisze:wleciał jakiś czas temu powiedział że nie potrzebuje bizaka i supermaria
wiekszość się pukała w czoło że praktycznie zamiast niego przyszedł sokół
efekt pracy szkoleniowca - 1 miejsce na półmetku

jeżeli teraz trener gada że jak tylko gęsior bedzie ok to go bierze tzn że widzi taką potrzebę i tzreba mu zaufać

niektórzy cały czas nie rozumieja że my MUSIMY awansować do OE!
inaczej ten dług bedzie sie ciągnął latami albo doprowadzi do upadku
skarbiec klimka nie jest bez dna

a co do transferów to nic na siłe - wybieramy tych którzy maja największą szansę na zrealizowanie celu >> OE

poza tym trzeba pamiętac o jednym - po wejściu do OE musimy miec już wiekszosć składu na gre bo nie bedziemy mieli czasi środków na zakup 11 zawodników!
takie osoby jak sobiech, janoszka, brzoza, haftkowski to przyszłość która musi pokazać swoją wartość na mam nadzieję boiskach ekstraklasy!
ale oni muszą miec kogoś kto im krzyknie, pomoże, ustawi a od tego są starsi i oni też muszą być
oczywiście nie w większości ale muszą byc
jak zwykle się z Toba zgodzę. Tak samo myślę jak Ty. na testowanie młodych będzie czas w OE jak po ewentualnie gorszym seoznie będziemy na 4-5 miejscu w tabeli :wink:
Pamiętam cały okres gry Gęsiora w Ruchu, widziałem co prezentował w innych klubach. Jeśli mogę prównać Gęsiora z Sokołem to moim zdaniem Gesior może jest mniej ambitny, ale bardziej od Sokoła kreatywny i potrafiący zagrać niekonwencjonalną piłkę. Z boku Sokół, w środku Gęsior i Sosnowiec ze swoimi Robaszkami, Piegzikami i innymi może się schować.

Tak jak mówiłem rok i pól roku temu (można sprawdzić w moich postach): BĘDZIE DOBRZE
Pierwszy raz przy Cichej: 10.06.1989 r. Ruch - Olimpia 2:1
Pierwszy wyjazd: 3.10.1992 r. Górnik - Ruch 1:1
Najwyższe zwycięstwo: 7:0 ze Stomilem Olsztyn. Najwyższa porażka: 0:6 z... Pogonią Siedlce.
Sukcesy, które świadomie przeżyłem: 1 mistrzostwo Polski, 1 wicemistrzostwo Polski, 3xbrązowy medal, Puchar Polski (1996), finał Pucharu Intertoto (1998).

ODPOWIEDZ