Nie wstydze sie przyznać, że mój bracik kiedyś (w czasach młodości
![Kwadratowy :]](./images/smilies/splash.gif)
Do czego zmierzam...
Wielu z was chciałoby mieć bluzę z logiem Ruchu, tak na prawdę to żaden problem. Wystarczy kupić bluzę w kolorze niebieskim, bez nadruku albo z minimalnym (jakieś logo Nike albo Adidas) a nadruk zamówić. Moja matka chałupniczo dorabiała sobie kiedyś haftem w pracowni szat liturgicznych, mieszczącym się na ul. Mickiewicza na Batorym. Teraz przeniesli sie trochę dalej ale nadal są rzut beretem od fary. Co prawda koszty ręcznego haftu przekraczają mozliwości kieszeni przeciętnego kibica ale ta pracownia jak wiele w całym kraju oferuje haft komputerowy, robiony maszynowo, na podstawię wzoru w gifie czy innym jotpegu. Można wklupać w guglu i wiele takich firm znajdziecie, pozostaje zgadać się z kumplami i zamówić setkę naszywek, naszyć na bluza i po kłopocie. Przyznam się jednak szczerze, że nie wiem ile taka usługa kosztuje, zapewne im więcej danej serii tym taniej.
Ktoś może powiedzieć, że okradamy klub, bo logo R jest zastrzeżone...
Po pierwsze, dla mniej ortodoksyjnych kibiców wystarczy napis Niebiescy, na to nikt nie ma patentu;
Po drugie, klub nie daje nam możliwości ubrać sie jak chcemy, widać nasza kasa nie jest mu potrzebna a przeca na siłę nikogo nie będziemy uszczęśliwiać;
Po trzecie, Ruch Chorzów to także My - kibice! W celach niekomercyjnych mamy prawo korzystać z logo naszego klubu (inna sprawa gdyby ktos chciał w ten sposób, bez wiedzy i zgody klubu, zarabiać).
Po czwarte, ino w ten sposób będziecie mieć coś naprawdę oryginalnego.