sezon 05/06
-
- Kontakt:
- spyru
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
-
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
Dziś miała się zebrać Komisja PZPN d.s. drugoligowych licencji. – I rzeczywiście się spotkamy, ale ponieważ kilku naszych członków ma zaplanowane ważne zajęcia to posiedzenie uznajemy za nieoficjalne. Kolejne licencyjne decyzje podejmiemy w piątek – zapowiada szef tego gremium, Henryk Apostel.spyru pisze:A kiedy będą przyznawane licencje? Bo coś mi sie zdawało że 12 czyli dzisiaj
W gronie ośmiu klubów, których wnioski bądą rozpatrywane znajdują się GKS Katowice, Piast Gliwice, Ruch Chorzów i Polonia Bytom. Przypomnijmy, że podczas pierwszego posiedzenia tego gremium, 1 lipca, wniosek pierwszego z tych klubów jeszcze do Warszawy nie dotarł, a pozostałe trzy zostały poproszone o uzupełnienie dokumentacji.
– I ta trójka stopniowo się z tego zadania wywiązuje, przy czym Piast zamknął już swój wniosek i chyba nie ma się czego obawiać. Natomiast z Katowic wciąż nic nie otrzymaliśmy – nieoczekiwanie oznajmiła wczoraj Ewa Szydłowska, która w siedzibie PZPN kompletuje licencyjną dokumentację.
Przypomnijmy, że prezes GKS Piotr Dziurowicz, po pierwszym posiedzeniu Komisji, zapewniał, że wszystkie materiały wysłał, a winy za opóźnienie należy upatrywać w funkcjonowaniu poczty.
– Nie będę komentował wypowiedzi pracowników PZPN. Wysłaliśmy dokumenty, mamy na to potwierdzenie, zresztą gościliśmy na stadionie członków Komisji Licencyjnej oglądających infrastrukturę i oni twierdzili, że widzieli nasz wniosek. Co więcej, ja również rozmawiałem wczoraj z panią Szydłowską i nie wspomniała mi, że naszych papierów wciąż w Warszawie nie ma. Sprawa jest co najmniej dziwna – twierdzi prezes Dziurowicz.
Jeśli jednak wniosek Katowic nie wpłynie lub będzie opatrzony datą późniejszą niż 30 czerwca, wówczas klub zostanie potraktowany w taki sposób, jak gdyby w pierwszym podejściu jego prośba o licencję została odrzucona.
Wystarczy by dobrzy ludzie nic nie robili, a zło zatriumfuje. E. Burke
- spyru
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
-
- Kontakt:
- Neo
- Kontakt:
Piast został ukarany, a sprawa Arki została umożona
Moim zdaniem obie drużyny powinny zostać ukarane. No, ale jeżeli właścicielem Arki jest człowiek, kery mo na koncie 1,8 mld złotych :twisted:
Nazywo sie Ryszard Krauze, jest właścicielem firmy Prokom, przyjaciel Aleksandra Kwaśniewskiego. Obaj kochają tenis ziemny. Czy to nie dziwne :twisted:
Kto ma kase ten rządzi niestety... :?
Drugo sprawa, nie wiem czy wątek ten był poruszany na forum, bo nie było mnie trocha z powodu wakacji. Cytuja: "Do siedziby klubu, a także firmy Ergom będącej włąsnością właściciela klubu Franco Ciminellego (tego samego, który również łoży na drugoligowe Zagłębie Sosnowiec) wkroczyła nocą policja skarbowa i zrobiła dokładną rewizję. Działacze zostali oskarżeni o oszustwa podatkowe i fałszowanie dokumentów" :twisted: Kolejny cytat: "Podobne cele działacze Zagłębia Sosnowiec stawiają przed trenerem Krzysztofem Tochelem i jego drużyną. Ale tu pojawiają się większe wątpliwości. Bo też dobroczyńcą sosnowiczan jest właściciel firmy Ergom i prezydent Torino Franco Ciminelli, któremu we Włoszech zaczął się palić grunt pod nogami. Pojawiło się więc retoryczne pytanie: skoro brakuje mi pieniędzy na Torino, to znajdzie je na Zagłębie?" :twisted: Z gorolowa odeszli: Mariusz Ujek i Tomasz Łuczywek, a przybyli Butryn i Chylaszek. Czyli odeszli dwaj dosyć ważni gracze. Co o tym myślicie?

Drugo sprawa, nie wiem czy wątek ten był poruszany na forum, bo nie było mnie trocha z powodu wakacji. Cytuja: "Do siedziby klubu, a także firmy Ergom będącej włąsnością właściciela klubu Franco Ciminellego (tego samego, który również łoży na drugoligowe Zagłębie Sosnowiec) wkroczyła nocą policja skarbowa i zrobiła dokładną rewizję. Działacze zostali oskarżeni o oszustwa podatkowe i fałszowanie dokumentów" :twisted: Kolejny cytat: "Podobne cele działacze Zagłębia Sosnowiec stawiają przed trenerem Krzysztofem Tochelem i jego drużyną. Ale tu pojawiają się większe wątpliwości. Bo też dobroczyńcą sosnowiczan jest właściciel firmy Ergom i prezydent Torino Franco Ciminelli, któremu we Włoszech zaczął się palić grunt pod nogami. Pojawiło się więc retoryczne pytanie: skoro brakuje mi pieniędzy na Torino, to znajdzie je na Zagłębie?" :twisted: Z gorolowa odeszli: Mariusz Ujek i Tomasz Łuczywek, a przybyli Butryn i Chylaszek. Czyli odeszli dwaj dosyć ważni gracze. Co o tym myślicie?
- Mikoruch
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
Wracając do tematu. Moje prognozy na obecny sezon. Nie ma zbyt wielu wybitnie wybijających sie klubów - liga będzie jeszcze bardziej wyrównana niz ostatnio.
Góra tabeli
Jagiellonia- Nr 1 do awansu
Widzew - Nr 2 do awansu
Podbeskidzie - walka o awans
KSZO - walka o awans
Zagłębie - możliwa walka o awans
Srodek tebeli
Kujawiak
ŁKS
Radomiak
Górnik Polkowice
Heko Czermno - klub typu Groclin, Amica ??? kasa jest - wiocha też
GKS Katowice
Lechia
Śląsk
Świt
Dół tabeli
Piast -10 - trochę tego jest na minusie
Finishparkiet
Polonia Byton - sparingi z IV ligą wszystkie w plecy
Myślę, że my będziemy w tych niższych strefach, ale mimo to karnet już kupiony. mam nadzieję, że nie będzie takich przekrętów jak ostatnio na naszych szpilach!!!
Góra tabeli
Jagiellonia- Nr 1 do awansu
Widzew - Nr 2 do awansu
Podbeskidzie - walka o awans
KSZO - walka o awans
Zagłębie - możliwa walka o awans
Srodek tebeli
Kujawiak
ŁKS
Radomiak
Górnik Polkowice
Heko Czermno - klub typu Groclin, Amica ??? kasa jest - wiocha też
GKS Katowice
Lechia
Śląsk
Świt
Dół tabeli
Piast -10 - trochę tego jest na minusie
Finishparkiet
Polonia Byton - sparingi z IV ligą wszystkie w plecy
Myślę, że my będziemy w tych niższych strefach, ale mimo to karnet już kupiony. mam nadzieję, że nie będzie takich przekrętów jak ostatnio na naszych szpilach!!!
-
- Kontakt:
-
- Kontakt:
wklejam to w tym temacie:
ze strony Lechii
Zaplanowany na 26 sierpnia mecz pomiędzy Lechią Gdańsk a Ruchem Chorzów będzie można obejrzeć na żywo w paśmie ogólnopolskim na antenie stacji Polsat Sport.
- "Interesują nas uznane firmy. W sierpniu stacja przeprowadzi dwie bezpośrednie transmisje: 20 sierpnia mecz Widzewa Łódź ze Śląskiem Wrocław (godz. 17.30), a 26 sierpnia pojedynek Lechii Gdańsk z Ruchem Chorzów" - powiedział Jakub Radecki z Polsatu Sport.
- "Te spotkania pokażemy w sierpniu. Po pierwszych kolejkach zobaczymy jak będzie kształtować się sytuacja w tabeli. Chcemy relacjonować 'klasyki', mecze Jagiellonii, Widzewa, Ruchu, Lechii, Zagłębia Sosnowiec. Liczy się marka, ale także stadion, na którym rozgrywane jest spotkanie" - podkreślił Radecki.
ze strony Lechii
Zaplanowany na 26 sierpnia mecz pomiędzy Lechią Gdańsk a Ruchem Chorzów będzie można obejrzeć na żywo w paśmie ogólnopolskim na antenie stacji Polsat Sport.
- "Interesują nas uznane firmy. W sierpniu stacja przeprowadzi dwie bezpośrednie transmisje: 20 sierpnia mecz Widzewa Łódź ze Śląskiem Wrocław (godz. 17.30), a 26 sierpnia pojedynek Lechii Gdańsk z Ruchem Chorzów" - powiedział Jakub Radecki z Polsatu Sport.
- "Te spotkania pokażemy w sierpniu. Po pierwszych kolejkach zobaczymy jak będzie kształtować się sytuacja w tabeli. Chcemy relacjonować 'klasyki', mecze Jagiellonii, Widzewa, Ruchu, Lechii, Zagłębia Sosnowiec. Liczy się marka, ale także stadion, na którym rozgrywane jest spotkanie" - podkreślił Radecki.
born and bred Blue!
KS RUCH CHORZOW
Górny Śląsk
KS RUCH CHORZOW
Górny Śląsk
- Lutz
- Kontakt:
- KOCHŁOWICE
- Kontakt:
Co Ty ku*** pi***oliszPiootrek pisze:Za tak gre jak teraz graja powinno byc pierwszy mecz za darmo i ostatnia nie ze mam placic za taka gre jak gram sobie w fife

[img]http://i13.tinypic.com/878d09k.jpg%20%20[/img]