neutralny temacik

Forum sympatyków KS Ruch Chorzów
Wiadomość
Autor
gerhat
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#121 Post autor: gerhat » 6 maja 2004, o 11:37

marcyk, jeszcze jedno piwko dla ciebie
jestes gosciu :piwo:

Awatar użytkownika
Patton
Kontakt:

#122 Post autor: Patton » 6 maja 2004, o 11:47

Naprzeciw blaskom jutrzni,
W bitewny zar i huk
Idziemy silni, butni,
Przed nami pierzcha wrog.
Niech glosno grzmi nasz twardy krok.
Swiatloscia zwyciezymy mrok.

Jestesmy mloda gwardia proletariackich mas,
Jestesmy mloda gwardia proletariackich mas!!

:wink: :wink:
Słowem, jesteśmy skazani na przeciętność...

inforobert

#123 Post autor: inforobert » 6 maja 2004, o 12:47

Jestem kibicem Ruchu od kiedy pamietam ale biernym kibicem.

Nie jestem zwiazany z zadną grupą Ruchu i patrze na to wszystko z boku i mysle ze moje zdanie na ten temat powinno was zainteresowac.
Jestem takim przeciętnym "Kowalskim" co widzi w wiadomosciach jak PF leja sie z Policją.
I tak sobie myśle po co ja mam iść na ten mecz ??????
Zeby dostac w morde nie musze płacić za bilet, teraz w morde dostaje sie za friko

Moje uwagi dotyczące zwiekszenia bezpieczenstwa na stadionie.
Bo im wieksze bezpieczeństwo na stadionie tym wiecej bedzie kibiców zainteresowanych przyjsciem na mecz.
Im wiecej kibicow tym wiecej kasy ma "Ruch"
Im wiecej kasy tym bardziej mozna unowocześnić stadion i kupić lepszych zawodnikow.
Im lepszy zespół tym lepsza gra/widowisko milo sie patrzy na dobry mecz.
Im lepsza gra tym wiecej kibicow przyjdzie na mecz i kolo sie zapetla.
Jezeli na stadionie nie bedzie bezpiecznie to Ruch straci prawdziwych kibiców a co za tym idzie straci kase na dalszą dzialalność.
Teraz mi ktos powie ze sponsor sie znajdzie, zaden sponsor sie nie podejmie sponsorowania Ruchu jezlei na kazdym meczu bedzie wojna z policją czy kibicami druzyny przeciwnej.

Po tym co sie stało Ruch znowu ma wydatki a PZPN pewnie da kare finansową.
I co za tym idzie nie dosc ze Ruch stracil dobry wizerunek w oczach takich kibicow jak JA ktorzy by chetnie poszli na mecz ale sie BOJĄ ale też w oczach aktywnych kiboców w pozytywnum slowa zanaczeniu.
WOJTEKK pisze:ja proponuje ,jezeli maja byc stołki numerowane i tylko te sektory dostepne dla kibiców,to równie dobrze mozna zostawic 10 i tam tez sprzedawac po uprzednim wylegitymowaniu sie bilety,nie widze przyczyny aby zamknac 10,moga nas nazywac jak chca,ale jest tam tyle starej wiary,ze az zle by było zamknac a i swój udział w dopingu 10 tez ma
-zdziwiłem sie jak przeczytałem,ze jakas nowa grupa kibiców Ruchu zaczeła to cała awanture i starsi nie mieli wpływu,no cos jest nie tak chyba zeby młodzi rzadzili starymi w młynie,co nieszło utemperowac tej młodziezy???to pytanie w takim razie do starszych pf.Jak wam kaza majty sciagac tez sciagniecie bo młodzi kaza??????
-jezeli ma byc młyn rowniez pełna identyfikacja
-do tej pory zatrzymane osoby zakaz wstepu na Ruch
-co do wynajecia adwokata no to juz tak dojebało sie ze historia,za co im adwokat????to w takim razie ja wynajme adwokata i złoze pozew przeciw tym,przez których nie zobaczyłem meczu,niech ojciec który chował na 10 swoje dziecko oskarza równiez za zaisntniałe niebezpieczenstwo itd,wiec bez pierddzielenia o adwokatach
-ile by kosztowało zrobienie kart identyfikacyjnych na sezon kazdy ze swoim nazwiskiem??????moze jak sie zbierze wieksza ilosc bedzie to taniej??cos na wzór kart bankomatowych
Moja propozycja jak zapewnić bezpieczenstwo na stadionie.
Kolega dobrze myśli BRAWO!!!
Rozwiązanie bedzie kosztowne ale w przyszlość będzie owocowało.

Wszyscy znamy "Karty chipowe ze Śląskiej Kasy Chorych" wiemy jak to dziela wkladamy karte do terminala i wyswietlaja nam sie dane osobowe pacjenta.
Jakby wyrobic takie karty dla kibiców albo najlepjej zastosowac te z kasy
chorych
Przychodzisz do kasy wkladasz karte do terminala kupujesz bilet na dany sektor i dane krzeselko wszystko sie to zapisuje na serwer ty dostajesz bilet z twoim imieniem i nazwiskiem.
Jezeli bedziesz uczestniczył w burdzie na stadonie wychwycą cie kamery albo złapie cie policja i juz bedziesz zanotowny jako osoba mająca zakaz wstepu na stadion.
Mozna by tez robić za pomoca tego statystyki ile było kibiców kto uczestniczył w burdzie itd itp.

Ja jestem w wyksztalcenia Informatykiem.
Taki system monitoringu nie jest trudny do zrealizowania.
Jedyny minus to zapewne zrobienie lub przerobienie juz istniejącego systemu ktory by wspołgrał kartą z kasy chorych na potrzeby stadionu.
Albo wyrobienie nowych kart chipowych co sie wiąze z dodatkowymi wydatkami.

A teraz juz wybiegając w przyszłośc moglo by to zaistnieć na wszystkich wiekszych stadionach.

Co wy o tym sadzicie??

Wiem ze zarząd Ruchu opracował podobny sposób wydawania biletów z imieniem i nazwiskiem i legitymując sie dowodem osobistym wchodzac na stadion.

xxxxx

#124 Post autor: xxxxx » 6 maja 2004, o 12:51

06-05-2004 Wrocław

Niezłe bagienko tu macie. Nie mówię tego oczywiście z satysfakcją.
Ale się w sumie nie dziwię całej sytuacji.

Myśę jednak, że jednak to wszystko wyjdzie wam na dobre.
Musicie pokazać w bardziej radykalny sposób o ile was na to stać co myślicie na temat takich zachowań jakie miały miejscie 3 maja.
Zróbcie flagi, zostawcie wasz 10 sektor pusty w ramach protestu.
Wtedy okaże się kto ma większą "siłę".

Bo tylko teraz w takim momencie milcząca większość ma szansę pokazać
tzw. "działającej" na polu hool's mniejszości w jaki sposób kochają swoją drużynę. Jeżeli nie zrobicie tego teraz to nie zrobicie tego nigdy.

Macie szansę zmienić oblicze kibicowania w całej Polsce.
Macie szansę być tymi pierwszymi.

"A sen wyleczy mnie i usunie spod powiek
Ból, co oczy niebieskie wpychają mi w głowę
Oczy niebieskie mówią wprost:
Wczoraj wyjątkowo aktywna noc..." KULT "Oczy niebieskie"

qweRty

#125 Post autor: qweRty » 6 maja 2004, o 12:57

Dokładnie o coś takiego chodzi. Jednolity system dla klubów 1, 2,3 ligi to nie jest problem. Z karta chorzowską jedzie się do Warszawy czy gdziekolwiek i wiedzą że był XY zamieszkały tam i tam. Tylko że bezpieczeństwo, zakazy stadionowe i sytemy kart to są rozwiązania systemowe w gestii Policji, Pzpn-U, sądów.

gerhat
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#126 Post autor: gerhat » 6 maja 2004, o 13:02

inforobert - pomysł bardzo dobry, tylko najpierw nalezaloby dac taką kartę z nieaktywnym chipem Rogali. Niech wiecej nie wchodzi na stadion, bo to on poukładał się kilka lat temu z tą ekipą ktora dymiła i dzięki jego protekcji wchodzą na stadion bocznymi bramkami i przechadzają się po klubowych pomieszczeniach i płycie kiedy chcą i jak chcą. Ich żadne chipy nie wyeliminują dopuki mają przyzwolenie i popleczników w klubie.

xxxxx

#127 Post autor: xxxxx » 6 maja 2004, o 13:09

Do Inforobert:

Taki sposób jak TY proponujesz do nieczego nie prowadzi.
Z pierwszą częscią Twojego postu się zgadzam, ale to chyba wie każdy
przeciętnie myślący człowiek, że takich zajść na stadionie być nie powinno, bo jest to strata dla klubu. I nie tylko finansowa.

System monitoringu, bardzo duża ilość policji, wysokie płoty i inne represje są bez sensu jeżeli nie zmieni się sposób myślenia niektórych jednostek.
Tak jak pisałem post wcześniej trzeba dotrzeć do umysłów i mentalności tych którzy tego nie rozumieją.
Ta milcząca większość powinna się zorganizować i podporządkować sobie tą mniejszość. Wcale nie trzeba przyjmować ich metod walki czyli pięści i psychicznego zastraszania.
Swój sprzeciw można wyrazić na b. dużo sposobów. Tylko trzeba się zorganizować.

Niby proste w zamierzeniu, trudne, ale nie niewykonalne.

Tak więc uważam, że tędy jest droga.

qweRty

#128 Post autor: qweRty » 6 maja 2004, o 13:18

xxxxx pisze:Do Inforobert:

Taki sposób jak TY proponujesz do nieczego nie prowadzi.
Z pierwszą częscią Twojego postu się zgadzam, ale to chyba wie każdy
przeciętnie myślący człowiek, że takich zajść na stadionie być nie powinno, bo jest to strata dla klubu. I nie tylko finansowa.

System monitoringu, bardzo duża ilość policji, wysokie płoty i inne represje są bez sensu jeżeli nie zmieni się sposób myślenia niektórych jednostek.
Tak jak pisałem post wcześniej trzeba dotrzeć do umysłów i mentalności tych którzy tego nie rozumieją.
Ta milcząca większość powinna się zorganizować i podporządkować sobie tą mniejszość. Wcale nie trzeba przyjmować ich metod walki czyli pięści i psychicznego zastraszania.
Swój sprzeciw można wyrazić na b. dużo sposobów. Tylko trzeba się zorganizować.

Niby proste w zamierzeniu, trudne, ale nie niewykonalne.

Tak więc uważam, że tędy jest droga.
nie zgadzam się z Tobą.
Nie dotrzesz do niektórych. Tylko represyjne metody (zakaz stadionowy, więzienie) w tej chwili sa jedynym wyjściem aby zapanować na porządkiem. Przy użyciu radykalnych metod poradzono sobie z wybrykami bandyckimi na wyspach. Nie rozmową. w przyszłości mogło by to ewoluować w innym kierunku . Nie teraz. Od 15 lat mamy ten problem w kraju i chuligani są coraz bardzie bezwzględni. jakis socjolog z UŚ badał tych ludzio i stwierdził ze pojawiła sie nowea grupa pseudopseudokibiców. Znacznie bardziej radykalnych od starszych kolegów

Awatar użytkownika
vahanara
Kontakt:

#129 Post autor: vahanara » 6 maja 2004, o 13:29

Poezja, finezja i tylko rozumu brak...

Co z tą miedzią?
Każda władza deprawuje a władza absolutna deprawuje absolutnie...

inforobert

#130 Post autor: inforobert » 6 maja 2004, o 13:34

Trzeba z tym zrobic radykalny porzadek.
Jo boł na ostanim meczu w Norymberdze nikt nikaj indzij bokami nie mogł wejsc.
W ramach portesu sektor 10 powinien byc pusty.
Przecież PF to nie wszyscy kibice, trzeba ich przytłoczyc przewazajacą iloscią normalnych kibiców, normlni kibice sie odcinają od zwolennikow burd na stadionie.
Przeciez prokuratura oskarzyła nie spełna 100 osob.
To jest garstka ludzi!!! w poruwnaniu z reszta.
I jakie wchodzenie bokiem i za darmo bez biletu???
Trzeba zrobić czystka z elementami.
Wszyscy zaczną płakac jak Ruch spadnie do 3 ligi bo mu kasy braklo bo PZPN nalozył sankcje finansowe.
Dla czego nie mozemy brac przykladu z Anglików kiedys to był postrach na sadionach Angli a teraz nie ma zadnych płotów ani policji takich ilosciach jak w Polsce.

A moje prywatne zdanie odnosnie osob ktore spowodowały wydarzenia 3 Maja. Posadzić ich, dac im max wymiar kary.
Po co to wszystko, przeciez to nic nie daje, lanie sie po mordach.
Zawodnicy i tak mają to w du*** czy bedzie PF czy nie.
Wszyscy na tym stracili a nikt nie zyskał !!!

kamil30
Kontakt:

GRATULACJE!!!!!

#131 Post autor: kamil30 » 6 maja 2004, o 13:39

Właśnie usłyszołech w radiu że stadion na Ruchu zostoł zawarty przez wojewody śląskiego i jakiś nadzór budowlany i to bezterminowo!!!!! ku*** mać!!!

Dziękuję wam wspaniali pf za to że zrobiliście coś tak wspaniałego dla naszego ukochanego klubu który przecież kochacie ponad życie i za który moglibyście oddać własne cudowne życie.
Poprostu super!!!!!! Nie byda wos wyzywoł od różnych k... itp... bo nie zasługujecie na to. Jo bych wom doł kwiotki za ten poniedziałkowy festyn.Wspaniały pokaz zwłaszcza dla małych bajtli co przyszli z rodzicami.Wasi rodzice też muszą być z was dumni że wychowali tak wspaniałych synów.Wasi ojcowie zapewne chodzą z głowami w chmurach że ich synowie są tacy wspaniali i odważni.Policja powinna wysłać listy gratulacyjne do szkół i zakładów pracy za przykładną postawę kibica którą to pokazaliście na meczu.Tych biednych i niewinnych ludzi których policja zatrzymała bezprawnie powinni wypóścić i przeprosić!
Jakim prawem oni tam wos trzymią!.......................
Jak wrócicie na ruch to napewno wszyscy wos przywitają owacjami na stojąco.
:x :x Brawo oby tak dalyj!!!

Mam nadzieję że jeżeli kiedyś znów otworzą nam bramy naszego
rodzinnego stadionu to znów bydymy mogli przyjść z całymi naszymi rodzinami i kolegami i bydymy mogli sie zaśpiewać coś o Ruchu naszym ukochanym klubie....który mom nadzieja że jeszcze bydzie istnioł :cry:
NIECH MOC NIEBIESKIEJ ERKI BYDZIE Z WAMI!!!!!
[img]http://img213.imageshack.us/img213/9729/pasekbatory9ro.gif[/img]
[img]http://img134.imageshack.us/img134/655/zzzwh6bj.jpg[/img]
[img]http://niebiescy.pl/images/flagi/dziesiona_01.jpg[/img]

Awatar użytkownika
vahanara
Kontakt:

#132 Post autor: vahanara » 6 maja 2004, o 13:42

Jak Ruch spadnie do III ligi to wszyscy będą chcieli dopaść Rogale. Jego dom będą przez pewien czas chronić zaprzyjaźnieni pf a potem wszystko rozejdzie się po kościach...

Ale to juz było...
Każda władza deprawuje a władza absolutna deprawuje absolutnie...

xxxxx

#133 Post autor: xxxxx » 6 maja 2004, o 14:10

Moja koncepcja jest taka:
Po prostu zorganizujcie się i dajcie innym do zrozumienia, że takich postaw jak ta z 3 maja nie tolerujecie. I tyle. Teraz macie szansę.

Sposobów jest naprawdę wiele.

Jeżeli kochacie swój klub to zróbcie też coś dla niego, bo nie zrobią za was tego żadne sądy ani prokuratura ani policja.

Wrocław

gerhat
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#134 Post autor: gerhat » 6 maja 2004, o 14:10

vahanara, właśnie o to chodzi
a myślisz jaki cel miała ta akcja?
cza było pokazać kolaborantowi Rogali ze starych układów się nie zrywa.
Ktoś poczuł się zagrożony bo teraz kasa miala isć inną nitką, kto inny miał chodzić po salonach, kto inny miał dostać te przywileje, komu innemu "Jegermajster" teraz miał przybijać piąchę.
Ulica, nie potrafiła się z tym pogodzić więc przypomniano rogali ze jak nie kolaborujesz to cie nie ma.

WOJTEKK

#135 Post autor: WOJTEKK » 6 maja 2004, o 15:18

Na dzien dzisiejszy nie policja jest naszym wrogiem,nie wojewoda,nie inspektor NAJWIEKSZYM WROGIEM JEST ROGALA I JEGO STAJENNI!!!!!!!!!ale czy ktos jest w stanie mu to wyjasnic?????odciac wrzoda od reszty !!!!!!!!!!

ODPOWIEDZ