Znicz Pruszków - Ruch Chorzów

Forum sympatyków KS Ruch Chorzów
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
jajo
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

Re: Znicz Pruszków - Ruch Chorzów

#121 Post autor: jajo » 9 gru 2024, o 01:23

julko20 pisze:
8 gru 2024, o 23:10
jajo pisze:
8 gru 2024, o 18:23
19JeRRy20 pisze:
8 gru 2024, o 18:20
To co zrobił Trener Szulczek z Kozakiem To jest coś pieknego. Widok cieszącego się i skaczącego Miłosza po meczu to się nigdy nie spodziewałem. Zmiana człowieka o 180 stopni.
tak,
ja mam wrazenie, ze Kozak od jakiegos miesiaca po raz pierwszy jest szczesliwy, ze tutaj jest.
:przestraszony: piszecie o Kozaku jakby przyszedl do nas z Barcelony...czy chociaż z jakiegieś Legii czy Lecha. A przyszedł do nas z Łęcznej, wcześniej nieudana przygoda na Słowacji, Radomiak, Chrobry i Podbeskidzie. Ruch to najbardziej rozpoznawalny klub, z najwieksza iloscia kibicow w ktorych wczesniej gral, jak mial nie byc szczesliwy? Szanse dostaje caly czas, od jakiegos czasu wyglada to dobrze, jednak ja juz mysle o tym, czy jest to zawodnik na podstawę w Ekstraklasie? na cale 90min biegania przy duzej intensywności? jako joker na ostatnie 10 min na pewno tak, na podstawe nie jestem pewien
to skad przyszedl nie zmienia faktu, ze wczesniej to chodzil tutaj naburmuszony, machal rekami, z kibicami relacji nie szukal, malo sie usmiechal itd.
wiec mozesz sie zastanawiac jak mogl nie byc szczesliwy, no ale mi na takiego wygladal caly zeszly sezon i nie pisze tego ze wzgledu na wyniki.

dzisiejszy mecz w ogole znamienny. Miłosz bez gola i asysty, widze go sprzed kliku miesiecy jak jest niezadowolony z takiego rozwiazania.
dzisiaj Kozi w szale radosci bawil sie pod plotem, na umowmy sie, pilkarskim zadupiu.
inny czlowiek.
wieRzę, że coś co trwało tyle lat, nie da się zdmuchnąć tak jak domek z kart...

scaneRboy
Kontakt:

#122 Post autor: scaneRboy » 9 gru 2024, o 06:40

jajo pisze:
8 gru 2024, o 18:16

mi sie wydaje, ze juz stali gotowi do zmiany (z tego co komentatorzy gadali) ale poszla akcja Myszora i gol. a, ze chyba on mial zejsc, to trener zrezgynowal.
do tego jakies urazy Szczepka i Baranskiego tez mogly na to wplynac.
No być może, trzeba by było być w głowie trenera, żeby odpowiedzieć na to pytanie. Pruszków prowadził, prawdopodobnie czekali ze swoimi zmianami na posunięcia trenera Szulczka, to my byliśmy na musiku. Owszem zmiennicy byli już gotowi do wejścia, ale zanim to się stało na boisku była zmiana ustawienia zawodników, którzy grali od początku. To był ten moment, w którym Znicz nie miał jak zareagować, to był fragment meczu, w którym przechyliła się szala. Dla mnie super tip, ewidentnie zadziałało to inaczej niż na Polonii Warszawa.
Można by powiedzieć, że dopisało nam szczęście, ale nie tylko. 11 bramek w ostatnich meczach u siebie to jest dowód na to, że gdy zdominujemy rywala gole są nieuchronne. To pokazuje, jak nieistotne są czasem te dywagacje na forum na temat gry poszczególnych zawodników. Wczoraj nie było Somy, Bramki zdobyli Szwoch, Szczepan i Mo - jakie to ma znaczenie???

Tak czy inaczej BRAWA na stojąco za to, co zespół tam zrobił.
"Jak Ruch będzie wygrywał, to więcej do szczęścia mi nie trzeba" - Gerard Cieślik w ostatnim wywiadzie.

AndRe
Kontakt:

#123 Post autor: AndRe » 9 gru 2024, o 09:38

jajo pisze:
9 gru 2024, o 01:23
julko20 pisze:
8 gru 2024, o 23:10
jajo pisze:
8 gru 2024, o 18:23
19JeRRy20 pisze:
8 gru 2024, o 18:20
To co zrobił Trener Szulczek z Kozakiem To jest coś pieknego. Widok cieszącego się i skaczącego Miłosza po meczu to się nigdy nie spodziewałem. Zmiana człowieka o 180 stopni.
tak,
ja mam wrazenie, ze Kozak od jakiegos miesiaca po raz pierwszy jest szczesliwy, ze tutaj jest.
:przestraszony: piszecie o Kozaku jakby przyszedl do nas z Barcelony...czy chociaż z jakiegieś Legii czy Lecha. A przyszedł do nas z Łęcznej, wcześniej nieudana przygoda na Słowacji, Radomiak, Chrobry i Podbeskidzie. Ruch to najbardziej rozpoznawalny klub, z najwieksza iloscia kibicow w ktorych wczesniej gral, jak mial nie byc szczesliwy? Szanse dostaje caly czas, od jakiegos czasu wyglada to dobrze, jednak ja juz mysle o tym, czy jest to zawodnik na podstawę w Ekstraklasie? na cale 90min biegania przy duzej intensywności? jako joker na ostatnie 10 min na pewno tak, na podstawe nie jestem pewien
to skad przyszedl nie zmienia faktu, ze wczesniej to chodzil tutaj naburmuszony, machal rekami, z kibicami relacji nie szukal, malo sie usmiechal itd.
wiec mozesz sie zastanawiac jak mogl nie byc szczesliwy, no ale mi na takiego wygladal caly zeszly sezon i nie pisze tego ze wzgledu na wyniki.

dzisiejszy mecz w ogole znamienny. Miłosz bez gola i asysty, widze go sprzed kliku miesiecy jak jest niezadowolony z takiego rozwiazania.
dzisiaj Kozi w szale radosci bawil sie pod plotem, na umowmy sie, pilkarskim zadupiu.
inny czlowiek.
Miedzy Kozim a Legia to chyba bardzo personalne. Wiec wygrana w Pruszkowie x 2 jesli chodzi o emocje
Fajnie ze Dawid do niego dotarl bo pilkarz nietuzinkowy, ktorzy (jak wszystko kliknie) moze dac duzo plus zauwazalne sa jego automatyczne zagrania z .... Szczepanem
My name is prince and i'm funky

17.11.11 - kolejny fan Niebieskich przychodzi na swiat :-)

Elmer
Kontakt:

#124 Post autor: Elmer » 9 gru 2024, o 09:41

Przy okazji Kozaka i Legii.
https://gol24.pl/transfer-milosz-kozak- ... ar/9576056
On tu wygląda jak Maciej Grygierczyk
Pierwszy raz przy Cichej: 10.06.1989 r. Ruch - Olimpia 2:1
Pierwszy wyjazd: 3.10.1992 r. Górnik - Ruch 1:1
Najwyższe zwycięstwo: 7:0 ze Stomilem Olsztyn. Najwyższa porażka: 0:6 z... Pogonią Siedlce.
Sukcesy, które świadomie przeżyłem: 1 mistrzostwo Polski, 1 wicemistrzostwo Polski, 3xbrązowy medal, Puchar Polski (1996), finał Pucharu Intertoto (1998).

JEDI_V
Kontakt:

#125 Post autor: JEDI_V » 9 gru 2024, o 13:04

Mirek pisze:
8 gru 2024, o 20:58
grzechub pisze:
8 gru 2024, o 16:43
Mężczyznę poznaje się po tym, jak zaczyna, a nie jak kończy i ten mecz idealnym podsumowaniem tej rundy. Brawo drużyna, brawo Trener Szulczek, brawo kibice!!!
Autor tej wypowiedzi nie jest moim idolem, ale to odwrotnie chyba jest o tym początku i końcu. :P
Leszek Miler za głowę by się złapał😂😂, ale kolega widocznie gada "cześć kochanie" i po wszystkim😂
OFICJALNY KLUB ŚLONZOKÓW/R\, NIY GOROLI, NIY LWOWIOKÓW

tomekkonw
Kontakt:

#126 Post autor: tomekkonw » 9 gru 2024, o 21:25

A mnie cieszy jeszcze aspekt tego meczu mianowicie że Bartek Barański nie zagrał nawet przeciętnego meczu, on zagrał poprostu bardzo słabe spotkanie został zmieniony Nie wniósł nic in plus.
Może to mu trochę ostudzi głowę i spojrzy na swoją przyszłość przez pryzmat dalszego rozwoju a nie hajsu i mydleniem oczu przez menago

Awatar użytkownika
HullCityFC
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#127 Post autor: HullCityFC » 10 gru 2024, o 01:49

Gdyby nie przepis o mlodziezowcu to Baranski siedzialby na lawce pewnie wiosna kosztem Starzynskiego.

Jestem ciekaw jak pouklada to trener, ktory wyraznie daje do zrozumienia, ze Figo bedzie pierwszym wyborem do srodka jesli przepracuje dobrze okres przygotowawczy. Ciekawe czy dostepny bedzie Sikor od poczatku rundy.

scaneRboy
Kontakt:

#128 Post autor: scaneRboy » 10 gru 2024, o 07:25

HullCityFC pisze:
10 gru 2024, o 01:49
Figo bedzie pierwszym wyborem
gdzie Ty to usłyszałeś? Ja usłyszałem, jak trener powiedział że chce dodatkowo podkręcić rywalizację przed ostatnim meczem. Jaki ma sens obwieszczanie w grudniu kto będzie pierwszym wyborem w lutym?

Mecz ze Zniczem był popisem siły gry ZESPOŁU, a niektórzy z Was bez końca rozprawiają o jednym, czy drugim zawodniku i w dodatku najczęściej w kontekście jakiegoś mniej udanego kopnięcia.
"Jak Ruch będzie wygrywał, to więcej do szczęścia mi nie trzeba" - Gerard Cieślik w ostatnim wywiadzie.

Awatar użytkownika
to jo
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#129 Post autor: to jo » 10 gru 2024, o 08:37

Figo to mom nadzieja ze gro u nos oststnie pol roku... więcej go niema jak jest , a nom trzeba ludzi do grania. Barański tyz odejdzie ,Nono za ich pensje ściągnąć jednego ale ogarnego piłkarza do srodka
Ekipa podwyższonego Ryzyka

heli
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#130 Post autor: heli » 10 gru 2024, o 08:39

Nic takiego nie miało miejsca powiedział ogólnie, że liczy na Figo na wiosnę i z tego już ktoś dodaje swoje i uważa, że będzie on pierwszym wyborem. to jest taka sama fikcja jak te niesnaski na dyrektora sportowego.
Wystarczy by dobrzy ludzie nic nie robili, a zło zatriumfuje. E. Burke

JEDI_V
Kontakt:

#131 Post autor: JEDI_V » 10 gru 2024, o 08:50

to jo pisze:
10 gru 2024, o 08:37
Figo to mom nadzieja ze gro u nos oststnie pol roku... więcej go niema jak jest , a nom trzeba ludzi do grania. Barański tyz odejdzie ,Nono za ich pensje ściągnąć jednego ale ogarnego piłkarza do srodka
A skąd wiesz, że Barański odejdzie?, bo ja wiem, że ma nowy kontrakt.

Awatar użytkownika
HullCityFC
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#132 Post autor: HullCityFC » 10 gru 2024, o 10:08

scaneRboy pisze:
10 gru 2024, o 07:25
HullCityFC pisze:
gdzie Ty to usłyszałeś? Ja usłyszałem, jak trener powiedział że chce dodatkowo podkręcić rywalizację przed ostatnim meczem. Jaki ma sens obwieszczanie w grudniu kto będzie pierwszym wyborem w lutym?

Mecz ze Zniczem był popisem siły gry ZESPOŁU, a niektórzy z Was bez końca rozprawiają o jednym, czy drugim zawodniku i w dodatku najczęściej w kontekście jakiegoś mniej udanego kopnięcia.
Nie powiedzial tego wprost. Po sparingu z Piastem.mocno chwalil Starzynskiego. Teraz tez szlo wyczytac,,ze liczy ze po przepracowaniu bez kontuzji okresu przygotowawczego na wiosne stanie sie liderem ekipy.

Mavo1920
Kontakt:

#133 Post autor: Mavo1920 » 10 gru 2024, o 10:58

tomekkonw pisze:
9 gru 2024, o 21:25
A mnie cieszy jeszcze aspekt tego meczu mianowicie że Bartek Barański nie zagrał nawet przeciętnego meczu, on zagrał poprostu bardzo słabe spotkanie został zmieniony Nie wniósł nic in plus.
Może to mu trochę ostudzi głowę i spojrzy na swoją przyszłość przez pryzmat dalszego rozwoju a nie hajsu i mydleniem oczu przez menago

To co pisałem wcześniej - który 18 latek w ekstraklasie, 1 czy 2 lidze jest regularny w swojej grze? To są bardzo rzadkie przypadki u nas.

JEDI_V
Kontakt:

#134 Post autor: JEDI_V » 10 gru 2024, o 10:59

HullCityFC pisze:
10 gru 2024, o 10:08
scaneRboy pisze:
10 gru 2024, o 07:25
HullCityFC pisze:

Nie powiedzial tego wprost. Po sparingu z Piastem.mocno chwalil Starzynskiego. Teraz tez szlo wyczytac,,ze liczy ze po przepracowaniu bez kontuzji okresu przygotowawczego na wiosne stanie sie liderem ekipy.
Na lidera to trzba mieć charakter, a nie jak mnie Boże stworzyłeś, tak masz.

19JeRRy20
Kontakt:

#135 Post autor: 19JeRRy20 » 10 gru 2024, o 12:07

Ucinając spekulacje jeszcze apropo wpisu Hull City.
Soma zostaję w Ruchu. Rzeczywiście była sprawa rodzinna, a Soma nigdzie się nie wybiera.

ODPOWIEDZ