Ruch Chorzów - Pogoń Siedlce, piątek, 02.08.2024, 20:00

Forum sympatyków KS Ruch Chorzów
ODPOWIEDZ
Wiadomość
Autor
Rafał19R20
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

Re: Ruch Chorzów - Pogoń Siedlce, piątek, 02.08.2024, 20:00

#121 Post autor: Rafał19R20 » 2 sie 2024, o 23:02

luki232 pisze:
2 sie 2024, o 22:59
Przeraża mnie zjazd Szczepana...
Szczepan wraca po kontuzji więc tutaj zły kierunek..
Ja bardziej widzę nie nie potrafi grac że Somą. Podobny typ napastnika . Szkoda że odpuściliśmy Feliksa...
SeRce w Bieli kRew w Błękicie KS RUCH Chorzów to moje życie

Awatar użytkownika
Midway
Kontakt:

#122 Post autor: Midway » 2 sie 2024, o 23:02

Wychodzą powoli Turcje, transfery ponad stan zimą, gdzie spadek był już oczywisty, Bristole w Busku. Widać kasa świeci pustkami. Tak się kończy życie ponad stan...
Do tego"transfery"...kto tego Górę i Chmarka sprowadził?! Takim drewnem to nawet Steczyk nie był! Wielki nono! Gdzie on jest?! Na YouTube wygląda ok, a w rzeczywistości?! Do Rybnika Kamienia ich zimą bez internetu! Żadnych luksusów! Myślałem, że Pruszków to był wypadek przy pracy, dzisiaj to była hańba! I szacun dla młyna za gwizdy na zawodników! Koniec głaskania! Tu jest Ruch, najemnikom się nie podoba? Won!
Pierwszy mecz na Cichej 6: 10.04.2004: Ruch Chorzów 2-2 Podbeskidzie Bielsko Biała
Pierwszy wyjazd: Polonia Bytom 0-0 Ruch Chorzów 19.08.2006
Najwyższe zwycięstwo: Ruch Chorzów 6-0 Odra Opole 29.11.2024, Najwyższa porażka: Jagiellonia Białystok 6-0 Ruch Chorzów 15.09.2013
Sukcesy: 1 wicemistrzostwo Polski, 2x 3 miejsce, finał Pucharu Polski x2, awans do Ekstraklasy x2

Żory
Kontakt:

#123 Post autor: Żory » 2 sie 2024, o 23:03

19gorek20 pisze:
2 sie 2024, o 22:52
Co ma wspólnego brak stadionu z nieumiejętnością stworzenia groźnej akcji z gry w meczu Siedlcami ?
Przecież tu nikt nie wymaga europejskich pucharów w każdym sezonie tylko trochę radości z oglądania tych paralityków, na ten moment 90% kibiców przyjęłaby sytuację Mielca z pomalowaniem reki
3 kolejka drugiej klasy rozgrywkowej
Odra zdominowała nas od 30 minuty
Znicz Pruszków w 1 połowie powinien zamknąć mecz wynikiem 2-0
Pogoń Siedlce przyjeżdża do faworyta rozgrywek i w drugiej połowie gra przyjemniej dla oka od nas

Na skrzydle w zespole biega napastnik bez zwrotnośći
Na rozegraniu gra skrzydłowy bez techniki
W 70 minucie schodzi najlepszy zawodnik drużyny który biega myśli i ma pomysł na grę
Ściągamy bramkarza za 650 tys złotych który jeszcze nie zadebiutował
Pomocnik z Iranu nie wiadomo czy istnieje

I to wszystko wina stadionu
Też wina stadionu. Bo może za koszty grania na Śląskim, których Siedlce nie ponoszą, bo przynajmniej mają swój Górnik, dałoby się spłacić trochę długów Ruchu albo wyciągnąć ciekawszych i bardziej zaangażowanych piłkarzy, czy trenera. My już nawet Cichej nie mamy. To już chyba lepiej Cichą dostosować do poziomu I ligowego i trochę zaoszczędzić niż czekać na stadion, który nie powstanie i ponosić ogromne koszty grania na Śląskim.

Ruch faworytem rozgrywek? Mocne słowa. To pokazuje w jakiej bańce niektórzy żyją. Wybitne lata jak na możliwości Ruchu się chyba skończyły. Prędzej czy później wszyscy to pojmiemy.

NG1920
Kontakt:

#124 Post autor: NG1920 » 2 sie 2024, o 23:04

Szczerze mówiąc to pierwsze 20-25 minut zapowiadało, że posypie się kilka bramek i ich zmiażdżymy. Problem w tym, że Pogoń jak przetrwała ten okres to już wiedziała, że mogą się cofnąć, zagrać wąsko i liczyć na kontry. Klasycznie brakło z przodu czegokolwiek. Bramka, która wpadła cufalem miała być tym momentem, po którym się rozluźnimy i zaczniemy grać pewniej. Stało się zupełnie odwrotnie i nie wiem czy taki mieli nakaz, czy razem z piłką do siatki wpadły ich jaja i tam zostały. Po prostu sabotaż. Z taką obroną to było tylko czekanie na wyrok, który się wykonał. A dla mnie fenomenem jest dostać piłkę na 5 metr w 94 minucie i zamiast woleja lub przyjęcia to wpada próba przewrotki... nie było łatwiejszych rozwiązań?!

Bardzo mocne przebudzenie...

COBRA

#125 Post autor: COBRA » 2 sie 2024, o 23:05

Hit dzisiejszego wieczoru ,łzy syna w aucie ale to potrafię zrozumieć ,ale zdziwione miny gniazdowych jak poleciało ku*** mać Chorzów grać mnie przeraziły ku*** stary dziad już jestem🫣

Żory
Kontakt:

#126 Post autor: Żory » 2 sie 2024, o 23:05

19gorek20 pisze:
2 sie 2024, o 22:52
Co ma wspólnego brak stadionu z nieumiejętnością stworzenia groźnej akcji z gry w meczu Siedlcami ?
Przecież tu nikt nie wymaga europejskich pucharów w każdym sezonie tylko trochę radości z oglądania tych paralityków, na ten moment 90% kibiców przyjęłaby sytuację Mielca z pomalowaniem reki
3 kolejka drugiej klasy rozgrywkowej
Odra zdominowała nas od 30 minuty
Znicz Pruszków w 1 połowie powinien zamknąć mecz wynikiem 2-0
Pogoń Siedlce przyjeżdża do faworyta rozgrywek i w drugiej połowie gra przyjemniej dla oka od nas

Na skrzydle w zespole biega napastnik bez zwrotnośći
Na rozegraniu gra skrzydłowy bez techniki
W 70 minucie schodzi najlepszy zawodnik drużyny który biega myśli i ma pomysł na grę
Ściągamy bramkarza za 650 tys złotych który jeszcze nie zadebiutował
Pomocnik z Iranu nie wiadomo czy istnieje

I to wszystko wina stadionu
Też wina stadionu. Bo może za koszty grania na Śląskim, których Siedlce nie ponoszą, bo przynajmniej mają swoje boisko, dałoby się spłacić trochę długów Ruchu albo wyciągnąć ciekawszych i bardziej zaangażowanych piłkarzy, czy trenera. My już nawet Cichej nie mamy. To już chyba lepiej Cichą dostosować do poziomu I ligowego i trochę zaoszczędzić niż czekać na stadion, który nie powstanie i ponosić ogromne koszty grania na Śląskim.

Ruch faworytem rozgrywek? Mocne słowa. To pokazuje w jakiej bańce niektórzy żyją. Wybitne lata jak na możliwości Ruchu się chyba skończyły. Prędzej czy później wszyscy to pojmiemy.
Ostatnio zmieniony 2 sie 2024, o 23:11 przez Żory, łącznie zmieniany 7 razy.

pedro-sbl
Kontakt:

#127 Post autor: pedro-sbl » 2 sie 2024, o 23:06

Ta wina stadionu, na Cichej to dzisiej byloby max 6,000 wkurwionych i do tego przemoczonych. 70%-80% tyj ligi niy mo takiego budzetu jak Ruch.

Moim zdaniem nasze problemy leza po stronie taktyki i ustalen trenerskich. Dyc piyrwsze 20 minut to byla miazga i roznica przynajmniyj 2 klas. Glowne pytanie powinno byc czymu tyn szpil niy zostol zawarty. Czymu tak slabo wyglondomy w ofensywie?
Narodzie Górnośląski! Chcesz Twoje doczesne i wieczne życie na kilka setek lat w tak nieszczęśliwe ręce oddać? Nigdy – przenigdy! Obudź się Górnoślązaku i okaż przed całym światem, że potrafisz gospodarzyć i sam się rządzić. Dlatego też stwórz sobie samoistne wolne państwo – Republikę Górnośląską. Górnoślązacy! Wiem, że tak sobie życzycie. Jeżeli Szwajcaria potrafi się sama rządzić, dlaczego nie nasz bogaty kraj, który ma warunki ku temu.

http://forum.niebiescy.pl/viewtopic.php?f=22&t=23280

luki232
Kontakt:

#128 Post autor: luki232 » 2 sie 2024, o 23:08

Rafał19R20 pisze:
2 sie 2024, o 23:02
luki232 pisze:
Szczepan wraca po kontuzji więc tutaj zły kierunek..
Ja bardziej widzę nie nie potrafi grac że Somą. Podobny typ napastnika . Szkoda że odpuściliśmy Feliksa...

To może warto postawić na młodego Bąka 🤔

Harpo
Kontakt:

#129 Post autor: Harpo » 2 sie 2024, o 23:10

luki232 pisze:
Nie gra na szpicy i gramy 2 napastnikami. To chyba jest powod.
Wydaje sie że my mamy zawodnikow, jednak nie sa oni PO-U-KŁA-DA-NI.
Czyja wina? Dopowiedźcie sami. Trzdba dzialac. Natychmiast i nie czekac jednak kolejnych kilku kolejek.
Demony z poczatlu ex wróciły :(
Niebieskie serce od 1988 R.
NOWY STADION DLA RUCHU!!!

"PRECZ z polityczną poprawnością!"

Bialy
Kontakt:

#130 Post autor: Bialy » 2 sie 2024, o 23:14

Te dupne tłumaczenia, zaczynają na mnie działać jak plachta na byka.
Janusz Niedźwiedź (trener Ruchu Chorzów):
- Pierwsze 15 minut było jednym z kluczowych momentów. Powinniśmy wygrywać przynajmniej 3:0 i ułożyć ten mecz pod następne minuty. Mimo kilku dobrych sytuacji, dużego polotu w naszej grze, mimo bardzo mocnych 15 minut, zakończonych kilkoma akcjami... Jeśli takich sytuacji się nie wykorzystuje, to trudno, abyśmy cały mecz non stop, akcja za akcję, kontynuowali to i tworzyli kolejnych 5, 7, 10. Cała pierwsza połowa była na dobrym poziomie. To już była inna połowa niż w pierwszym domowym meczu ze Zniczem.

- W drugiej połowie zdobyta przez nas bramka spowodowała, że wygrywaliśmy – ale spowodowała też wiele złego. Niepotrzebnie cofnęliśmy się, nie tak chcieliśmy grać. To był moment, by dobić przeciwnika, wyjść wyżej, nie stracić kontroli nad meczem. My ją straciliśmy, przestaliśmy pokazywać się, utrzymywać przy piłce, stwarzać zagrożenie, a gdy już dochodziliśmy do pola karnego, podejmowaliśmy bardzo złe decyzje. Dawaliśmy przeciwnikowi tlen, a on z każdą minutą miał coraz mniej do stracenia i doczeka się wyrównującej bramki. My sami swoimi działaniami doprowadziliśmy do tego, że straciliśmy kontrolę. Przeciwnik to wykorzystał. To było inne spotkanie niż wcześniejsze ze Zniczem, ale pokazało, że nie mamy jeszcze takiej stabilności, by reagować w tych sytuacjach lepiej, jeszcze więcej dać z siebie. Pogoń pokazała, że w tej lidze nie bęzie słabych zespołów. Nikt się nie położy, każdy będzie walczył na całego. Pogoń pokazała się z dobrej strony, wywalczyła 1 punkt, a my zostaliśmy tylko z jednym.

Awatar użytkownika
Rickenn10
Kontakt:

#131 Post autor: Rickenn10 » 2 sie 2024, o 23:17

Wpuszczanie monety i chmarka w takiej sytuacji kiedy straciliśmy całkowitą kontrolę nad meczem jest niewytłumaczalne.
To jest po prostu niewytłumaczalne. Moneta wszedł za kilka chwil traci piłkę i pada bramka. Ten synek wygląda jak Michalski, wątpliwości czy do rezerw obecnie się nadaje.

No nic pierwsze trzy kolejki dały nam już obraz tego że z czterech wyjazdów przywieziemy może jakiś szczęśliwy punkt z Płocka. Przy tym obrazie gry Wisła nas zajedzie.
Czas tyka panie trenerze. Już straciliśmy 4 punkty :)

myciochojec
Kontakt:

#132 Post autor: myciochojec » 2 sie 2024, o 23:24

Do momentu deszczu super, akcje kombinacyjne z pierwszej bali, podania między obrońców, najlepsze minuty od meczu z Piastem. Jak zaczęło lać to wyglądało tak, jakby ktoś ich podmienił. Później po golu za bardzo cofnięci ale tym co się dzieje na forum i na stadionie chyba też nie pomagamy. Presja na awans. Przykład dwóch ostatnich sezonów pokazuje że ci u których była największa presja na awans okazali się rozczarowaniem (Wisła i Arka), Katowice weszły dopiero jak o awansie nikt nie godoł. Nie jest dobrze ale pierwsze 20 minut daje nadzieje, teraz inni będą faworytami i może paradoksalnie dzięki temu będzie łatwiej. A co do Szulczka to wiadomo że grasz tak, jakich masz fusbalerów ale brać gościa który się głównie kojarzy z futbolu defensywnego jakbyśmy się bronili przed spadkiem to też dziwny pomysł...dla mnie po meczu z Łęczną powinniśmy być mądrzejsi. Dumni po zwycięstwie, wierni po...remisie ;)

Rafal1920
Kontakt:

#133 Post autor: Rafal1920 » 2 sie 2024, o 23:25

Ta drużyna potrzebuje wzmocnień. Kiedy się zgrają, nie bydzie już co zbierać. Nie wiem czemu, ale nie moga patrzeć na gra Góry. 3 mecze, 3 kartki. I to podobno był jeszcze transfer gotówkowy ja? Do mie tragedia.

Rafs
Kontakt:

#134 Post autor: Rafs » 2 sie 2024, o 23:31

"Pogoń pokazała, że w tej lidze nie bęzie słabych zespołów." Cytat z konferencji.
Jak trener tak mówi w szatni grajkom to ja dziękuję.
Na zespoły jak siedlce ma być gadane "TO SĄ SZMACIARZE DO ZAJECHANIA NA STARCIE!"
Niech mnie ktoś trzyma, bo tłumaczenie nieudolnej gry po naszej bramie "formą" beniaminka z ii ligi...
Ich szło zlać. O te tracone teraz punkty tabela w maju się upomni.
Na 15⭐️ nadszedł czas!

Awatar użytkownika
kroy
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#135 Post autor: kroy » 2 sie 2024, o 23:32

Rickenn10 pisze:
2 sie 2024, o 23:17
Wpuszczanie monety i chmarka w takiej sytuacji kiedy straciliśmy całkowitą kontrolę nad meczem jest niewytłumaczalne.
To jest po prostu niewytłumaczalne. Moneta wszedł za kilka chwil traci piłkę i pada bramka. Ten synek wygląda jak Michalski, wątpliwości czy do rezerw obecnie się nadaje.

No nic pierwsze trzy kolejki dały nam już obraz tego że z czterech wyjazdów przywieziemy może jakiś szczęśliwy punkt z Płocka. Przy tym obrazie gry Wisła nas zajedzie.
Czas tyka panie trenerze. Już straciliśmy 4 punkty :)
Rickenn, na ławce było 2 bramkarzy. Wygląda na to że nie ma kto grać.
Ale ja widzę , że świat już prawie runął.. I co ?
I mam ku*** dobry humor !

ODPOWIEDZ