Wybory Samorządowe 7.04.2024
-
Re: Wybory Samorządowe 7.04.2024
:super: :super: :super: :super: :super: :super: :super: HullCitiFC:100% RACJA
-
-
No to jak wygrywała twoja partia 2 razy z rzędu to czemu nie wróciłeś? Takie moje zdanie, że osoby które nie mieszkają w Polsce nie powinny mieć prawa głosu i tyleHullCityFC pisze: ↑14 mar 2024, o 19:44Glosuje w kazdych wyborach w ktorych moge wziac udzial. Wiem jak wyglada w Polsce teraz, a jeszcze lepiej pamietam jak wygladala Polska za pierwszych rzadow rudego . Chce miec wplyw tez do jakiego kraju mam zamiar wrocic w przyszlisci. Chcesz to glosuj na Donalda. Twoj wybor. Ja pamietam jak wygladala Polska za Donalda, wiem co zrobil (a wlasciwie czego nie zrobil) dla Ruchu Kotala z partii Donalda. I dla mnie to jest ostatni wybor (razem z nawiedzona lewica) w wyborach. A pisze to jako osiba ktora na partie Donalda glosowala w przeszlisci. Na szczescie bardzo odleglej.adam12 pisze: ↑14 mar 2024, o 19:29Nie, moim zdaniem ludzie co przebywają za granicą dłużej niż 5 lat nie powinni mieć prawa głosu np. Bo nie mają pojęcia o sytuacji w kraju. Czemu nie mam prawa głosu o drze drużyny na którą przeznaczam swoje pieniądze? Finansuje jakiś promil wynagrodzenia sztabu oraz piłkarzy, więc mogę skomentować ich grę19Wariat20 pisze: ↑14 mar 2024, o 19:25A to jak ktoś niy miyszko w Polsce to niy może mieć swojego zdania?
Po co komentujesz gra Ruchu jak niy grosz w drużynie ?
- HullCityFC
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
Adam. Ty masz swoje zdanie, ja mam swoje. Z mojej strony koniec. Nie befe tlumaczyl dlaczego jestem ciagle w uK bo to sa moje prywatne i rodzinne sprawy.
Zastanawia mnie tylko, jakim cudem powiazales mnie z Pisem?
- Adam1983
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
Pitnołś przed alimentami ?HullCityFC pisze: ↑14 mar 2024, o 20:06Adam. Ty masz swoje zdanie, ja mam swoje. Z mojej strony koniec. Nie befe tlumaczyl dlaczego jestem ciagle w uK bo to sa moje prywatne i rodzinne sprawy.

- kroy
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
gerhat, z całym szacunkiem i bez intencji wywołania dyskusji.gerhat pisze: ↑14 mar 2024, o 19:50Głosuj na kogo chcesz ale to nie za czasów PiS odmawiano rejestracji Narodowości Śląskiej. Zanim się odkleisz to sprawdź w czyich rękach była prokuratura w 2011r i kto zasiadał w SN w 2013
Stowarzyszenie Osób Narodowości Śląskiej zostało wpisane do Krajowego Rejestru Sądowego w 2011 r. Opolska prokuratura złożyła wówczas wniosek o jego rozwiązanie, ale sąd okręgowy utrzymał w mocy decyzję dotyczącą rejestracji. W związku z tym prokuratura złożyła skargę kasacyjną do Sądu Najwyższego.Sąd Najwyższy w 2013 r. uznał, że nazwa Stowarzyszenie Osób Narodowości Śląskiej wprowadza w błąd, ponieważ sugeruje istnienie odrębnej narodowości śląskiej. Ponadto podkreślił, że związana z tym działalność osłabia integralność państwa polskiego. W konsekwencji kolejne sądy nakazały likwidację stowarzyszenia, które nie zgodziło się na wykreślenie narodowości śląskiej z nazwy i statutu.
Prezes PiS powiedział o mnie (i o Tobie, jeśli jesteś hamys) że jesteśmy ukrytą opcją niemiecka. Jak można czegoś takiego bronić?????????
Ale ja widzę , że świat już prawie runął.. I co ?
I mam ku*** dobry humor !
-
- Kontakt:
Kiedy wy zrozumiecie, że najbliżej decyzji o rozpoczęciu budowy stadionu jestesmy w momencie, gdy politycy walczą o nasze głosy, a my działamy razem? Nigdy na odwrót.
"Jak Ruch będzie wygrywał, to więcej do szczęścia mi nie trzeba" - Gerard Cieślik w ostatnim wywiadzie.
- milanos
- Kontakt:
- Scypion
- Wspiera "Wielki Ruch"
1. Hanys to określenie pejoratywne. Zodyn świadomy Slonzok Tak som o sobie nie powie.
2. Przypomnij sobie cały kontekst tej wypowiedzi
3. Wlyz się na jakiekolwiek forum "slonskie" tam mosz nie tyle ukryto ile jawno opcją.
- kroy
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
To może richtig daleko mi do Ślązaka

Śmieszy mnie że ktoś krytykuje PO za to czego nie zrobili po wielu latach wkadzy PiS. A jeżeli jakikolwiek Ślązok wspiera PiS, to cóż, może ma daleko do Ślązaka jak ja

- Scypion
- Wspiera "Wielki Ruch"
Możliwe. Ciężko żeby Cie obrazalo coś czego genezy nie rozumiesz.
- kroy
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
https://www.ksruch.com/w/u-gierka-na-dywaniku
Nie szukałem długo żeby znaleźć artykuł na stronie Ruchu który nazwie nas Ślązaków hanysami
Spoko, jeśli wolisz być ukrytą opcją niemiecka niż Hanysem, to oczywiście Twój wybór.
- jajo
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
w gruncie rzeczy to jest to samo, stad okreslenie "hanys" jest obrazliwe.kroy pisze: ↑14 mar 2024, o 22:59https://www.ksruch.com/w/u-gierka-na-dywaniku
Nie szukałem długo żeby znaleźć artykuł na stronie Ruchu który nazwie nas Ślązaków hanysami
Spoko, jeśli wolisz być ukrytą opcją niemiecka niż Hanysem, to oczywiście Twój wybór.
hanys pochodzi od "Hansa", czyli to wlasnie takie robienie ze Slazakow Niemcow.
wieRzę, że coś co trwało tyle lat, nie da się zdmuchnąć tak jak domek z kart...
-
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
Z całym szacunkiem co ma piernik do wiatraka. Piszę to w kontekście dzisiejszego wyroku Trybunału Praw Człowieka, który nie zajmował się słowami prezesa tylko bezprawnymi działaniami wobec Narodowości Śląskiej administracji państwowej za rządów PO.kroy pisze: ↑14 mar 2024, o 20:48gerhat, z całym szacunkiem i bez intencji wywołania dyskusji.gerhat pisze: ↑14 mar 2024, o 19:50Głosuj na kogo chcesz ale to nie za czasów PiS odmawiano rejestracji Narodowości Śląskiej. Zanim się odkleisz to sprawdź w czyich rękach była prokuratura w 2011r i kto zasiadał w SN w 2013
Stowarzyszenie Osób Narodowości Śląskiej zostało wpisane do Krajowego Rejestru Sądowego w 2011 r. Opolska prokuratura złożyła wówczas wniosek o jego rozwiązanie, ale sąd okręgowy utrzymał w mocy decyzję dotyczącą rejestracji. W związku z tym prokuratura złożyła skargę kasacyjną do Sądu Najwyższego.Sąd Najwyższy w 2013 r. uznał, że nazwa Stowarzyszenie Osób Narodowości Śląskiej wprowadza w błąd, ponieważ sugeruje istnienie odrębnej narodowości śląskiej. Ponadto podkreślił, że związana z tym działalność osłabia integralność państwa polskiego. W konsekwencji kolejne sądy nakazały likwidację stowarzyszenia, które nie zgodziło się na wykreślenie narodowości śląskiej z nazwy i statutu.
Prezes PiS powiedział o mnie (i o Tobie, jeśli jesteś hamys) że jesteśmy ukrytą opcją niemiecka. Jak można czegoś takiego bronić?????????
A co do tego o kim mówił prezes, może Ty odnosisz te słowa do siebie ale na pewno nie mówił o mnie. Tam chodziło o Ślązaków którzy odrzucają polską przynależność a fan club GW i TVN do dzisiaj lansuje tezę że to dotyczyło wszystkich Ślązaków. Niestety jesteś owocem tej fałszywej tezy.
Ślązacy którzy nie kwestionują Polski na GŚ nie są żadną opcją niemiecką.
-
- Kontakt:
Mimo to słowa o "ukrytej opcji niemieckiej" nie były zbyt fortunne, ponieważ w Polsce żyją osoby narodowości niemieckiej i wcale nie są ukryci. Natomiast kontekst się zgadza. Bardzo to jest przykre, że o tych sprawach jak o wielu innych rozmawia się w ramach polskiej wojny plemiennej. Może po wyborach dałoby się na ten temat pogadać w miarę normalnie. To może bardzo pomóc w rozwoju naszego klubu.
"Jak Ruch będzie wygrywał, to więcej do szczęścia mi nie trzeba" - Gerard Cieślik w ostatnim wywiadzie.