na pewno stoją tablice z cennikiem a jak jest w czasie wydarzeń sportowych to nie wiem, przedwczoraj widziałem tam dość pokaźną flotę osobówek maspexu, ciekawe czy oni płacą...klimz(R)owiec pisze: ↑5 kwie 2025, o 14:52Czy parking za halą na dąbrowskiego od strony 10siony jest darmowy?
Futsal Ruch Chorzów
- DaReQ93
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
Re: Futsal Ruch Chorzów
-
- Kontakt:

-
- Kontakt:
Zasłużenie, chaRakter, ale i umiejętności! Brawo!
-
- Kontakt:
Pierwszy raz przy Cichej: 10.06.1989 r. Ruch - Olimpia 2:1
Pierwszy wyjazd: 3.10.1992 r. Górnik - Ruch 1:1
Najwyższe zwycięstwo: 7:0 ze Stomilem Olsztyn. Najwyższa porażka: 0:6 z... Pogonią Siedlce.
Sukcesy, które świadomie przeżyłem: 1 mistrzostwo Polski, 1 wicemistrzostwo Polski, 3xbrązowy medal, Puchar Polski (1996), finał Pucharu Intertoto (1998).
Najwyższe zwycięstwo: 7:0 ze Stomilem Olsztyn. Najwyższa porażka: 0:6 z... Pogonią Siedlce.
Sukcesy, które świadomie przeżyłem: 1 mistrzostwo Polski, 1 wicemistrzostwo Polski, 3xbrązowy medal, Puchar Polski (1996), finał Pucharu Intertoto (1998).
- Lightman
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
Panie i Panowie - w imieniu Wojtka Dobrzyńskiego, prezesa Ruchu Chorzów Futsal oraz swoim dziękujemy za wsparcie w minionym sezonie, szczęśliwie zakończonym awansem do ekstraklasy.
To był pierwszy sezon, gdzie Wielki Ruch wsparł finansowo Niebieskich występujących na parkiecie.
Dziękujemy wszystkim, którzy w głosowaniu oddali głos za wsparciem, oraz wszystkim, którzy z trybun wspierali Niebieskich.
Wierzę, że kilka kolejnych osób do siebie przekonali.
Przed nami sezon w ekstraklasie - pewnie też będziemy głosowali nad wsparciem i jego ewentualnym poziomem.
PyRsk
To był pierwszy sezon, gdzie Wielki Ruch wsparł finansowo Niebieskich występujących na parkiecie.
Dziękujemy wszystkim, którzy w głosowaniu oddali głos za wsparciem, oraz wszystkim, którzy z trybun wspierali Niebieskich.
Wierzę, że kilka kolejnych osób do siebie przekonali.
Przed nami sezon w ekstraklasie - pewnie też będziemy głosowali nad wsparciem i jego ewentualnym poziomem.
PyRsk
- julko20
- Kontakt:
Wypowie się ktoś jak obecnie wygląda Ekstraklasa w futsalu? Zatrzymałem się na czasach Impulsu Siemianowice, Jango Mysłowice, Pa-Nova Gliwice...gdzie Clearex rządził i dzielił, nie było mocnych.
Czy Ruch tym składem obecnym będzie walczył o utrzymanie czy spokojny byt w środku tabeli?
Dużo pieniążków trzeba zainwestować w futsal aby bić się o Mistrza?
Czy Ruch tym składem obecnym będzie walczył o utrzymanie czy spokojny byt w środku tabeli?
Uważajcie na "legalnego" bukmachera LvBet -> to scam ! Oszukują na kasę ! #LvBet_Oszuści
https://forum.bukmacherskie.com/threads/lvbet-oszu%C5%9Bci-manipluacja-wygranymi-zdarzeniami.173753/
https://forum.bukmacherskie.com/threads/lvbet-oszu%C5%9Bci-manipluacja-wygranymi-zdarzeniami.173753/
- jajo
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
tym skladem walka o utrzymanie bedzie sukcesem, mimo dajacego powody do optymizmu PP z Piastem.
wszystkie druzyny Ekstraklasy sa wzmocnione stranieri.
wszystkie druzyny Ekstraklasy sa wzmocnione stranieri.
wieRzę, że coś co trwało tyle lat, nie da się zdmuchnąć tak jak domek z kart...
-
- Kontakt:
Mam nadzieję, że bardziej będziemy jak AZS UŚ Katowice niż Gwiazda Ruda Śląska. Ci pierwsi bili się o ostatnie miejsce w play-off (ostatecznie Widzew je zajął), ci drudzy sprawili kilka niespodzianek, wydawało się, że utrzymają się, ale w drugiej rundzie przegrali kilka ważnych meczów.
Nie wiem jak jest u nas, ale teraz łączenie pracy zawodowej z grą w futsal robi różnicę. Polska Ekstraklasa z roku na rok jest coraz silniejsza. Trzy raz z rzędu polskie drużyny docierały do Elite Round (później jest tylko Final Four), przed laty porównywalny sukces osiągnął jedynie Clearex.
Tak jak pisze Jajo, utrzymanie na teraz będzie sukcesem.
Nie wiem jak jest u nas, ale teraz łączenie pracy zawodowej z grą w futsal robi różnicę. Polska Ekstraklasa z roku na rok jest coraz silniejsza. Trzy raz z rzędu polskie drużyny docierały do Elite Round (później jest tylko Final Four), przed laty porównywalny sukces osiągnął jedynie Clearex.
Tak jak pisze Jajo, utrzymanie na teraz będzie sukcesem.
Pierwszy raz przy Cichej: 10.06.1989 r. Ruch - Olimpia 2:1
-
- Kontakt:
Coraz większe pieniądze są w futsalu. Rekord który przez lata rozbijał ligę w tym roku już ma ciężko aby załapać się na podium. Skład Piasta to praktycznie sami obcokrajowcy. Nawet taka Gwiazda musiała zatrudnić obcokrajowców bo polskim składem nie masz czego szukać. A i to nie gwarantuje utrzymania.julko20 pisze: ↑28 kwie 2025, o 23:25Wypowie się ktoś jak obecnie wygląda Ekstraklasa w futsalu? Zatrzymałem się na czasach Impulsu Siemianowice, Jango Mysłowice, Pa-Nova Gliwice...gdzie Clearex rządził i dzielił, nie było mocnych.
-
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
W wielu klubach I ligi też byli obcokrajowcy. Oczywiście, że tym składem czeka żmudna walka o utrzymanie, ale obcokrajowców na poziomie to ma głównie czołówka.
Nie wiem jak to dokładnie teraz wygląda, ale już 2-3 lata temu budżet najlepszych klubów przekraczał milion złotych i był bliżej dwójki niż jednego, a najlepsi zarabiali już wtedy kilka tysięcy dolarów/m-c. Dlatego wiele z klubów tych średnich opiera się na jednej mocnej czwórce, a druga to już poziomem i kosztem nie jest lepsza od naszego obecnego składu.
Rekord wtedy miał około 1,5 miliona, tylko, że obecnie inne kluby go doszły budżetami, a on tak dynamicznie się nie rozwinął
Nie wiem jak to dokładnie teraz wygląda, ale już 2-3 lata temu budżet najlepszych klubów przekraczał milion złotych i był bliżej dwójki niż jednego, a najlepsi zarabiali już wtedy kilka tysięcy dolarów/m-c. Dlatego wiele z klubów tych średnich opiera się na jednej mocnej czwórce, a druga to już poziomem i kosztem nie jest lepsza od naszego obecnego składu.
Rekord wtedy miał około 1,5 miliona, tylko, że obecnie inne kluby go doszły budżetami, a on tak dynamicznie się nie rozwinął
Wystarczy by dobrzy ludzie nic nie robili, a zło zatriumfuje. E. Burke
-
- Kontakt:
W takim składzie jak obecnie, nie mamy najmniejszych szans na utrzymanie.julko20 pisze: ↑28 kwie 2025, o 23:25Wypowie się ktoś jak obecnie wygląda Ekstraklasa w futsalu? Zatrzymałem się na czasach Impulsu Siemianowice, Jango Mysłowice, Pa-Nova Gliwice...gdzie Clearex rządził i dzielił, nie było mocnych.
Beniaminek że Świecia jest duzo mocniejszy od nas, więc na naszym poziomie będzie Śląsk/Poznań + może powalczymy z Pniewami lub Toruniem przy dużej dozie szczęścia
Nie ma szans na ugranie czegoś bez obcokrajowców. Setti w gwieździe sam robił robotę, a i tak nie utrzymał drużyny z Rudy śląskiej.
Z obecnej kadry może 4-5 ludzi nadaje się na poziom ekstraklasy, wiec potrzebujemy 3-4 MEGA WZMOCNIEŃ, żeby się utrzymac
Granie o mistrza to chyba mniejwiecej takie samo prawdopodobieństwo jakby Ruch na dużym miał walczyć o top5 ekstraklasy
- Lightman
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
Nie jestem znawcą, ale conieco słyszałem.julko20 pisze: ↑28 kwie 2025, o 23:25Wypowie się ktoś jak obecnie wygląda Ekstraklasa w futsalu? Zatrzymałem się na czasach Impulsu Siemianowice, Jango Mysłowice, Pa-Nova Gliwice...gdzie Clearex rządził i dzielił, nie było mocnych.
To zupełnie inna liga, niż ta z czasów dominacji Clearexu.
Trzeba by sporo zainwestować w drużynę. To nie są ogromne pieniądze w porównaniu do piłki z dużego boiska, ale czołówka tabeli jest bogata i mocna, z różnymi brazylijczykami, hiszpanami etc.
Zarząd stoi przed trudnym wyzwaniem zebrania na to funduszy.
Jeśli się to nie zepnie, to możemy być za słabą drużyną na ekstraklasę, a za mocną na I ligę.