[18 kolejka] Ruch Chorzów - Arka Gdynia 5.12.16 18:00
-
- Kontakt:
Re: [18 kolejka] Ruch Chorzów - Arka Gdynia 5.12.16 18:00
Do tego wszystkiego dochodzi kwestia waleczności i zaangażowania ...jeżdżenia na dupach ..
W tym meczy nie dostaliśmy ani jednej żółtej kartki , zero podostrzenia gry !
W tym meczy nie dostaliśmy ani jednej żółtej kartki , zero podostrzenia gry !
-
- Kontakt:
Ciśniecie na W. Fornalika, a mi się wydaje, że ten kontrakt był zaoferowany dlatego, że jako jedyny zgodził się na pracę z gigantycznymi poślizgami (o ile w ogóle) w wypłacaniu pensji 

-
Najgorsze jest to, że przy pierwszej możliwej okazji dostajemy gonga w łeb a potem jeszcze zostajemy ograbieni z karnego.
Biednemu wiatr w oczy...
[ Post napisany za posrednictwem urzadzenia mobilnego ]
Biednemu wiatr w oczy...
-
- Kontakt:
Jesli chodzi o mecz z Legia to bylem przekonany ze dosrodkowanie bylo za wysokie. Jesli bylo tak jak piszesz to przepraszam. Wtedy z Legia tego albanczyka spokojnie moglibysmy wygrac gdyby zaczelo sie 1-0jajo pisze:1) legia - stalem dokladnie w linii podania. Oleksy wyszedl idealnie i mial pilke na glowie, gdyby nie popchnie Odjidjy.19gorek20 pisze:Z Nieciecza czerwona dla Kowalczyka zasluzona + potwierdzona przez 4 gosci w lidze + extrajajo pisze:19gorek20 pisze:Tak szczerze to jakie kontrowersje w meczu zjajo pisze:bledy albo przynajmniej duze kontrowersje w meczach z:Lutz pisze:Ja qwa, cołki świat mo spółdzielnia na Ruch.jajo pisze:to ze sa chujowi, nie zmienio faktu ze sa kreceni przez sedziow.
jedno nie wykluczo drugiego.
Legią, Śląskiem, Niecieczą, Lechią, Lechem, Jagiellonią, Arką. 7/18 - 39% meczow.
Legia Nieciecza Lechem i Jagiellonia ?
Legia - karny na Oleksym przy 0-0
Nieciecza - czerwona dla Kowalczyka, choc Gutkovskis wcale nie mial tak 100% sytuacji. Tu moze nie ewidnenty blad, ale dla mnie sytuacja na 70-30 na zolta
Lech - gol na 0-1 po faulu Kownackiego na Grodzickim
Jagiellonia - brak karnego za faul na Araku.
Z Jagiellonia nie bylo zadnego karnego na Araku w pierwszych 2 sytuacjach ( jak gdzies szukac to moim zdaniem nie bylo roznego przy bramce na 1-0 )
Z Lechem blad sedziego nie mial zadnego znaczenia na wynik chyba ze idziemy teoria "...pierwsza bramka ustalila spotkanie..."
Mecz z Legia karny niby ewidetny ale ktory sedzia w naszej lidze i przeciwko stolicy da karnego kiedy pilkarz nie ma szans dojsc do dosrodkowania a jest faulowany ?
2) lech - masochistycznie objerzalem powtorke. do gola na 0-1 czyli jakies 35 min to byl wyrownany mecz.
3) nieciecza - moze i tak. wydaje mi sie ze p Slawek ich kupil stopklatka. to nie bylo klarowne sam na sam.
4) z jaga - nie wierze w taka teatralnosc upadku Araka. Tam kontakt musial byc. Wydaje mi sie ze za bardzo sie zasugerowales p. Slawkiem, ktory po jednej powtorce kategorycznie odpuscil sytuacje. Jkaby bylo to w Legia - Lech ogladaliby 30 razy.
http://weszlo.com/2016/12/05/temu-panu- ... odradzamy/weszło pisze:Zakopane. Ustroń. Wisła. Bukowina Tatrzańska. Pewnie na mapie Polski znajdziecie jeszcze setkę, jak nie dwie lepszych miejsc na spędzenie zimowego urlopu niż Chorzów. Ale gdyby jednak Zbigniewowi Dobryninowi wpadło do głowy, by swój zabukować między Katowicami a Siemianowicami Śląskimi, z dobrego serca odradzamy. Oczywiście o ile chce go spędzić w spokoju.
W meczach takich jak ten, zupełnych przeciwieństwach spotkań tysiąca i jednego strzału, o trzech punktach często decydują osławione dzięki Tomaszowi Hajcie detale. Jeden przebłysk geniuszu. Jeden błąd obrońcy. Jedno gapiostwo bramkarza. Albo tak jak dziś – co najmniej jeden niepodyktowany karny dla zespołu, który granie w grudniu zaczyna z pustymi rękami.
Tak się właśnie złożyło, że ten bardziej ewidentny – jak to lubią mówić piłkarze – ustawił mecz. Surma pada w polu karnym Arki, gwizdek milczy, parę minut później analogiczna sytuacja z rozgrywającym prawdopodobnie najgorszy mecz w ekstraklasie Arakiem (w 3. minucie zaspał z kryciem Marcjanika przy rzucie rożnym) i Marcusem da Silvą i… karny. Zamieniony przez poszkodowanego na gola na 2:0, podczas gdy chorzowianie powinni mieć najlepszą z możliwych okazji na 1:1 dosłownie kilkaset sekund wstecz.
I to wcale nie był jedyny karny, którego Ruch mógł się domagać, bo przy stanie 1:2 Patryk Lipski wykonywał rzut wolny, kierowany w strefę, w której niepatrzący w ogóle w kierunku futbolówki Łukasiewicz powalił Helika. Nie był to już może taki ewident, jak faul na Surmie, realizatorzy meczu nie rozpieścili nas też zbyt szczegółowymi powtórkami tegoż zajścia, ale ręki, palca, a nawet paznokcia za to, że tam wszystko było w porządku, byśmy sobie uciąć nie dali. A żeby dolać jeszcze nieco oliwy do ognia, kolejny obrazek – 91. minuta, ten sam Helik przyjmuje łokieć od Sobieraja. I cisza. Jedyny gwizdek, a w zasadzie mocny, pełnowartościowy gwizd, jaki było słychać, to ten z trybun..
O meczu z Lechem chcialbym jak najszybciej zapomniec
Czerwona dla Kowalczyka niestety serce zolta kartka a rozum czerwona
Z Jagiellonia w pierwszym przypadku faul przed polem karnym ( na powtorkach fajnie widac jak Arak wskakuje do szesnastki ) w drugiej sytuacji na powtorkach od bramki Kelemana nie widac kontaku
Mecz z Arka ogladalem na telefonie ( czesto scinalo ) to nie chce sie wypowiadac a na ekstraklasa.tv jest tylko sytuacja z Surma
Pozdrawiam
Najbardziej boli to ze przyjezdzaja takie ogorki jak Arka i po pierwszych 15 minutach juz jest po meczu
-
- Kontakt:
Miałem tego wogóle nie pisać ale po dzisiejszym meczu wiem jedno że bardzo dużym błędem było przedłużenie kontraktu z trenerem którymu po prostu nie idzie od ponad roku .To się musiało tak stać prędzej czy póżniej ta drużyna już lepiej już grać za trenera Fornalika nie będzie takie są fakty czy to się komuś podoba czy nie . Ci co myślą i uważają że Fornalik to dobry wybór napiszę tak chcecie ślecieć z Fornalikiem to spadniemy z nim z naszą ikoną i wtedy może pryśnie jego czar i nie piszę tego by go obrazić czy zdołować ale jemu by się chyba przydał zimny kubeł na łeb jak i niektórym kibicom . Na dzień dzisiejszy jesteśmy 100 procentowym spadkowiczem tylko nie wiadomo czy do 1 ligi jak by może wszyscy tutaj chcieli . Czy zaraz do 4 ligi lub w gorszym wypadku będziemy zaczynali od B klasy jest jeszcze jedna wielka niewiadoma nie wiemy czy do końca maja do gramy rozgrywki . Bo coś czuję że przez długi i ich nie spłacanie prędzej ogłosimy upadłość. My na dzień dzisiejszy potrzebujemy 7 zawodników z papierami na gra w ekstraklasie w wieku 23 do 28 lat co będą za***rdalali jak samoloty na niebie
-
- Kontakt:
Jak im jest ciężko wypłacic piłkarzom na świeta to skąd brac tą kase na inne rzeczy.
___To My HOOLIGANS KS RUCH___
- 79Świony
- Kontakt:
A mie ciekawi jeszcze inna rzecz...Nie wierza żeby keryś z grajków nie przeglądoł forum i nie godoł reszcie jakie sam pomyje na nich lecom.Nie ma tym chopom gańba? 

- setnik
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
Można łatwo powiedzieć że Arak zajeboł mecz, nie pokrył i zrobił karnego i było juz 0:2 ale mnie się wydaje że wina leży po tym że mamy fatalny środek pola, Surma po przyjęciu robi kółeczko i strata, Urbańczyk nie nadaje się na ta pozycja bo przegrywa każdą walkę siłową, stąd wszystkie takie przebitki przegrywamy. Brakuje takich "niszczycieli" jakimi byli Baran czy Malinowski. Waleczność i agresja obrazują liczby, Surma aktualnie po 18 meczach bez kartki , Urbańczyk w 15m - 1żk. O Lipskim nie ma co pisać bo jak wszyscy wiemy jak jest, nadzieje były ogromne, talent większy od Starzyńskiego miał być , no niestety widać sporo mu brakuje ,a do tego forma i umiejętności idą w dół podobnie jak u Mazka. To chyba tu jest rola trenera by się zastanowić się, czemu te chłopcy się nie rozwijają ,a wręcz przeciwnie są coraz słabsi bo Mazek stracił do reszty stracił wiara we własne umiejętności co widać w momentach gdy jest szansa na strzał to wycofuje bal do nikogo. Smutne jest to że wszyscy Ci co dziś byli chyba czują że ten klub się zwijo, kończy, brakuje wyników,kibiców, pieniędzy, umiejętności u piłkarzy, nowego stadionu. Pocieszam się tym, że bywało gorzej ,a dalej jesteśmy. Ponoć wiara czyni cuda... Pozdrawiam wszysycych kibiców którzy dzis byli na stadionie.
-
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
Dziś mnie odarli z resztki złudzeń. Ta "drużyna" nie ma jaj.
- tedeus63
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
To qqrwa jak nie ma kasy to niech zamnom tyn zabytek w ciul a niy robiom z tego klubu posmiewiska .niy na to pracowali wczesnij pilkarze na 14 mistrzow przez kilkadziesiat lot by teraz szmacili paralityki tyn klub.Gabla pisze:Ciśniecie na W. Fornalika, a mi się wydaje, że ten kontrakt był zaoferowany dlatego, że jako jedyny zgodził się na pracę z gigantycznymi poślizgami (o ile w ogóle) w wypłacaniu pensji
-
Śniło mi sie że wygrają. Śniło mi sie.
-
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
a ja myślałem, że to prawda. Ty taki optymistamilo pisze:Śniło mi sie że wygrają. Śniło mi sie.

-
- Kontakt:
Dej spokojGabla pisze:Ciśniecie na W. Fornalika, a mi się wydaje, że ten kontrakt był zaoferowany dlatego, że jako jedyny zgodził się na pracę z gigantycznymi poślizgami (o ile w ogóle) w wypłacaniu pensji
Ostatnie plotki/informacje o wyplatach w klubie pojawily sie w polowie sierpnia gdzie Prezes JP w telewizyjnym wywiadzie potwierdzil ze wszystkie wyplaty do sierpnia sa uregulowane. Od tego momentu kompletna cisza a to chyba dobrze
- Korfanty
- Kontakt:
Ten mecz to był ku*** sabotaż z prowokacją w jednym,jak im się nie chce grać niech wypierdalają!!!
Dzisiaj nie było nic,truchtanie po boisku tyle.Z Jagą przynajmniej Im się chciało zabrakło szczęścia a dzisiaj wielki
Wygląda to tak,jest wypłata to coś tam im się chce,nie ma kasy przechodzenie obok meczu.Patrząc z punktu czysto ekonomicznego jeśli pracodawca mi nie wypłaca,zwalniam się i tyle,Oni myślą że wreszcie zaczną otrzymywać wszystkie pieniądze zapisane w kontrakcie na które nie zasługują terminowo.Różnica polega na tym iż przeciętny Kowalski jeśli będzie mieć choć cień szans na utrzymanie stanowiska oraz na terminowe płace będzie po prostu za***rdalać.Oni myślą,że kontrakt podpisany to pieniądze im się należą taki ch**
Podsumowując to by było na tyle punktów w tym roku,w Płocku wp***dol a z Wisłą u siebie jeszcze większy,chyba,że książęta łaskawie zagrają jak przystało na reprezentantów tego Klubu w co nie wierzę,zgasło światło które zawsze prowadziło ten Klub przez wszystkie lata.

Dzisiaj nie było nic,truchtanie po boisku tyle.Z Jagą przynajmniej Im się chciało zabrakło szczęścia a dzisiaj wielki

Wygląda to tak,jest wypłata to coś tam im się chce,nie ma kasy przechodzenie obok meczu.Patrząc z punktu czysto ekonomicznego jeśli pracodawca mi nie wypłaca,zwalniam się i tyle,Oni myślą że wreszcie zaczną otrzymywać wszystkie pieniądze zapisane w kontrakcie na które nie zasługują terminowo.Różnica polega na tym iż przeciętny Kowalski jeśli będzie mieć choć cień szans na utrzymanie stanowiska oraz na terminowe płace będzie po prostu za***rdalać.Oni myślą,że kontrakt podpisany to pieniądze im się należą taki ch**

Jestem Górnoślązakiem czyli Polakiem
"Małe ojczyzny uczą żyć w ojczyznach wielkich i w wielkiej ojczyżnie ludzi"
Za Ruchem zawsze pochłonięty całkiem
44 !!!
"Małe ojczyzny uczą żyć w ojczyznach wielkich i w wielkiej ojczyżnie ludzi"
Za Ruchem zawsze pochłonięty całkiem
44 !!!
-
- Kontakt:
Smutne to było widowisko. Zero pomysłu na grę, Arak - dramat, dwa gole na jego konto, przy próbie przyjęcia piłka odskakuje na metr. Urbanczyk, przegrywa siłowo wszystkie pojedynki. I te strzały z dystansu... Lipski, jemu chyba ta miłość do Realu Madryt umiejętności odbiera. Cała drużyna bez jaj, bez agresji, bez jakichkolwiek prób. I co nawet jesli nie płaca? Gram na tyle dobrze, aby zainteresować sobą lepszy, wypłacalny klub. Kiedy mysmy sie ostatnio o jakiegoś grajka z kimś bili? Ci piłkarze sa albo za słabi albo jeszcze bez nazwiska...
Piłkarze grają piach, zarząd nie wiadomo w co gra, a "kumaci" podniecają sie derbami Krakowa. Brawo, kupujcie juz sobie miesięczne, w przyszłym sezonie będziecie tam na ekstraklasę jeździć.
Ech, to sa sytuacje, w ktorych tęsknie za Ruchem z 2 ligi. Tam tez była mieszanka młodych (pepe, janoszka) i doświadczonych (sokołowski, bonk, mikulenas), ale ta drużyna miała po prostu jaja. Czego o tych pizdeczkach nie można powiedzieć.
Piłkarze grają piach, zarząd nie wiadomo w co gra, a "kumaci" podniecają sie derbami Krakowa. Brawo, kupujcie juz sobie miesięczne, w przyszłym sezonie będziecie tam na ekstraklasę jeździć.
Ech, to sa sytuacje, w ktorych tęsknie za Ruchem z 2 ligi. Tam tez była mieszanka młodych (pepe, janoszka) i doświadczonych (sokołowski, bonk, mikulenas), ale ta drużyna miała po prostu jaja. Czego o tych pizdeczkach nie można powiedzieć.