[1/4 PUCHAR Polski] Ruch Zdzieszowice - Ruch Chorzów

Forum sympatyków KS Ruch Chorzów

Jaki wynik obstawiasz w pierwszym spotkaniu pomiędzy Ruchem Zdzieszowice a NIEBIESKIMI

Czas głosowania minął 15 mar 2012, o 14:15

2:1 /R\
6
2%
2:0 /R\
17
6%
1:0 /R\
7
2%
0:0 /R\
2
1%
0:1 /R\
21
7%
1:1 /R\
4
1%
0:2 /R\
78
25%
1:2 /R\
19
6%
2:2 /R\
0
Brak głosów
0:3 /R\
65
21%
1:3 /R\
28
9%
2:3 /R\
0
Brak głosów
3:3 /R\
1
0%
wysoka wygrana Niebieskich np 0:5
47
15%
inny wynik
14
5%

Liczba głosów: 309

Wiadomość
Autor
Witek46
Kontakt:

Re: [1/4 PUCHAR Polski] Ruch Zdzieszowice - Ruch Chorzów

#121 Post autor: Witek46 » 14 mar 2012, o 17:15

:hyhy: No i potwierdziło się, że lepiej nie oceniać meczu przed końcem. Prawda?
Samego spotkania nie ma co komentować. Graliśmy stylem minimum wkładu, maksimum zysku i się udało, choć wcale nie musiało.
Natomiast kilka indywidualnych ocen mam. Janoszka to był w tym meczu jedyny chłop na wielki plus. Słabo i bardzo słabo: w obronie Burliga i Lewczuk (co się z nim stało?), w pomocy: Malina i Straka (nędny to był powrót na boisko), Abbott i Niedzielan (ciężko będzie wrócić do formy z poprzedniego pobytu u nas).
I jeszcze dwa nazwiska: Smektała wyglądał nieźle ale wszedł już na zmęczonego przeciwnika, grał krótko i niewiele można powiedzieć, ale chyba warto dalej sprawdzać oraz Starzyński, grał jeszcze krócej, nie wiem ile błędów popełniłby w trakcie meczu, jak poradziłby sobie w Ekstraklasie ale poruszał się po boisku dużo lepiej niż Lisowski, ma lepszą sylwetkę i koordynację ruchową i po prostu chciałbym go zobaczyć w jakimś poważnijeszym pojedynku.
Wielkie brawa dla pokonanych! Grali czysto, bez fauli i bez złośliwości. Tak długo jak mieli siły starali się walczyć.
Wolność słowa nie może zwalniać z odpowiedzialności za słowo

Awatar użytkownika
Kirek
Kontakt:

#122 Post autor: Kirek » 14 mar 2012, o 17:15

Jak dla mnie u Grzybka widać, że to już o sezon za dużo.

Mirek
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#123 Post autor: Mirek » 14 mar 2012, o 17:16

Elmer pisze:opisujący zdarzenia na boisku, bo komentatorem tego "yyyyy" czegoś nazwać nie można. Całe szczęście, że nie płacę abonamentu, bo na taką ciotę, która od 20 lat siedzi w tv i nic się nie nauczyła szkoda by mi było kasy
Jońca wymiata :P
czekej jak Cie cbś dorwie :P

edit: simonsays Fornalik raus razem z bratem :P
Ostatnio zmieniony 14 mar 2012, o 17:18 przez Mirek, łącznie zmieniany 1 raz.

teamdox
Kontakt:

#124 Post autor: teamdox » 14 mar 2012, o 17:19

Nie ma sensu komentować gry Ruchu, bo była dzisiaj słaba i chyba wszyscy dzisiaj to widzieli. Gdyby nie słaba kondycja Zdzieszowic, to moglibyśmy tego meczu nawet nie zremisować.

Co do zawodników - fajnie było znowu zobaczyć Strakę, moim zdaniem zagrał dobre spotkanie, szkoda tylko "setki", bo mógł ładnie strzelić bramkę. Od razu widać, że nadaje się na tą pozycję 1000 razy bardziej niż Lisowski. :)

Janoszka - bardzo dobry występ, i nie mówię tutaj o strzelonych bramkach, chociaż widać było, że bardzo się z nich cieszył. Wreszcie zaczął ładnie schodzić do środka i oddawać strzały, do tego co raz lepiej funkcjonują wrzutki.

Słabo zagrał dziś Burliga, Grzyb, Niedzielan i Abbott.

Fajne wejście Starzyńskiego i Smektały, mam nadzieję, że rewanż zagrają od pierwszych minut, bo jako zmiennicy nawet się nadają lepiej niż Lisowski i Burliga. W niedziele wszyscy na C6 !

miedza
Kontakt:

#125 Post autor: miedza » 14 mar 2012, o 17:24

wojt pisze:...
A my swoje Fornalik RAUS!!! :)
Nudzisz, już nos bardzo rozbawiłeś tym "raus", więc dej sie spokój...

miedza
Kontakt:

#126 Post autor: miedza » 14 mar 2012, o 17:30

Rickenn10 pisze:watpie zeby teraz byla okazja do wystawiania rezerwowych po meczu rewanzowaym bo potem juz zostaje walka o wszystko :)
W rewanżu zagromy raczej w normalnym ustawieniu i składzie, bo 4 dni później momy szpil z Wisłą...

TomSky
Kontakt:

#127 Post autor: TomSky » 14 mar 2012, o 17:36

jeśli o mnie chodzi to w każdym szpilu do końca sezonu możemy grać padline jak dziś pod warunkiem że w ostatnich 20 minutach wcisnymy 4 tory...

zapomniec o tym meczu i skupić sie na najbliższym
Niedzielnym kierowcom stanowcze NIE

Lipiniorz25
Kontakt:

#128 Post autor: Lipiniorz25 » 14 mar 2012, o 17:37

Elmer pisze:. Całe szczęście, że nie płacę abonamentu, bo na taką ciotę, która od 20 lat siedzi w tv i nic się nie nauczyła szkoda by mi było kasy
Watpia zeby tu ktos placił i sponsorowoł tych baranow z publicznej :dobani:

Wynik cieszy,gra mniej ale wierza w to ze to skuli szpilu z Bielskiem
Niebieski od uRodzenia

Awatar użytkownika
wojt
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#129 Post autor: wojt » 14 mar 2012, o 17:42

Rickenn10 pisze:
wojt pisze: Tyś już był u I komunii świętej, abo dopiero w maju idziesz?
a Tys kiedy bol ostatnio na wyjezdzie ?
Nie jeszczech nigdy nie był, wogole fusbalem i Ruchem interesuja się od bardzo niedawna, także tym bardziej cenię sobie uwagi takiego doświadczonego kibica jak ty, który potrafi mnie przywrócić do porządku jak napiszę z całą powagą "Fornalik raus" :) Dzięki, trzymaj rękę na pulsie i kontroluj mnie, żebym już takich rzeczy nie wypisywał, może kiedyś odważę się na przyjście na mecz i zobaczę co to prawdziwy kibic :)

Wracając do meczu, to nie uważam że Grzybek był taki słaby, dajcie mu w spokoju dograć do czerwca bez zbędnych komentarzy, w pierwszej połowie grał lepiej od Ecika. Najsłabiej boczni obrońcy z Lewczukiem na czele. Igor popełnił 30, 40 metrów od bramki przy linii bocznej kilka bezsensownych fauli na rywalu odwróconym tyłem. Przy lepszej drużynie były by liczne okazje ze stałych fragmentów gry dla rywala.
Awans pewny,spokojnie można przygotowywać się do meczów z Bielskiem i Rzeką. Jeśli miałbym typować kogo chciałbym w półfinale z czwórki Wisła, Legia, Arka/Śląsk to wolałbym tą ostatnią drużynę. Finał 24 kwiecień, wtorek, Warszawa, broń Boże nie piszmy żeby robić wolne w ten dzień nauczeni doświadczeniem z przed dwóch lat.

Awatar użytkownika
wojt
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#130 Post autor: wojt » 14 mar 2012, o 18:03

miedza pisze:
wojt pisze:...
Nudzisz, już nos bardzo rozbawiłeś tym "raus", więc dej sie spokój...
Może i nudzę, ale nie spodziewałem się że może to paść z ust osoby która jest tak oszczędna w postach :) w dodatku pisanych tak ciekawie i zawsze w odpowiednim temacie. Doprawdy fascynujące są Twoje komentarze zainteresowanych zapraszam do lektury, gość naprawdę nie nudzi!

gerhat
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#131 Post autor: gerhat » 14 mar 2012, o 18:16

halbfinale oo, halbfinale ooo bo w rewanźu to jo moga nawet zagrać na lewyj obronie. Aha bołbych zapomnioł, Fornalik Raus i Lutz Raus ;) :D

viperR
Kontakt:

#132 Post autor: viperR » 14 mar 2012, o 18:32

gerhat pisze:halbfinale oo, halbfinale ooo bo w rewanźu to jo moga nawet zagrać na lewyj obronie. Aha bołbych zapomnioł, Fornalik Raus i Lutz Raus ;) :D
i obydwu wsadzić do matiza..

do mnie w tym szpilu Gapcio,Ubot słabo,Ciacho tyż jakiś potracony trocha, dziwi mnie dlaczego nie gro Josl, ale z Trenerem nie dyskutuje..4:1 go broni.

Awatar użytkownika
Rickenn10
Kontakt:

#133 Post autor: Rickenn10 » 14 mar 2012, o 18:37

wojt pisze:

Nie jeszczech nigdy nie był, wogole fusbalem i Ruchem interesuja się od bardzo niedawna, także tym bardziej cenię sobie uwagi takiego doświadczonego kibica jak ty, który potrafi mnie przywrócić do porządku jak napiszę z całą powagą "Fornalik raus" :) Dzięki, trzymaj rękę na pulsie i kontroluj mnie, żebym już takich rzeczy nie wypisywał, może kiedyś odważę się na przyjście na mecz i zobaczę co to prawdziwy kibic :)
akurat piszac to co pisalem wczesniej mialem na mysli ogolnie panujace trendy , nie pilem do Ciebie bo nie Ty pierwszy piszesz Fornalik Raus polowa skladu Raus i nawet jak to byla ironia a wiem ze to byla ironia nie musiales od razu zaznaczyc swojej obecnosci spina w moja strone.Interesowac to Ty sie Ruchem mozesz i 30 lat jednak nic to nie wnosi jak czynnie w jego zyciu nie uczestniczysz :) :piwo:

Lukas89
Kontakt:

#134 Post autor: Lukas89 » 14 mar 2012, o 18:53

Być może się powtórzę, ale strasznie denerwował ten komentator, rozumiem,że wygrana Zdzieszowic nad "3 siłą w Polsce w tym momencie" byłaby pewnie fajną [dla postronnych] niespodzianką ale czasem mógłby przystopować w tym komentarzu "za Ruchem Z"..

Co do meczu, wynik chyba lepszy niż gra. No ale widać było,że jak się pod koniec meczu rozpędzili to na luzie wygrali. Szkoda,że tak nie grali od początku to mogło być może do 0.

co do minusów, niestety "Wtorek" - Nie chodzi tutaj o jakieś przesadne "jechanie" po Andrzeju, tylko normalne powiedzenie,że coś się nie podobało. Jest "w treningach" jak każdy z kadry, robi już pewnie to samo a.. przez te godzine jak grał to niczym specjalnym się nie wyróżnił, brakowało wykończenia.. Piech wszedł za Niego i przez pół godziny zrobił więcej [jak w pewnym momencie włączył 5 bieg to obrońcy nie wiedzieli co się dzieje :D]. Obawiam się,że Niedzielan "w gazie" może być dopiero za jakiś czas i na ten moment pierwszy skład mu się nie należy. Być może zakontraktowali Go właśnie na wypadek odejścia Maćka czy Arka latem - Do tego czasu na pewno "wyjdzie na prostą". Na pewno ambicji nie można odmówić..

aha no i jeszcze jedno - Starzyński, chyba z 10 razy lepszy od Lisowskiego... [no ale to tylko 1 mecz]

Plusów parę było, najważniejszy,że rewanż zapowiada się bardziej na luzie. A teraz jedziemy dalej z ligą.

to tyle ode mnie z tego co widziałem.
Ostatnio zmieniony 14 mar 2012, o 19:00 przez Lukas89, łącznie zmieniany 1 raz.
Obrazek

Harpo
Kontakt:

#135 Post autor: Harpo » 14 mar 2012, o 18:56

Nie sądzę, że R-Z opadli z sił. Po prostu nasi ciśli i w końcu coś musiało wpaść. To psychika - chopcy "zdzichy" po utracie bramki nie wierzyli już w nic, a na Niebieskich gol podział tak jak powinien. Kwestia czasu, aż pozostałe bramki wpadły. Nie zgadzam się, że nie wyglądaliśmy lepiej. Jasne, nie jak drużyna z czuba ekstraklasy, ale różnice w umiejętnościach wyraźne. Tym bardziej, że Zdzieszowice grały "na maksa".
Teraz rewanż wysoko wygrać, Niedzielana od początku w parze z Jankesem.

PS. gaz w nogach to Andrzej ma - obiecujące :)
Niebieskie serce od 1988 R.
NOWY STADION DLA RUCHU!!!

"PRECZ z polityczną poprawnością!"

ODPOWIEDZ