Licencja
- alek900
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
Re: Licencja 2010/2011
Licencję otrzymały wszystkie kluby, które się o nią ubiegały. W kilku przypadkach zdecydowaliśmy o nadzorze, bowiem dopatrzyliśmy się pewnych niedociągnięć. Polonia Bytom, Jagiellonia Białystok i Ruch Chorzów otrzymały nadzór finansowy i infrastrukturalny, zaś Wisła Kraków i Cracovia Kraków - infrastrukturalny" - powiedział Nowak.
Szef komisji wyjaśnił, że co parę tygodni eksperci wydziału będą analizować sytuację w tych klubach. "W sprawach infrastrukturalnych chodzi przede wszystkim o poprawienie bezpieczeństwa kibiców. Mamy wątpliwości dotyczące także części prognoz finansowych. Gdyby okazało się, że któryś z klubów przystąpi do kolejnych rozgrywek z długami, wówczas licencji nie cofniemy, ale będziemy wnioskować o ukaranie" - dodał.
Szef komisji wyjaśnił, że co parę tygodni eksperci wydziału będą analizować sytuację w tych klubach. "W sprawach infrastrukturalnych chodzi przede wszystkim o poprawienie bezpieczeństwa kibiców. Mamy wątpliwości dotyczące także części prognoz finansowych. Gdyby okazało się, że któryś z klubów przystąpi do kolejnych rozgrywek z długami, wówczas licencji nie cofniemy, ale będziemy wnioskować o ukaranie" - dodał.
- Kontakt:
i gitara
- Adam1983
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
Moderator proszony o zamknięcie zbędnego tematu :-)
-
- Kontakt:
Wcześniej nie pisałem w sprawie licencji, bo uważałem, jak się okazało słusznie, że nie ma o czym. Teraz wykorzystam ten temat jako przykład, że niektórzy są niezwykle podatni na różnego rodzaju plotki i bzdury wypisywane w gazetach i mimo, że dzieje się to nie po raz pierwszy, nie potrafią lub nie chcą wyciągać żadnych wniosków. Widocznie rajcuje ich sensacja dokładnie tak samo jak Panów Ostafińskiego i Muchę. Swoją drogą trzeba jakiej szczególnej konstrukcji psychicznej żeby dobrze się czuć ze świadomością, że znowu byłem niedoinformowany albo czego nie zrozumiałem albo, co było by już podejrzane, świadomie napisałem nieprawdę. Normalny człowiek miałby kaca ale oni wstają rano do roboty i znowu piszą, nie wiedząc, nie rozumiejąć, a może i świadomie kłamiąc.
Wolność słowa nie może zwalniać z odpowiedzialności za słowo
-
- Kontakt:
Ciekawe co momy rozumiec pod pojynciym "nadzor infrastrukturalny". Do obiektu sie dojebali???? Bydzie pretekst zeby Kopel zaczol sie powaznie zastanawiac nad nowom Cicha 6.
-
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
Rafal1920 tu mosz: "W sprawach infrastrukturalnych chodzi przede wszystkim o poprawienie bezpieczeństwa kibiców
edit: jugador tu mosz: Gdyby okazało się, że któryś z klubów przystąpi do kolejnych rozgrywek z długami, wówczas licencji nie cofniemy, ale będziemy wnioskować o ukaranie" - dodał.
edit: jugador tu mosz: Gdyby okazało się, że któryś z klubów przystąpi do kolejnych rozgrywek z długami, wówczas licencji nie cofniemy, ale będziemy wnioskować o ukaranie" - dodał.
Ostatnio zmieniony 20 maja 2010, o 13:53 przez Mirek, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
Panowie qr**, a czego sie spodziewaliście po dostaniu 20 tys kary za rzucenie buteleczką na meczu z Lechem i odpaleniu rac, rzucaniu petard itd. Finansowy- wiadomo ZUS i przyszły wyrokMirek pisze:Rafal1920 tu mosz: "W sprawach infrastrukturalnych chodzi przede wszystkim o poprawienie bezpieczeństwa kibiców
takie tam
-
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
chciołbych wiedziec dokladnie z jakiego powodu otrzymaliśmy oba te nadzory. finansowy tylko za brak wypłat dla grajków czy jeszcze coś? ano ja ZUS.
Ostatnio zmieniony 20 maja 2010, o 13:53 przez Thoth, łącznie zmieniany 1 raz.
Wielkość Ruchu jest tak wielko że nie do sie jej wyrazić w kilku słowach!
-
- Kontakt:
Jest cos takiego jak licencja warunkowa i wiem , ze moga ja w czasie sezonu cofnac.My chyba takiej nie dostalismy wiec co by sie nie dzialo chyba na ten sezon mamy ja zapewniona.Czy sie myle ?
Pierwsza bitwa wygrana , teraz przed nami druga i werdykt w sprawie ZUS.Jezeli ja wygramy to uwazam , ze wygralismy wojne i pod wzgledem finansowym bedzie juz tylko lepiej.Jezeli wedykt bedzie negatywny trzeba bedzie sprzedac kogos niestety.
Pierwsza bitwa wygrana , teraz przed nami druga i werdykt w sprawie ZUS.Jezeli ja wygramy to uwazam , ze wygralismy wojne i pod wzgledem finansowym bedzie juz tylko lepiej.Jezeli wedykt bedzie negatywny trzeba bedzie sprzedac kogos niestety.
" ... ten ciezki ranek i to ciezkie powietrze, ktore przeciez kochasz i ktorego nie chcesz , tu zimne slonce jest wymieszane z deszczem, to jest , to jest , to jest ... "GŚ
Czy zarzad Ruchu jest wstanie ubic aktualnie jakikolwiek interes ? Nie.Z nimi nie ubilbym nawet muchy w kiblu.
Czy zarzad Ruchu jest wstanie ubic aktualnie jakikolwiek interes ? Nie.Z nimi nie ubilbym nawet muchy w kiblu.
-
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
Otrzymalismy normalna licencje...Zadna warunkowa-zreszta w samym tekscie jest napisane,ze tej licencji nam nie odbiora.Jesli jednak rozpoczniemy lige z dlugami to moga nas ukarac(np.ujemne punkty).
-
- Kontakt:
Szczerze ciesza się że Ruch dostoł ta licencja bo żech się trocha boł ale już po wszystkim...
Co do tego nadzoru to powiem szczerze że nawet to takie głupie nie jest...głownie chodzi mi o tyn nadzór finansowy bo może się wkońcu działacze lękną i nie będzie już godki o długach
pozdRo!
Co do tego nadzoru to powiem szczerze że nawet to takie głupie nie jest...głownie chodzi mi o tyn nadzór finansowy bo może się wkońcu działacze lękną i nie będzie już godki o długach

pozdRo!
-
- Kontakt:
pijemy!! 

-
- Kontakt:
damikr pisze:Szczerze ciesza się że Ruch dostoł ta licencja
A kto się nie cieszy?

http://sport.onet.pl/pilka-nozna/ekstra ... omosc.html" onclick="window.open(this.href);return false;
-
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
sprawy infrastrukturalne - to przede wszystkim czy zgodnie z zapowiedziami powstanie system identyfikacji,
a co do tej całej nagonki w mediach, moim zdaniem teraz powinno się właśnie zareagować, z drugiej strony, zaraz się zacznie, że pewnie Ruch ledwo co dostał licencja, w zarządzie jest Bugdoł kibic Ruchu i mimo wielkich zaniedbań zarówno infrastrukturalnych jak i finansowych dostaliśmy licencję, ale PZPN już zapowiedział, ze możliwe jest ukaranie klubu ujemnymi punktami na początku sezonu,
Nie trzeba skończyć dziennikarstwa by takie brednie wymyślać, a że fakty przedstawione mają nie wiele wspólnego z sobą, w dzisiejszych czasach kiedy się liczą koneksje przy artykułach, sensacja i poczytalność niż prawda.
Pewnie jakbym w poście dał link sprzed dwóch lat o tytule Ruch bez licencji to każdy by kliknął, a czy byłby on nie prawdą, niestety w dobie komputeryzacji, prawdziwe "dziennikarstwo" przechodzi do lamusa, a liczy się szybkość informacji (częste artykuły bez jakiejkolwiek korekty z wielką ilością błędów, które dopiero w kolejnych aktualizacjach są zmieniane) i poczytalność (ilość kliknięć to ilość przeczytanych teoretycznie reklam i określona ilość pieniędzy)
Czy można z tym walczyć, trzeba próbować, ale więcej niż klub w sądzie, bo tak jak mówię, każdą tezę można wybronić jeżeli się ja wcześniej przedstawiło w określony sposób, czasem wystarczy dodać do tekstu z pięć słów, które zrobią z niego hipotezę a nie informację, czy pytajnik w tytule. Dlatego więcej możemy wywalczyć my właśnie nie reagując i nie zwiększając poczytalności pewnych artykułów
a co do tej całej nagonki w mediach, moim zdaniem teraz powinno się właśnie zareagować, z drugiej strony, zaraz się zacznie, że pewnie Ruch ledwo co dostał licencja, w zarządzie jest Bugdoł kibic Ruchu i mimo wielkich zaniedbań zarówno infrastrukturalnych jak i finansowych dostaliśmy licencję, ale PZPN już zapowiedział, ze możliwe jest ukaranie klubu ujemnymi punktami na początku sezonu,
Nie trzeba skończyć dziennikarstwa by takie brednie wymyślać, a że fakty przedstawione mają nie wiele wspólnego z sobą, w dzisiejszych czasach kiedy się liczą koneksje przy artykułach, sensacja i poczytalność niż prawda.
Pewnie jakbym w poście dał link sprzed dwóch lat o tytule Ruch bez licencji to każdy by kliknął, a czy byłby on nie prawdą, niestety w dobie komputeryzacji, prawdziwe "dziennikarstwo" przechodzi do lamusa, a liczy się szybkość informacji (częste artykuły bez jakiejkolwiek korekty z wielką ilością błędów, które dopiero w kolejnych aktualizacjach są zmieniane) i poczytalność (ilość kliknięć to ilość przeczytanych teoretycznie reklam i określona ilość pieniędzy)
Czy można z tym walczyć, trzeba próbować, ale więcej niż klub w sądzie, bo tak jak mówię, każdą tezę można wybronić jeżeli się ja wcześniej przedstawiło w określony sposób, czasem wystarczy dodać do tekstu z pięć słów, które zrobią z niego hipotezę a nie informację, czy pytajnik w tytule. Dlatego więcej możemy wywalczyć my właśnie nie reagując i nie zwiększając poczytalności pewnych artykułów
Wystarczy by dobrzy ludzie nic nie robili, a zło zatriumfuje. E. Burke
- ObeRschlesien
- Kontakt:
Polonia Jaga i Ruch nadzór finansowy a zawsze sie ku*** onos ino pisze...
http://www.niebiescy.pl/?id=6611" onclick="window.open(this.href);return false;
Niebiescy" dostali licencję na grę w Ekstraklasie. Za chwilę więcej informacji.
http://www.niebiescy.pl/?id=6611" onclick="window.open(this.href);return false;
Niebiescy" dostali licencję na grę w Ekstraklasie. Za chwilę więcej informacji.