StadionŚląski biało-czerw. symbol dupowatości?
-
- Kontakt:
Re: StadionŚląski biało-czerw. symbol dupowatości?
http://www.sport.pl/pilka/1,65037,83711 ... wony_.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Welować dalij. Momy już przewaga!
Welować dalij. Momy już przewaga!
-
- Kontakt:
1. Mnie też, więc walcze o stadion żółto-niebieskiDarek30 pisze:
1. Mi bliżej barw narodowych.
2.Skoro nie daje , to "morda w kubeł"
2. Idąc takim tokiem rozumowania, to nie masz prawa wypowiadać się o meczu Ruch-Legia, jeśli nie uczestniczysz w nim bezpośrednio...
-
- Kontakt:
Retoryka godna Pana Kurskiego. Czyli jak się wali Ratusz w Chorzowie Batorym to RAŚ też mo dać "morda w kubeł" bo nie będzie partycypował w kosztach jego renowacji i nie mo prawa wypowiadać sie o jego skandalicznym stanie?2.Skoro nie daje , to "morda w kubeł"

Jak dla ciebie ponad 5 tys. podpisów pod petycją nie jest "kilka" to nie mom pytań no ale my som ciulnięte.3."kilka tysięcy:
-
- Kontakt:
Chory ten świat... Chciałbym się kiedyś obudzić w Polsce, która traktuje Górny Śląsk z należytym mu szacunkiem, a GŚ odpłaca mu się tym samym. Ja jako pół Polak, pół Niemiec - po prostu Ślązak ze śląskiej i zarazem polskiej rodziny przynajmniej od XIII wieku - mogę nosić wymiennie barwy Górnego Śląska oraz Polski ciesząc się, że tworzą tak wspaniały kolektyw.
Niestety w naszym świecie nikomu przez myśl nie przejdzie, że można być Polakiem i Ślązakiem w jednym. Każdy tylko Oberschlesien albo Wielka Polska.
Mnie cieszyłyby barwy biało-czerwone jak i żółto-niebieskie, ale o wszystko trzeba robić larmo, dlatego mam mieszane uczucia. Biało-czerwone? Toż to gorolstwo i zniewaga. Żółto-niebieskie? A to pewnie volksdeutsch. Tak nie można...
Pier*ole z całych sił Warszawę czy Sosnowiec, bo oni nigdy nas nie uszanują. Jednak czy jest to powód do tego, żeby odcinać się od Polski w ogóle? Czy Polacy walczący z komuną mieli odwrócić się od kraju, bo władza im nie pasowała? Nie w tym rzecz przecież. Równie dobrze można przejść na ateizm, bo jakiś tam ksiądz jest pedofilem.
Wybaczcie mi tę rozkminę, ale serce mnie boli jak tak patrzę na ten totalny brak szacunku do siebie. Mam nadzieję, że ten post tutaj zostanie ku przestrodze, jako moja wielka prośba o rozsądek.
"Zasada oko za oko uczyniłaby wkrótce cały świat ślepym"
Przemyślcie to, PozdRo
Niestety w naszym świecie nikomu przez myśl nie przejdzie, że można być Polakiem i Ślązakiem w jednym. Każdy tylko Oberschlesien albo Wielka Polska.
Mnie cieszyłyby barwy biało-czerwone jak i żółto-niebieskie, ale o wszystko trzeba robić larmo, dlatego mam mieszane uczucia. Biało-czerwone? Toż to gorolstwo i zniewaga. Żółto-niebieskie? A to pewnie volksdeutsch. Tak nie można...
Pier*ole z całych sił Warszawę czy Sosnowiec, bo oni nigdy nas nie uszanują. Jednak czy jest to powód do tego, żeby odcinać się od Polski w ogóle? Czy Polacy walczący z komuną mieli odwrócić się od kraju, bo władza im nie pasowała? Nie w tym rzecz przecież. Równie dobrze można przejść na ateizm, bo jakiś tam ksiądz jest pedofilem.
Wybaczcie mi tę rozkminę, ale serce mnie boli jak tak patrzę na ten totalny brak szacunku do siebie. Mam nadzieję, że ten post tutaj zostanie ku przestrodze, jako moja wielka prośba o rozsądek.
Przemyślcie to, PozdRo
- vandetta2008
- Kontakt:
Bez dwóch zdań.. Stadion powinien być w barwach GŚ !
- Scypion
- Wspiera "Wielki Ruch"
Tylko jak długo idzie odplacac milczeniem na brak szacunku? Na dyktowane przez kanapowego trolla spyre propolskie ordynarne zagrania? Zreszta zobaczcie sobie dzisiejszy dziennik jakie kolory maja stadiony na Euro? Poznan pod Lecha, niebieski, Gdansk pod Lechie zielony, Wroclaw pod Śląsk zielono bialy, Śląski? dach bialy, trybuny czerwone, bieznia niebieska.. ciekawe pod jaki klub to podłazi? Poczytajcie Dz i zwoccie uwage na roznice w wypowiedzi Oslizly i Cieślika, a nasi forumowi esteci moze tez rozwaza zmiane barw w koncu bialo czerowno niebirskie jest duzo bardziej estetyczne. Zachwycajace.zaRejestrowany pisze:Chory ten świat... Chciałbym się kiedyś obudzić w Polsce, która traktuje Górny Śląsk z należytym mu szacunkiem, a GŚ odpłaca mu się tym samym. Ja jako pół Polak, pół Niemiec - po prostu Ślązak ze śląskiej i zarazem polskiej rodziny przynajmniej od XIII wieku - mogę nosić wymiennie barwy Górnego Śląska oraz Polski ciesząc się, że tworzą tak wspaniały kolektyw.
Przemyślcie to, PozdRo
- krispo40
- Kontakt:
Tak długo, dopóki parlamentarzyści z TEJ ziemi, wybrani przez nas, wywalczą ten szacunek dla Górnego Śląska. To w pewnym sensie przez nich zostaliśmy sprowadzeni do zaścianka Polski, głębokiej prowincji. Do czasu gdy interes partyjny i własny będzie ważniejszy niż interes własnych wyborców ponad podziałami politycznymi, nie zdobędziemy należnego szacunku. Zamiast wspólnych działań na rzecz regionu ważniejsza jest dyscyplina partyjna. I mamy to co mamy. Zero lobbingu na rzecz swojego regionu. Pop co się wychylać, za duże ryzyko utraty stanowiska, poparcia, miejsca na liście w kolejnych wyborach. Jakoś w innych regionach potrafili tak działać i mają Euro, mają inwestycje, inwestorów, dotacje. To samo tyczy się samorządów u nas. Mamy kilkanaście większych i mniejszych miast, które nie potrafią się porozumieć w najdrobniejszych sprawach. No i potencjał 2,5 mln aglomeracji jest zmarnowany...Scypion pisze:Tylko jak długo idzie odplacac milczeniem na brak szacunku?zaRejestrowany pisze:Chory ten świat... Chciałbym się kiedyś obudzić w Polsce, która traktuje Górny Śląsk z należytym mu szacunkiem...
I jeszcze słowo do tych wszystkich Slonzokow, co tak sie łodżegnujom łot tego że Slonsk nie je Polski. Ciekawi mie wiela waszych grossfatrow i inkszych starzikow, co biyło sie w powstaniach, przewroco sie w grobie jak słyszy co godocie i piszecie.
Moj opa nie, bo moj był we feikorpsie...

-
- Kontakt:
Scypion pisze: Zachwycajace.
chyba zastanawiające
"Jak Ruch będzie wygrywał, to więcej do szczęścia mi nie trzeba" - Gerard Cieślik w ostatnim wywiadzie.
-
- Kontakt:
mnie coraz bardziej martwi co innego. Pytanie: Czy Ślązacy na Śląsku są jeszcze większością? Gorolstwo mnoży się na potęgę a Ślązacy uciekają z Polski w zasadzie od końca wojny.
Miasta się wyludniają, popadają w ruinę. Czasem, jak se pomyślę, co tutaj będzie za 10, 20 lat, to...
My chyba naprawdę jesteśmy dupowaci.
Miasta się wyludniają, popadają w ruinę. Czasem, jak se pomyślę, co tutaj będzie za 10, 20 lat, to...
My chyba naprawdę jesteśmy dupowaci.
"Jak Ruch będzie wygrywał, to więcej do szczęścia mi nie trzeba" - Gerard Cieślik w ostatnim wywiadzie.
- BOGUCICE
- Kontakt:
Sami jesteśmy sobie winni.Wybieramy ludzi ,którzy nie powinni rządzić na Śląsku w większości goroli a wartościowi Ślązacy siedzą w domach./Poza tym polityka wyrzucania Hanysów do Niemiec z lat '70" i końca '80 zrobiła swoje.Stadion Śląski na biało czerwono? Beze mnie.
W/g mnie lobby goroli chciało za wszelką cene zagrać nam na nosie? Czy będziemy w stani zbojkotować ten stadion? Nie bo niestety prawdziwych Ślązaków można policzyć na palcach nóg jednej stonogi.Taki Szczerbowski czy Spyra to moim zdanie nie tylko gorole ale także wrogowie Górnego Śląska działający na szkodę Ślązaków.No ale ktoś ich wybiera.I to też o czymś świadczy.
W/g mnie lobby goroli chciało za wszelką cene zagrać nam na nosie? Czy będziemy w stani zbojkotować ten stadion? Nie bo niestety prawdziwych Ślązaków można policzyć na palcach nóg jednej stonogi.Taki Szczerbowski czy Spyra to moim zdanie nie tylko gorole ale także wrogowie Górnego Śląska działający na szkodę Ślązaków.No ale ktoś ich wybiera.I to też o czymś świadczy.
W Sheffield tylko RUCH!!!
-
- Kontakt:
panowie welujemy dalyj
http://www.dziennikzachodni.pl/" onclick="window.open(this.href);return false;
po prawej
Bogucice mosz recht. Sami sobie som my winni. Spyra urodzony w Mikolowie, jako zeby znolyzc poklask swoim wizjom polskiego slaska, przeniosl sie do tychow. Chociaz, szczerze nigdy zech niy slyszol, ze uon stond kandyduje.
Z tom ilosciom Slonzokow bych niy przesadzol. Mie bardziyj martwi, slabe poczucie slonskosci wsrod Slonzokow.
http://www.dziennikzachodni.pl/" onclick="window.open(this.href);return false;
po prawej
Bogucice mosz recht. Sami sobie som my winni. Spyra urodzony w Mikolowie, jako zeby znolyzc poklask swoim wizjom polskiego slaska, przeniosl sie do tychow. Chociaz, szczerze nigdy zech niy slyszol, ze uon stond kandyduje.
Z tom ilosciom Slonzokow bych niy przesadzol. Mie bardziyj martwi, slabe poczucie slonskosci wsrod Slonzokow.
Narodzie Górnośląski! Chcesz Twoje doczesne i wieczne życie na kilka setek lat w tak nieszczęśliwe ręce oddać? Nigdy – przenigdy! Obudź się Górnoślązaku i okaż przed całym światem, że potrafisz gospodarzyć i sam się rządzić. Dlatego też stwórz sobie samoistne wolne państwo – Republikę Górnośląską. Górnoślązacy! Wiem, że tak sobie życzycie. Jeżeli Szwajcaria potrafi się sama rządzić, dlaczego nie nasz bogaty kraj, który ma warunki ku temu.
http://forum.niebiescy.pl/viewtopic.php?f=22&t=23280
http://forum.niebiescy.pl/viewtopic.php?f=22&t=23280
-
- Kontakt:
To jest właśnie sedno sprawy. Teraz będzie narzekanie, dupcenie, a potem jeden z drugim pójdzie i będzie głosować na PiS,PO czy SLD. Ja już wcześniej pisałem,że opcja zolto-niebieska nie ma racji bytu(gust P. Marszałka), ale czekam na listopadowe wyboryu samorządowe, i zaś 20% na PiSBOGUCICE pisze:Sami jesteśmy sobie winni.Wybieramy ludzi ,którzy nie powinni rządzić na Śląsku w większości goroli a wartościowi Ślązacy siedzą w domach./Poza tym polityka wyrzucania Hanysów do Niemiec z lat '70" i końca '80 zrobiła swoje.Stadion Śląski na biało czerwono? Beze mnie.
![Kwadratowy :]](./images/smilies/splash.gif)
Gerard Cieślik - "Kiedyś przyjechali do mnie działacze z Łodzi. Z kluczem do nowiutkiego, wyposażonego we wszystkie wygody mieszkania. A ja mieszkałem w zwykłej klitce. Ale przez myśl nawet mi nie przyszło, by z tego powodu Ruch opuszczać...".Oprócz ofert z polskich klubów, miał on również ofertę m.in. ze szkockiego Aberdeen, które oferowało pensję w wysokości 10 tys. funtów na miesiąc!

- MBR-200
- Kontakt:
Tak naprawdę to jeden ch czy są gorolami czy Ślązakami, u nas po prostu brak polityków z ambicjami. Wystarczy spojrzeć na prezydentów naszych miast, dla których to stanowisko powinno być trampoliną do kariery w parlamencie/rządzie, bo tylko tam mogą naprawdę pilnować naszych interesów, a tymczasem większość z nich zadowa się grzaniem dupy na tym samym stołku, pobieraniem pensji i tworzeniem lokalnych klik, a do parlamentu idą jakieś miernoty.BOGUCICE pisze:Sami jesteśmy sobie winni.Wybieramy ludzi ,którzy nie powinni rządzić na Śląsku w większości goroli a wartościowi Ślązacy siedzą w domach.
A najgorszy jest ten brak realnej alternatywy, vide kontrkandydat Kopla z PO w tegorocznych wyborach. Jeden wart drugiego.
O Boże Boże Bożenko, jak mogłaś to robić z cyGanem??
-
Ano!I jeszcze słowo do tych wszystkich Slonzokow, co tak sie łodżegnujom łot tego że Slonsk nie je Polski. Ciekawi mie wiela waszych grossfatrow i inkszych starzikow, co biyło sie w powstaniach, przewroco sie w grobie jak słyszy co godocie i piszecie.
Moj opa nie, bo moj był we feikorpsie...
Piyrwszym problemem jes to ,że RAŚ walczył o barwy Ślońska a nie stowarzyszenia kibiców Ruchu,GieKSy i jeszcze npGórnika

Drugim jest to że na Ślońsku dużo więcej ludzi mo korzynie gorolskie niz miejscowe, i to nie tylko w Bytomiu,Zabrzu czy Gliwicach ale i Katowicach,Chorzowie czy nawet Rudzie Ślońskij.
Za przikład podom swój. Moij babki z Mikołowa do 5 roku zycia rodzicie musieli uczyc godać ino po niemiecku, późnij prziszli Rusy i pedzieli ze jak sie do jutra nie nauczy po Polsku to ja zabijom.
Tak czy inaczyj babka wyszła za 100% gorola z pod Radomia

Chodzi mi generalnie o to ze nie znom zbyt wielu ludzi kere majom korzynie wyłącznie śląskie, a mieszkom w Rudzie Ślońskij (podobno najbardzij ślońskim że ślońskich miast). Wielu z wos nie zdaje se chyba sprawy jak ogromno rzesza goroli wali na szpile Ruchu. Może nie stu procentowych goroli takich z "sosnowca"

Popytejcie dyskretnie znajomych skond pochodzą ich rodzice to sie niyzle zdziwicie.
- Scypion
- Wspiera "Wielki Ruch"
zachwycajace... wiem co pisza chodzi o zachwyt nad czyms...scaneRboy pisze:Scypion pisze: Zachwycajace.
chyba zastanawiające

http://www.dziennikzachodni.pl/sport/30 ... ,id,t.html" onclick="window.open(this.href);return false;