Stroje

Forum sympatyków KS Ruch Chorzów
ODPOWIEDZ
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
MLeko
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

Re: Stroje

#1126 Post autor: MLeko » 19 lip 2017, o 22:55

Elmer pisze:Te pasy to oddanie hołdu Strażnikowi? :P

A tak serio to bardzo ładne, kiedyś w podobnych awansowaliśmy i zdobyliśmy PP
PDW ;)

[ Post napisany za posrednictwem urzadzenia mobilnego ]

Awatar użytkownika
Ozor
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#1127 Post autor: Ozor » 20 lip 2017, o 00:07

Dariusz PDW ;)

robotrix
Kontakt:

#1128 Post autor: robotrix » 20 lip 2017, o 00:25

Blaszany pisze:w i ę c t a k :

NA PLUS! :hurra:
• specjalna strona www, w dodatku bardzo pro (wreszcie!)
• profesjonalne zdjęcia promocyjne
• logiczne ceny karnetów
• hasło promocyjne, mam nadzieję ze uda się zdobyć minimum 6 tys. karnych dla Ruchu
• PASIAKI strzałem w 10-tke, dobre nawiązanie koszulek do pasiaków z lat 95/96 kiedy zdobylismy ostatni PP
• nadal zamieszczane godło Górnego Śląska (te prawdziwe)
• napis z tyłu NIEBIESCY
• eRki na numerkach (to także nawiązanie do starych strojów z PUMY) zawsze to pięknie wygląda
• ceny koszulek

NA MINUS! :wsciekly:
HERB RUCHU!!!
...czy w klubie kiedyś zrozumieją ze to coś 3d i naprasowanki to strzał w kolano?
- kiedy będzie profesjonalny haft (nie, nie taki jak kiedys były na lotto, ale taki lepszy, bardziej normalny) ? muszę pisać ze nawet żabole umieją taki zrobic by tu się obudzili? eh...
- kiedy oficjalnie w klubie usuną te 3d logo? nie moze być prosty herb jak na zasady heraldyczne przystało? dalej mamy logo firmowe, a nie herb klubowy.
- troszkę nie proporcjonalne wymiary godła z herbem.
Rozumiec to moze rozumiom ze logo je ciulate ale jak herb zastawiony to moze muszymy sie tym poslugiwac

mulan
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#1129 Post autor: mulan » 20 lip 2017, o 07:37

Czekałem na komentarz Blaszanego i w pełni się zgadzam.

Jeśli ktoś z marketingu to czyta i jeśli pojawi się jakiś sponsor na "klate". To istnieje wiele możliwości wyeksponowania logotypu sponsora na pasach, i niekoniecznie jest to biały plaster.
Miłość jest naj­wyższą siłą wszechświata, to ona wpra­wia w RUCH

pedro-sbl
Kontakt:

#1130 Post autor: pedro-sbl » 20 lip 2017, o 08:27

Blaszany pisze:w i ę c t a k :

NA PLUS! :hurra:
• specjalna strona www, w dodatku bardzo pro (wreszcie!)
• profesjonalne zdjęcia promocyjne
• logiczne ceny karnetów
• hasło promocyjne, mam nadzieję ze uda się zdobyć minimum 6 tys. karnych dla Ruchu
• PASIAKI strzałem w 10-tke, dobre nawiązanie koszulek do pasiaków z lat 95/96 kiedy zdobylismy ostatni PP
• nadal zamieszczane godło Górnego Śląska (te prawdziwe)
• napis z tyłu NIEBIESCY
• eRki na numerkach (to także nawiązanie do starych strojów z PUMY) zawsze to pięknie wygląda
• ceny koszulek

NA MINUS! :wsciekly:
HERB RUCHU!!!
...czy w klubie kiedyś zrozumieją ze to coś 3d i naprasowanki to strzał w kolano?
- kiedy będzie profesjonalny haft (nie, nie taki jak kiedys były na lotto, ale taki lepszy, bardziej normalny) ? muszę pisać ze nawet żabole umieją taki zrobic by tu się obudzili? eh...
- kiedy oficjalnie w klubie usuną te 3d logo? nie moze być prosty herb jak na zasady heraldyczne przystało? dalej mamy logo firmowe, a nie herb klubowy.
- troszkę nie proporcjonalne wymiary godła z herbem.
Blaszany my niy momy herbu my momy logo korporacyjne. tyn gradient robi okropny efekt.
Zmienic herb na prawilny niebieski i zmienic hymn na nas jedenastu :D

Narodzie Górnośląski! Chcesz Twoje doczesne i wieczne życie na kilka setek lat w tak nieszczęśliwe ręce oddać? Nigdy – przenigdy! Obudź się Górnoślązaku i okaż przed całym światem, że potrafisz gospodarzyć i sam się rządzić. Dlatego też stwórz sobie samoistne wolne państwo – Republikę Górnośląską. Górnoślązacy! Wiem, że tak sobie życzycie. Jeżeli Szwajcaria potrafi się sama rządzić, dlaczego nie nasz bogaty kraj, który ma warunki ku temu.

http://forum.niebiescy.pl/viewtopic.php?f=22&t=23280

Darkaras

#1131 Post autor: Darkaras » 20 lip 2017, o 09:21

Ja wiem, że Bkaszany to tradycjonalista i to szanuję. Ale kosmetyka herbu to normalna praktyka w każdym klubie na świecie. Nawet tych największych, nie mówię o tym co zrobił Juventus bo to przesada, ale tu przykład z niemieckiego podwórka.

Obrazek

mulan
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#1132 Post autor: mulan » 20 lip 2017, o 09:40

Ale chyba widzisz różnice na tym przykładzie Bayernu który dałeś, że mimo odświeżenia herbu zachowali jednolitość barw.

a nie tandeta typu:
Obrazek

Blaszany ma w podpisie odświeżony herb z jednolitymi barwami i z zachowanymi wszelkimi zasadami heraldyki.

Polecam artykuł:
http://polskielogo.net/pl/ruch-chorzow/
Ostatnio zmieniony 20 lip 2017, o 09:43 przez mulan, łącznie zmieniany 2 razy.
Miłość jest naj­wyższą siłą wszechświata, to ona wpra­wia w RUCH

Awatar użytkownika
CHS

#1133 Post autor: CHS » 20 lip 2017, o 09:42

Lepiej taka zmiana jak u nos niż Atletico, kaj zmienili nieco kształt herbu.
Złoty klub, KS Ruch!

Darkaras

#1134 Post autor: Darkaras » 20 lip 2017, o 10:02

mulan pisze:Ale chyba widzisz różnice na tym przykładzie Bayernu który dałeś, że mimo odświeżenia herbu zachowali jednolitość barw.

a nie tandeta typu:
Obrazek

Blaszany ma w podpisie odświeżony herb z jednolitymi barwami i z zachowanymi wszelkimi zasadami heraldyki.

Polecam artykuł:
http://polskielogo.net/pl/ruch-chorzow/

ja tam widzę znaczącą zmianę w kolorach przed 97 i po.

Nie będę się kłócił. Nie jestem grafikiem ale obecny herb Ruchu czy jak to nazywacie logo nie spędza mi snu z powiek.

WicheR1920
Kontakt:

#1135 Post autor: WicheR1920 » 20 lip 2017, o 10:53

No stroje supeR :super: , ale jeszcze bardziej cieszy strona z karnetami, teraz tylko patrzec jak licznik idzie w góre :)
PyjteR

Awatar użytkownika
smile
Kontakt:

#1136 Post autor: smile » 20 lip 2017, o 10:59

Nie ma tresek z haftowanym herbem.

grzechub
Kontakt:

#1137 Post autor: grzechub » 20 lip 2017, o 11:07

Jest kaś dostympno rozmiarówka tych trykotek? Chciołbych kupić karnet i koszulka przez Internet, ale nie wiem czy L, czy M ;-)

Awatar użytkownika
Bartorus
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#1138 Post autor: Bartorus » 20 lip 2017, o 11:08

smile pisze:Nie ma tresek z haftowanym herbem.
Najpierw robili z drukiem. Powiedziano mi tak i że haftowane też kiedyś będą, ale nie sprecyzowali kiedy.

robotrix
Kontakt:

#1139 Post autor: robotrix » 20 lip 2017, o 13:57

Je tu jakis szczysliwy posiadacz nowyj meczowki? Dejcie znac czy one wielkie wychodzom bo chciolbych wiedziec czy robic se nadzieje ze sie wcisna bo na stronie adidasa rozmiarowka podaje 120-128 a to w ciul roznica...

Awatar użytkownika
Blaszany
Kontakt:

#1140 Post autor: Blaszany » 20 lip 2017, o 19:26

robotrix pisze:Rozumiec to moze rozumiom ze logo je ciulate ale jak herb zastawiony to moze muszymy sie tym poslugiwac
w Ksiyndze Znaku jest zarówno herb 3d z cieniowaniami, jak i zwykły achromatyczny lub monochromatyczny, więc spokojnie mogliby używac achromatycznego i nie byłoby problemu. Poza tym, zastawienie herbu nie jest żadną blokadą - inaczej niy mogliby nawet z tego 3d korzystać...
Darkaras pisze:Nie będę się kłócił. Nie jestem grafikiem ale obecny herb Ruchu czy jak to nazywacie logo nie spędza mi snu z powiek.
a właśnie jesli zależy Ci (i wszystkim innym) na profesjonalnym wizerunku naszego klubu to powinno Ci spędzać sen z powiek.
Jeśli nie zależy nam na rozwoju to skazani jesteśmy faktycznie na przeciętność. Jeśli 3d logo, które wyparło tradycyjny herb nie robi na nikim wrażenia to jesteśmy gorszymi przeciętniakami, niż nam się wydaje. Przy takiej mentalności do dziś gralibyśmy z herbem Unii Chorzów.

Przytoczony przez Ciebie Bayern jest idealny dla .... mojej tezy :) Nie ma tam w ostatnim (czyli obecnie funkcjonującym) herbie żadnych cieniowań. Tam szanują zasady heraldyki. Ja do naszego herbu z lat 90-tych dodałem jedynie obwódke (taki rant) niebieski, podobnie właśnie jak ma Bayern czy Borussia. Coś dzięki czemu bok herbu nie zlewałby się np z kolorem koszulki. To jest właśnie współczesna bardzo delikatna kosmetyka heraldyczna, a nie jakieś cieniowania. Spójrz jak nasz herb obecnie tragicznie wygląda.

Jeśli jest cos w klubie do skrytykowania na niwie marketingowej czy wizerunkowej, to to robię, bo się na tym znam. Jeśli jest coś do pochwalenia to także to zrobię.
W klubie posługują się wypowiałym hasłem 'Tradycja jest najważniejsza', ale niestety tradycji nie szanują co widać właśnie na podstawie 3d herbu.

Są nawet zwolennicy, by wrócić do starego herbu z lat 30-tych (nawet sam Cieślik tak pragnął), ale wydaje mi się że należy oddzielić właśnie herbem Ruch Wielkie Hajduki od Ruchu Chorzów.
Marzy mi się by na koszulkach Ruchu widniał dobrze zrobiony herb haftowany (taki jak mam w podpisie) gdzie kolor haftu będzie identycznie dobrany jak kolor koszulki, będzie swietnie widoczny i nie bedzie drapał po sutkach.

Dla mnie herb Ruchu to świętość - najważniejsza wizytówka, której nie mogę zrozumieć dlaczego hańbi się uplastycznieniami.

ODPOWIEDZ