Remont stadionu

Forum sympatyków KS Ruch Chorzów
Wiadomość
Autor
True Blue

#1096 Post autor: True Blue » 2 lis 2006, o 14:39

na 8 ziców niy ma dali.Ino na połowie sektora już wylywka jest.Widziołech jeszcze jedna rzecz to mnie fest zdziwioła:oni ta murawa wodom polywajom!!Jo niy wiym,może sie niy znom,ale na mój gust to jutro bydymy lodowisko mieć.

arcio
Kontakt:

#1097 Post autor: arcio » 2 lis 2006, o 14:43

Lutz pisze:A podgrzewany trowy dali niy ma ............. i bydzie ciul a niy szpil :(
a do kogo mosz te pretensje Lutz?
do klubu czy do miasta bo jak widza wylewosz żal do ogółu

było powiedziane że jak awansujemy to nom zrobi miasto gorąco trowo - trzeba wierzyć
co do ziców to wielokrotnie klub powtarzał że kładzenie ich na bufory i za bramka jest bezsensu

ale klub tylko może gadać bo to co będzie decyduje miasto a władze miasta uważają że mamy SUPER STADION
nigdy nie jest za późno

mulan
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#1098 Post autor: mulan » 2 lis 2006, o 16:36

podejrzewam ze kazdy z kandydatow odpisal by Ci to samo. ale skoro wyslales to do Kotali to sproboj wyslac tez do innych i porownamy ;)
chetnie tylko ze do Kopla nie ma co pisać a do reszty (panowie: Koczorek, Widera, Ślipko ) nie umie znalezc maila.. jak by kto znalazł to poprosze
mie zaskoczylo ze ta odpowiedz byla do Ciebie zaskakujaco...
zaskoczylo mnie ze wogole odpisal :wink:
Miłość jest naj­wyższą siłą wszechświata, to ona wpra­wia w RUCH

Awatar użytkownika
jajo
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#1099 Post autor: jajo » 2 lis 2006, o 17:15

wlasnie nas pokazali w teleexpresie. Wyjasnili, ze murawa jest polewana, bo licza na to ze zadziala drenaz. Na koniec powiedzieli, ze gdy znow spadnie snieg to mamy lodowisko...
wieRzę, że coś co trwało tyle lat, nie da się zdmuchnąć tak jak domek z kart...

Awatar użytkownika
NIEBIESKI_
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#1100 Post autor: NIEBIESKI_ » 2 lis 2006, o 17:19

no i dodali jeszcze coś takiego ...albo będziemy mogli stawiać bałwany. pozdRo

trh

#1101 Post autor: trh » 2 lis 2006, o 18:27

[email protected]

http://www.kopel.chorzow.pl/index2.htm ...tu pisze sie prośby na jego stronie wyborczej..

Wydaje mi sie że warto pisac tylko do tych 3 chopów czyli Kopla, Widery i Kotali..reszta sie nie liczy..jak ktoś mo być wybrany to pewno ktoś z tych trzech...tak pozatym dobry pomysł z tym działem - ''WYBORY A SPRAWA REMONTU STADIONU'' :]

adamo chorzow

#1102 Post autor: adamo chorzow » 2 lis 2006, o 19:55

JO napisol do Kopla to odpisol mi ze jak Ruch wejdzie do 1 ligi i jak bydymy w komplecie zapelniac trybuny to bedzie taka modernizacja o jakiej marzymy.a Dendra mi napisol ze inwestycje przeca sa.i podol mi stronka mosiru chorzow ze niby o inwestycjach sie mom poczytac...........
Chodzi o ten podjazd do niepelnosprawnych!!!!!!i Zice.jo juz nie wiem co mom o tym myslec.chciolbych aby Kopel bol dali prezydentem,bo jest bezpartyjny,i wogole taki nasz. zech sie przyzwyczail do niego spoko nos reprezentuje.....ale chciolbych zeby zrobili jeszcze przed wyborami spotkanie z nim.znaczy Kibice -Kopel i niech sie wypowie..........

adamo chorzow

#1103 Post autor: adamo chorzow » 2 lis 2006, o 19:58

Wlasie niech zostana zorganizowane spotkania.
Kandydaci na prezydenta-kibice.
niech kazdy powie co mysli o naszym sytadionie.niech kazdy da jakies pomysly................nie wiem bo faktycznie jak zle wybierzemy to zas bydzie kapa...............i przez nastepne lata bedziemy zyc marzeniami!A czasu nie ma trzeba srodki juz organizowac...........KOPEL chce czekac na nastepny sezon jak Ruch wejdzie czy nie i czy kibice beda lazic czy nie...znaczy poprostu watpi w Ruch?????Wydaje mi sie ze potem to bedzie o srodki juz zapozno to trzeba juz teraz walczyc o nie zrobic jakis plan!!!!!!!!!!!!!!!!

Panewniki
Kontakt:

#1104 Post autor: Panewniki » 2 lis 2006, o 20:56

To napiszcie do Kopla ze sam trzeba juz dzialac bo srodki z Unii przepadna i bydymy miec kapa a nie stadion :evil:
[img]http://i29.tinypic.com/1hdm9u.jpg[/img]

Awatar użytkownika
vahanara
Kontakt:

#1105 Post autor: vahanara » 2 lis 2006, o 21:01

mulan pisze:Najwyższy czas skończyć z wiecznymi prowizorkami, wymianą kolejnych prezesów i stosowania półśrodków do łatania dziur. Stadion oraz jego zaplecze musi przejść gruntowną przebudowę a drużyna Ruchu odzyskać dawny blask.
- skończyć z wymianą kolejnych prezesów???
tzn. że gość jako prezydent będzie ingerował w to kto jest prezesem w prywatnej firmie?

generalnie przedwyborcze blablanie gościa który na temat Ruchu i jego problemów nie ma zielonego pojęcia.

Co do Kopla, miał swoje upadki i miał swoje wzloty. Jedno jest pewne. W żadnym Śląskim mieście nie zrobiono w ostatnich latach tyle w temacie poprawy infrastruktury sportowej (głównie piłkarskiej) - ile w Chorzowie. Można tu dyskutować czy korzystniejsze byłoby wybudowanie nowego (bądź gruntowne wyremontowanie) obiektu na Cichej, czy jednak inwestycja w młodzież - którą podjęto tworząc obiekty na Filarowej, na Kresach, na Śląskim (choć nie wiem czy ten jest zasługą miasta), czy ostatnio remontując boisko na Pokoju. Moim zdaniem ta druga opcja w dłuższej perspektywie okaże się korzystniejsza.
In minus na pewno jest kwestia AKS-u ale być może, jak to w życiu były dwie opcje : zła i gorsza...

pozdRo
Każda władza deprawuje a władza absolutna deprawuje absolutnie...

Marik
Kontakt:

#1106 Post autor: Marik » 2 lis 2006, o 21:53

vahanara masz rację, a dodać jeszcze należy remonty boisk osiedlowych, ostatnio otwarte na Klimzowcu ma nawet sztuczne oswietlenie i zanim spadł snieg było zajęte do godziny 22. Chorzów to miasto posiadajace chyba największa ilośc boisk ze sztuczna nawierzchnią (4)
A tak poza tym to dajcie se na luz. Który z kandydatów będzie robił spotkanie z kibicami?? Przecież to żaden elektorat, większość to ludzie spoza Chorzowa lub nie mogacy jeszcze głosować.

Elmer
Kontakt:

#1107 Post autor: Elmer » 2 lis 2006, o 22:20

A tu byś się zdziwił. Większość kibiców to ludzie, którzy mogą głosować. Nie wszyscy chodzą na mecze, ale dobro Ruchu na pewno leży im na sercu. Fakt, że na spotkaniu więcej byłoby tych, którzy nie moga głosować, bo na pewno mają więcej czasu, chęci, itd...

PS. Może by jednak ktoś założył temat nt. wyborów samorządowych i zrobił ankietę, kto na kogo zagłosuje (jaka partia i jaki prezydent).
Pierwszy raz przy Cichej: 10.06.1989 r. Ruch - Olimpia 2:1
Pierwszy wyjazd: 3.10.1992 r. Górnik - Ruch 1:1
Najwyższe zwycięstwo: 7:0 ze Stomilem Olsztyn. Najwyższa porażka: 0:6 z... Pogonią Siedlce.
Sukcesy, które świadomie przeżyłem: 1 mistrzostwo Polski, 1 wicemistrzostwo Polski, 3xbrązowy medal, Puchar Polski (1996), finał Pucharu Intertoto (1998).

Awatar użytkownika
vahanara
Kontakt:

#1108 Post autor: vahanara » 2 lis 2006, o 22:41

to załóż
Każda władza deprawuje a władza absolutna deprawuje absolutnie...

Awatar użytkownika
wolfik
Kontakt:

#1109 Post autor: wolfik » 3 lis 2006, o 00:03

No wlasnie skonczmy z samym narzekaniem na miasto, bo mamy dwie hale w naprawde bardzo dobrym stanie. Nie wiem w jakim miescie jest tyle boisk ze sztuczna nawierzchnia. Kresy przestaly straszyc swoim wygladem. A i poziom odnowy biologicznej jest zdaje sie tez na wysokim poziomie. Nie samym stadionem klub zyje, a jak porownamy warunki dla naszych pilkarzy teraz i jeszcze kilka lat temu to widac spora poprawe. Jedynie podgrzewanej murawy bardzo brakuje. No i nie zapominajmy zekilka lat temu klubu nie bylo stac na gre przy swiatlach, miasto bardzo nas odciazylo przejmujac stadion.

Oczywiscie wiadomo ze nie jest idealnie, nasz stadion nie wyglada dobrze, stolki ktorym zreszta bylem przeciwny mysle ze jednak poprawily troche komfort ogladania meczow na Cichej i wizualny wyglad stadionu, ale prawda jest taka ze zeby nasz stadion wygladal okazale trzeba by nowy zbudowac, ten ma trybuny zbyt i plaskie, nieskie i oddalenie do murawy

W wyborach samorzadowych znajdziemy nawet dosc sporo kibicow Ruchu i nie mowie tu o ludziach, ktorzy pokazuja sie przed wyborami na trybunie dla VIPów, ale o tych ktorzy przychodzili na Cicha w tych najczarniejszych chwilach tego klubu.
Jest mi bardzo przykro, że o moim ukochanym klubie, po ostatnim meczu mówi się nie w kontekście wydarzeń na boisku, a chuligańskich wybryków – mówi ikona „Niebieskich” Gerard Cieślik. Ci ludzie nie są prawdziwymi sympatykami Ruchu i nie zależy im na sportowych sukcesach. Mam nadzieję, że poniosą konsekwencje swojego zachowania i zostaną objęci zakazem stadionowym. Chcę też dodać, że prawdziwi kibice Ruchu, to osoby, które wspierają swój klub, utożsamiają się z nim i nie narażają go na utratę dobrego imienia i niepotrzebne koszty.

Awatar użytkownika
spyru
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#1110 Post autor: spyru » 3 lis 2006, o 08:11

Wolfik napisz na czym polega ten komfort! Że sobie usiąść można? No bez przesady.
Ja zawsze będę, zawsze będę wspierał drużynę swą!!

Zablokowany