Remont stadionu

Forum sympatyków KS Ruch Chorzów
Wiadomość
Autor
wojtas 81

#1081 Post autor: wojtas 81 » 1 lis 2006, o 20:45

Bardzo dobre posuniecie z tym mailem. Ale skoro to takie proste to dlaczego nie zrobiono nic w tym kierunku do tej pory?

rumcajs_79
Kontakt:

#1082 Post autor: rumcajs_79 » 1 lis 2006, o 20:46

mulan pisze:Pozwoliłem sobie napisać emaila do jednego z kandydatów na prezydenta - Andrzeja Kotali (pełno plakatów rozwieszonych po ulicach pewnie kojarzycie tego Pana) , spytałem sie czy nie uważa że Chorzów, Ruch oraz jego Kibice zasługuja na lepszy stadion ? a przynajmniej na dużą przebudowe obiektu przy ul. Cichej 6 ?

uzyskałem miłą jak i zaskakującą odpowiedz:

i tu cytuje Pana Kotale
Oczywiście, że tak uważam. Najwyższy czas skończyć z wiecznymi prowizorkami, wymianą kolejnych prezesów i stosowania półśrodków do łatania dziur. Stadion oraz jego zaplecze musi przejść gruntowną przebudowę a drużyna Ruchu odzyskać dawny blask. Mało tego wiemy jak pozyskać na to środki. Jest odpowiedni program restrukturyzacyjny finansowany w 50% przez Unię Europejską , w 25% finansowany z funduszy Totalizatora Sportowego a 25% z własnych środków Gminy. Więc zamiast łatać dziury zgromadżmy te 25% przy udziale sponsorów (częściowo) i róbmy to, bo za chwilę się te środki finansowe skończą.
co wy na to Niebieska rodzino ? :)
fajnie sie czyto ale przed wyborami wszystko pieknie wyglondo!
jedno wjym ze kopel nic nowego nie wniesie jak zostanie na nastympno kadyncja!
[url=http://imageshack.us][img]http://img86.imageshack.us/img86/4302/tgah5.jpg[/img][/url]

[color=blue]WE ARE THE BEST AND FUCK THE REST[/color]

mulan
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#1083 Post autor: mulan » 1 lis 2006, o 21:02

rumcajs_79 pisze:
mulan pisze:Pozwoliłem sobie napisać emaila do jednego z kandydatów na prezydenta - Andrzeja Kotali (pełno plakatów rozwieszonych po ulicach pewnie kojarzycie tego Pana) , spytałem sie czy nie uważa że Chorzów, Ruch oraz jego Kibice zasługuja na lepszy stadion ? a przynajmniej na dużą przebudowe obiektu przy ul. Cichej 6 ?

i tu cytuje Pana Kotale
Oczywiście, że tak uważam. Najwyższy czas skończyć z wiecznymi prowizorkami, wymianą kolejnych prezesów i stosowania półśrodków do łatania dziur. Stadion oraz jego zaplecze musi przejść gruntowną przebudowę a drużyna Ruchu odzyskać dawny blask. Mało tego wiemy jak pozyskać na to środki. Jest odpowiedni program restrukturyzacyjny finansowany w 50% przez Unię Europejską , w 25% finansowany z funduszy Totalizatora Sportowego a 25% z własnych środków Gminy. Więc zamiast łatać dziury zgromadżmy te 25% przy udziale sponsorów (częściowo) i róbmy to, bo za chwilę się te środki finansowe skończą.
jedno wjym ze kopel nic nowego nie wniesie jak zostanie na nastympno kadyncja!
i to jets prawda Kopel nie umial nawet porzadnie stadionu ślaskiego zaprezentowac zeby EURO zagoscilo w naszym pieknym miescie ! :evil: ! , wiec po co czekac kolejne lata , mi sie wydaje ze ten Pan Kotala ma rzeczywiscie "plan" żeby było lepiej i to nie tylko z Ruchem ! tym bardziej że pisze ze jest kibicem Ruchu i nie wspomina ze mamy dobry stadion ! "najwyzszy czas skonczyc z wiecznymi prowizorkami" - to o naszych pieknych trybunach za bramkami :wink:
gdybym mial juz mozliwosc oddania głosu zaryzykowałbym i postawilbym na tego Pana. (mimo ze jeden mail o niczym nie swiadczy)

moze zalozyc topic: wybory :P :?:
Miłość jest naj­wyższą siłą wszechświata, to ona wpra­wia w RUCH

grzej
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#1084 Post autor: grzej » 1 lis 2006, o 21:46

Przed wyborami napisałby wszystko. Jako ciekawostkę napiszę Wam, że do Rady Miasta w Chorzowie kandydują: Eugeniusz Lerch, Stanisław Gawenda, Bogdan Kalus, paru niebieskich by sie przydalo.

Awatar użytkownika
L_M
Kontakt:

#1085 Post autor: L_M » 1 lis 2006, o 23:26

i tu cytuje Pana Kotale
podejrzewam ze kazdy z kandydatow odpisal by Ci to samo. ale skoro wyslales to do Kotali to sproboj wyslac tez do innych i porownamy ;)

arcio
Kontakt:

#1086 Post autor: arcio » 1 lis 2006, o 23:35

i tu cytuje Pana Kotale
to zapytaj go w mailu jaki to jest ten odpowiedni program restrukturyzacyjny finansowany w 50% przez Unię Europejską
nigdy nie jest za późno

Awatar użytkownika
Scypion
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"

#1087 Post autor: Scypion » 2 lis 2006, o 07:26

mie zaskoczylo ze ta odpowiedz byla do Ciebie zaskakujaco... :)

heli
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#1088 Post autor: heli » 2 lis 2006, o 07:40

nie ma co polityki mieszać w ten remont, bo teraz to kożdy pewnie napisoł by w podobnym tonie, zresztą nie jeden kandydat jak tak dostaja ulotki mo jakoś uwaga o Ruchu, czy nawet zdjęcie z jakimś emblemantem sie zdarzyło, ciekawe czy mo tako osoba zgoda z klubu na takie coś.
Wystarczy by dobrzy ludzie nic nie robili, a zło zatriumfuje. E. Burke

bluefil
Kontakt:

#1089 Post autor: bluefil » 2 lis 2006, o 08:40

Tez uwazam, ze kazdy napisze to samo. Nawet Kopel pewnie sie bedzie deklarowal, ze za tej kadencji to juz na bank postawi Arena auf RUCH!!!

JA, ja, a swistak siedzi i zawija w te sreberka......
w zadnej lidze RUCHu sie nie wstydze!

Awatar użytkownika
Lutz
Kontakt:

#1090 Post autor: Lutz » 2 lis 2006, o 09:26

A jo wróca zaś do sprawy podgrzewany murawy. Z tego co wiym w Polszcze sypie śniegiym i zaś bydymy mieć komedyje ze szpilami 4 place ze sztucznom trowom, śmiyszne krzesełka a naszym Camp Nou trowie dali je zimno.

kolend

#1091 Post autor: kolend » 2 lis 2006, o 10:37

Jak dla mnie to wogole instalowanie krzesełek na łukach było bezsensem. A jak poszedłem na Jage to zobaczyłem, że wylewke jeszcze nową robią. Trzeba było zainwestować i zamiast tego zrobić normalne piłkarskie trybuny (albo choć jedną) za bramkami i czekać na lepsze czasy, kiedy to sie wyremontuje prostą. Po wejściu do 1 ligi, na pewno trzeba będzie murawe podgrzewać, a nie wiem jak z zadaszeniem - czy czasem nie będziemy przykrywać prostej :/

True Blue

#1092 Post autor: True Blue » 2 lis 2006, o 14:25

Dzis bylech na stadionie i zauwazylech,ze na buforach do gosci tyz zamontowali zice.

True Blue

#1093 Post autor: True Blue » 2 lis 2006, o 14:27

Dzis bylech na stadionie i zauwazylech,ze na buforach do gosci tyz zamontowali zice.

Dziobol

#1094 Post autor: Dziobol » 2 lis 2006, o 14:34

True Blue pisze:Dzis bylech na stadionie i zauwazylech,ze na buforach do gosci tyz zamontowali zice.
a na 8 zice juz sa ?
Ostatnio zmieniony 2 lis 2006, o 14:37 przez Dziobol, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Lutz
Kontakt:

#1095 Post autor: Lutz » 2 lis 2006, o 14:36

Dziobol pisze:
True Blue pisze:Dzis bylech na stadionie i zauwazylech,ze na buforach do gosci tyz zamontowali zice.
a na 8 zice ju zsa ?
A podgrzewany trowy dali niy ma ............. i bydzie ciul a niy szpil :(

Zablokowany