Działania marketingowe

Forum sympatyków KS Ruch Chorzów
ODPOWIEDZ
Wiadomość
Autor
gerhat
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#106 Post autor: gerhat » 27 paź 2005, o 19:37

simone, a masz ty poczucie humoru?
chyba nie, mimo że dołaczyłem uśmieszek do tego tekstu nie zajarzyłeś,
trudno, kolejny obrażony

Awatar użytkownika
Simone
Kontakt:

#107 Post autor: Simone » 27 paź 2005, o 20:10

posiadam , choc szczerze kiepski zarcik tudziez cos innego , jak zwal tak zwal ...

nie mam w zwyczaju sie obrazac pozdro

Awatar użytkownika
19r20
Kontakt:

#108 Post autor: 19r20 » 28 paź 2005, o 09:44

cóż nie chca krytykować więc tylko podsune pomysł:

nad średnicówką koło stadionu biegną chyba 3 kładki. one mają ściany z plexi- przejścia dla pieszych (ogromna powierzchnia reklamowa...) Mam na myśli 2 kładki tą 1 od strony Rudy i 1 od strony Katowic
można na nich wywieśić wielkie bilbordy informujące o meczu - przeciwnik, data, godzina (z)
aby to zrobić trzeba uzyskac zgodę z Urzędu miasta i zgodę Głównego architekta Chorzowa

gdyby na tym dać logo miasta Chorzów to możnaby to wywieśić za darmo

ponieważ mamy dobre układy z Urzędem i Koplem to co stoi na przeszkodzie?

skąd to wiem? bo zajmowałem się dokładnie tym w mojej pracy (tyle tylo że robiłem to w Katowicach)

a pomysł drukowania plakatów i przekazywania części kibicom do rozwieszenia w FC - super, to by było naprawdę skuteczne

2 rzecz to reklama w Radiu Planeta - bo słuchają go młodzi ludzie potencjalni kibice. Teraz przejmuje ich Dospel K-ce. Oni mają pewnie umowę na te zapowiedzi meczów i podziękowania po meczach. Co stoi na przeszkodzie na taką umowę barterową z nimi? Reklamy w zamian za banery na stadionie i np logo na biletach?

Beatko spróbuj! masz szansę

PS nie mam z nią żadnych związków i bladego pojęcia nie mam kto to jest
GKS Katowice to klub, który był jednym z najaktywniejszych w procederze korupcyjnym - http://pilkarskamafia.blogspot.com

DjMaciar
Kontakt:

#109 Post autor: DjMaciar » 28 paź 2005, o 18:11

Ja dwa slowa nie neguje nikogo kto chce zareklamowac nasz RUCH
ale wydaje mi sie ze najlepsza reklama do przyciagniecia kibicow bedzie
jak Ruch zacznie wygrywac wtedy nawet cenny biletow nie beda odstraszaly mlodziezy od
obejrzenia dobrego widowiska sportowego oraz kibicowskiego bo wiem ze nasi kibice
oprawe zrobia naprawde superancka
chodzi w tym o mlodziez bo ci emeryci tak jak np.ja to na Ruch zawsze przyjda bo to juz jest
w nas zaszczepione a w mlodych ludziach trzeba ten kolor krwi niebieski wyodrebnic ;-)

POZDRO DLA WSZYSTKICH I ZAPRASZAM MLODZIEZ POD KASY STADIONU
z powarzaniem
[b]Fan Club Deutschland 🇩🇪 [/b]

Luke

#110 Post autor: Luke » 3 lis 2005, o 19:37

Coś ostatnio to Beatki na forum nie widziałem,a szkoda bo mam do niej pare pytań na priv...Mam nadizeję że się przez nasze uwagi nie zraziła cołkiem do cytania forum.PozdRawiam!! :( :(

arcio
Kontakt:

#111 Post autor: arcio » 4 lis 2005, o 10:33

19r20 pisze:cóż nie chca krytykować więc tylko podsune pomysł:

nad średnicówką koło stadionu biegną chyba 3 kładki. one mają ściany z plexi- przejścia dla pieszych (ogromna powierzchnia reklamowa...) Mam na myśli 2 kładki tą 1 od strony Rudy i 1 od strony Katowic
można na nich wywieśić wielkie bilbordy informujące o meczu - przeciwnik, data, godzina (z)
aby to zrobić trzeba uzyskac zgodę z Urzędu miasta i zgodę Głównego architekta Chorzowa
pomysł jest już dawno znany ale ... z ustawy jasno wynika że na mostach, wiaduktach, kładkach nie wolno wieszać reklam itp
blokuje to ustawa o drogowych obiektach inżynieryjnych, ale może da się coś z tym zrobić ;)
nigdy nie jest za późno

Awatar użytkownika
19r20
Kontakt:

#112 Post autor: 19r20 » 4 lis 2005, o 15:48

arcio ja ustawy nie czytałem ale w Katowicach mieliśmy powieszone banery (np. na nieistniejącym już wiadukcie Sokolska-Chorzowska) więc da się to zrobić. Musi byc oczywiście zgoda z UM
GKS Katowice to klub, który był jednym z najaktywniejszych w procederze korupcyjnym - http://pilkarskamafia.blogspot.com

arcio
Kontakt:

#113 Post autor: arcio » 4 lis 2005, o 16:01

wszystko zależy od UM
ale wydaje mi sie że to będzie łamanie prawa
nigdy nie jest za późno

salas
Kontakt:

salas

#114 Post autor: salas » 4 lis 2005, o 20:06

mi sie zdaje ze jezeli mosty naleza do UM to moga one sobie tam wieszac co chca jezeli nie zagrazajom one bezpieczenstwu !!!
NAJWAŻNIEJSZA JEST TRADYCJA - RUCH Chorzów - LEGENDA BEZ KOŃCA!!!

arcio
Kontakt:

#115 Post autor: arcio » 4 lis 2005, o 23:58

ROZPORZĄDZENIE MINISTRA TRANSPORTU I GOSPODARKI MORSKIEJ
z dnia 30 maja 2000 r.
w sprawie warunków technicznych, jakim powinny odpowiadać drogowe obiekty inżynierskie i ich usytuowanie.
(Dz. U. z dnia 3 sierpnia 2000 r.)

(...)

Dział I

PRZEPISY OGÓLNE

§ 1. 1. Rozporządzenie określa warunki techniczne, jakim powinny odpowiadać drogowe obiekty inżynierskie, zwane dalej "obiektami inżynierskimi", oraz ich usytuowanie.
2. Do obiektów inżynierskich zalicza się:
1) obiekty mostowe,
2) tunele,
3) przepusty,
4) konstrukcje oporowe.

(...)

§ 3. Ilekroć w rozporządzeniu jest mowa o:
1) obiekcie mostowym - rozumie się przez to budowlę przeznaczoną do przeprowadzenia drogi, samodzielnego ciągu pieszego lub pieszo-rowerowego, szlaku wędrówek zwierząt dziko żyjących lub innego rodzaju komunikacji gospodarczej nad przeszkodą terenową, a w szczególności: most, wiadukt, estakadę, kładkę,

(...)

Dział VI

WYPOSAŻENIE OBIEKTÓW INŻYNIERSKICH

(...)

§ 181. Na obiektach inżynierskich nie powinny być:
1) zainstalowane reklamy i dekoracje, nie stanowiące elementu plastycznego obiektu lub wyposażenia

===

to mnie poważnie zmartwiło :(
nigdy nie jest za późno

KK
Kontakt:

#116 Post autor: KK » 5 lis 2005, o 00:41

arcio pisze:§ 181. Na obiektach inżynierskich nie powinny być:
1) zainstalowane reklamy i dekoracje, nie stanowiące elementu plastycznego obiektu lub wyposażenia
===
to mnie poważnie zmartwiło :(
Nie udawaj ze sie przejmujesz, przeciez pisze tylko "ze nie powinny" :lol: 8) :wink:

Elmer
Kontakt:

#117 Post autor: Elmer » 5 lis 2005, o 09:41

a na Batorym na moście reklamy jakoś są i nikomu to nie przeszkadza
Pierwszy raz przy Cichej: 10.06.1989 r. Ruch - Olimpia 2:1
Pierwszy wyjazd: 3.10.1992 r. Górnik - Ruch 1:1
Najwyższe zwycięstwo: 7:0 ze Stomilem Olsztyn. Najwyższa porażka: 0:6 z... Pogonią Siedlce.
Sukcesy, które świadomie przeżyłem: 1 mistrzostwo Polski, 1 wicemistrzostwo Polski, 3xbrązowy medal, Puchar Polski (1996), finał Pucharu Intertoto (1998).

salas
Kontakt:

salas

#118 Post autor: salas » 5 lis 2005, o 09:48

dla chcacego nic trudnego!!!
NAJWAŻNIEJSZA JEST TRADYCJA - RUCH Chorzów - LEGENDA BEZ KOŃCA!!!

Awatar użytkownika
jalboss
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#119 Post autor: jalboss » 5 lis 2005, o 09:49

Mosty mostami ale na dachu MORISU to można różne reklamy stawiać. Obecnie wisi tam jakaś sieć telefonii komórkowej i widac to z bardzo daleka, a gdyby to jeszcze jakoś doświetlić np. takim laserem jak na jednym szpilu był. Efekt byłoby widac z daleka.
NIEBIESCY KIBICE MÓWIĄ...

Pepek
Kontakt:

#120 Post autor: Pepek » 5 lis 2005, o 19:51

Pomysłow na reklamowanie Ruchu sa tysiące !!! ino najpierw musi byc osoba co sie na tym zna, chce i próboje reklamowac nasz klub :!:

ODPOWIEDZ