Ruch Chorzów - Kotwica Kołobrzeg / 4.10.2024 Godz 20:30
- L-o
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
Re: Ruch Chorzów - Kotwica Kołobrzeg / 4.10.2024 Godz 20:30
A czy Fornalikowi piłkarzy nie ściągał Casemiro?
-
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
To wg Ciebie już po jednym meczu po zmianie trenera było lepiej. Były nawet teorie że w 3 tygodnie można zmontować drużynę która zatrzęsie tą ligą. I żeby nie było, Szulczek jest lepszym trenerem niż Miś ale pora na zmianę była słaba. Mieli to zrobić w przerwie letniej lub zimowej. Wczoraj jako drużyna zrobiliśmy kolejny krok wstecz
-
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
Jaki Fornalik, kolejny powrót na ciepłą emeryturkę? Nie dość płacenia Starzyńskiemu za dwa przebłyski formy , głupie kartki i kolejna kontuzję ? Powtarzam, emerytów i rencistów wywalić, a reszta niech się zadeklaruje, czy chcą tu grać. Jeśli tak, to za mordę i do galopu, bo głaskanie nie przynosi efektu.
Jeszcze jedno. Miał być super atak Soma i Szczepan, a zwycięzca bramkę, musiał strzelić obrońca , w dodatku przeciwnika. Soma i Szczepek razem wzięci, to na tą chwilę, maksymalnie jeden napastnik.
Nawet nie chce myśleć, ile dostają za swoje tzw ''granie"
Jeszcze jedno. Miał być super atak Soma i Szczepan, a zwycięzca bramkę, musiał strzelić obrońca , w dodatku przeciwnika. Soma i Szczepek razem wzięci, to na tą chwilę, maksymalnie jeden napastnik.
-
- Kontakt:
Ja jestem dość konsekwentny w swoich poglądach na temat gry w I lidze.
Jeśli jest zwycięstwo i punkty to dla mnie jest ok.
Trener i drużyna ma kolejny tydzień by poprawiać to co nam się może nie podobać.
O tym meczu szybko zapomnimy, a awans jest potrzebny między innymi po to, żeby nie oglądać takich drużyn jak Kotwica.
Jeśli jest zwycięstwo i punkty to dla mnie jest ok.
Trener i drużyna ma kolejny tydzień by poprawiać to co nam się może nie podobać.
O tym meczu szybko zapomnimy, a awans jest potrzebny między innymi po to, żeby nie oglądać takich drużyn jak Kotwica.
"Jak Ruch będzie wygrywał, to więcej do szczęścia mi nie trzeba" - Gerard Cieślik w ostatnim wywiadzie.
-
- Kontakt:
Co wy macie z tym hejtem na Starzyńskiego. Od dobrych kilku miesięcy jak gra jest jednym z najlepszych i robi najwiecej kilometrów na boisku, a że prześladują go kontuzje to inna sprawa, też z tego faktu na pewno nie jest szczęśliwy. Były tu podane przykłady wzoru do naśladowania Miedzi, Termalici, czy Wisły Płock. Jak te drużyny wyglądały w tamtym sezonie po spadku ? Ja już się dawno pogodziłem, że ten sezon jest przejściowy, jak się uda jakimś cudem załapać na baraże to będzie super, a jak nie to bardzo się zmartwię jak nie będziemy dobrze grać dopiero w przyszłym sezonie. Też się nie zgodzę, że wszystko zostało spieprzone pod kątem układania drużyny. Uważam, że jest w tej drużynie dużo potencjału, jest też na pewno kilka niewypałów i trzeba będzie tę drużynę korygować przez dwa okienka, żeby zaczęła grać naprawdę dobrze.
-
- Kontakt:
Brakuje nam takiego Pululu z przodu, bo Szczepan charakter ma ale technicznie niestety wyglada to słabo. Soma to statysta na boisku, chyba wychodzi tylko dlatego że nie mamy 3 napastnika do rywalizacji, nie wiem czy nie lepiej wyglądałaby gra z podwieszonym Kozakiem. Chociaż tutaj przechodzimy do kolejnej sprawy, gdzie widzimy ze cos nie gra miedzy chlopakami, nie wiem czy Kozak ma swoj swiat ale tak troche wynika z tego co powiedzial trener na konferencji.
Nie podoba mi sie że lapiemy tyle kartek z beniaminkiem 1 ligi, ten mecz powinien byc zamknięty w 1 polowie, a w 2 to pelna kotrola gry. Niestety o wynik walczylismy do konca i glowka obroncy Kotwicy dała nam 3 punkty, tak to chyba nie powinno wygladac w drużynie aspirujacej do awansu???
Nie podoba mi sie że lapiemy tyle kartek z beniaminkiem 1 ligi, ten mecz powinien byc zamknięty w 1 polowie, a w 2 to pelna kotrola gry. Niestety o wynik walczylismy do konca i glowka obroncy Kotwicy dała nam 3 punkty, tak to chyba nie powinno wygladac w drużynie aspirujacej do awansu???
- jalboss
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
Do tego egoizm jednego i drugiego przerasta wielkością Stadion Śląski. Gdyby Szczepan po przejęciu piłki w I połowie podawał zamiast strzelać na pałę, to by było 1:0 i inny mecz. A tak skończyło się na zablokowanym strzale, a Soma powielił Szczepka mając jeszcze trudniejszą sytuację. I to nie jedyny raz kiedy tak się zachowali.chropaczow pisze: ↑5 paź 2024, o 09:16Jaki Fornalik, kolejny powrót na ciepłą emeryturkę? Nie dość płacenia Starzyńskiemu za dwa przebłyski formy , głupie kartki i kolejna kontuzję ? Powtarzam, emerytów i rencistów wywalić, a reszta niech się zadeklaruje, czy chcą tu grać. Jeśli tak, to za mordę i do galopu, bo głaskanie nie przynosi efektu.
Co do Fornalika, to jedyne zaproszenie powinien dostać od naszego Dyrektora Archiwisty na materiał do Historii Ruchu.
NIEBIESCY KIBICE MÓWIĄ...
-
- Kontakt:
Czekam do wiosny. Teraz liczę na szczęście, chociaż terminarz zły nie jest. Ważne, że udało się wygrać i z tyłu, poza kilkoma indywidualnymi błędami, zaczyna to wyglądać solidniej. Kotwica po stracie gola nie zagroziła nam. Nie potrafiła piłki przejąć. A przypomnę mecze że Zniczem czy Siedlcami.
Pierwszy raz przy Cichej: 10.06.1989 r. Ruch - Olimpia 2:1
Pierwszy wyjazd: 3.10.1992 r. Górnik - Ruch 1:1
Najwyższe zwycięstwo: 7:0 ze Stomilem Olsztyn. Najwyższa porażka: 0:6 z... Pogonią Siedlce.
Sukcesy, które świadomie przeżyłem: 1 mistrzostwo Polski, 1 wicemistrzostwo Polski, 3xbrązowy medal, Puchar Polski (1996), finał Pucharu Intertoto (1998).
Pierwszy wyjazd: 3.10.1992 r. Górnik - Ruch 1:1
Najwyższe zwycięstwo: 7:0 ze Stomilem Olsztyn. Najwyższa porażka: 0:6 z... Pogonią Siedlce.
Sukcesy, które świadomie przeżyłem: 1 mistrzostwo Polski, 1 wicemistrzostwo Polski, 3xbrązowy medal, Puchar Polski (1996), finał Pucharu Intertoto (1998).
-
- Kontakt:
Kochaniutki, były dwa dobre mecze i to fakt. Potem znowu padlina, która postępuje. To drugi fakt. Mój wpis odnosi się do tego a nie do przyjścia Szulczka.gerhat pisze: ↑5 paź 2024, o 09:16To wg Ciebie już po jednym meczu po zmianie trenera było lepiej. Były nawet teorie że w 3 tygodnie można zmontować drużynę która zatrzęsie tą ligą. I żeby nie było, Szulczek jest lepszym trenerem niż Miś ale pora na zmianę była słaba. Mieli to zrobić w przerwie letniej lub zimowej. Wczoraj jako drużyna zrobiliśmy kolejny krok wstecz
Z jednym się zgodzę. Zmiana powinna być przed startem ligi ale gdybyśmy ciągle czekali to dziś bylibyśmy o wiele niżej.
Niebieska rodzina to dziś oksymoron

nigdy nie jest za późno
- Radvan138
- Kontakt:
Was to niezle grzeje z Fornalikiem. On od mp z Piastem nie wygral niczego, ba spartolil robote w klubie z nieograniczonym budzetem. Jego czas w Ruchu minol a i zdaje sie ze i czas na pilkarskiej mapie zaczyna sie konczyc, bo jakos nie widac zeby sie o niego zabijali.
O naszych asach w ataku juz chyba napisano wszystko. Soma to jest cien i statysta, Szczepek za te jego padolino i lapanie glupich kartek powinien se dychnac, albo odwiedzic psychologa. Inna sprawa wiem ze Gora wlazl, ale mial on chocby raz bal?
O naszych asach w ataku juz chyba napisano wszystko. Soma to jest cien i statysta, Szczepek za te jego padolino i lapanie glupich kartek powinien se dychnac, albo odwiedzic psychologa. Inna sprawa wiem ze Gora wlazl, ale mial on chocby raz bal?
-
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
Nie pamiętocie że Dawid godoł że na wiosna dopiero będzie efekt a teraz bydą mecze różne i że trzeba nachytać punktów ile się do.
Pytanko z czystej ciekawości do statystków i historyków .Kiedy Ruch wygroł po samobójczej bramce rywali ?oczywiście nie wliczając meczu z Kotwicą.Mi się przypominają tylko nasze samobóje.
Pytanko z czystej ciekawości do statystków i historyków .Kiedy Ruch wygroł po samobójczej bramce rywali ?oczywiście nie wliczając meczu z Kotwicą.Mi się przypominają tylko nasze samobóje.
29.05.2022 w szatni przed meczem RUCH-MOTOR
T.Foszmańczyk:
"Nie będziemy drużyną o której będą mówić że prawie zrobiła awans bo my go k**** zrobimy!Z Bogiem i po zwycięstwo!Kto wygra mecz?RUCH!
T.Foszmańczyk:
"Nie będziemy drużyną o której będą mówić że prawie zrobiła awans bo my go k**** zrobimy!Z Bogiem i po zwycięstwo!Kto wygra mecz?RUCH!
-
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
ale marudzicie... Ile to już było takich meczu że graliśmy za***iście i kończyło się remisem czy porażka w końcówce... Taka liga że trzeba czasem przepychać te mecze więc wolę 3 pkt po średnim meczu ( moim zdaniem nie było tragicznie) niż 1 pkt po super meczuMaRio1920R pisze: ↑4 paź 2024, o 23:41Chyba pierwszy raz mam takie mieszane uczucia po wygranym meczu... Gdyby Kotwica sobie tego gola sama nie strzeliła, to bardzo prawdopodobne, że skończyłoby się bezbramkowym remisem. Czy my naprawdę potrzebujemy kilkunastu sytuacji by zdobyć gola? Czy jest drugi taki nieskuteczny zespół w tej lidze biorąc pod uwagę ilość sytuacji? Jest to dosyć frustrujące. Jak tu ktoś wcześniej wspomniał, nie wiem czy oni na treningach biorą poprawkę, że zawodnik drużyny przeciwnej będzie przeszkadzał w oddaniu celnego strzału? Czasem mam wrażenie, że i do pustej bramki mieliby problem trafić...
SeRce w Bieli kRew w Błękicie KS RUCH Chorzów to moje życie
-
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
Dajcie spokój z tym Fornalikiem...Jego czas minął...Ozor pisze: ↑5 paź 2024, o 06:43Cos mi się wydaje że bez Fornalika ten klub do przodu nie ruszy , może warto zaproponować mu posadę Foszmanczyka ? zawsze potrafił dobrać zawodników przy skromnych środkach a z obecnym dyrektorem to będziemy mieli kadrę na 50 zawodników i nikogo sensownego do grania.
Przypomne że Szulczek wygrał już 4 mecz
SeRce w Bieli kRew w Błękicie KS RUCH Chorzów to moje życie
- Ozor
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
tu nie chodzi o zmianę trenera ,od awansu najzwyczajniej nie trafiamy z transferami i tu jest problem.Zrobcie sobie zestawienie od tego czasu do dzisiaj na udane i nie.Rafał19R20 pisze: ↑5 paź 2024, o 11:12Dajcie spokój z tym Fornalikiem...Jego czas minął...Ozor pisze: ↑5 paź 2024, o 06:43Cos mi się wydaje że bez Fornalika ten klub do przodu nie ruszy , może warto zaproponować mu posadę Foszmanczyka ? zawsze potrafił dobrać zawodników przy skromnych środkach a z obecnym dyrektorem to będziemy mieli kadrę na 50 zawodników i nikogo sensownego do grania.
Przypomne że Szulczek wygrał już 4 mecz
Niestety jak zle z tym było tak jest nadal i nawet obecnemu trenerowi któremu trzeba dać czas potrzeba kogoś kto wyszuka załatwi i zakontraktuje graczy których chce i pasują do jego koncepcji.
Myślę że on sam tego nie ogarnie a ci którzy są obecnie robią to żle.
-
- Kontakt:
szczyt desperacji żeby 30 letniemu chłopowi po paru dobrych meczach na wiosnę dawać 3 letni kontrakt, który już mu daje spokój i teraz są tego efekty. Nie ma Hurasa który był gorszy niż ludzie z placu, jest Soma robiący za tło jeszcze lepiej niż Figo, Szczepan który oprócz walki nie daje obecnie nic. Już więcej pożytku byłoby z Szura na ataku.
Na chwilę obecną nie ma ataku, w bramce wiecznie zmiany, parodysta psi detektyw. Jedynie możemy liczyć na jakiś sprint Mo albo samolubność Kozaka który wciąż wniesie więcej nie słuchając trenera niż reszta to próbując to robić
Na chwilę obecną nie ma ataku, w bramce wiecznie zmiany, parodysta psi detektyw. Jedynie możemy liczyć na jakiś sprint Mo albo samolubność Kozaka który wciąż wniesie więcej nie słuchając trenera niż reszta to próbując to robić