PP: WDŚ Ruch Chorzów - Górnik Zabrze [czwartek, 01.09.2022, 20:30]

Forum sympatyków KS Ruch Chorzów
Zablokowany
Wiadomość
Autor
orbiter
Kontakt:

Re: PP: WDŚ Ruch Chorzów - Górnik Zabrze [czwartek, 01.09.2022, 20:30]

#106 Post autor: orbiter » 2 wrz 2022, o 06:51

I jeszcze jedna rzecz. Demony Ruchu dalej są, czy to w uśpieniu, czy małej niezrozumiałej pokazówce. Odbudowywujemy klub, gdzie incydenty z pod znaku (h) też dały klubowi konkretnie po du*** swego czasu. Czy klub ma się obawiać wyjścia tych zza krat jak było na transie? Klub zaś dotkną kary za te prowokacje tych kilkudziesięciu osób. To co zarobił na biletach zaś będzie musiał oddać, chyba, że nie będzie się patyczkował i pozwie do sądu i żądał wypłacenia odszkodowania od przegrzanych łepetyn.
Na rodzinnym też kilku najebanych zjebów przeklina wśród bajtli. Chopy, od tego jest młyn lub dziesiona. Dobrze, że Szymon to temperował.
Ruch Chorzów - Górny Śląsk - Polska

Arena C6

scaneRboy
Kontakt:

#107 Post autor: scaneRboy » 2 wrz 2022, o 07:17

zobaczymy czy i jakie kary będą... Osobiście uważam, że może to być przyczynkiem potencjalnego konfliktu. Z jednej strony dużo ludzi zrzuca się na klub poprzez WR lub w innej formie świadczy na rzecz klubu, a inni lekkim ujem wyrzucają te pieniądze w rynsztok.

Zastanawiam się jak to się dzieje, że jeszcze komuś się chce w trzeciej dekadzie XXI wieku biegać po boisku i robić z siebie wariata. Myślę, że tłumaczenie, że akcje zaczepne prowadzi się na terytorium przeciwnika, żeby ograniczyć straty własne to zbyt skomplikowane zagadnienia.
"Jak Ruch będzie wygrywał, to więcej do szczęścia mi nie trzeba" - Gerard Cieślik w ostatnim wywiadzie.

Elmer
Kontakt:

#108 Post autor: Elmer » 2 wrz 2022, o 07:20

Te "u u u u" też kiedyś się odbije, w ważnym momencie.

Pozwy o odszkodowanie byłyby najlepszym wyjściem+ zakaz stadionowy, ale nie wierzę w to.
Pierwszy raz przy Cichej: 10.06.1989 r. Ruch - Olimpia 2:1
Pierwszy wyjazd: 3.10.1992 r. Górnik - Ruch 1:1
Najwyższe zwycięstwo: 7:0 ze Stomilem Olsztyn. Najwyższa porażka: 0:6 z... Pogonią Siedlce.
Sukcesy, które świadomie przeżyłem: 1 mistrzostwo Polski, 1 wicemistrzostwo Polski, 3xbrązowy medal, Puchar Polski (1996), finał Pucharu Intertoto (1998).

COBRA

#109 Post autor: COBRA » 2 wrz 2022, o 07:33

Skrobacz zdupil święto swoimi decyzjami!
Do tych spod płotu,dlaczego tacy odważni nie byliście pod stadionem ŁKS u na schodach??

Awatar użytkownika
Scypion
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"

#110 Post autor: Scypion » 2 wrz 2022, o 07:34

Mecz pokazał jak bardzo odstajemy. Sportowo, infrastrukturalnie i mentalnie. Czas na C6 stanął w miejscu. Na jednej płaszczyźnie w latach 30-tych na innej 90-tych. I o ile odbudowa sportowa klubu powoli idzie w dobrą stronę i ta porażka jest tylko drogowskazem pokazującym nam ile zostało drogi do celu to reszta sprawiła, że poczułem się jak za młodu ;)

heli
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#111 Post autor: heli » 2 wrz 2022, o 07:42

do wczorajszego postu jeszcze jedynie dodając temat "kibiców"
jedyny pozytyw tej sytuacji z ostatnich minut to fakt, że to rzeczywiście tym razem była garstka i nie było jak zwykle, że nagle z całego stadionu przy takich "atrakcjach" ktoś ruszył wielce ze wsparciem. Mam nadzieję, że to dobitnie pokazuje jak słabe jest to obecnie skrzydło "kibiców", które miało problem z przeforsowaniem kilkunastu ochroniarzy. Jeszcze parę takich przypałowych sytuacji i sami się wystrzelają.
Doping już pisałem od razu po meczu zawsze tak było, jest i pewnie będzie, że na takich meczach jest słabszy niż normalnie, oprawy i przygotowanie do nich wprowadzają, że wszystko siada. Wulgaryzmy oderwane od sytuacji na boisku mogą być raz,dwa trzy razy śpiewane, ale potem wielu już je zlewa. A sposób prowadzenia wczoraj dopingu dla mnie dobitnie pokazuje fakt, że nie wiem czy było choć raz (sam nie słyszałem) rzucone hasło NOWY STADION DLA CHORZOWA, na meczu, gdzie z powodu grania na obecnym brakło dla kibiców zwyczajnie miejsc. Za to festiwal i prześciganie się w wymyślaniu "rymowanek" antyszczewskich ciągła.
Dopóki te osoby od sytuacji z końcówki czy od uuu nie będą odpowiadać indywidualnie i nie będzie możliwości ich wyłapać dopóty nawet jak to będzie niewielka na całą ilość normalnych kibiców grupa to tak to będzie wyglądać.
Wystarczy by dobrzy ludzie nic nie robili, a zło zatriumfuje. E. Burke

gerhat
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#112 Post autor: gerhat » 2 wrz 2022, o 08:00

Różnica klas? Tak, ale to my zagraliśmy dużo słabiej a nie oni dobrze. Wyszliśmy ze spętanymi nogami, nie było biegania, presing skończył się po 5 min, graliśmy na stojąco przyglądając się jak przeciwnik się ogrywa i wstrzeliwuje. Witek to całkowita porażka, kojarzę jakieś jego dwa kontakty z piłką w całym meczu. Pląskowski i Michalski słabiutko, Fosa za wolny, Moneta bez pomysłu i partnerów do grania.
Druga połowa - graliśmy już swoje i różnicy klas nie było widać choć na pewno mają kilku graczy o lepszych indywidualnych umiejętnościach

Na meczu były władze Zabrza a był ktoś z UM Chorzów? Nadal boją się pokazać na C6?

Oprawa i atrakcje - dno, szambo znów wylało

scaneRboy
Kontakt:

#113 Post autor: scaneRboy » 2 wrz 2022, o 08:10

heli pisze:
2 wrz 2022, o 07:42
Dopóki te osoby od sytuacji z końcówki czy od uuu nie będą odpowiadać indywidualnie i nie będzie możliwości ich wyłapać dopóty nawet jak to będzie niewielka na całą ilość normalnych kibiców grupa to tak to będzie wyglądać.
jestem zwolennikiem mimo wszystko pracy nad tymi ludźmi, tłumaczenia, a przede wszystkim uświadomienia jakim PRZYPAŁEM jest taka akcja i to jeszcze przeprowadzona w ten sposób. Niemniej niektórym się nie wytłumaczy. Rzeczywiście należało by klienta zidentyfikować i pozwać cywilnie. Jak pójdzie na dołek zostanie kibicowskim bohaterem walki z psiarnią, natomiast jeśli będzie trzeba zapłacić z własnej kieszeni 300-400PLN za odważne zaatakowanie krzesełka jego własna baba go zjebie, bo jej nie styknie na tipsy.
"Jak Ruch będzie wygrywał, to więcej do szczęścia mi nie trzeba" - Gerard Cieślik w ostatnim wywiadzie.

Awatar użytkownika
Adam1983
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#114 Post autor: Adam1983 » 2 wrz 2022, o 08:21

Dokładnie, ta drugo oprawa to jaki miała sens ? Z głowa do góry ? W du9sko se ja wraźcie, nie wciepna już do puchy ani razu. Banda bezmózgich troglodytów, myślała że wykręci akcja na + bo sie ponapierdalo ze ochroną. Po tym szambie to żeście powinni się na C6 nie pokazywać. Gówno wom to błazny dało, jesteście totalnym zerem.
Ostatnio zmieniony 2 wrz 2022, o 08:22 przez Adam1983, łącznie zmieniany 1 raz.

tynbydziedobry
Kontakt:

#115 Post autor: tynbydziedobry » 2 wrz 2022, o 08:22

już od samego rana, dookoła w internecie i od rodziny nie u
słyszę jak słaby był Ruch tylko znowu jak x zjebów psuje opinie całemu klubowi. Prawie całą drugą połowę nie wiedziałem czy jestem na meczu czy przedstawieniu z repertuarem najbardziej znanych słów w języku polskim. Na Termalice kupiłem wujkowi bilety i poszedł pierwszy raz z kuzynem, spodobało im się, młody zadowolony, ale po kolejnych wybrykach znowu zaczynają kręcić nosem. jeśli więcej takich osób według oprawy ma wrócić na trybuny to ten klub je***e drugi raz.

xprzemo92x
Kontakt:

#116 Post autor: xprzemo92x » 2 wrz 2022, o 08:27

Wiela Jo bych doł wczora za Mokrzyckiego w pierwszej połowie na środku pola... Fosa i Pląskowski powinni wejść na koniec a nie od początku.

Dżem
Kontakt:

#117 Post autor: Dżem » 2 wrz 2022, o 08:31

Pierwsza połowa zupełnie przegrana. Zupełny brak zaangażowania potrzebnego na derby, żabole jeździli na dupach a nasi stali i się przypatrywali. W drugiej połowie wyglądało to dużo lepiej, zabrakło trochę szczęścia, które jest potrzebne przy różnicy klas.

Szacunek dla Foszmańczyka za to co zrobił dla tego klubu gdy był na dnie, bo to on i Ecik pociągnęli ten zespół do tych dwóch awansów, ale niestety 1 liga to dla niego zdecydowanie za wysokie progi.

Co do rasistowskich okrzyków to ten "murzyn" zdominował tak środek pola, że aż żal było patrzeć. Witek to nie ten poziom, szkoda że zabrakło Sikora, wtedy by to pewnie wyglądało inaczej.

Teraz temat Skrobacza. Coraz bardziej rażą jego niezrozumiałe decyzję, choć narazie bronią go wyniki. Ja najbardziej nie rozumiem stawiania Pląskowskiego jako ofensywnego pomocnika, czym mu się robi po prostu krzywdę. Dla mnie powinien być on zmiennikiem Szczepana na szpicy, bo gdy Pląskowski gra w pomocy to Szczepan tego zmiennika nie ma.

Awatar użytkownika
kroy
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#118 Post autor: kroy » 2 wrz 2022, o 08:42

Wracajac do me zu - ja sie nie ucieszyłem z wylosowania Górnika na tym etapie bo mogliśmy pojechać do jakiegoś Wisielca czy kajs i spokojnie rezerwowym składem wygrać mecz a Ekstraklasowych rywali zostawić sobie na późniejsze rundy.
Z drugiej strony - teraz rzeczywiście można skupić się na lidze a jak pokazuje ten sezon my po prostu nie mamy na tyle równego składu żeby grać na kilku frontach. Żeby nawiązać walkę z klubem z ESY jeszcze potrzebujemy wymienić przynajmniej 8 zawodników. Także, szkoda wyniki bo przy większej ilości szczęścia była szansa na remis a z drugiej strony nie ma co rozpaczać - kompromitacji nie było (mam na myśli boisko)

Co do „kibiców” i dopingu który był słaby bo pol sektora było zagazowane.
Jak tak was interesuje Górnik to czeku sobie nie pójdziecie na ich stadion? Lepsza widoczność, nowsza infrastruktura a i łatwiej będzie rzucić butelka w kibica bo płot nie będzie zasłaniał.
Do tego gangsterska oprawa i więcej wrzut na Górnik niż piosenek pro Ruch. Nie mówiąc właśnie o tym ze brakło nawet Nowy Stadion Dla Chorzowa.

Szczerze to wole takie mecze jak z Radunia w barażach niż takie bezsensowne derby jak wczoraj.
Ten mecz, summa Summarum, przyniósł same straty i praktycznie żadnych korzyści.
Ale ja widzę , że świat już prawie runął.. I co ?
I mam ku*** dobry humor !

Sezonowy
Kontakt:

#119 Post autor: Sezonowy » 2 wrz 2022, o 08:43

Doping już od paru sezonów mamy marny. Niestety ale aktualny "mlynowy" nie ma za bardzo charyzmy do tego. Co do tych wariatów, po co u siebie robić dym? Szczególnie w tak trudnych czasach? Znów wszystko się pi***olicie. Idźcie na lipiny, ruda wirek czy inne dzielnice i tam się wyżyjcie ewentualnie na jakimś wyjeździe gdy jest potrzeba.

scaneRboy
Kontakt:

#120 Post autor: scaneRboy » 2 wrz 2022, o 08:48

Dżem pisze:
2 wrz 2022, o 08:31

Teraz temat Skrobacza. Coraz bardziej rażą jego niezrozumiałe decyzję, choć narazie bronią go wyniki.
Zejdźcie ze Skrobacza, bo to jest śmieszne po kilku kolejkach. Liga to nic innego jak rąbanka przez wiele miesięcy, gdzie liczy się wynik końcowy, a tu trzeba rzeźbić z tego co się ma i tyle.

Ilu z Was widziało mecz Sassuolo - Hellas? Nudy jak ciul, a to jedna z najlepszych lig na świecie. W lidze chodzi tylko o strzelenie bramki więcej niż rywal.

Zablokowany