GKS Bełchatów - Ruch Chorzów, niedziela, 05.12.2021, 18:00
-
- Kontakt:
-
Re: GKS Bełchatów - Ruch Chorzów, niedziela, 05.12.2021, 18:00
To są słowa Jarosława Skrobacza przed meczem z Bełchatowem, przypominam, że jako beniaminek rozegraliśmy mniej spotkań od reszty ligi bo nie graliśmy w Pucharze Polski, takie Siedlce, Kalisz czy Garbarnia zagrały 3 mecze więcej od nas, Ostróda, Motor, Stal, Chojniczanka, Lech, Śląsk,Wigry 2 mecze.Nie prezentujemy się tak dobrze pod kątem motorycznym, jak na początku sezonu. Mamy końcówkę roku, przyszło zmęczenie, może nawet nieco znużenia. Gra zespołu jest zależna od tego, czym na dany moment dysponujemy. Nie jesteśmy w stanie grać wysokim pressingiem przez większość spotkania, tak jak robiliśmy to wcześniej.
Skąd więc to zmęczenie tak widoczne na tle naszych rywali?
Mam też pytanie do Marcina Stokłosy dlaczego kilka dni temu twierdziłeś na forum, że wyniki motoryczne nie pokazują, że jest coś nie tak a trener Skrobacz mówi inaczej?
- Adam1983
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
Wedlug mnie jak w ostatniej sekundzie idzie tako kontra, to sie robi faul choby na czerwo ale sie robi faul. Nie ma zle. Jakby my z dołu tabeli doszli i kończyli na 2 to by my inaczej godali.
Jesteśmy jak te rozpieszczone dzieciaki co mają wszystko. Zejdźmy na ziemia. Wiosna jest naszo !!!
Jesteśmy jak te rozpieszczone dzieciaki co mają wszystko. Zejdźmy na ziemia. Wiosna jest naszo !!!
-
- Kontakt:
Nie mówiłem o badaniach motorycznych a badaniach krwi, z których wyniki wyszły w porządku- oczywiście kilka kolejek temu.1920tauzen pisze: ↑5 gru 2021, o 21:07To są słowa Jarosława Skrobacza przed meczem z Bełchatowem, przypominam, że jako beniaminek rozegraliśmy mniej spotkań od reszty ligi bo nie graliśmy w Pucharze Polski, takie Siedlce, Kalisz czy Garbarnia zagrały 3 mecze więcej od nas, Ostróda, Motor, Stal, Chojniczanka, Lech, Śląsk,Wigry 2 mecze.Nie prezentujemy się tak dobrze pod kątem motorycznym, jak na początku sezonu. Mamy końcówkę roku, przyszło zmęczenie, może nawet nieco znużenia. Gra zespołu jest zależna od tego, czym na dany moment dysponujemy. Nie jesteśmy w stanie grać wysokim pressingiem przez większość spotkania, tak jak robiliśmy to wcześniej.
Mam też pytanie do Marcina Stokłosy dlaczego kilka dni temu twierdziłeś na forum, że wyniki motoryczne nie pokazują, że jest coś nie tak a trener Skrobacz mówi inaczej?
Dziś wstydliwa porażka z moim zdaniem najsłabszym zespołem z jakim graliśmy. Serce boli. Szkoda ogromna roztrwonionej przewagi, ale nie ma co beczeć tylko trzeba się wziąć do roboty i tyle.
Zrobimy wszystko żeby to posklejać.
Pozdro
- kroy
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
Dzisiejszy mecz wyjątkowo pechowy bo zamiast 1:2 jest 2:1. Niestety coś chyba poszło nie tak przy asekruacji.
Jutro trzeba kibicować Stali, żeby przezimować na 2 miejscu. Na pewno potrzebujemy wzmocnień bo obecny skład nie daje rady. Tez dzis boisko nie pomaga drużynom które chcą grac w piłkę tak jak my.
Szkoda tych punktów ale mieliśmy taka przewage że wciąż mamy dobra pozycję wyjściową na wiosnę.
A Ci co chcą wywalac trenera i piłkarzy to niech się zastanowią i zejdą na ziemie. Ruch nie jest w ekstraklasie tylko jest beniaminkiem 2. Ligi. Klub był na krawędzi upadku a mimo to mamy wciąż 8 pkt przewagi nad miejscem nie dającym baraży. To jest wynik ponad stan.
Czasem lepiej mieć spadek formy w środku niz na początku/końcu bo to pozwala cały czas być na wysokim miejscu. Wiosna będzie udana i myślę, że awansujemy
Jutro trzeba kibicować Stali, żeby przezimować na 2 miejscu. Na pewno potrzebujemy wzmocnień bo obecny skład nie daje rady. Tez dzis boisko nie pomaga drużynom które chcą grac w piłkę tak jak my.
Szkoda tych punktów ale mieliśmy taka przewage że wciąż mamy dobra pozycję wyjściową na wiosnę.
A Ci co chcą wywalac trenera i piłkarzy to niech się zastanowią i zejdą na ziemie. Ruch nie jest w ekstraklasie tylko jest beniaminkiem 2. Ligi. Klub był na krawędzi upadku a mimo to mamy wciąż 8 pkt przewagi nad miejscem nie dającym baraży. To jest wynik ponad stan.
Czasem lepiej mieć spadek formy w środku niz na początku/końcu bo to pozwala cały czas być na wysokim miejscu. Wiosna będzie udana i myślę, że awansujemy

Ale ja widzę , że świat już prawie runął.. I co ?
I mam ku*** dobry humor !
-
Nie no czekaj. Była rozmowa o tym, że nasi chłopcy są zajechani, a Ty stwierdziłeś, że morfologia wyszła okej. Było to 1 grudnia. 3 grudnia Skrobacz udziela wywiadu, że jesteśmy zajechani motorycznie. Motoryka to kwestia mierzalna, nie ocenia się tego na oko. Czy więc w ciagu tych 2 dni zrobiono jakieś badania czy trener swój wniosek wziął z tzw. przysłowiowej dupy? Jest to ważne bo opcje są dwie albo musimy zmienić trenera przygotowania motorycznego na kogoś bardziej doświadczonego, albo musimy zmienić cały sztab bo trener nie ma pojęcia co dzieje się z jego zespołem i odrzuca od siebie winę zwalając ją na innego trenera i jego zakres obowiązków w tym wypadku Wojtka Grzyba.MarcinStoklosa pisze: ↑5 gru 2021, o 21:23Nie mówiłem o badaniach motorycznych a badaniach krwi, z których wyniki wyszły w porządku- oczywiście kilka kolejek temu.1920tauzen pisze: ↑5 gru 2021, o 21:07To są słowa Jarosława Skrobacza przed meczem z Bełchatowem, przypominam, że jako beniaminek rozegraliśmy mniej spotkań od reszty ligi bo nie graliśmy w Pucharze Polski, takie Siedlce, Kalisz czy Garbarnia zagrały 3 mecze więcej od nas, Ostróda, Motor, Stal, Chojniczanka, Lech, Śląsk,Wigry 2 mecze.Nie prezentujemy się tak dobrze pod kątem motorycznym, jak na początku sezonu. Mamy końcówkę roku, przyszło zmęczenie, może nawet nieco znużenia. Gra zespołu jest zależna od tego, czym na dany moment dysponujemy. Nie jesteśmy w stanie grać wysokim pressingiem przez większość spotkania, tak jak robiliśmy to wcześniej.
Dziś wstydliwa porażka z moim zdaniem najsłabszym zespołem z jakim graliśmy. Serce boli. Szkoda ogromna roztrwonionej przewagi, ale nie ma co beczeć tylko trzeba się wziąć do roboty i tyle.
Pozdro
Innej opcji nie ma bo tak jak wspomniałem zagraliśmy najmniej meczów w lidze i nie mamy prawa wyglądać gorzej w tej kwestii od rywali.
-
- Kontakt:
W takim razie napisalem w tamtym poscie nieprecyzyjnie. Badania były robione wcześniej nie teraz. Pozdro1920tauzen pisze: ↑5 gru 2021, o 21:28Nie no czekaj. Była rozmowa o tym, że nasi chłopcy są zajechani, a Ty stwierdziłeś, że morfologia wyszła okej. Było to 1 grudnia. 3 grudnia Skrobacz udziela wywiadu, że jesteśmy zajechani motorycznie. Motoryka to kwestia mierzalna, nie ocenia się tego na oko. Czy więc w ciagu tych 2 dni zrobiono jakieś badania czy trener swój wniosek wziął z tzw. przysłowiowej dupy? Jest to ważne bo opcje są dwie albo musimy zmienić trenera przygotowania motorycznego na kogoś bardziej doświadczonego, albo musimy zmienić cały sztab bo trener nie ma pojęcia co dzieje się z jego zespołem i odrzuca od siebie winę zwalając ją na innego trenera i jego zakres obowiązków w tym wypadku Wojtka Grzyba.MarcinStoklosa pisze: ↑5 gru 2021, o 21:23Nie mówiłem o badaniach motorycznych a badaniach krwi, z których wyniki wyszły w porządku- oczywiście kilka kolejek temu.1920tauzen pisze: ↑5 gru 2021, o 21:07To są słowa Jarosława Skrobacza przed meczem z Bełchatowem, przypominam, że jako beniaminek rozegraliśmy mniej spotkań od reszty ligi bo nie graliśmy w Pucharze Polski, takie Siedlce, Kalisz czy Garbarnia zagrały 3 mecze więcej od nas, Ostróda, Motor, Stal, Chojniczanka, Lech, Śląsk,Wigry 2 mecze.Nie prezentujemy się tak dobrze pod kątem motorycznym, jak na początku sezonu. Mamy końcówkę roku, przyszło zmęczenie, może nawet nieco znużenia. Gra zespołu jest zależna od tego, czym na dany moment dysponujemy. Nie jesteśmy w stanie grać wysokim pressingiem przez większość spotkania, tak jak robiliśmy to wcześniej.
Pozdro
Innej opcji nie ma bo tak jak wspomniałem zagraliśmy najmniej meczów w lidze i nie mamy prawa wyglądać gorzej w tej kwestii od rywali.
- WolnyLogin
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
Krótko: moje zdanie jest takie, że właśnie przepier***śmy awans. Są dwie możliwości:
a) piłkarze widzą jakim wielkim problemem stało się stworzenie budżetu na kolejny rok, więc nie mają wiary, że promocja wyżej jest realna. Nie ma więc już motywacji, ambicji do zwycięstw.
b) piłkarze są tak słabi, że wiosną będą kontynuować rozdawanie punktów innym.
Więc możemy sprowadzić się na ziemię.
A usprawiedliwień o tym, że nie jesteśmy zajechani fizycznie, to już mi się nawet nie chcę komentować...
a) piłkarze widzą jakim wielkim problemem stało się stworzenie budżetu na kolejny rok, więc nie mają wiary, że promocja wyżej jest realna. Nie ma więc już motywacji, ambicji do zwycięstw.
b) piłkarze są tak słabi, że wiosną będą kontynuować rozdawanie punktów innym.
Więc możemy sprowadzić się na ziemię.
A usprawiedliwień o tym, że nie jesteśmy zajechani fizycznie, to już mi się nawet nie chcę komentować...
Ostatnio zmieniony 5 gru 2021, o 21:37 przez WolnyLogin, łącznie zmieniany 1 raz.
- HullCityFC
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
A ci ktorzy bronia Skrobacza i druzyny niech wezna pod uwage fakt ze ostatnie 8 kolejek gralismy z outsiderami i sredniakami tej ligi.
W tabeli za ten okres jestesmy na 14 miejscu. To nie jest sytuacja ze 2 dobre mecze przeplatalismy jednym slabszym. My zagralismy 2/3 rundy swietnie i 1/3 tragicznie. I ja nie widze by trener mial antidotum na ta sytuacje
Czy ostatnie 8 spotkan to nadal wynik ponad stan by nie czepiac sie trenera? To kiedy mozna? Jak spadniemy na 5, 10 czy 15?
W tabeli za ten okres jestesmy na 14 miejscu. To nie jest sytuacja ze 2 dobre mecze przeplatalismy jednym slabszym. My zagralismy 2/3 rundy swietnie i 1/3 tragicznie. I ja nie widze by trener mial antidotum na ta sytuacje
Czy ostatnie 8 spotkan to nadal wynik ponad stan by nie czepiac sie trenera? To kiedy mozna? Jak spadniemy na 5, 10 czy 15?
-
Marcin, Czyli możemy przyjąć założenie, że jesteśmy zajechani za pewnik? To pytanie retoryczne bo pokazał to mecz z Siedlcami, graliśmy z drużyną, która rozegrała 3 mecze więcej od nas, miała 2 dni mniej odpoczynku i do tego z piłkarzami, którzy przeszli Covid (wiadomo jak to wpływa na wydolność) i nas w tamtym meczu zabiegiwali. Czy to nie sygnał, że trzeba byłoby pomyśleć o zmianie trenera od przygotowania motorycznego, nawet jeśli jest nią legenda naszego klubu?
-
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
Po wyrównaniu zaległości i niekorzystnych dla nas wynikach to mogą być niestety tylko 4 punkty.kroy pisze: ↑5 gru 2021, o 21:24A Ci co chcą wywalac trenera i piłkarzy to niech się zastanowią i zejdą na ziemie. Ruch nie jest w ekstraklasie tylko jest beniaminkiem 2. Ligi. Klub był na krawędzi upadku a mimo to mamy wciąż 8 pkt przewagi nad miejscem nie dającym baraży. To jest wynik ponad stan.
Czasem lepiej mieć spadek formy w środku niz na początku/końcu bo to pozwala cały czas być na wysokim miejscu. Wiosna będzie udana i myślę, że awansujemy![]()
-
- Kontakt:
Kupujmy karnety. Na Ruch ale poccie ze mna na Ciaciana ...ewidetnie odpuszczamy awans chyba ze pan Marek sciagnie jakiegos szejka...buahahaha bedziemy jak to ten ryzy chu......j mowi TOP 2Liga czyli trzecia bRawo my...Ruch zweiliga Top bo Ruch je Top
- kroy
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
Tylko stal wygrywa z wszystkimi.HullCityFC pisze: ↑5 gru 2021, o 21:35A ci ktorzy bronia Skrobacza i druzyny niech wezna pod uwage fakt ze ostatnie 8 kolejek gralismy z outsiderami i sredniakami tej ligi.
Chojnicznaka - P z Zniczem, Hutnikiem, Lech 2, Garbarnia,
Lech Poznan II - P z Pogoń Siedlce i do tego mnóstwo remisów
Radunia - P z Pogoń Siedlce, Garbarnia, Wigry i też dużo remisów
My mamy tylko 4 porażki choć, to fakt, z teoretycznie slabszymi zespołami. Natomiast zmiana trenera to jest jakis paradoks gdy jestesmy na 2 miejscy - klupnijcie wszyscy w głowe albo się umówcie na piwko z Mioduskim.
Ale ja widzę , że świat już prawie runął.. I co ?
-
- Kontakt:
Piłkarze są tak słabi, że ci sami piłkarze w pierwszej połowie sezonu lecieli równo z każdym? Powtórzę to co już kiedyś pisałem. Piłkarze jeśli nie chcą walczyć o drużynę czy klub to walczą o samych siebie i wyrwanie się do lepszego klubu/ligi gdzie mogą zarabiać większe pieniądze i to samo w sobie już ich motywuje do tego by się pokazać i ewentualnie sp***dolić jak im się nie podoba w danym miejscu. Jeśli odpuszczają, bo nie mają wiary w jednym klubie to znaczy, że są do dupy i sami sobie niszczą kariery- a w to raczej nie wierzę.
I owszem taki mały dorobek punktowy w ostatnich kolejkach to wręcz skandal, a biorąc pod uwagę miejsce w tabeli i poprzednią grę to aż serce boli i nie chce się wierzyć, ale jeśli jesteś taką drużyna z końca tabeli i wiesz, że przyjeżdża inna, która lubi pograć piłką i atakować, a jednocześnie ma problem ze strzałami to od razu się murujesz, bo to jedyna szansa. Zapomnieliście jak wyglądało większość spotkań w 3 lidze? Tutaj doszły mimo wszystko wyższe umiejętności przeciwników i od razu jest gorzej.
Jak już pisałem- na szczęście przerwa. Szansa na poprawę, naukę taktyki, zbudowanie motoryki na nowo i ewentualny zmiany w składzie. I oczywiście, że coś jest nie tak, ale nie popadajmy po prostu ze skrajności w skrajność. To co pisze 1920tauzen trzeba wziąć pod uwagę, bo zdecydowanie przygotowanie motoryczne jest teraz pod lupą.
Tak czy inaczej (co do zwalniania trenera)- jedyna opcja na budowanie zdrowego klubu to dać działać tym, którzy pracują w klubie.
I owszem taki mały dorobek punktowy w ostatnich kolejkach to wręcz skandal, a biorąc pod uwagę miejsce w tabeli i poprzednią grę to aż serce boli i nie chce się wierzyć, ale jeśli jesteś taką drużyna z końca tabeli i wiesz, że przyjeżdża inna, która lubi pograć piłką i atakować, a jednocześnie ma problem ze strzałami to od razu się murujesz, bo to jedyna szansa. Zapomnieliście jak wyglądało większość spotkań w 3 lidze? Tutaj doszły mimo wszystko wyższe umiejętności przeciwników i od razu jest gorzej.
Jak już pisałem- na szczęście przerwa. Szansa na poprawę, naukę taktyki, zbudowanie motoryki na nowo i ewentualny zmiany w składzie. I oczywiście, że coś jest nie tak, ale nie popadajmy po prostu ze skrajności w skrajność. To co pisze 1920tauzen trzeba wziąć pod uwagę, bo zdecydowanie przygotowanie motoryczne jest teraz pod lupą.
Tak czy inaczej (co do zwalniania trenera)- jedyna opcja na budowanie zdrowego klubu to dać działać tym, którzy pracują w klubie.
- HullCityFC
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
Tu nie chodzi o miejsce w tabeli czy ilosc porazek tylko ten zenujacy poziom gry i styl w ostatnich 8 kolejkach.
Nie mam juz zaufania do trenera i tej druzyny. Stracili w miesiac wszystko
Nie mam juz zaufania do trenera i tej druzyny. Stracili w miesiac wszystko