Nasz WIELKI CZWARTEK

Forum sympatyków KS Ruch Chorzów
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
Slawko
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#106 Post autor: Slawko » 15 gru 2003, o 10:41

Nie wiem czy wiecie, ale w sadzie jest sprawa o upadłość KS Ruch. Ktoś, kto był kiedys w zarzadzie założył sprawe o upadłość Ruchu bo pożyczył kiedyś ok. 500 tys. zł. klubowi i do dziś ich nie odzyskał...
A po drugie, gadanie o spółce to tylko lanie wody, kto by chciał wkładac własne pieniadze w taki burdel...???
"Popularność Ruchu na Śląsku nie zna granic" - Przegląd Sportowy, 1934r.

gerhat
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#107 Post autor: gerhat » 15 gru 2003, o 11:31

Ja wiem jedno, jeżeli do marca nie bedzie druzyny i klubu o jasnych perspektywach i obierzemy kurs na III ligę, powróci rozwiazanie, które groziło nam przed rozpoczęciem sezonu w II lidze. Otóż w pierwszym meczu na wiosne kibice moga wybiec na płytę, pzpn zamyka stadion do końca sezonu.
W ten sposób klub oszczedza na organizacji meczy a my oczędzamy nerwy.
To jest oczywiście wariant spalonej ziemii, ale ponoć jak się jej wcześniej nie spali to nic prządnego nie wyrośnie.
Wolałbym aby do tego nie doszło, ale z drugiej strony jak dłużej zarząd może grać wszystkim na nosie. Kibice moga zagrac raz i wystarczy.

Awatar użytkownika
Patton
Kontakt:

#108 Post autor: Patton » 15 gru 2003, o 12:14

a wariant spalonego stadionu, bierzecie pod uwage? :lol: Jestem ciekaw, co sobie teraz mysli pan Cieslik, jak tak klub upada... pewnie przyspawany, nawet jemu kit wcisnal, ze jest dobrze, a bedzie jeszcze lepiej... :(
Słowem, jesteśmy skazani na przeciętność...

Awatar użytkownika
Konrad
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#109 Post autor: Konrad » 15 gru 2003, o 13:01

Pamiętny sezon 96/97 kiedy w ostatnim meczu sezonu Ruch wygrał z Polonią 2-0, a pyry zremisowały z Bełchatowem - dało nam to szczęsliwe pozostanie w ekstraklasie..
Niemalże pół roku wcześniej napisałem do Prezesa list z delikaną prośbą żeby zaczęto coś robić w Klubie, bo ówczesne działania zarządu nie doprowadzą do niczego dobrego. Wywalono wtedy z Ruchu m.in D.Gęsiora i wszystko wskazywało na to że degradacja jest nieunikniona. Zasugerowałem wtedy, żeby prezes zaczął coś robić, że może jakby ktoś inny pokierował Klubem to może coś by z tego było - jaki ku*** byłem wtedy naiwny... Dziś słyszę ten sam bełkot prezesa co wcześniej. Odpowiedź na moją probę zostania członkiem klubu nie będę komentował...
Obrazek
Polska MOIM KRAJEM, ZAMOŚĆ MOIM MIASTEM, RUCH MOIM ŻYCIEM !!!

gerhat
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#110 Post autor: gerhat » 15 gru 2003, o 13:02

W sprawie Cieslika to mam tylko jedno zdanie. Cieszę się że otrzymał nalezne mu miejsce.
Tak jak zawsze mówiłem karnecik, kocyk, ciepła kurtka Diadory i zaproszenie na wigile co roku. O symbole nelezy dbać.
Działaność zasłużonego Gerarda w zarządzie pomińmy milczeniem. Tak będzie lepiej. Mam tylko nadzieje, że w tym roku uszyje szmaciankę dla siebie i swego do niedawna szefa.

gerhat
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#111 Post autor: gerhat » 15 gru 2003, o 14:03

Konrad wtedy to jescze stac było ich na znaczki. To były złote czasy :lol: :lol: :lol:

Ten styl jest tak wszystkim znany, że nie musiał się nawet podpisywać, a wiedzielibysmy kto to napisał.

MiG29

#112 Post autor: MiG29 » 15 gru 2003, o 23:31

Niestety we wszystkim macie racje.

Miasto nie moze pomóc, ale też nie za bardzo chce - rozmawiałem z radnymi, różnymi przewodniczącymi - ich słowa, to "przyprowadzcie sponsora, a my sie resztą zajmniemy" - śmiech ogarnia.

O symbole może należy dbać, ale źle jest, jak taki symbol daje się manipulować, coraz bardziej ten symbol dla mnie schodzi z pomnika, na którym jeszcze niedawno dla mnie był - Tak apropo, to chyba powinniśmy uczcić drugi nasz symbol - Wilimowskiego - moze jakaś flaga

Zastanawiam się, czy jest jeszcze możliwa gorsza sytuacja. Dla mnie nawet spadek jest lepszy, niż utrzymanie tego marazmu.

Spalenie trybuny - hehe - jeszcze trochę, a sie sama spali.
Zapewne nie wiecie, ale w czasie remontu Śląskiego klub mógł kupić za 1zł (słownie: jeden złotych) tą żelazna trybunę prasowa, która prowizorycznie stała na Ślaskim. Nikt sie oczywiście nie zainteresował. A na wiosnę kopel obiecał kolejne 4000 krzesełek.

AndRe
Kontakt:

#113 Post autor: AndRe » 16 gru 2003, o 00:14

MiG29 pisze:. Spalenie trybuny - hehe - jeszcze trochę, a sie sama spali.
Zapewne nie wiecie, ale w czasie remontu Śląskiego klub mógł kupić za 1zł (słownie: jeden złotych) tą żelazna trybunę prasowa, która prowizorycznie stała na Ślaskim. Nikt sie oczywiście nie zainteresował. A na wiosnę kopel obiecał kolejne 4000 krzesełek.
Wiemy , wiemy :D temat trybuny ze Stadionu Slaskiego byl poruszany na forum. Wtedy jeszcze wpisywal sie VIP o dzwiecznym nicku KRYSTIAN :wink: ktory uparcie twierdzil ze nie bylo zadnych pieniedzy z transferu Grzelaka , chociaz jeden z dzialaczy podczas imprezy bedac w stanie wskazujacym oglaszal wszem i wobec ze zarobil troche miedziakow na Rafale.

Zreszta Slaski tak bardzo chcial sie pozbyc tej trybuny ze sam ja oferowal .Najpierw GKS Katowice pozniej nam.No ale oni maja Dziurowicza ( i calkiem niezly stadion ) a my Rogale (i stadion widmo) Trybuna miala isc na zlom (ciekawe co sie z nia stalo)

Wracajac do tematu to ja osobiscie wole grac kilka sezonow w 2 lidze ale uporzadkowac sprawy (zarzad ,stadion etc.) niz wejsc do 1 ligi i grac ta padline z Rogala i reszta partyjniokow u wladzy.(zreszta szanse sa juz iluzoryczne.Wieksze natomiast na spadek klase nizej :( )
Najlepszym czasem na zmiany byl sezon gdy byl podzial na grupy.Wtedy awansowalismy do grupy mistrzowskiej i ani puchary ani spadek nam nie grozily.Zamiast wtedy ogrywac mlodziez , my uparcie gralismy skladem ktory po sezonie sie rozpadl (Gorski itd.) Gdzie tu logika do teraz nie wiem.
My name is prince and i'm funky

17.11.11 - kolejny fan Niebieskich przychodzi na swiat :-)

Awatar użytkownika
Wilus
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#114 Post autor: Wilus » 16 gru 2003, o 09:04

AndRe : w tym klubie sie mysli z conajwyzej tygodniowym wyprzedzeniem a Ty tutaj oczekujesz, ze istnieje jakas dlugofalowa polityka zarzadzania klubem. Poza tym jak sam widzisz podczas castingow, jestesmy w takiej sytuacji, ze my zbieramy kazdego kto chce u nas grac niezaleznie z jakiej ligii, wiec planowanie ogolnej polityki transferowej mija sie z celem. A co sie tyczy mlodziezy, to ostatnie mecze pokazaly, ze moze ona conajwyzej uzupelnic sklad, bo jakos nie widze nikogo, kto moglby pociagnac gre Ruchu. Obserwujac zreszta wyniki grup juniorskich, widac, ze w tym elemencie jakim jest szkolenie narybku niestety Ruch tez podupadl. Kiedys to najwyzej Gawrek lub Gornik mogl nam namieszac a teraz wpadki zdarzaja sie coraz czesciej. Zreszta co tu wymagac, skoro Ci mlodzi chlopaki graja praktycznie za pieniadze rodzicow, a nawet do tego dochodzi, ze rodzice woża zawodnikow na mecze wyjazdowe ( znam osobiscie takie przypadki ).

Wilus

ruch14

#115 Post autor: ruch14 » 16 gru 2003, o 10:35

------------------------------------------------------------------------------ forever ROGALA
Jak to miło zagryźć setę
Kiszonymi ogórkami
na***rdalać się z milicją
Rzucać w ZOMO kamieniami

Jak wspaniale przyjacielu
Nie wyjeżdżać za granicę
Jak cudownie za powielacz
Dostać pałą w potylicę

ref. Kwas jest żrący i wypali
Nawet bardzo tęgi mózg
Naród chce czerwonej gwiazdy
Krzyczy więc "komuno wróć"

Jak to miło mieć mikrofon
Przyczepiony za sedesem
Żeby zawsze mocz oddawał
Zgodnie z partii interesem

I jak fajnie żreć salceson
Jeździć tylko Trabantami
I w "Trybunie" co dzień czytać
Że ROGALA skończy z nami

Nawet bardzo tęgi mózg

Fidel Castro, Breżniew, Stalin ROGALA
Strach się rodzi, moc truchleje
Już niedługo pamięć krzyknie
Gierek z partią, partia Gierek

Nawet bardzo tęgi mózg

Siemce_Fan

#116 Post autor: Siemce_Fan » 16 gru 2003, o 10:38

Co do mlodzierzy w Ruchu to macie racje... pijanstwo i dystkoteki tylko im w glwach...ale jest jeden rocznik na którego warto zwrócic uwage...
to rocznik 87 , na jesien wygrali swoj tabele i teraz jezeli sie niemyle... beda grali o mistrzostwo slaska...jest tam paru dobrych zawodników nawet jak na ich wiek....na uwage napewno zasluguje syn Janoszki który chyba byl królem strzelców... chlopcy naprawde sie starajom...
Niejeden z nich wedlug mnie byl by lepszy od tych pajaców z podstawy..

Siemce_Fan

#117 Post autor: Siemce_Fan » 16 gru 2003, o 10:39

niech mnie ktos poprawi jak cos pomylilem

Acid
Kontakt:

#118 Post autor: Acid » 16 gru 2003, o 10:46

Siemce_Fan jeśli chodzi o pijaństwo i dyskoteki - to sie nie mylisz :(
........:::::::: 19 R 20 ::::::::.........

hanys1920
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#119 Post autor: hanys1920 » 16 gru 2003, o 12:39

witam po 2 tygodniowej przerwie spowodowanej brakiem dostepu do netu(tak na marginesie stesknilem sie za tym forum :D ) takze w poprzedni czwartek bylem pod klubem zobaczyc te farse zreszta wszytsko tu na ten temat zostalo napisane.mam tylko propozycje moze daloby sie kiedys spotkac w gronie internautów+osoby które chca pomoc także w jakis sposob(chodzi tu głównie o H.)i pogadac w jaki sposob mozemy dzialac na rzecz klubu.widac tu ze sa jakies pomysly warto by je przedyskutowac we wspolnym gronie.co wy na to?dobrze by bylo gdyby do tego pomyslu ustosunkowali sie WojtekO i MiG29.pozdrawiam
MOIM DOMEM GÓRNY Śląsk MOIM ŻYCIEM RUCH Chorzów

www.wolnyposredni.pl

WOJTEKK

#120 Post autor: WOJTEKK » 16 gru 2003, o 17:32

czytam wszystkie posty i jedno co sobie zycze to aby wreszcie Rogalik wreszcie cos napisał i odpowiedział na jedno moje pytanie ilu panom bedacym na zebraniu cos obiecał w zwiazku z tym aby głosowanie było nie tajne????czy niedosc juz farsy która zrobił do tej pory???

ODPOWIEDZ